Češi v zahraničí: Morávek se červenal, Vydra zahodil penaltu

16.04.2018, 11:51
Aktuality
Žádné velké české hody to tedy o tomto víkendu od českých fotbalistů v zahraničí nebyly. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu a Antonín Barák z italského Udine si připsali gólové asistence. Jinak se ale Češi zviditelnili i v negativním smyslu. Matěj Vydra ve druhé anglické lize neproměnil penaltu, Jan Morávek zase viděl v bundeslize červenou kartu.

Německo


Záložník Jan Morávek prožil smolný páteční večer. Za Augsburg nastoupil na hřišti Wolfsburgu v základní sestavě, ale duel nedohrál. V 52. minutě dostal první žlutou kartu a hned o dvě minuty později druhou, takže musel předčasně do kabiny. Těšit ho mohlo snad jen to, že jeho spoluhráči udrželi bezbrankové skóre až do závěrečného hvizdu a Augsburg si odvezl bod.

Hertha Berlín dokázala na domácí půdě otočit duel s Kolínem nad Rýnem z 0:1 na 2:1. Celých 90 minut v jejím dresu odehrál záložník Vladimír Darida.

K vítězství Hoffenheimu 2:0 nad Hamburkem přispěl svým výkonem také obránce Pavel Kadeřábek. V domácím dresu zvládl celé utkání a svůj výkon mohl okořenit i brankou. V prvním poločase ale hlavičkoval mimo a na začátku druhého dějství mu radost překazila tyč.

Brémy remizovaly v domácím zápase s Lipskem 1:1. Jiří Pavlenka odchytal za domácí mužstvo celé utkání, stejně tak v sestavě Werderu nechyběl ani obránce Theo Gebre Selassie. Na lavičce toto duo ještě jistil zkušený náhradní brankář Jaroslav Drobný.

Anglie


Brighton prohrál v Premier League na půdě Crystal Palace 2:3. Jiří Skalák ani Aleš Matějů v jeho nominaci nefigurovali.

Petr Čech chytal za Arsenal v Newcastlu, ale na zápas nebude vzpomínat v dobrém. Kanonýři prohráli 1:2, přestože vedli. S oběma góly mohl těžko český brankář něco udělat. Ayoze Pérez překvapil v prvním poločase Čecha bleskurychlou střelou na přední tyč, Matt Ritchie pak zakončoval osamocený z blízkosti branky.

Nečekané vítězství si připsali fotbalisté Burtonu Albion v domácím zápase The Championship proti Derby County. U výhry 3:1 asistoval v závěru také český obránce Tomáš Egert, jenž ve druhé nastavené minutě vystřídal kolegu Davenporta. Na straně hostujících Rams odehrál celý zápas Matěj Vydra. Nejlepší kanonýr soutěže mohl v závěru utkání notně zdramatizovat, ovšem pokutový kop v 89. minutě neproměnil.

U výhry Sheffieldu Wednesday 1:0 na hřišti Hullu chyběl kvůli zranění obránce Daniel Pudil. V nominaci na zápas nebyl ani na domácí straně stoper Ondřej Mazuch.

Na lavičce mezi náhradníky strávil celý zápas Fulhamu proti Brentfordu obránce Tomáš Kalas. Zápas skončil nerozhodně 1:1. Fulham je momentálně třetí o jediný bod za přímým postupovým místem.

Francie


Fotbalisté Rennes tentokrát prohráli na domácím hřišti s Métami 1:2. Brankář Tomáš Koubek odchytal celý zápas. Proti gólům byl bezmocný, oba padly z bezprostřední blízkosti.

Bordeaux vyhrálo v Montpellieru 3:1 a pomohl k tomu i český záložník Jaroslav Plašil. Bývalý český reprezentant nastoupil v základní sestavě a odehrál celých 90 minut.

Itálie


Antonín Barák nastoupil v základní sestavě Udine na hřišti Cagliari a připsal si asistenci u vedoucí branky Lasagny v 10. minutě. Jenže domácí nakonec dokázali skóre zápasu otočit a zvítězili 2:1. Od 58. minuty u toho byl na straně hostů také Jakub Jankto, jenž vystřídal právě střelce prvního gólu Lasagnu. Udine prohrálo už poosmé v řadě, což je klubový rekord. V tabulce se navíc začíná nebezpečně přibližovat sestupovému pásmu.

Patrik Schick byl znovu v základní sestavě AS Řím v římském derby proti Laziu. Na hřišti vydržel do 55. minuty, kdy ho vystřídal Cengiz Ünder. Roma nakonec remizovala s Laziem 0:0.

Crotone prohrálo na půdě Janova 0:1. Dva čeští fotbalisté tomu přihlíželi z laviček náhradníků. Brankář Lukáš Zima z té domácí, obránce Stefan Simič z té hostující.

V Serii B se po čase znovu dostal do hry Roman Macek z Cremonese. Jeho tým remizoval v Palermu 1:1. Český mládežnický reprezentant hrál od 12. minuty, kdy naskočil do hry místo Croceho. Cremona drží v tabulce druhé ligy 13. místo, ovšem na první barážovou příčku má náskok pouhých 4 bodů.

To Bari, za které tentokráte nehrál útočník Libor Kozák, se stále drží v popředí a mělo by si zahrát baráž o postup do Serie A. V sobotu remizovala v Pescaře 2:2. Český forvard se na zápas ale díval jen z lavičky.

Turecko


David Pavelka nechyběl v dresu Kasimpasy, která doma porazila Karabukspor 2:0. Český záložník odehrál celých 90 minut.

Obránce Ondřej Čelůstka byl v základní sestavě Antalyasporu v duelu s Konyasporem. V utkání, které nakonec skončilo nerozhodně 0:0 odehrál kompletní porci minut. Antalya se udržela v bezpečné vzdálenosti od sestupového pásma. Z 11. příčky má na sestup náskok šesti bodů.

Filip Novák se poprvé v dresu Trabzonsporu střelecky prosadil. V zápase s Osmanlisporem, který skončil nerozhodně 3:3, se trefil ve 13. minutě. Jeho první hlavičku brankář soupeře vyrazil, ale proti dorážce už byl bezmocný.

USA


Philadelphia Union s Bořkem Dočkalem na pozici podhrotového hráče prohrála doma s Orlandem 0:2. Devětadvacetiletého záložníka mohlo těšit aspoň to, že poprvé ve svém zámořském angažmá zvládl kompletních 90 minut.

Švýcarsko


Basilej zvítězila nad Lausanne 2:1. Tomáš Vaclík odchytal celý zápas, stejně tak celých 90 minut odehrál i obránce Marek Suchý, který měl na rukávu kapitánskou pásku.

Nizozemsko


Záložník Jaroslav Navrátil naskočil v dresu Heraclesu Almelo do duelu proti Alkmaaru v 76. minutě. Jeho tým už však prohrával 0:3 a stejným výsledkem utkání také nakonec skončilo.

Belgie


Obránce Jakub Brabec se po delší době dostal do nominace Genku k utkání. Remíze 2:2 v Charleroi však přihlížel po celý zápas jen z lavičky náhradníků. Genk je po třech kolech skupiny o titul mimo pohárové pozice.

Lukáš Mareček vydatně přispěl k vítězství Lokerenu 3:0 nad Eupenem ve skupině o Evropskou ligu. Jednak dostal v 11. minutě žlutou kartu, především ale o dvě minuty později přihrál na úvodní branku de Ridderovi. Na hřišti byl do 86. minuty, kdy ho vystřídal Terki.

Polsko


Vedoucí tým tabulky Ekstraklasy Lech Poznaň prohrál doma s Koronou Kielce 0:1. V dresu hostů odehrál celé utkání obránce Radek Dejmek, který v nastaveném čase obdržel žlutou kartu.

Před vlastními diváky však prohrála také Jagiellonia Bialystok s Górnikem Zabrze. Branky padaly až v poslední desetiminutovce. Nejdřív se dvakrát prosadili hosté, domácí už stihli jen korigovat. Na trávníku už v těch chvílích nebyl záložník Martin Pospíšil, který byl vystřídán po první půli.

Šanci ujmout se vedení v tabulce propásl i třetí tým, který v Polsku hraje o titul. Legia Varšava s Adamem Hlouškem v sestavě prohrála 0:1 se Zaglebie Lubin. Důležitou roli hrál v jeho dresu v zápase útočník Jakub Mareš, který asistoval u jediné branky zápasu Starzynského a sám pak zahodil další dvě velmi dobré příležitosti. Mrzet ho to naštěstí nemuselo.

Celých 90 minut odehrál ve skupině o udržení za Piast Gliwice útočník Michal Papadopulos. Ve 40. minutě uviděl zblízka žlutou kartu, jinak se ale do dějin zápasu s Cracovií Krakov výrazněji nezapsal. Gliwice prohrály 1:2 a v tabulce jsou na 6. místě už jen bod od první sestupové příčky.

Kamil Vacek do zápasu Slasku Wroclaw se Sandecjou Nowy Szacz naskočil z lavičky v 69. minutě. Krátce nato šli domácí do deseti po vyloučení Riery. Přesto udrželi vedení 1:0 z 1. minuty zápasu až do konce a radují se ze tří bodů.

Dánsko


Bröndby Kodaň bez zraněného Jana Klimenta porazila ve skupině o titul FC Kodaň 2:1. V sestavě hostů nechyběl obránce Michael Lüftner, který odehrál celé utkání.

Izrael


Hapoel Beer Sheva zachránil v posledních minutách alespoň remízu 2:2 s Hapoelem Haifa. Tomáš Pekhart nastoupil v 73. minutě za stavu 0:2.

Slovensko


Brankář Patrik Macej pomohl Dunajské Stredě k vítězství 3:1 nad Žilinou. Za hosty odehrál celý duel obránce Filip Kaša. Další dva čeští brankáři strávili utkání na lavičkách v roli náhradníků. Martin Jedlička ani Aleš Mandous do hry ale zasáhnout nemuseli.

Ve skupině o záchranu v sobotu Zlaté Moravce prohrály 0:2 v Michalovcích. V jejich dresu se postupně představili hned tři Češi. Robert Bartolomeu nastoupil od začátku a pět minut před koncem přepustil místo Lukáši Jančurovi. Mezitím se už na hřiště dostal také Ondřej Šašinka, jenž o poločase vyměnil Ľubomíra Urgelu. I přes porážku Zlaté Moravce stále mají na barážovou příčku pětibodový náskok.

Právě na předposledním barážovém místě sedí Prešov, za který odehrál celých 90 minut v Nitře útočník Petr Hošek. I když ale hosté po půlhodině vedli 2:0, domácí nakonec dokázali skóre otočit na 3:2.

Senica prohrála v Podbrezové 1:3. Celý zápas odehrál za hosty odchovanec Viktorie Plzeň Jurij Medveděv, jenž v klubu hostuje ze Slovanu Bratislava. V 79. minutě viděl Medveděv žlutou kartu.

V nedělní dohrávce prohrál Ružomberok na hřišti lídra tabulky z Trnavy 0:1. V základní sestavě hostů byl David Čapek, v 59. minutě ho pak vystřídal Erik Daniel.

Maďarsko


Haladas vyhrál 2:1 na půdě Paksu a úspěšně uniká z bojů o záchranu. Útočník Michael Rabušic u toho ale tentokrát chyběl.

Na poslední místo maďarské ligy naopak klesl Vasás Budapešť po porážce 2:4 s Újpestí. Obránce Vít Beneš odehrál za hosty celé utkání.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks pomohl Dinamu Záhřeb k vítězství 2:0 na půdě Cibalie. Do hry šel z lavičky ve 49. minutě za bezbrankového stavu místo Gavranoviče. Dinamo míří za titulem, před druhým Hajdukem Split si udržuje osmibodový náskok.

Bulharsko


Levski Sofia nestačila v domácím prostředí na Ludogorec Razgrad a podlehla mu 0:1. Celý duel odehrál obránce David Jablonský, jenž viděl ve 41. minutě žlutou kartu.

Kazachstán


Egon Vůch se neobjevil v nominaci Šachtaru Karagandy, který remizoval 0:0 v Atyrau.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (66)

Přidat komentář
Kaspar

myslite, ze by se V. Kadlec a Chramosta dostali jeste nekam ven, treba aspon do Turecka ?

Reagovat
tnt03

U V Kadlece si myslím, že by se mohl dostat ven spíš, než Chramosta. Honza má podle mě v 27 letech už po tom vhodném čase, kdy měl odejít. Navíc poslední zápas v JBC si za rámeček nedá, zahodit takové tutovky.

Reagovat
Nebelung

U obou je problém, že to nemají v hlavě srovnané na to, aby mohli hrát kdekoliv mimo ČR. Možná tak Slovensko

Reagovat
tnt03

Na Slovensko? To by si moc nepolepšili

Reagovat
Nebelung

Já nepíšu, že by si polepšili, ale že je to jediné zahraniční angažmá, které u nich připadá v úvahu

Reagovat
mayday

Polsko max

Reagovat
Azazelo RD

Kadlec by se na Slovensku nedomluvil a Chramosta asi taky ne.

Reagovat
Pablos

na platových podmínkách určitě ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
oli9

To tele Kadlec a život v zahraniční totálně nejde k sobě

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec v pohodě. Chramosta spíš ne.

Reagovat
smazaný uživatel

nepřišlo mi , že by ten druhý zarok morávkaa byl za žlutou, natož faul

Reagovat
Posledni Kovboj

*faul, natoz za zlutou

Reagovat
smazaný uživatel

jo díky

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek je opak Čecháčka?

Reagovat
Kaspar

Zima uz se dostal na lavicku, mozna si do 30 stihne zachytat prvni zaspas

Reagovat
TheMally11

na laviččce je pravidelně

Reagovat
smazaný uživatel

coz je dane i tim ze v Serii A je pocet hracu na lavicce temer neomezeny a celkem pravidelne tam tymy maji 2-3 nahradni brankare

Reagovat
djwenca

než přijde zima, tak si snad zachytá

Reagovat
JackDaniels.

OT: Na kolko je podla vas mozny letny odchod Hrosovskeho?

Reagovat
TheMally11

Záleží, jestli se ozve nějaká zoo

Reagovat
smazaný uživatel

Treba Slavie ?

Reagovat
dinss

Reagovat
Civers

5-7%

Reagovat
smazaný uživatel

= -2 %

Reagovat
db18

Podle toho, jestli se dostanem do skupiny LM, jestli jo, tak asi tak jak píše Civers, pokud se tam ale nedostanem, tak to vidím na 90%

Reagovat
JackDaniels.

Konecne normalna odpoved vdaka

Reagovat
shitcool

Nechybí v Turecku Novák?

Reagovat
dave30

Dohráli před chvilkou. Novák 1. gól v Turecku.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pablos

pěkně

Reagovat
widlak

Hezky to tam prošel a přihrávka luxusní. Jinak je ale Udinese neskutečně v háji.

Reagovat
smazaný uživatel

Maji stesti, ze s nastupem Odda uhrali tolik bodu, jinak by s touto formou sestoupili. Po sezone tam musi dojit ke zmenam. Hlavne Oddo by mel zapracovat na stmeleni kadru, protoze to neni tym, ale soubor individualit. A to jeste nijak nadprumernych.

Reagovat
LuckyCharlie

Odda zachvíli nahradí Stramaccioni .. Takže po hlavě do prdele :D

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne, ze mu nedavno prodlouzili smlouvu Koncepce jak u Sparty. Asi proto budou brat Stramu

Reagovat
LuckyCharlie

Já tomu nerozumím. Jak někdo takového člověka může vůbec dobrovolně chtít :D

Reagovat
smazaný uživatel

Ma profi licenci a umi hezky povidat Holt pravnik, no. Mel u toho zustat

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
smazaný uživatel

sólo od půlky hřiště tvl

Reagovat
oli9

Reagovat
Posledni Kovboj

mazacky

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo fakt parádní, včetně té přihrávky

Reagovat
Cipinho

Reagovat
naheCZ

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Erdovec

Všichni si tady z něho dělají prdel a Jarda Plašil v 36 letech si v pohodě dává 90min za Bordeaux

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Co by naše repre za takového hráče teď dala!

Reagovat
Azazelo RD

Asi nějaké slevové kódy na módní doplňky od LV6?

Reagovat
djwenca

on a Rozehnal, hráči s nejlepšími kariérami v ČR a u nás se na něj jen kydá hnůj

Reagovat
mayday

Hned ze začátku byl relativně snadnej cíl, protože v té repre byl pravidelně strašnej.

Reagovat
smazaný uživatel

+ Jarolím

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc hrál v době, kdy jsme byli dost zmlsaní.

Reagovat
Bucky

Tahle pozice patří neotřesitelně Davidu Jarolímovi, možná na něj nebylo tolik hateů, ale zase to byl ještě o dost lepší fotbalista. Rozehnal měl kariéru (hlavně z dnešního pohledu, ale v té době žádný z těch klubů nehrál zrovna o tituly) a Plašil měl fajn výkony v klubu, ale v reprezentaci na ně nikdy moc nenavázal. Obzvlášť vedle Rosického pak působil jako hrozné nemehlo, ačkoliv zas tak špatný nebyl.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

S takovou formou našich krajánků to vidím na velkou vlnu návratů do kapr ligy v létě. Už vidím ty letní kádry Sparty, Slávie, Bolky i u nás o 40 ti lidech, kdy v každém přáteláku bude každých 20 minut hrát úplně někdo jiný s úplně někým jiným.

Reagovat
Andis

Na Marečka je ještě dost brzy, Brabec taky v Belgii hrál a teď je rád za nominaci? Pavelka v Turecku už delší dobu hraje, celkem stabilně. Chápu že se to nedá paušalizovat ale furt lepší hrát za průměr v Belgii neboTurecku než např. jistí reprezentanti z kapr ligy, co se do nominace dostanou

Reagovat
Puskas

OT- A dnes před devátou večer na dvojce dokument o Baníku!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele