Gambrinus liga preview - 11. kolo

27.10.2007, 02:42, aktualizováno 29.10.2007, 10:11
Previews
Hodně očekávaný zápas udělá tečku za jedenáctým dějstvím české nejvyšší soutěže. V Liberci se střetne tamní Slovan s pražskou Slavií. Domácí budou chtít potvrdit týden starou výhru z Mladé Boleslavi, hosté zase odčinit debakl z půdy Arsenalu...
Tescoma Zlín - FK Jablonec  (sobota 17:00)
Gambrinus liga vstupuje do své druhé třetiny a odstartuje jí duel osmého Zlína s předposledním Jabloncem. Favoritem jsou domácí, Severočeši však mají nového trenéra...

Po parádním vstupu do ligy v podání domácí Tescomy přišla v osmém kole ledová sprcha v podobě vysokého debaklu 1:7 od pražské Slavie. Od tohoto okamžiku se Moravanům přestává dařit. Doma remizovali bez branek s Olomoucí, poté jeli na Žižkov jako favorité, ale selhali a odvezli si porážku 0:2. A před vlastním publikem budou chtít konečně vyhrát. "Naším cílem je potvrdit dobré domácí výsledky. Jablonec je sice dole, ale o to těžší bude z tohoto pohledu nadcházející utkání," řekl zlínský trenér Pavel Hoftych.

Jablonci se začátek ligy vůbec nevydařil a díky tomu mu po desátém kole náleží předposlední příčka. Ale s příchodem nového kouče Františka Komňackého byl k vidění náznak stoupající formy v zápase proti Baníku, s kterým remizoval 1:1. Severočeši nechtějí odjíždět ze Zlína s prázdnou. "Potřebné body musíme získat jinde s jinými soupeři a třeba už nyní," uvedl trenér hostujícího celku. Ale budou to mít těžké, ze zlínské Letné ještě nikdo letos neodjížděl jako vítěz.
Tescoma Zlín - pravděpodobná sestava:
Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Pazdera - Šmahaj, Zúbek, Opiela, Malár - Žůrek, Vyskočil.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Špit - Krejčí, Homola, Fukal, Hamouz - Baranek, Loučka, Klapka, Flachbart - Zelenka, Svátek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.95 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bohemians 1905 - Siad Most  (neděle 14:30)
Tvrdý souboj se čeká v neděli v pražském Ďolíčku. V boji o příčky zaručující prvoligovou příslušnost se tam utká domácí Bohemka, podporována davem příznivců, s "exotickým" Mostem, v jehož kádru působí velký počet zahraničních hráčů.

Bohemians se nacházejí na chvostu tabulky s pouhými pěti vstřelenými góly, což je žalostně nejméně z celé ligy. Most, který je v tabulce patnáctý o bod před Bohemians, se střílením branek potíže nemá, zato jich stihl v deseti zápasech inkasovat už jedenadvacet, což je nejvíc v celé soutěži.

Klokani v minulém kole cestovali na Kladno, kde chtěli bodovat. To se ovšem nepovedlo a po dohrávce kola, kdy Liberec přehrál Boleslav, klesli na poslední příčku tabulky. Nyní je čeká jistě kvalitní, ale hratelný soupeř. Nebezpečí ze strany Mostu hrozí hlavně v ofenzivě, kde září útočník Toleski, ale i další hráči. Most dokáže střílet branky a na Bohemians by možná stačila k úspěchu i jedna, neboť domácí jsou v koncovce, kulantně řečeno, nepříliš vynalézaví. "Důležité bude, abychom dali první gól. Zatím se nám to podařilo jen proti Slavii. Musíme si dát pozor na Toleského i další ofenzivní hráče soupeře," potvrzuje tyto fakta trenér Klokanů Busta.

Most v posledním ligovém utkání remizoval s Brnem, když dokázal dotáhnou jíž dvougolové vedení soupeře. Tým trenéra Žáka chce v Praze hrát aktivně a přivést si domů nějaké body. Kouč také upozornil na to, že jeho tým těžko v Praze uspěje s čistě defenzivní taktikou, hrát ofenzivně by Mostu však nemělo dělat potíže. "Hráli jsme dobře a stejný výkon bych rád viděl i na Bohemians. Domácí sází na bojovnost a diváckou kulisu, ale připravíme se na to," okomentoval trenér Mostu remízu s Brnem a zítřejší utkání.
Bohemians 1905 - pravděpodobná sestava:
Sňozík - Marek, Rada, Lukáš, Kunášek - Adam, Slezák, Nikl, Růžička - Polodna, Bartek
Siad Most - pravděpodobná sestava:
Svoboda - Prášil, Hainault, Webster, Škoda - Andrei, Schut, Pilař, Oboya - Bogdanov, Holenda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.95 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc  (neděle 15:00)
V neděli od patnácti hodin startuje v Plzni souboj domáci Viktorky s Olomoucí. Sigma má momentálně nejlepší defenzivu v Gambrinus lize, Drobisz a spol. neinkasovili již 405 minut. Olomoucký trenér Martin Pulpit vyhlašuje do světa, že bude spokojený s bodem, ovšem pro Západočechy mluví fakt, že již tři roky je Olomouc nedokázala porazit a mužstvo prahne po vítězství v tomto zápase.

Plzeňští v minulém kole sice prohráli 0:3 na půdě lídra soutěže, na Slavii, ovšem herně nezanechali špatný dojem a hlavně některé šance vypadaly velice slibně. Trenér Levý chce doma vyhrát a připsat si do tabulky další tři body. V té je Plzeň jedenáctá, ovšem má stejný počet bodů jako deváté Kladno. "Hra Olomouce je vyústěním vhodného doplnění. Trenér Pulpit se bude chtít vytáhnout, ale nemáme body na rozdávání," ohodnotil sopeře domácí kouč Stanislav Levý.

Olomouc neprohrála už pět utkání v řadě a do sestavy se jí navíc vrací potrestaní Rossi s Bajerem. Hráči by rádi prodloužili sérii bez inkasované branky, ovšem upozorňují, že důležité jsou hlavně body a ne počet čistých kont. "Plzeň je nevyzpytatelný soupeř, který podle mého názoru hraje lépe venku než doma. Ale máme ji zmapovanou, poslední tři zápasy jsme viděli a věřím, že aspoň bod urveme," vyjádřil se trenér Pulpit.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Daněk - Šmejkal, Zakopal, Müller, Smola - Fillo, Jarolím, Rada, Šíma - Brožík, Krbeček
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Drobisz - Jindřišek, Šuškavčevič, Hudec, Randa - Bajer, Rossi, Melinho, Lukšík - Hubník, Hartig
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.90 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FK Teplice - Viktoria Žižkov  (neděle 17:00)
V 11. kole Teplice hostí třináctý Žižkov. Severočeši, kteří nastoupí do zápasu jako favorité, musí zvítězit, pokud nechtějí ztratit kontakt na vedoucí Slavii. Hosté by zase rádi navázali na výkon v uplynulém kole, ve kterém zdolali Zlín 2:0.

Teplickým fotbalistům odchází skvělá forma. Během posledních čtyř utkání vstřelili pouhé dva góly a z vítězství se radovali jedinkrát. Teď přivítají Žižkov, kterému se podle statistik na Stínadlech daří, z posledních čtyř vzájemných utkání vždy odvážel body. Domácí budou chtít tuto nepříznivou bilanci přerušit. "Čeká nás těžký soupeř. Viktorka poslední utkání vyhrála se Zlínem, sám jsem jí na vlastní oči sledoval a hrála dobrý, agresivní fotbal," řekl teplický kouč Petr Rada, který také varuje před silnou útočnou trojku Stracený, Švancara, Kalod.

Žižkov si po výhře nad Zlínem zvýšil sebevědomí. Na sever Čech jede potvrdit kvalitní výkon z uplynulého kola. "V minulém utkání jsme s určitými změnami v sestavě odehráli dobrý zápas a hlavně jsme neinkasovali gól. Hráči, kteří dostali příležitost, si řekli o místo v sestavě a to jsou poznatky, ze kterých budeme vycházet. Rozhodně je cílem navázat na tento výkon. Když se nám ho podaří zopakovat, tak máme proti soupeři, který je favoritem tohoto duelu, šanci na bodový zisk," uvedl trenér hostí Stanislav Griga. Viktorka je na hřištích soupeřů nebezpečnější než ve svých domácích zápasech, venku uhrála pět bodů z celkových devíti.

Žlutomodří budou na trávníku postrádat zraněné duo Kolář, Koukal. Hosté nebudou moci poslat na trávník distancovaného Tomáše Kučeru, otazník visí nad startem Zenqueho, naopak do sestavy se vrací Marcel Šťastný.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič - Verbíř, Doležal, Sabou,Gašparík - Fenin, Smíšek.
Viktoria Žižkov - pravděpodobná sestava:
Bartalský - Jambor, Kropík, Besta, Šťastný - Kušnír, Procházka, Novotný, Stracený - Švancara, Moughfire.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.75 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Brno - České Budějovice  (neděle 17:00)
Na první pohled souboj týmů ze středu tabulky, ale stačí málo a z jednoho může být aspirant na poháry a z druhého sestupující. To je souboj Brna s Českými Budějovicemi.

Brněnští nenaplňují pohárové ambice a navíc se musí vyrovnat s absencí klíčového muže pro jejich defenzivu, Trousila, který je v trestu. Brno před sezonou plánovalo útok na přední místa tabulky, ale prognózy vedení se zatím příliš neplní. Domácí jsou v tabulce 7. a průměrné Budějovice na ně ztrácí pouhopouhý bod, tudíž mohou svého soka po zápase předběhnout.

Budějovický trenér Straka přivedl tým na dobrou cestu a již čtyřikrát v řadě neprohrál, naposledy doma remizoval s tápající Spartou 1:1. Brněnští vedli v minulém kole na půdě Mostu již 2:0, soupeř ovšem dokázal dotáhnout manko a zaslouženě vyrovanal. Brno je pod tlakem a potřebuje vyhrát, Budějovice mohou hrát v klidu a bod by byl považován za úspěšnou návštěvu.

Trenér Uličný má strach především z útočníka budějovic Radzinevičiuse a z toho, jak se mu podaří nahradil potrestaného Trousila. "Jeho absence znamená citelné oslabení. Proto jsme se tomuto problému věnovali celý týden," vyjádřil se trenér.

Jihočeši nedali Brnu již tři zápasy branku a rádi by to změnili. "Chceme na to jít stejně jako se Spartou. Brno bude hrát pod tlakem, ale my se zaměříme hlavně sami na sebe," řekl František Straka, doufajíc v bodový zisk.
1. FC Brno - pravděpodobná sestava:
Lejsal - Kuncl, Švejnoha, Pavlík, Siegl - Kubáň, Polách, Holek, Střeštík - Besta, Došek
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal, Žižka - Plocek, Vozábal, Hílek, Černý - Mrkvička, Radzinevičius
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Praha - SK Kladno  (neděle 17:00)
Sparta prochází velmi těžkým obdobím. V lize získala z posledních pěti zápasů jen čtyři body, ve čtvrtek pak doma ostudně prohrála v Poháru UEFA se švýcarským Curychem. Navíc tým postihla viróza, takže není vůbec jasné, kdo dnes proti Kladnu nastoupí.

Sparta se neprezentuje se hrou hodnou týmu, který v minulé sezoně ukořistil cenněné double, tedy pohár pro mistra ligy i Pohár ČMFS. Naposledy doma podlehla hratelnému soupeři v Poháru UEFA, Curychu, 1:2. Diváci Sparťany vypískali a tribunami se nesl i pokřik "Bílek ven!".

Sparta dokázala zvítězit v posledních osmi soutěžních utkáních pouze jednou a ztrácí na vedoucí týmy. Z různých stran přilétají informace, že Bílek u Letenských skončí, ovšem vedení prohlásilo, že má jejich důvěru, a tak si může lámat hlavu nad sestavou na Kladno. "O možném složení mužstva bude známo více v neděli dopoledne. Teď lze jen těžko předvídat, kteří hráči budou fit," říká trenér Bílek na téma zdravotního stavu hráčů a sestavy proti Kladnu.

Kladenští jsou zatím mírným překvapením soutěže, když předvádí slušné výkony a drží se na deváté příčce s 12 body. Za Kladno nastupuje několik kmenových hráčů Sparty, ovšem nastoupit kvůli klauzuli ve smlouvě nesmí pouze talentovaný Kúdela. Hrát tak bude i kanonýr poslední doby, Jiří Jeslínek. Trenér Jaroslav Šilhavý považuje Spartu i přes zdravotní problémy za favorita utkání, ovšem uznává, že šance jeho mužstva na bodový zisk jsou větší. "Sparta není v optimální pohodě, navíc se k tomu přidala i ta viróza. Proto je asi naše naděje na úspěšný výsledek vyšší, ale Sparta půjde do zápasu jako favorit, má široký kádr," řekl kladenský lodivod.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Poštulka - Pospěch, Brezinský, Kadlec, Limberský - Kisel, Petržela, Kladrubský, Matušovič - Došek, Slepička
SK Kladno - pravděpodobná sestava:
Pavlík - Bartoš, Farbák, Killar, Čáp - Dočkal, Zoubele, Szabo, Hoffmann - Jeslínek, Zachariáš
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav  (neděle 20:15)
Ostrava na Bazalech přivítá tým Mladé Boleslavi. Pokud nechtějí domácí ztratit kontakt s čelem tabulky, tak musí vyhrát. Hosté jedou do slezské metropole odčinit domácí porážku od Liberce.

Podle kouče Ostravy Karla Večeři tento zápas ukáže, kam patří jeho tým. "Opravdu je to zápas o tom, kam patříme. Buď vyhrajeme a zůstaneme v první trojce, nebo ztratíme body a ostatní nás dotáhnou. Cítíme, že to tak je," uvedl trenér, který si je vědom o kvalitách nedělního protivníka a dodává: "Boleslav je silná, přesto my se opět spíš zabýváme sami sebou. V Jablonci jsme měli na výhru, v koncovce musíme být důslednější. Boleslav má tým s osobnostmi, které umějí rozhodnout. Dalo se čekat, že se zvedne."

V sestavě domácích budou chybět dlouhodobí marodi Lukeš, Tomašák, Neuwirth a Bolf. Nejistý je start Tchuře, jehož stále trápí natažený sval.

Mladoboleslavští budou chtít na Bazalech napravit nepovedený zápas, v němž podlehli doma Liberci 0:2. "Po Liberci kluci byli skleslí spíš z toho, že zahodili spoustu gólovek a zbytečně ztratili zápas. Koncovku musíme zlepšit, ale nemáme se čeho bát," prohlásil kouč hostujícího celku Zdeněk Ščasný, jenž v neděli nebude moci počítat se zraněnými Riegelem, Dittrichem, Ševinským a Procházkou.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Čoupek - Rajtoral, Marek, Otepka, Mičola - Magera, Svěrkoš.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Miller - Voříšek, Rolko, Kopic - Sedláček, Rajnoch, Matějovský, Poláček - Kysela, A. Mendy, Táborský.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.85 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovan Liberec - Slavia Praha  (pondělí 17:15)
V pondělí se uzavře 11. kolo Gambrinus ligy duelem mezi dvanáctým Libercem a pražskou Slavií. Ta si bude chtít napravit renomé po vysokém debaklu od Arsenalu. Zato domácí budou chtít potvrdit svůj vzestup formy s příchodem nového trenéra Ladislava Škorpila.

Zkušenému stratégovi Škorpilovi se návrat na trenérskou lavičku Slovanu v zápase v Mladé Boleslavi vydařil, když si jeho tým odvezl nečekanou výhru 2:0. Teď budou chtít výkon z uplynulého kola obhájit proti vedoucímu týmu ligové tabulky. "Slavii respektuji z důvodu pohledu na tabulku. Dala nejvíce branek, nejméně jich dostala, první je v tabulce pravdy. Vzbuzuje respekt, ale ne strach," uvedl staronový kouč Liberce.

Slávisté jedou na sever Čech s cílem upevnit si vedoucí postavení v lize a spravit si chuť po krutém výprasku od Arsenalu, který utrpěli v Lize mistrů. "Arsenal je jiný soupeř a v jiné soutěži. Tím nechci ani trochu naznačit, že Liberec je slabý soupeř. Naopak, nesmíme jej podcenit ani trochu. Přišel nový trenér a hned vyhrál v Mladé Boleslavi. Doma to budou před vlastními diváky určitě chtít potvrdit," řekl trenér "sešívaných" Karel Jarolím, jenž nebude moci počítat v sestavě s marody Petrem Jandou, Dušanem Šventem, Erichem Brabcem, Vladimírem Šmicrem, Martinem Latkou a také s Belaidem, který byl přeřazen do rezervního týmu.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
: Zlámal - Šinglár, Košťál, Polák, Petrouš - Frejlach, Bílek, Hodúr, Papoušek - Dort, Nezmar.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Krajčík, Suchý, Hubáček, Dřížďal - Švec, Kalivoda, Tavares, Pudil - Šenkeřík, Vlček.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.00 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Slavia Praha1081121:625
2.FK Teplice1062213:720
3.Baník Ostrava1054117:719
4.Sparta Praha1052312:817
5.Sigma Olomouc104427:616
6.FK Mladá Boleslav1043312:915
7.1. FC Brno1034313:1513
8.Tescoma Zlín103438:1413
9.SK Kladno1033416:1612
10.České Budějovice1033411:1312
11.Viktoria Plzeň103348:1112
12.Slovan Liberec102357:109
13.Viktoria Žižkov1023514:209
14.Siad Most1015416:218
15.FK Jablonec101456:117
16.Bohemians 1905101455:127

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*s.a.f.c

myslym ze ani jablonec neodjede z letné jako vítez. Zlin musí !!!!!!!

Reagovat
HOST*AlesA3

....a já myslím, že jo....

Reagovat
HOST*s.a.f c

tak sory woe..myslel sem ze jablonec dame .. na tom zapase sem byl ..rychlí gol .. a pak uz to jede ..neake sance tam byly ale bylo tomarné ..celkový herní projev zlína dost slabý..padama tabulkou niz a níz ..priste venku mlada boleslav ..hmm

Reagovat
HOST*

dnes plzen - olomouc 0-2

vsadte tutovou 2

Reagovat
HOST*

dnes plzen - olomouc 0-2

vsadte tutovou 2

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele