Eurozápisník II. aneb Sterling se uvedl dRaheem gólem, Patrik schickanoval Skoty

15.06.2021, 13:56
Názory a komentáře
Patrik Schick slaví první gól proti Skotsku (© AFP)
Zase jednou se celý svět baví fikaným českým řešením na Euru. Před 45 lety to byl Panenkův dloubák, před čtvrtstoletím zase Poborského lob, a nyní neuvěřitelně kroucený gól z půlky Patrika Schicka. Kdyby ještě celý svět zároveň dovedl ocenit ty četné slovní hříčky o "klukovi jednom schickovném”...

V druhém utkání "naší” skupiny D se trefil královnou čerstvě oceněný MBE Raheem Sterling, aby tak dodržel úctyhodnou tradici gólových anglických čísel 10 na evropských šampionátech, které se prosadili už na šesti po sobě jdoucích edicích (roku 2008 Anglie chyběla). Před ním nemlčeli ani Rooney (2016, 2012) ani Owen (2004, 2000), potažmo Sheringham (který se roku 1996 jako jediný trefil dvakrát!), Brooking (1980) nebo Hurst (1968).

Sterlingova branka zároveň prolomila dlouholeté anglické trápení v zahajovacích utkáních, když Albion konečně na desátý pokus zvládl při svém prvním vystoupení na turnaji zvítězit. Naopak Chorvaté si jedním tahem potřísnili svou doposud bezvadnou bilanci 4-1-0.

Aby toho nebylo málo, představili nám Angličané nejmladšího účastníka v historii Eura, u nějž lze snadno předpokládat, že je tak mladý, že ani nepochopil tuto narážku na písničku Beatles. To severomakedonský geront Goran Pandev by mu ji určitě rád vysvětlil, ačkoliv i on po prvním zápase zůstává technicky nejmladším střelcem své země na Euru.

Nizozemci takto každopádně přišli o svůj rekord (před Bellinghamem to byl Willems z ME 2012), a tak sami kontrovali nasazením svého historicky nejstaršího hráče Maartena Stekelenburga. I přes řadu šancí úvodem utkání s Ukrajinou byl přitom dodržen rytmus úvodních střetnutí, kdy se zásadně dávají branky až po změně stran. Po dohrání prvních kol skupin A-D platí, že v prvních 45minutovkách padlo všehovšudy pět gólů z 83 střel (6% úspěšnost), kdežto po pauze se urodilo 16 branek z 90 pokusů (17,8% úspěšnost).

Ukrajinci nakonec přestřelku s Nizozemci neustáli a v příštím utkání budou hrát o to, aby nepředskočili Jugoslávii let 1968-84 s nejdelší sérií proher v dějinách ME. Pro teď se žlutomodří o nechvalné prvenství dělí se šesti nezvládnutými zápasy od roku 2012. To Rakušané si ve stejné skupině oddychli a oslavili první turnajový triumf od roku 1990.




SKUPINA C

Rakousko - Severní Makedonie 3:1

13.06.2021 18:00
Více informací k zápasu

Rakousko — hodnocení 6/10


1. Oficiální muž zápasu Alaba se na hřišti dlouho hledal a ještě zhruba po hodině hry jsme si s Tomášem psali o tom, jak mu to absolutně nejde, dělá chyby a pohybuje se tak nějak všude a nikde zároveň. Právě Alabova pozice, její nečitelnost a zdánlivá nesmyslnost byla zdaleka nejzajímavějším taktickým prvkem jinak poměrně přímočarého a předvídatelného zápasu. Už jen proto, že to Franku Fodovi nakonec docela vyšlo.

Rakušané nastoupili v rozestavení 3-5-2, což by ještě samo o sobě nebylo nic zvláštního (tato formace je letos na Euru bizarně populární); Foda si jej ale poupravil tím, že svého kapitána a čerstvou posilu Realu Madrid zařadil na pozici středního stopera, tedy tam, odkud má většinou vycházet největší klid a poziční jistota. Tříobráncové systémy normálně fungují tak, že střední stoper stojí... well, uprostřed, a diriguje své dva kolegy, kteří mají větší volnost pohybu a pokrývají více místa na hřišti. Foda to udělal přesně obráceně. Alaba, coby zdaleka nejkreativnější hráč Rakušanů, měl za úkol jednak vertikálně vyvážet míč, jednak zajišťovat propojení mezi zálohou a útokem; to se samozřejmě z "ulity” u vlastního vápna dělat nedá, takže výsledkem byl systém, kdy Alaba vyrážel v kolmicích ze svojí pozice daleko dopředu a Dragović s Hintereggerem za ním "zavírali” prostor. Rakouský plán tak vlastně stál na přepínání mezi 3-5-2 a 4-2-3-1 s Alabou a Schlagerem uprostřed zálohy.

To je docela odvážný koncept a ne vždycky to bude fungovat, jak jsme si ověřili u vyrovnávacího gólu Makedonců, který padl přesně proto, že centrální rakouský stoper vymýšlel psí kusy a nebyl tam, kde být měl. Na druhou stranu se Alaba nakonec revanšoval parádní asistencí a celkově se jeho výkon s přibývajícími minutami zlepšoval. Tak já nevím. Kudos rakouskému kouči, že do své strategie zařadil jakési postmoderní libero — je to zdaleka nejzábavnější věc na celém týmu.

2. Co si Rakušané mohou z této výhry přenést do dalších zápasů? Asi nejdůležitější otázka, kterou se fanoušci nyní budou zaobírat, je postavená jasně: Severní Makedonie nakonec až tak nekousala a porazit ji vlastně nebylo obzvlášť složité. Rakušanům na to stačil i objektivně průměrný výkon. Co ale proti Ukrajině a Nizozemsku?

Myslím, že Franco Foda si může z prvního duelu odnést tři lekce. Zaprvé: sice má kádr plný bundesligistů, ale celkově to není žádná kreativní hitparáda, takže klíčem bude jednoduchost. To ostatně Rakousko ukázalo už teď: celý zápas mělo v klidu pod kontrolou, až na ten doslova darovaný gól. Zadruhé: držení míče mělo tentokrát výrazně vyšší a jasně dominovalo ve středu hřiště, ale to neznamená, že to tak bude i příště. Makedonci totiž záložní prostory prakticky kompletně vyklízeli. Proti zbývajícím soupeřům to tak jednoduché nebude; toto byla v podstatě splněná povinnost. Zatřetí: Fodovi skvěle vyšla ofenzivní střídání, což je do dalších bojů pozitivní zpráva.

A v neposlední řadě bychom se mohli na chvíli pozastavit u Marka Arnautoviće, který potvrdil, že se na hřišti chová jako psychopat, i když dává góly. Gratulujeme do Boloni, kam zkušený střelec po Euru přestupuje, a jsme zvědaví na dohru celého incidentu po jeho vstřelené brance: v médiích se objevila zpráva, že Arnautović, který má srbské kořeny, měl říct Ezgjonu Alioskimu, že "š*ká jeho albánskou matku”. Sympaťák!

Severní Makedonie — hodnocení 4/10

1. Ok, toto rozhodně není to samé jako před pěti lety Albánie. Před turnajem se poměrně často zmiňovala nápadná podobnost makedonského výběru s tím albánským z posledního Eura — jednak kvůli etnickému původu několika opor, jednak už jen proto, že jde o podceňovaný balkánský manšaft, který si odbývá historickou premiéru na velkém turnaji. Jenže zatímco Albánie se pod vedením Gianni De Biasiho představila jako rigidní, takticky svázaný defenzivní tým, jehož cílem bylo se k úspěchu jednoduše probránit, Severní Makedonie daleko více připomíná nadšený výběr objektivně podprůměrných borců s několika vyčnívajícími oporami ve svém středu — její fotbal není založený na propracované strategii, Igor Angelovski nemá žádný plán B (a možná ani plán A), na druhou stranu je to ale pro nestranného diváka větší zábava.

Už z úvodních dvaceti minut by De Biasimu nejspíš vstávaly hrůzou vlasy na hlavě; Makedonci byli evidentně přemotivovaní, kiksovali v rozehrávce, bránili v jakémsi chaotickém bloku, a než se na hřišti trochu zklidnili a přestali zmatkovat, Rakousko už drželo otěže zápasu pevně ve svých rukou. Absence nějaké dominantní herní filozofie zároveň znamená, že pro nejvýraznější makedonské individuality — což byl dnes zejména výborný Alioski, ale i nezmar Panděv či technik Bardhi — se tím otevírá volný prostor k realizaci. Angelovski své opory zkrátka nijak nesvazuje, naopak, jakýkoliv úspěch jeho týmu spočívá jen a pouze na jejich individuální kvalitě. Z hlediska případného turnajového úspěchu je to předem prohraná bitva. Z hlediska subjektivní zábavnosti to ale funguje mnohem lépe než tuhý beton.

2. Severní Makedonie už svůj historický zápis nejspíš nevylepší, ale otázkou je, jestli jim samotná kvalifikace a první vstřelený gól nakonec nebudou stačit. Měly by. Tento výběr totiž na víc nejspíš objektivně nemá. Jsou to sympaťáci, mají technicky dobře vybavené hráče, dokážou pobavit fanoušky a v jejich zápasech nejspíš nehrozí statická nuda. Šance, že by do zbývajících duelů proti silnějším mužstvům Angelovski odnaučil svůj tým naivitě a pozičním lapsům, je ale (troufám si říct) nulová. Nevadí. Už teď se rozhodně nemá za co stydět; účast na Euru je v tuto chvíli jeho strop.

(dz)



Nizozemsko - Ukrajina 3:2

13.06.2021 21:00
Více informací k zápasu

Nizozemsko — hodnocení 7/10


1. Frank De Boer má skvělou představu o tom, jak hrát, ale nedisponuje úplně citem pro detail tak, aby to všechno drželo pohromadě. Jeho fotbal je v podstatě totální, ale to opravdu fest. Sám De Boer musí cítit satisfakci, protože od jeho Oranjes mnozí neférově očekávali poněkud bezpohlavní fotbal; a on mezitím už teď se svými současnými svěřenci oslavil o tři góly více než se svými bývalými v Crystal Palace.

Ano, tenhle tým nám určitě přinese množství nezapomenutelných zážitků i individuálních výkonů — už teď jsme ostatně mohli obdivovat ryzí um zcela nespoutané dvojice Frenkie De Jong-Gini Wijnaldum — ale taky si lze s klidem představit, že vyletí hned v osmifinále, no. Chvíli to totiž připomínalo Wilmotsovu Belgii; sice hezký chaos, ale pořád chaos. Nenadarmo byl Gary Neville ve studiu ITV vůči Nizozemcům kritický natolik, jako by právě prohráli 0:3. (A De Boerovi mimochodem správně vyčítal poněkud uspokojená střídání za stavu 2:0.)

Nizozemci s tímto přístupem prostě budou muset všechny přestřílet, což je samo o sobě taktika, která Eura běžně nevyhrává ani zdaleka. Stačí více takových desetiminutovek jako ta úvodní, kdy z rekordních sedmi střel Oranjes nevytěžili ani gól, a tým půjde dolů vodou.

Na presink a osobní bránění doslova po celé šířce a délce hřiště je totiž sice radost pohledět, ale člověk přitom cítí jakousi guilty pleasure, protože zároveň nemůže nevnímat ty obří díry při přepínání z útoku do obrany. Tedy, "přepínání”... to je samo o sobě přeháňka. Množství hráčů, kteří se prostě odmítali vracet nebo alespoň naoko zabrat, bylo do očí bijící.

A pak je tu tenhle vyslovený LOL moment:

obrázek



2. Denzel Dumfries je prototypem beka, který se jen tak nerodí. Upřímně, z klubové scény ho moc neznám, a nevěděl jsem tedy příliš, co očekávat. Tohle jsem v každém případě neočekával ani v koutku duše, se musím přiznat. Možná je to celé způsobené De Boerovým "dělejte si, co chcete” přístupem. Ale Dumfries působil doopravdy jako naprosté zjevení. Ze všech Nizozemců nastřádal nejvíc dotyků s míčem v pokutovém území soupeře, i jeho průměrný kontakt s balonem byl nejblíže ukrajinské brance ze všech, a dalo by se od něj očekávat nejvíc gólů (dle xG), když před rozhodujícím gólem spálil hned dvě tutovky. Těžko by ho jeden označil za hráče zápasu, ale nejvýraznější postava? Úplně klidně.

Ke komu vlastně Dumfriese jako (křídelního) beka, který se cpe do vápna zakončovat spíš, než že by si hleděl zásobování spoluhráčů centry a přihrávkami, přirovnat? Možná technicky limitovanější Maicon na vrcholu sil, kdy dával 10 gólů ve dvou sezonách? Beru jiné návrhy...

Ukrajina — hodnocení 4/10

1. Ukrajinci se nechali rozlétat a přistoupili na čisté měření dovednosti, v němž bohužel vzhledem k počtu elitních fotbalistů schopných rozhodnout zápas zkrátka nemohli obstát. Buščan sám nikdy neměl kvalitu na to, aby se stavěl na hlavu celých 90 minut, a bylo tak nějak očekávatelné, že ve výsledku i jeho chyby vyjdou Ukrajinu draho. Levý bek Mykolenko byl potom zřetelnou demonstrací toho, že co se v ukrajinské lize jeví jako top kvalita, může na této blyštivé scéně vypadat zdaleka podprůměrně. A tak dále.

Píšu "bohužel”, protože přístup Zbirné k utkání s nejtěžším sokem ve skupině byl ve víru defenzivních ulit Chorvatů, Rusů či Turků nesmírně osvěžující. Navíc už jen to, že Ukrajinci stáhli dvoubrankové manko, nutno považovat za obrovské Ševčenkovo zadostiučinění, kdy za pár let zvládl zcela proměnit mentalitu týmu, jenž v nedávné době v závěru zavařil i Němcům a Španělům. Nesmíme zapomínat, že tohle je reprezentace, která má bohatou historii vypínání a hroucení se, jakmile prohrává o gól, natož o dva. Před pěti lety prohrávala za celý turnaj dohromady 164 minut, nedala ani gól a dokupy v takových situacích vypálila z dobrých pozic všehovšudy osmkrát (každých 20 minut). S takovou by se Oranjes ani nezapotili.

2. Přesto lze ve výsledku říct, že Ukrajinci tak trochu umřeli na krásu. Výše píšu, že v ryzí "skill hře” nemohli Ukrajinci obstát, avšak zároveň... vlastně čistě v této rovině byli Nizozemcům vyrovnaným soupeřem. Balon uklidnili, sbíhali si k sobě, v rychlosti kombinovali, obehrávali vápno, a v pár okamžicích dokonce vypadali jako Španělé v módu "fast forward”. Z Jarmolenka čišela svěžest při každém dotyku, jako by neprožil tisíc zranění.

Když Andrew Thomas na Twitteru poznamenal, že Ukrajinci vypadají, jako by byli součástí nějakého věrnostního programu, kdy po deseti patičkách dostanou automaticky gól zdarma, nešlo se nezasmát a zároveň nepřikývnout. Taková je přitom "ukrajinská cesta” už dlouhodobě, akorát tentokrát to povětšinou i dávalo smysl. Především Jaremčukova jemná přenechávka patou do tandemu Jarmolenkovi brala dech a křičela po šťastném zakončení.

(td)




SKUPINA D

Anglie - Chorvatsko 1:0

13.06.2021 15:00

Góly: 57. Raheem Sterling

Více informací k zápasu

Anglie — hodnocení 8/10


1. Southgate kritikům dokonale vytřel zrak a zahajovací sestavu asi těžko mohl trefit lépe. Alespoň tedy na těch postech, o nichž se nejvíc diskutovalo. Tyrone Mings jako druhý stoper ke Stonesovi ve 4-2-3-1 mnohým nevoněl, ale pochlapil se a v čistě obranné činnosti prakticky nechyboval. Trippier na levém beku sice též moc nepřispěl ofenzívě, ale zato ukázal, že pod Simeoneho taktovkou v oblasti bránění vyrostl (a nejspíš přerostl oba své levonohé konkurenty), když vzorně neutralizoval silnou spojku Kramarić-Modrić.

No, a dvojice Sterling-Phillips, ta se ukázala být hotovým jackpotem.

Sterling svými záběhy za obranu pomalou chorvatskou defenzívu trápil už před svým rozhodujícím úderem a napodobil tak vlastně svůj výkon ze zahajovacího zápasu na MS 2014, na který se vzhledem k porážce s Itálií už tak trochu pozapomnělo. I tehdy byl super.

Hlavním aktérem zápasu však byl bezesporu Kalvin Phillips, který si zavzpomínal na svou ofenzivnější polohu z dob "před Bielsou” a pomohl Albionu kompletně opanovat střed pole (kde přitom Chorvaté dost dobře vyhráli semifinále minulého mundialu). Jeho přínos byl vícevrstevný — nebezpečně střílel, precizně nahrával i na delší vzdálenost, takticky fauloval (bez žluté karty), mátl soupeře svými výborně časovanými náběhy jako před gólem — a jen těžko si představit, že by Angličané Chorvatsko udolali s Hendersonem na jeho pozici.

2. Výstavbu hry však přesto bude nutné do budoucna adresovat. Angličané měli vlastně obdobný problém jako Skotové, když jim vypadl Tierney. Bez Maguierovy schopnosti vyvézt a rozehrát balon jejich výstavba hry občas působila zkrátka až moc předvídatelně, staticky, ne-li unaveně. To se týkalo zejména "dojížděcí” poslední třetiny zápasu, kdy Angličané moc dobře věděli, že stačí držet míč a Chorvaty k ničemu nepouštět (takže to moc nevadilo), ale do jisté míry to platí i pro živelnější první 25minutovku.

I tentokrát — jakkoliv Mount výborně odskakoval do levého kraje a umně tak přečísloval slabou chorvatskou stranu — po většinu času Albionu scházela variabilita. Moment překvapení absentoval i v samotném využívání stran hřiště, když Angličané výrazně přetěžovali tu levou a prapodivně necílili na mladíka Gvardiola hraného mimo svou pozici.

Chorvatsko — hodnocení 1/10

1. Po utkání si lze klást otázku: čeho chtěl vlastně Dalić docílit? O jeho zahajovací jedenáctce věděla chorvatská média několik dní dopředu, takže to nebyl žádný nahodilý experiment, který spolu ani netrénoval, ale přesto to tak vypadalo; spíš ještě hůř.

Že Gvardiol nemá tradiční návyky levého beka a vyloženě se bál overlapovat Perišiće, to se mu dá snadno prominout — každý ví, že je to levý stoper, a že Barišić zkrátka nemohl hrát pro zranění. Ale jaký byl plán s Kramarićem na pravém křídle a Rebićem na hrotu? Jenom během první půle se bez balonu Chorvaté rozestavovali na tři různé způsoby a nikdy si s odebíráním balonů Angličanům příliš nevěděli rady. I jejich časté ztrojování bylo jaksi... ležérní. Celá defenzivní fáze chorvatské hry byla ryze reaktivní a vápno se bránilo tzv. na "turecký” způsob — tedy čím víc lidí, tím víc obrany, ale že by to mělo nějaký lad a sklad?

2. Navíc, sázet na protiútoky zrovna s Kovačićem, který potřebuje mít míč na noze a probíhat zálohou, ale už těžko ho bude rozdávat na delší vzdálenost a zásobovat útočníky? Rebić za celých 79 minut čistého hracího času přebíral přesně šest přihrávek.

Dalić sice po utkání startoval na chorvatské novináře, že "narušují atmosféru”, a jízlivě se jich ptal, zda "jejich platy rostou, když dopředu vypustí do světa očekávanou sestavu”, ale i kdyby se Angličané mohli stokrát na Chorvaty připravit, tohle nepůsobilo jako promyšlený plán v první řadě. Po většinu zápasu to koneckonců vypadalo tak, že celý chorvatský plán rovná se rychlému brejku, vyhranému faulu a úderu ze standardky, čemuž se podřizovalo i veškeré chování na míči, když hned třikrát Chorvaté ochotně padali k zemi a marně očekávali hvizd rozhodčího.

Jasně, jednou dvakrát se to písknout dalo, ale stejně. Albion si ve výsledku na vlastní půlce vypomáhal nedovoleným zákrokem jednou jedinkrát, a nikdy nefauloval v obranné třetině.

(td)



Skotsko - Česko 0:2

14.06.2021 15:00

Góly: 42. Patrik Schick, 52. Patrik Schick

Více informací k zápasu

Skotsko — hodnocení 4/10


1. Skotové se na Euro kvalifikovali na poslední chvíli, na to je třeba pamatovat. Ve své skupině prohráli rovnou polovinu zápasů, včetně debaklu 3:0 od Bílkova Kazachstánu. Šanci dostat se na šampionát dostali jen díky Lize národů, konkrétně linie C skupin. Z barážového dvojzápasu. A dvakrát na penalty. Je tedy holým faktem, že papírově existuje na šampionátu jen jediný slabší mančaft, tedy Severní Makedonie (která šla z "déčka"). A na hřišti to bylo znát.

Hnáni tisícovkami fanoušků v Hampden Parku, i ujali se svěřenci Steva Clarka otěží, 10-15 minut mačkali vyjukané a ustrašené Čechy, kteří se v nervozitě nezmohli dlouhé chvíle na nic jiného než na odkopy daleko pryč... a byl to ten nejhorší fotbal, který jsme za ty tři dny na Euru viděli. Sledovat Skoty, jak "dominují", prostě není žádná slast. Nechci Česko vynášet do nebes, ale není s podivem, že nejhezčí část utkání byl úvod půle druhé, kdy naopak kralovali Schick a spol.

2. Robertson je světová třída, určitě nejlepší hráč Skotska a jeho souboj s Coufalem byl highlightem utkání. Levý bek Liverpoolu ovládl svoji stranu, skvěle ji piloval a potvrdil, že rychlostně je na tom určitě líp než zadák West Hamu. Právě z jeho levé kopačky vzešlo nejvíc potíží pro českou branku — ať už to byla nebezpečná rána pod břevno, kterou musel Vaclík vyškrábnout nad, nebo nekonečné množství centrů (14), z nichž téměř polovina (6) našla hlavu/nohu spoluhráče. Všechny skvělé zákroky Tomáše Vaclíka (až na jeden) přišly poté, co Robertson založil akci.

Naproti tomu jeho protějšek na pozici pravého křídelního beka představoval hotový protipól. Už jen životopis (krom dvou let ve 4. anglické lize nevytáhl paty ze Skotska) Stephena O’Donnella prozrazuje, kde bude slabina skotského týmu. Kritizovaný střed obrany — navíc oslabený o Kierana Tierneyho — totiž svoji úlohu zvládal solidně, zatímco O’Donnell v prvním poločase vypadal, jako by ho sebrali odněkud z plácku v Motherwellu, aby jich na včerejší zápas bylo 11.

Snad jeho první vážnější kontakt s balónem dopadl tak, že si ho nešikovně zakopl do zámezí. Vyloženě srandovní pak byl jeho nechtěný obranný zákrok na Christieho, který předtím skvěle proklouzl mezi Bořilem a Kalasem. Zastavil ho až jeho vlastní spoluhráč.
Česko — hodnocení 6/10


1. Schick dal nejhezčí gól nejen tohoto Eura, ale možná i celé historie Eura. Nebo jste radši tady pro Van Bastena proti Sovětům? Tyhle hitparády budou vždycky subjektivní. Co však víme s jistotou je, že Patrik Schick očaroval celý svět a dal na Eurech branku z největší dálky. A vůbec, pojďme se na tu fenomenální nádheru kouknout znova...

Co může z dlouhodobého hlediska těšit ještě víc než tenhle střípek geniality? Fakt, že Schick předvedl po individuální stránce opravdu povedený výkon po všech stránkách. S míčem na noze byl precizní, technicky byl ze všech Čechů i Skotů nejvýš. Navíc dokázal balóny podržet, sklepnout, zklidnit hodně rozháranou hru. Jeho přínos nebyl jen v gólech. Po boku Vaclíka byl jednoznačně nejlepším hráčem utkání.

Jenže po hříchu taky jediným fotbalistou v českém (a asi nejen českém) dresu. Našim zkrátka chybí individuální dovednost, což vyeskalovalo i v poetické pasáže zápasu jako vystřižené z okresních přeborů. Né, hlavně mi ten balón nedávej, ještě to pose*u, prásk to přes půl hřiště, nazdar. Já to radši vodmáznu, hele. Pod tlakem českému týmu kreativita teda fakt nekvetla.

Schick super, Vaclík super, Coufal dobrý, Masopust si to taky odmakal... ale jinak není proč plesat a naopak bych nadšení mírnil. Kromě nějakých 15 minut ve druhém poločase to totiž opravdu nebyla žádná sláva.

2. Ten střed pole, to bude ještě velký problém. Poslední etapu národního týmu to byl přitom právě střed zálohy, kde se rekrutovali nejlepší hráči, kde byl (a stále je) velký přetlak zvučných jmen a kde jsme taky vyhrávali zápasy. Tomáš Souček má za sebou navíc naprosto fantastickou sezónu a jeden by čekal, že už jen jeho přítomnost posune nároďák o úroveň výš. Jenže trend z přípravných zápasů se bohužel promítl i na mistrovství Evropy.

Asi takhle - Souček opět kraloval ve vzduchu, Darida si to opět výborně odběhal, makal jako šroub... ale to je jednoduše málo. Největší devíza této zálohy, totiž že všichni tak nějak umí všechno, se zcela zhroutila. Ani jeden z těch tří nezvládal dobře bránit, ani jeden z nich nedokázal tvořit hru v ofenzivní třetině, a co je asi největší problém, ani jeden nedokázal pořádně rozehrát míč. A to nemluvím o tom, že stopeři jim taky moc (vůbec) neulevili. To tohle vážně dělal jenom Kúdela?

Jak zmiňuji v prvním bodu, Češi se většinu utkání omezili na nákopy na útočné trio, střed hřiště úplně vynechávali a byla z toho nepěkná holomajzna. Ale copak to jde našim zadákům dávat za vinu? Nabídka ze zálohy byla žalostná. A tady se dostáváme v nejslabšímu článku týmu, protože právě Alex Král má být ze středové trojice "tím fotbalistou", jenž tomu dá myšlenku a krásu. Jenže mladého halva potkalo Euro asi v nejhorší formě dospělé kariéry.

Co dál? Čas Antonína Baráka, obávám se, vypršel s konečným hvizdem proti Skotsku — a možná přijde až v hypotetických momentech, kdy budeme muset v dalších zápasech třeba dotahovat. Už tak dost konzervativní Šilhavý bude chtít hlavně vyřešit to, že střed pole špatně bránil a často propadal. A to mu nabízí Tomáš Holeš. Záložník Slavie i za těch 25 minut ukázal, že na rozdíl od kolegů na hřišti prostě je ryzím defenzivním záložníkem, že umí skvěle odebírat míče (to včera moc nešlo ani Součkovi) a je hodně silný v soubojích. To, jak "odpinknul" jednoho z nejtvrdších fotbalistů Premier League Johna McGinna, byl jeden z nejlepších momentů celého zápasu.

(mu)

Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula, Marek Ustohal

Komentáře (323)

Přidat komentář
Moje maličkost
Reagovat
ACSMan

Pochvala patří taky naší obraně, skvěle nechali rozchytat Vaclíka

Reagovat
krisa

zejména Kalas se snažil fest

Reagovat
oli9

Jo ale zase Kalas zablokoval snad 5 střel

Reagovat
smazaný uživatel

Snazil se dat gola no..

Reagovat
John Obi Mikel

Titulek

Reagovat
Largo

Reagovat
supporter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ramm+

Reagovat
repkajebuh

Reagovat
Rostyg

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Kadlitko

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Ježíši smiluj se a dej sem konečně nějaké redaktory co rozumí fotbalu místo těch dětí už zase začínají ty trapné nadpisy bože kdyby jsi s tím dal aspoň práci vymyslet něco originálního

Reagovat
AC Sparta Praha good

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
smazaný uživatel

Vím že můj názor je revoluční a většina Eurofotbalu se s tím neztotožňuje, ale na nadpisu nezáleží.

Reagovat
wyqinac

ty polovine lidi, co ctou jen nadpis a pak jdou do diskuze, na tom zalezi asi

Reagovat
SunFells

Chceš číst článek s takto infantilním titulkem?

Reagovat
VersaceChain

Jestli hodnotíš kvalitu článků na základě nadpisu tak bude chyba spíš u tebe

Reagovat
SunFells

Hodnotím titulek a jeho odrazující efekt poté vůbec číst obsah článku, chybo.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
fantomas

Ale prosim tebe

Reagovat
valloire

Já jsem třeba fantomasi odchovanej Gólem a jeho redaktory a jejich seriozní novinařinou plnou faktů i přes tu přiblblou dobu. Zpětně to hodnotím jako něco, co jsem od tý doby nezažil a i jako malej kluk to oceňoval a na pátek, kdy vycházel Gól jsem se neskutečně těšil...Zkuste si zajít do knihovny a zjistit si jakým stylem se to psalo. Třeba si z toho něco vezmete.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsi odchován gólem jako ja pak víš že ti co jsou všichni tak hotovi z nějakýho blbyho nafoukanyho Schicka neví že takový gól už dávno dal Jaroslav Kamenický za Bohemku a byl to gól roku časopisu Gól i století. Mám fakt rád jak všichni ti co na něj celej rok nadavaji teď z něj najednou stříkají

Reagovat
fantomas

Já jsem Gólem odkojenej taky, zas tak starej ve srovnání se zbytkem fóra nejseš.

Ale nevim moc, jakou to má relevanci. Nejsem žádnej začínající novinář, nejsme tu ani nikdo novináři... vytváříme alternativní obsah tak, aby právě doplňoval zajetý média jako ČT, iSport a Gól (dejme tomu). Komu alternativa nikdy nechyběla, ten ji prostě nečte a vystačí si s tim, co už dávno bylo. Mně to přijde docela jednoduchý na pochopení fakt. Dělat to samý, co už někde je, nikdy nebyl náš cíl a ani by to nedávalo smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
valloire

Řekl bych že jsem. Tys odkojenej Gólem po revoluci, to není ten pravej Gól z roku cca 1977, kdy jsem ho začal kupovat. Obsah fora by měl bejt podobnej jako kdysi Gól, on ani dnešní Sport už není co býval, s tím se srovnávat nemůžeš. Cíl by měl bejt vždycky dělat špičku a tou špičkou je dřívější Gól.

Reagovat
vlastik

"z roku cca 1977, kdy jsem ho začal kupovat" tvl, ty seš tak starý, že si snad pomáhal Herbageovi při stavbě pyramid, ne?

Reagovat
valloire

Ano, samozřejmě. Nějakej Herbage dělal vedle plánování.

Reagovat
andrew96

A ten "cíl" definuje kdo?

Reagovat
valloire

Ten cíl je stejně jako v jinejch oborech. To nejlepší. Články s nadpisama pro děti to fakt nejsou.

Reagovat
andrew96

Tak jestli se tvá kritika zastavila u nadpisu, tak je to fajn, ne? A když už se teda pouštíš do kritiky, tak bych čekal, že víš, že něco jako "nadpis" neexistuje.

Reagovat
fantomas

Proč by jako cíl FÓRA měl bejt podobnej jako cíl ČASOPISU? Pláčeš na špatnym hrobě opravdu, ty potřebuješ psát rozzuřený maily někam do Hattricku, ne na forum.

Reagovat
valloire

Časopis to fakt nebyl, dejme tomu týdeník s novinovým formátem. Připadá ti každá sebemenší kritika rozzuřená? Já přece podobně jako kolega dole neříkám, že je to tu špatný, naopak, celej koncept eurofotbalu je skvělej. Nicméně ty články se dají posunout do serioznější roviny a nemusí přece vyznívat jako nějakej Blesk nebo čtivo pro pubescenty, i když tady taky jsou že jo. Jinak abys neřekl, že tě haním, děláš to dobře, není míněný ve zlým...

Reagovat
fantomas

Srovnání seriózní analýzy - taktickýho rozboru - zápasu s Bleskem a čtivem pro pubescenty si teda vyprošuju. Ale že se vůbec bavim s někym, kdo zjevně opět nevidí za titulek (kterej je možná hravej a infantilní, ale rozhodně ne bulvární - to už zase vyplývá z neznalosti definice a charakteristik bulváru nebo nevim).

Reagovat
smazaný uživatel

Spicka mozna pro tebe, pro dalsich x lidi muze byt spicka tohle a pro dalsich x lidi zase spicka podcast od CT. Ty se hlavne nestav do role, ze jsi videl na VHS Peleho, zazil komouse, tak mas patent na rozum. Mne je nejaky gol ze 1977 uplne u prdele, bavi me cist tyhle clanky a jsou stejne super jako ty radoby seriozni od kamouskych novinaru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Když ti je 17 tak ti to tak připadá, ale mně to tak nepřipadalo ani když mi bylo 10. A ano, až budeš starší a vyrosteš z puberty, získáš zkušenosti a větší rozhled, budeš říkat to samý co já.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi hrozne zaseknuty retard

Reagovat
SunFells

Já prosím tebe, za ty roky by ses už měl oprostit od těch kýčů. Nejlépe s tím ani nezačínat už před těmi 10 lety, ani tehdy ti nebylo patnáct.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych proboha neměl chtít?

Reagovat
Usty

Reagovat
iamek

Reagovat
REPLIKATOR

BAN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aky narod, taki redaktori. Pepici si pravidelne volia na celo statu Slovaka aby niekto aspon trochu rozumny dal do poriadku tu schatralu krajinu

Reagovat
ramm+

Čobole, veď stě za nami 30 rokov

Reagovat
smazaný uživatel

wtf, ty špekoune tlustej, jdi radši cvičit klaune

Reagovat
ramm+

Se známe, trotle?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, jseš tlustší než tvoje máma

Reagovat
ramm+

tebe určitě hodili přes řeku moravu a máš deprese, tajtrliku

Reagovat
Front hell

Však maš možnost jit na slovenské stranky o fotbalu. Jestli teda nejaké existují?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
pobody's nerfect

Nebude problém, že čteš pouze nadpisy a pak jdeš blit do diskuse? Analýzy jsou určitě více než nadprůměrné

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavnw se to skvele cte

Reagovat
smazaný uživatel

Pracoval jsem jako novinář za mlada tak vím o čem pochybuju a pokud tohle je pro tebe nadprůměr pak by ti stacilo číst ohníček nebo mateřídoušku jestli vůbec víš co to je

Reagovat
pobody's nerfect

Tak něco vytvor a dej to do placu. Takové kecy mám nejraději, za každou cenu kritizovat, ale sám nic neudělat

Reagovat
Kily

jako mohl by dát nějaké odkazy na své výtvory z Ohníčku a Mateřídoušky

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fantomas

V jakym čase cca?

Reagovat
Puskas

V posledním videu před tabulkou v čase cca 1.20.

Reagovat
Salfovic

Řekl ve zkratce že hrál hovno, nebo se v tom nějak hrabal ?

Reagovat
Puskas

Hrabal, vysvětlil to tím, že z klubu je navyklý hrát volněji, méně zodpovědněji, než se hraje v repre,vinou čehož pak nedokáže přepnout.

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Co tam o nem rekl? Prave moc to nechapu, i v te priprave byl polovicni. Chybi mu dynamika, ktera ho predtim zdobila, hodne ztraci balony. Jak kdyby mel posledni zapasy fialovou sipku dolu ala pro evo

Reagovat
Puskas

Viz výše, plus též zajel do Kalase, že nevyužtkoval potenciál, co měl.

Reagovat
Salfovic

To má recht. Když si vzpomenu na jehu premiéru v PL v dresu Chelsea

Reagovat
vodka

to mi ani nepřijde s tím Kalasem, že by do něj nějak zaryl, spíš prostě popsal, že se měl v kariéře i dost smůlu na to, že ho koupila Chelsea..

Reagovat
Puskas

No, nepřipadalo mi to, že by ho nějak úplně vyvinil.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

dík za odkaz

Reagovat
vilp

Tak to zapnu, abych si poslechl hřebíka, a ten kretén nalevo mu musí skákat každý dvě minuty do řeči.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla tam obrovská nervozita. První zápas, k tomu na “nepřátelském území”. S uklidněním se individuální výkony určitě zlepší. Dost mě potěšil Šilhavý tím střídáním. Žádné vyztužení obrany, naopak tam frknul ofenzívního Vydru a Hložka. Skóre může rozhodovat a on to risknul, nebál se. Klobouček.

Reagovat
fantomas

Hodně "nešilhavý" střídání.

Reagovat
thewall

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ramm+

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
oddy

Reagovat
Kucka

Reagovat
Acrocephalus

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nebelung

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Salfovic

Je Jarda Plašil jedinej náš hráč, co jel 4x za sebou na ME? Klidně i v rámci Československa.

Reagovat
Ligter

že by Rosický ještě?

Reagovat
Ligter

ajo, on byl zraněný v roce 2008, tak nic

Reagovat
Pajinho10

Kdyby nebyl 2008 zraněný, měl by dokonce 5 ME. Byl už na ME 2000.

Reagovat
Ligter

to je pravda, Salfovic jen myslel, aby byl ten hráč na těch ME hned za sebou

Reagovat
Salfovic

Klidně to zadání rozšířím i na 4 celkově

Reagovat
VersaceChain

Ano

Reagovat
Puskas

Určitě, za Československa jsme měli nanejvýš 2 účasti za sebou, tudíž odpadá tato možnost.

Reagovat
Salfovic

Koukám, že se Československo dostalo pouze na 3 ME z 9. Ale tak hrálo se jen ve 4 či 8 týmech.

Reagovat
Puskas

Postupovali vítězové skupiny, stačilo jedno selhání, jako třeba v 87. ve Finsku, a měli jsme smůlu.

Reagovat
Y.N.W.A

právě, byl to fakt závěrečnej turnaj, ze začátku prakticky jen semifinále a finále... taky teda bylo míň zemí, ale zas tak málo ne

Reagovat
valloire

tak když je na turnaji 4-8 zemí?

Reagovat
Ligter

tak Čech ještě

Reagovat
Salfovic

No jasně, to jsem vůl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
Salfovic

Tak Rosický byl už v roce 2000, to mě nenapadlo.

Reagovat
kattos

Ty vado, to čumím.

Reagovat
Salfovic

Dokonce proti Nizozemí a Francii hrál v základu Ta paměť

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý statistiky, věděli jste že jsme rekordmani v tom, že jsme nejvíce zápasů za sebou na Euru neremizovali celkově 17. Česko - Rusko 1996 a až pak 2016 s Chorvatskem.

Reagovat
pobody's nerfect

Osobně bych to počítal až od semifinále s francií

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Čech je brankářem s nejvíce inkasovanýma gólama v celkovym součtu ME.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radek Voltr

za to si ale může sám, třetina z nich se dala chytat

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Srandičky

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

On šilhavka je sice konzerva, občas se na něj nadává, pravdou ale je že je to nejlepší volba na post trenéra áčka...nikdo lepší mně nenapadá.

Reagovat
Mercury

Uličný

Reagovat
smazaný uživatel

Igor Angelovski nemá žádný plán B (a možná ani plán A)

Reagovat
wwwx

Nadšený výběr objektivně podprůměrných borců s několika vyčnívajícími oporami ve svém středu. To je popis, který sedí na polovinu týmů na euru včetně naší repre.

Reagovat
GjøvikFF

Arnautoviće vyrazit z turnaje stejně jako jsem totéž chtěl na MS pro Shaqiriho s Xhakou, tyhle svinstva nemají na hřišti (ideálně ani nikde jinde) co pohledávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Stannis Baratheon

Emoce musí být.

Reagovat
Baronne

Co udělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Srb se chlubil protihráči z Albánie, že mu šuká mámu. A to hned potom co dal gól. Dvojitý zásah.

Reagovat
Salfovic

A co když je hnusná? To by si dal pěkného vlastňáka.

Reagovat
ramm+

Reagovat
smazaný uživatel

Asi proto mu Alaba chytil hubu a říkal že se nemá čím chlubit.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Kadlitko

Reagovat
norton

Reagovat
$dolar$

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Radek Voltr

udělt si z rukou ptáčka je fak vohromný svinstvo

Reagovat
Moje maličkost

Stejně jako se chlubit tím, jak vysoko skáče můj pes.

Reagovat
smazaný uživatel

Utkání Anglie - Chorvatsko jsem napočítal 4:1 na šance včetně gólu a to bylo pro mně zklamání a zatím největší nuda. A Anglie která hrála doma má u vás 8 : 1 v hodnocení? No to bych čekal že by museli vyhrát tak 3:0. Rozdíl tam byl, Anglie věděla co chce hrát, zatímco Chorvati si jen nahrávali a chyběla jim odvaha, ale dominanci která by odpovídala tomu rozdílu v hodnocení výkonu jsem neviděl. Tak 6:3 by sedělo víc.

Reagovat
fantomas

OK, opakuje se tu jeden motiv: hodnocení není za výsledek (to by si pak každej mohl udělat sám), ale za výkon, a ten z pohledu Anglie, která primárně potřebovala (konečně!) vyhrát úvodní zápas, určitě na osmičku byl. Vždyt je naprosto k ničemu nepustili, jedna poločase Rebiće. Ty dva body maj ubraný právě za menší počet šancí a tedy i gólů, ale jinak jim prakticky neni moc co vytknout.

Reagovat
fantomas

*pološance

Reagovat
Kucka

Pak teda nechápu 7/10 pro Dány za jejich optickou převahu proti Finům bez větších šancí.

Reagovat
fantomas

I pro ně platí, že Finy prakticky k ničemu nepustili přece - inkasovali akorát soft gól danej mentálnim rozpadem týmu a Schmeichela předevšim. A šance měli min. čtyři solidní...

(Ale ano, na Dány jsem byl mírnější kvůli externim faktorum, což se dá myslim pochopit.)

Reagovat
kattos

To je hrozně debilní hodnocení. Kord když se opakuje jedno téma pořád dokola. Fotbal se hraje na goly.

Nebyl jsi to ty kdo byl tak vystříkanej z Maroka na MS 2018?

Reagovat
fantomas

Ano, protože fotbal se sice hraje na góly, ale výsledek každej vidí a proto přidaná hodnota analýzy na základě výsledku je zhruba nulová. To se pak můžeme bavit o tom, jestli se vůbec má psát zápisník jako takovej no - a pokud si odpovídáš "ne", potom se můžeme bavit o tom, proč tu vůbec diskutuješ. :))

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou je to super.

Reagovat
kattos

To neříkám, ale goly jsou prostě pořád alfou a omegou. 7/10 pro tým kterej prohrál když byl favoritem prostě nezní správně.

Reagovat
fantomas

Štěstí a smůla jsou uplně stejně alfou a omegou fotbalu jako góly. Proto můžeš klidně hrát na 7/10 a nevyhrát.

Reagovat
kattos

Jenže opravdu je nedat gol Finům hlavně kvůli smůle? Je špatné zakončení smůla?

Já určítě souhlasím s tím co říkáš že prostě fotbal není jen o golech.

Jenže proti týmu kterej na euru patří proti nejslabším nedat gol a prohrát a dostat 7/10 je fakt síla

Reagovat
fantomas

Jak píšu někde jinde tady, dánský hodnocení bych nebral moc jako měřítko. Nechtěl sem je hodnotit nízko kvůli celýmu Eriksen incidentu a do tý doby se mi na tu 7 líbili. Zbytek sem se rozhod prostě do toho nefaktorovat, protože už byli mimo hlavama. Nestát se, co se stalo, sem skálopevně přesvědčenej, že ten gól dají. Finové se sotva drželi v tý první půli.

Reagovat
kattos

Reagovat
Kucka

Understandable, mě teda nenadchli a byl to pro mě ničím zajímavý průměrný výkon. Finové se k ničemu ani moc pouštět nechtěli a nestálo tolik úsilí je eliminovat, o to horší je pak ten jeden vypuštěný souboj před gólem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z pragmatického hlediska máš pravdu. Já těch 6:3 dal na půl z pragmatismu a na půl za "umělecký dojem". Ikdyž jen za umělecký dojem by byli Chorvati skoro v mínusu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpis a ta Ukrajina mi teda přijde trochu prechvalena

Reagovat
fantomas

Vždyť dostala čtyřku a změna oproti minulym turnajum je to zkrátka markantní.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako s číslem souhlasím, ale ten text mi přišel příliš pozitivní, nepřišly mi nejak zvlast defenzivne zajímavi. Naopak si myslím, že příliš ulechcili Nizozemcum hrát jejich fotbal a mohli vyrazne odvážněji využívat ty nizozemské díry v obraně, hráče na to imo mají.

Reagovat
fantomas

Ne to rozhodně, defenzivně byli naivní a nechali se "rozlítat", jak píšu. Ale zas se mi nechtělo věnovat celej jeden bod tomu, jak nikdo nehlídá tyčky, a defenzivnim zkratum Malinovskyho/Sydorčuka, protože já z nich ve výsledku měl právě spíš ten pozitivní dojem.

Bylo naivní na ně s tímhle jít, ale taky to bylo osvěžující. A ten druhej poznatek u mě převážil.

Reagovat
opretis

Ukrajině bych dal klidně 5 nebo i šest.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechystate neco podobneho i v podcastu?

Reagovat
fantomas

Tenhle tym analýzy ne. Jednak mám za to, že psaná forma je na řádnej rozbor čehokoliv vhodnější, protože si člověk v klidu utřídí myšlenky, příp. dohledá doplňkový informace, postne video, atp. Jednak je mediální prostor všelijakými podcasty přehlcenej (ČT, Kontrapresink, iSport) a Livesport už o ně ani nemá moc zájem. Takže mluvený shrnutí pouze na konci skupinový fáze a pak i na konci turnaje, to momentálně vypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim tech podcastu je hodne, ale vas bych si poslechl, vzpominam na MS, to byla v podani fantomase, domingo, vitasrpa atd pecka. Tak aspon na shrnuti se tesim

Reagovat
Gelu28

Jeden poznatek ze zápasu Anglie vs. Chrovati.....i ČT SPORT už má ofiko svého "Vaška Titlbacha" a jmenuje se Vlastimil Vlášek, který pronesl legendární koment, že snad Anglie už ubrání remízu 1:0, když běžela poslední minuta zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Jankta Hložek a místo Krále Holeš, Chorvaty můžeme klidně porazit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Patrik Schickana

Reagovat
Acrocephalus

Jen na okraj: naši redaktoři inklinují k dost kritickému pohledu na našince, takže jsem tušil, že zde se moc slov chvály nedočkáme.

Proč to zmiňuji: já myslím, že jediné, co měli přípravné zápasy se zápasem se Skotskem společného, byl slabý výkon Krále, který bohužel neodvádí práci a tu kvalitu, na kterou reálně má. Dost to mrzí, ale hold jsme lidé, ne roboti. Jinak, ten výkon našich bych tak kriticky nehodnotil vzhledem k těmto "polehčujícím" okolnostem:

1) hráli na domácí půdě Skotska, kde pravidelně nevyhráváme. To prohrávání na Ostrovech totiž náhoda není.

2) hráli proti Skotsku - mužstvu, které vyniká především v defenzívě a hraje ten ostrovní fotbal. Tento styl nám Čechům snad za celou reprezentační historii vadí ze všeho nejvíc. Zde tedy byl předpoklad, že Češi se Skotskem spíše prohrají.

3) očekával jsem dost ošklivý zápas plný faulů, hrubek, žlutých karet a zranění. Na to, co naši předvedli, musím jedině tleskat.

4) čímž nechci říct, že jsem s výkonem našich 100% spokojený. Ta první 10 minutovka byla teda mizerná a v průběhu jsme dost šancí nabídli soupeři sami.

4) nervozita jednoznačně více poznamenávala více české mužstvo, čímž mu jak se říká "svazovala nohy". Nepřesné přihrávky, pomalé rozmýšlení, hraní dozadu, za tím vším se dá číst "ty vole, jsme na EURU, nesmíme to pokazit." Dá se to celkem snadno pochopit, ale nic to nevypovídá o skutečném potenciálu mužstva. Ten první gól byl nesmírně důležitý pro nakopnutí. Dá se říct, že od té chvíle jsme začali iniciativu přebírat my.

Na závěr bych tu rád pochválil, byť spousta fandů tu se mnou nebude souhlasit, naši defenzivu. Na to, co jsme očekával, hráli nadstandardně, bez přehánění. Kalas teda na začátku namazal soupeři a potom málem dal vlastňáka nešťastným lobem, ale kromě těchto dvou výpadků zastavil a pokryl všechno, Čelůstka zrovna tak. Nehráli na riziko, hráli zodpovědně, ale důrazně. Asi bych to defenzívy teď vůbec nesahal. Více mě trápí zmiňované trio Darida-Souček-Král, kde Král nehraje to, na co má, a Darida sice pěkně běhá, ale nějaké skvělé nápadité přihrávky nedává. Barákem by se určitě nic nezkazilo (hrál dobře už v přípravě) a Holeš hrál velmi, velmi dobře. S jeho příchodem ta defenzíva více zpevnila. Součka bych ale v sestavě rozhodně ponechal. Jankto je velmi čilý a energický, ale straaaaašně moc šancí zazdí. Je to velká škoda. Namísto toho Hložek byl takovej dravej tygr, kterej se nebál soupeře si obehrát, neměl strach ani přehnaný respekt a za těch pár chvil se vymyslel docela zajímavé situace, málem připravil Krmelcovi i gól. Věřím, že proti Chorvatům předvedeme skutečně kvalitní výkon, protože Chorvaté jsou ten typ mužstva, který nám bude sedět, úplně nehledě na (ne)formu Chorvatů.

Reagovat
smazaný uživatel

ale řekl bych, že jeste méně nám sedí Španěle, protože jsou na nás prostě příliš technicky dobri

Reagovat
Mouser

Reagovat
PaYaB

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sandalkovy humor

Reagovat
kattos

Ono to je dobrý, ale zase když to takhle vlastně je už pokaždé, tak to může být ohrané no.

Ale člověk se občas nasměje

Reagovat
fenixLFC

Bajkrajsi gol historie eura??? Ved nebol ani najkrajsi na tomto sampionate. Fakt bo az nemiestne ako ten blbecek s elektronickou tuzkou nezvladal ked si smicer dovolil upozornit na uplne stupidnw poatavenie marshalla.inak je smutne ze v tom zapase bol jeden world class hrac (robbo) a jeden nadpriemerny (schick). Inak po tom vykone fakt cakam proti anglicanom a chorvatom pruser. Ked je schopny tu zalohu a obranu zatlacit skotsko a najma stoperi napachaju tolko chyb, tak je rozhodne kopec priestoru pre zlepsenie...

Inak je super ocenenie phillipsa, jednoznacneho MOTM ktory sejmul chorvatsku zalohu. Hendo to bude mat s navratom mozno dost tazke ale je super ze anglicania maju velku kvalitu aj v dvojke rice-phillips ktori budu pre neznalych brani ako totalni priemeraci, pricom pre hru anglicka budu viac ako doleziti. V dalsom zapse tazko povedat co si zelat- na jednu stranu by bolo super aby mali 9 bodov, na druhu prajem postup robbovi a vsetci vieme ze druhe miesto je lepsie pre dalsiu cast turnaja...

Reagovat
Busby babes

jakej gol byl hezci na tomhle sampionatu?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Scezsnyho.

Reagovat
fenixLFC

Preco? Prerote ho "dali" slovaci? Co keby si prestal mat furt cervene pred ocami ked nieco napise slovak a nir je to v kontexte chvaly ceska??

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt nemám. Ani jsem nikde nepsal že dal Schick gól EURA. Zaprvý je začátek turnaje a zadruhý je to subjektivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Jarmolenko

Reagovat
VersaceChain

takovejch golu jako Jarmolenkuv padne za kazdej turnaj aspon pet, podobny gol tomu od Patrika trefil tak naposled Beckham pred 20 lety. A tim myslim jak to letelo a trefilo presne, ne proste gol od pulky.

Reagovat
fenixLFC

To je pravda ale ako pisem nizsie, ma ti byt najkrajsi gol a nie najtazsi alebo najojedinelejsi

Reagovat
Mustang™

Ale to je strašně subjektivní názor. Mně osobně jako nejhezčí gól přijde právě něco, co je ojedinělé. Ne góly, které Robben střílel pomalu zápas co zápas. I když jsou taky super..

Reagovat
Shevchenko

Ty vole takové góly padají každý týden.

Reagovat
fenixLFC

A skor nez pride k nedorozumenij-podobne ako noznicky uznavam ze su to tazke strely ale je to vzdy "anketa" o najkrajsi gol, nie o najtazsie prevedenie

Reagovat
Busby babes

ok.

Reagovat
fantomas

Vaclík se naopak Marshalla zastal. Teď komu věřit - golmanovi, anebo starýmu žvatlalovi Šmicerovi?

Reagovat
kattos

fenix je jasně mimo, ale docela by mi to zajímalo jestli si někdo myslí že to chyba nebyla. Já si myslím že má Šmicer pravdu.

Vaclík mluví o kolegovi, asi nečekáš že řekne že to posral.

Mě ta situace příjde asi takhle.

Budeš mít 2 golmany. První ti při většině přihrávek nakopne balon nesmyslně dopředu, do autu, prostě old school.

Pak máš moderního brankáře který se nebude bát udělat kličku, bude hrát riskantně.

Old school brankář udělá 1 hrubku z rozehrávky, moderní 3. Ovšem moderní ti neuvěřitelně vícekrát pomůže nastartovat útok, neztratí tolik míčů atd.

Ovšem to znamená že když tu chybu udělá (Alisson, Ederson atd ty chyby dělají) tak je to ok? Protože hra na risk je ok, tak mu řeknou hele jednou za sezonu tu hrubku udělat máš?

Marshall nestál přímo špatně, takhle bejt připravenej vyrazit jako sweeper keeper se dělá a správně. Určítě by takhle mohl zastavit spoustu protiútoků na styl Neuera.

To ale neznamená, že to že za stavu 1:0 v v 52 minutě dostane gol z půlky tak není chyba ne? V takových situacích dostane gol třeba párkár za život, ale prostě pořád to je chyba která Skotsko stála hrozně moc.

Reagovat
fenixLFC

Na druhu stranu si myslis ze vaclik by si dovolil potopit jednak kolegu v brane a jednak spoluhraca? Jasne, gol paradny ale nemozme sa tvarit ze brankar nestal ako pako uplne mimo poziciu

Reagovat
uff

Jasné, že to bola Marshallova chyba bola. No neznižuje to Schickov gól.

Reagovat
fenixLFC

Ved ale to nikto netvrdi

Reagovat
Acrocephalus

Druhej gólman je většinou mimo záběr, takže pokud nejste přímo na stadionu, tak nejde dobře posoudit, kde se gólmani běžně vyskytují, když mají zrovna padla. Podle mě Marschall byl vytaženej opravdu hodně, tam kde si ostatní brankáři už nedovolí vykročit. Jako je pěkný, že mohou tak rychle zneškodnit dozadu mířící balon, kterej by si mohl převzít soupeř a jít do brejku, ale právě kvůli těmto přelobováním by neměl být dál než je fakt nutný. Ale je jasný, že s takovou střelou nepočítal na hřišti absolutně nikdo a Schick to zahrát dokonaleji nemohl. Kdyby ten míč měl za brankovou čáru přelítnout o něco níž, Marshall to vypíchne. Byl tam skoro včas. Ale v rychlém běhu, záklonu a navíc těsně pod břevno, to by nechytnul i kdyby místo posledního kroku vyskočil. Navíc ta kroucená trajektorie byla naprosto úžasná, to taky udělalo hodně. No prostě gólmanova chyba byla, ale to absolutně nesnižuje tu genialitu Schickova kopu. To je prostě nejhezčí gól v historii české reprezentace a já jsem hrozně rád, že jsem byl u toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Já bych prostě furt daleko spíš prcal Hendryho za nesmyslnou střelu z debilní pozice do prvního hráče než Marshalla za to, že byl o metr dva dál. Stejně by mu to dost možná nepomohlo při vracení se, zas tak blízko vyražení toho balonu nebyl.

Reagovat
Greny

Dobře pokud by nebyl nejkrásnější tak byl nejgeniálnější

Reagovat
smazaný uživatel

ty ses tak průhledný, že to ani není možný.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kily

strašnej ňouma a nejlepší je, že si to pořád ani nedovede připustit

Reagovat
smazaný uživatel

Milan, no.

Reagovat
valloire

Reagovat
pingla

Reagovat
patas92

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Ty si vážně klaun

Reagovat
Moje maličkost

Tak určitě

Reagovat
valloire

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

ale jako v tomhle to mam podobne, nedavno jswm se hadal s kamosem a jako ano, technicky ten gol z pulky je skvele provedeny, ale proste kdyz srovnam tohle nebo bombu z 30m do sibenice, tak si vzdy vyberu tu bombu jako lepsi gol

Reagovat
Puskas

Šibeniční góly jsou k vidění docela často, navíc bývají rovněž tak často dílem náhody, toto je ojedinělé a výsledkem velké kvality střelce, pohotovosti, chytrosti atd. Překonat ho na Euru může jen brankář, který to z výkopu kopne do prázdné kase v 93. minutě nebo sólo přes pět hráčů.

Reagovat
fenixLFC

Lenze tym ze to je malo caste z toho nerobi najkrsjsi gol, ale najvynimovnrjsie, to je cele. Nikto schicka nespochybnuje tym ze povie ze ine goly su proste krajsie

Reagovat
Puskas

Ale on ten gól krásný byl, vším - hlavně tím provedením. A je to subjektivní, takže nemá cenu se přít.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
nani92

máš to ťažké, lebo ten gol dál čech, ale inak pravda, určite krásny gol a aj náročnejšie prevedenie, ale gol století a tieto sračky čo sa v mediach rozputali sú cez. Krajší gol na turnaji určite bude, možno aj už bol, však takmer nikdy gol z polovice ihriska nebol určený ako najkraší gol sezony a pritom ich bolo toľko.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Všechno nejlepší mně k prvním kulatinám na eurofotbalu

Doni77 v den EF narozenin žaDoni o lajky, palce nahoru by se Schickly.

Reagovat
VersaceChain

Všechno nejlepší Doni77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

BAN

Reagovat
Civers

Reagovat
REPLIKATOR

BAN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
WienArsch

Reagovat
Firkraag

Happy Birthday narozeniny!

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
FUnk

za snahu

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím jak byl ten odkaz na fotbalový podcast který tu koloval ale nebyl Eurofotbalu? Potřebuju nějaké křoví při práci :-) díky

Reagovat
smazaný uživatel

https://open.spotify.com/show/1Cs6s6uwRcZPIPZ6Bgj7CD?si=-ZJKdgW5QHGg3qoEUfLULg&dl_branch=1

Je super a ted jak tam chodi fantomas tak jeste lepsi. Nejlepsi v CR

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc

Reagovat
$dolar$

Chtel jsem si to pustit, ale tim fantomasem si to zabil.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
JackDaniels.
Reagovat
Svatej

OT pro cestovatelský typy.

Chlapi, plánuju cca 14 denní dovolenou v nějaký exotice. Ideálně pěknou kombinaci kratkyho odpočinkový flakani se na pěkný pláži s možností poznávat okolí, různý stavby a výhledy. Docela se mi líbilo na první pohled Bali, ale je prý uzavřený pro turisty. Nejsem úplně narocnej, ale do zadnyho Řecka nebo na Seychely nechci. Když se podívám na různý menší ostrovy, tak to často bývá jen o krásný pláži a dal nic navíc. Neměli by jste tip?

Reagovat
smazaný uživatel

Brněnská přehrada.

Reagovat
Whitemedia

Slovensko je pořádná exotika.

Reagovat
Svatej

Díky kokoti

Reagovat
smazaný uživatel

exotika v dnešnej covid dobe? mauritius napr.

alebo púť pešo popri mori z porta do santiago de compostela, to by som išiel rovno s tebou ... ale to nie je exotika

Reagovat
Kinky7

Mauritius nevim jak moc ma pamatky, Mexiko by mohlo byt slusny ale nevim jaka je tam momentalne politicka situace

Reagovat
smazaný uživatel

poznávanie okolia a k tomu lenosenie na pláži áno

Reagovat
Svatej

Mauricius navrhovala lepší polovička a je ve hře, ale jakmile jsem viděl to Bali, trochu se mi zbytečně zvedly nároky

Hmm, exotika ne, ale je to zas jinej druh turismu, zapíšu si to, díky Oli!

Reagovat
Kinky7

Kuba, Portoriko, Dominikana, Thajsko

Reagovat
smazaný uživatel

thajsko jasné, to chcem ísť aj ja a chodiť aj na tréningy muay thai a dať si možno aj zápas v muay thai, to je sen, ktorý si musím splniť

Reagovat
Alan_Shearer

Trenujes thajskej?

Reagovat
smazaný uživatel

rekreačne som trénoval hlavne minulý rok, a cez karanténu (keď sa nedalo chodiť do gymu) som si dával lapy s kamošom navzájom, ale ten má zdravotné problémy teraz, tak som na všetko sám .... akutálne idem box minimálne mesiac, zhodou okolností zajtra tréning, a potom sa rozhodujem medzi jiu jitsu samostatne aspoň na mesiac a dva a potom komplexne mma...

Reagovat
smazaný uživatel

a ty?

Reagovat
Svatej

Portoriko a Dominikánu v seznamu nemám, mrknu na to, díky.

Reagovat
domingo

Kdybys chtel neco levnejsiho anebo se ti nechtelo bojovat s jetlagem, tak Kapverdy. Ne ale turisticky ostrovy (Sal, Boa Vista), ale Santiago - hlavni mesto (Praia) ma hezky kolonialni centrum, na druhy strane ostrova je super maly resortni mestecko (Tarrafal) a mezitim mas narodni park (Serra Malagueta) a celkem fajn hory, ktery si uzijes i jako radovej turista, nejsou vysoky ani narocny. Mne tam bohate stacilo 7 dni :)

Reagovat
Kinky7

Madeira je pry taky dobra

Reagovat
Svatej

Minulý léto byla jednou z možností, nakonec ji těsně před plánovaným odletem zavřeli..

Reagovat
domingo

Jo a kousek od Tarrafalu je koncentrak, ktery nechal postavit Salazar pro bojovniky za nezavislost (jeste kdyz CPV byla portugalska kolonie), je to normalne volne pristupne. To jakoze neni "hezka pamatka", ale prijde mi to jako dulezitej reminder toho, ze tyhle veci se ve 20. stoleti nedely jenom v Evrope.

Reagovat
smazaný uživatel

V izraeli sa to deje aj v 21. storočí

Reagovat
domingo

No nejen tam, ale to nejsou mista kam by ses ted mohl jet podivat na vlastni oci))

Reagovat
smazaný uživatel

a kde ešte?

Reagovat
domingo

Ja nevim jestli nekam konkretne smerujes a mam z toho trochu strach, protoze se v zadnym pripade nemam naladu hadat

Ale ten kemp v Tarrafalu byl basically mucirna pro politicky vezne, takze treba v Belorusku, v Cine? V Izraeli Ktzi'ot no...

Reagovat
smazaný uživatel

ok dík, len sa pýtam .)

Reagovat
domingo

Jasny, promin, mi prijde ze cim jsem starsi tim hur se dokazu bavit s lidma na netu

Reagovat
smazaný uživatel

V pohode, vieš čo, veľakrát som ťa v minulosti podpichoval, takže .. ale rád by som ťa stretol aj osobne veru

Reagovat
Svatej

Reagovat
Hyrax

Reagovat
EAG le grand amour

Jdi do háje, už takhle kvůli tobě půl dne v práci trávím na geo kvízech a snažím se to naflákat na slepé mapě jako ty.

Reagovat
Čenda

hmmm, moc hezký, přidávám do plánovače. Užitečný informace, dobrej vkus.

Reagovat
Svatej

Výborný, výborný, mockrát děkuju, posouvám to v seznamu nahoru.

Reagovat
Čenda

Malta? Sice to není exotika a vypadá to jenom jako Řecko na ostrově, ale je nádherný. Z exotiky určitě Kuba. Dost laciný a profláklý tipy, uznávám, ale vůbec nemám přehled, kam se smí a tak, tak jen takovej nástřel.

Reagovat
Svatej

Díky. Já mám procestováno neuvěřitelně málo, v podstatě akorát malou část Evropy a Egypt, takže je pro mě i to profláklý ve výsledku většinou ''nový''.

Reagovat
mistr129

Mauricius byl super, ale nevím jak to tam teď vypadá po tý havárce tankeru.

Reagovat
Svatej

Jop, Byl jednou z uvažovaných variant, ještě ho neodepisuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Belize - příroda, krásné pláže, památky

Vietnam - výborná destinace, pokud chceš udělat poznávačku na motorce (památky, příroda)

Grenada - nádherné pláže, výborné místo na potápění

Reagovat
patas92

Jak Belize a Grenada vychází cenově?

Reagovat
vodka

Belize je o něco dražší než Mexiko a Guatemala okolo, ale dá se to, záleží co seženeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Na potápění jsem nikdy nebyl, nicméně i zbylý dva tipy jsou moc dobrý, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Není zač.

Reagovat
smazaný uživatel

Thajsko, Phuket se otevřel, strávíš tam karanténu a pak můžeš všude. Např. v kombinaci s Chiang Mai by ti to mělo splnit oboje. Navíc teď to bude bez lidí...

Reagovat
Svatej

Skvělý, děkuju ti

Reagovat
Moje maličkost

Chorvatsko, toť správných Čechů ráj.

Reagovat
Svatej

klasika

Reagovat
vodka

já chci už 2 roky na Azory, tam je všechno.

Reagovat
Svatej

Fantastický, díky!

Reagovat
božský John

My jsme tam letos malem koupili letenky, ale neni tam docela chladno a studenej ocean? Jakoze z Kanaru vim, ze tam neni zrovna dvakrat hic jak nekde v Egypte, ale kdyz jsem koukal na teploty na Azorech, tak me az prekvapilo, jak tam je relativne chladno

Reagovat
vodka

Jako fakt je, že proti Madeiře je tam víc chladno, mně teda voda 20°C+ už stačí, ale je fakt, že to není na nějaké celodenní válení se na nafukovačce ve vodě.

My jsme to hlavně chtěli mít i dost takovou turistiku, tzn. vylézt na Pico, projít i "vnitrozemí", kde je toho k vidění poměrně dost a každý ostrov je navíc dost jiný, logistika s trajektama/přeletama je tam potřeba teda plánovat dost, ale celkem se to dalo zjistit i na netu. Ale uživit se týden se určitě dá jen i na Sao Miguel.

Já už jsem tam letenky koupil loni na květen, ale bylo z toho samozřejmě houby a letos se nám nepodařilo už vyladit termíny dovolené pro všechny, tak snad příští rok.

Reagovat
božský John

Jasny jasny, to zni jako super plan. Taky jsem si prave rikal, ze to tam musi byt prima na nejakou aktivni dovolenou, kde se nevalis u more, ale i objevujes. Je mi jasny, ze s tema trajektama to asi neni zadnej med, ale zas musim rict, ze me osobne tohle planovani strasne bavi, takze by mi to asi takovej problem necinilo

Koukal jsem na cervenec, kde byly levny letenky z Frankfurtu na Ponta Delgada (klasicky Ryanair a letenky snad za 1500 tam-zpět) a uz jsem to mel v kosiku, jenze me docela odradily ty teploty. Navic mam maly dite, takze na uplny tury to jeste neni.

Reagovat
ladyboy arsenal

Jestli chceš jen na týden, Sao Miguel ti bude stačit. Neuvěřitelný, jak každá část ostrova je úplně jiná, vřele doporučuji na aktivní dovolenou. Jasný, není to plážová destinace, oceán je divokej a trochu studenej, ale dá se vykompenzovat termálami, který sou úplně boží, když si vodu nehodlás na dovolence odpustit :)

Reagovat
vodka

loni byly v plánu právě necelé 3 týdny, to by na těch víc ostrovů ideálně vyšlo. Teď holt uvidíme, jestli se ještě slezem...

Reagovat
Pablos

já plánuji Kubu

Reagovat
Hlahart

Byl jsem loni na Srí Lance. Za tři týdny jsme procestovali z Colomba do středu ostrova na jih a zpět na západ... Všechno nádherný, je tam toho mega vidět ve vnitrozemí i na pobřeží.. poslední týden jsme si dali surf a chill na plážích.. pokud chceš žít ve vilách s bazénem tak se vejdeš (na západě) do 1.500/noc, jinak jsou ubytování různý od 200-2000/noc pokud se bavíme od těch slušných po luxusní, jinak se dá sehnat i levněji.

Je tam toho vidět fakt hodně (přes chrámy, čajové plantáže, krásný historický města atd.) a plánujeme dát i druhou půlku ostrova. Ale na začátek mi ten západ+střed+jih přijde jako totální ideál. Kdybys chtěl, můžu ti k tomu dát nějakej itinerář.

Reagovat
božský John

Uz tady padla Malta, tak ja si pridam Gozo. Je to druhej ostrov vedle Malty, neni tam tolik lidi, jsou tam nadherny pamatky, plaze a skvely jidlo. Urcite doporucuju. Da se tam levne vypujcit auto, takze pak muzes projet oba ostrovy, protoze trajekt jezdi kazdou chvili a neni moc drahej.

Jestli se ti chce vic smajdat po kopeckach a panoramatech, tak doporucuju libovolnej ostrov na Kanarech, tam se snad neda netrefit. Je tam levne, jeste nedavno tam prodavali boruvkovy camelky a je tam teplo - i kdyz ne vedro (to samy plati i pro teplotu oceanu).

Reagovat
jenage

Madeira. Je tam socha CR7.

Reagovat
smazaný uživatel

Já už dlouho plánuji Vietnam. Tak na 2-3 měsíce. Ale bohužel ten je asi v dohledný době nereálný, kvůli Covidu.

Reagovat
FUnk

jel bych na sever norska, nebudete tam horko a je tam paradni priroda

Reagovat
FUnk

financne narocnejsi, ale jinak bych nevahal

Reagovat
Liveral

My byli v dubnu na 10 dní na Tenerife a byla tu úplná pecka. Flákat se tam dá, a aktivit tam jde dělat moře. Hlavně příroda. Výšlap z pláže do téměř 4000mnm na jeden zátah byl hodně epickej

Reagovat
Trand

Mexiko je ideál, parádní kultura, parádní pláže, milí lidé, ne tak vysoké ceny. Jen tam lidi neumí moc anglicky no, pokud nejsi v turistických centrech úplně. Ale můžu fakt doporučit. Nevím jak je to teď, ale v únoru Mexiko nevyžadovalo žádný testy, dokonce ani antigen.

Reagovat
smazaný uživatel

Scott sterling

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Chelsea se domluvila s Haalandem na podmínkách

Reagovat
smazaný uživatel

na chorvaty bude potřeba asi trošku zapracovat v defenzivě a nebál bych se posadit Krále. https://objektivus.cz/sport/co-nam-ukazal-zapas-se-skotskem/kocab/16/06/2021/

Reagovat
Dayman

Reagovat
smazaný uživatel

Musím souhlasit s názorem, že zkrátka nadpis článku může odpudit. Nicméně moje otázka je na něco jiného. Tento web si pamatuji, když jsem byl ještě na ZŠ. A přitom má maturita už dávno šla do první třídy. Takže je to hodně let.

Ano, pamatuji si i jiné web podobnou dobu. A chápu, že pokud byl na nějaké méně "důležité" téma, tak nikdo neurve hlavu adminům, když mají 50 let stejný design. To třeba NHL.cz se za tu dobu aspoň změnilo. K hovnu, ale změnilo. A chápu, že když je většina komunity webu hlavně stejná banda kamarádů, tak fakt není motivace něco měnit.

Ale proč nedáte EF pořádný, moderní kabát? A člověk se musí přes celý web dívat na reklamy? A jediná argumentace je..."použij add block". Jako takhle ten web je opravdu už senior v důchoďáku. A když tu jsme kolikrát u kvality diskutérů...možná moderní kabát, styl nadpisů apod. by taky třeba přilákal nové fanoušky. Hlavně vím z jiných sportů a diskuzí, že EF nemá až takovou dobrou pověst.

Pro mne je to už srdcovka a fakt špička, co se fotbalu týče. Fotbal.cz je taky hnusota. A ten FB plugin, co pak označí za spam i normální komentář, to je na facku. Ale fakt by bylo dobré se zamyslet nad změnou.

Reagovat
Moje maličkost

Hlavně by bylo dobré se zamyslet nad podobou webu pro mobilní telefony. Nevím, jestli to v redakci zaznamenali ale dnes se už na internet dívá většina lidí právě přes mobil.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím musím souhlasit. A třeba obsáhlé diskuze jsou pro mne problém. Na mobilu úplně. Ale i na tabletu se mi vše načítá hodinu. Zase se mi líbí, že se tu dohledají XXX let staré články o tom, jak Ancelotti skončil v Chelsea apod. To je fakt super. Ale ten design jako takový je bída.

Reagovat
Dawon

Se samotnym vzhledem a funkcnosti webu na desktopu nemam problem, to at klidne zustane, ale byt tady na mobilu je fakt za trest a v tomhle je EF bohuzel katastrofalne pozadu.

Reagovat
Moje maličkost

Já jsem stará škola takže na pc je to úplně v pohodě i když by to mohlo vypadat a fungovat trochu jinak, tak pořád je to na pc v pohodě. Mobilní rozhraní je ale tragédie, protože vlastně žádné mobilní rozhraní ani není.

Reagovat
fantomas

Mobilní verze je, pokud vim, v řešení... už tak pět let.

Reagovat
Dawon

V pristi petiletce bude hotovo?

Reagovat
Kily

nj...

Reagovat
$dolar$

Koho byste si ve Fante vzali do zalohy za 5,5 mega na 2. a 3. kolo? Phillips, Kante nebo jeste nekdo? Diky.

Reagovat
Moje maličkost

Taky hledám. Zvažuju Alaba (z rakouského týmu je to snad jediný aspoň trochu fotbalista ale hrají proti holandsku ) nebo Rodri (proti polsku by to nemusela být špatná volba)

Reagovat
fenixLFC

Vsetko defenzivni zaloznici. Hladat radsej niekoho kto aj doprefu cosi predvedie, najma ked ich medzi dnami pripadne mozes tocit

Reagovat
$dolar$

Tak mi dej tip za 5,5.

Reagovat
Freedo

Yazici

Reagovat
$dolar$

Problem je, ze Alaba nejen ze hraje proti Holandsku, ak jeste bude hrat na stoperu.

Reagovat
Moje maličkost

Pravda

Reagovat
Shevchenko

Jako Anglie 8/10 a Chorvatsko 1/10? Takové známky bych čekal kdyby je Angličani přejeli 4:0 a ne když hrajou prvních 15 a pak se trápí. Na začátku druhého poločasu bych i řekl, že Chorvatsko bylo lepší než dál gól Sterling, pak už si to Anglie nějakým způsobem uhlídala, ale když to srovnám s kvalifikaci a jak dokážou zahrát ve Wembley, tak mi to nepřipadá jako nic parádního, spíš bych řekl že mě zase utvrdili v tom, že velké turnaje jim prostě nejdou a jsem si celkem jistý, že zase brzy vyletí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele