Bundesliga - souhrn 24. kola: Hložek skóroval v Brémách

10.03.2023, 20:24, aktualizováno 12.03.2023, 21:26
Komentáře a souhrny
Oslavující Adam Hložek (© AFP)

Bayern otočil nepříznivě se vyvíjející zápas s Augsburgem a upevnil si pozici na čele Bundesligy, Dortmund navíc jen remizoval. RB Lipsko zdolalo Gladbach a vystřídalo na třetím místě Union Berlín, jenž dělil body s Wolfsburgem. Frankfurt se rozešel smírně se Stuttgartem, zatímco Hertha dělila body s Mainzem. Bochum v předehrávce vyhrála na půdě 1. FC Köln a opustila dno tabulky, na kterém zůstane Hoffenheim po nezdaru s Freiburgem...

VfL Wolfsburg - Union Berlín 1:1

12.03.2023 19:30

Góly: 84. Patrick Wimmer - 72. Josip Juranović (pen.)

Union v posledních týdnech vítězit neumí. Pokud do statistik zahrneme i Evropskou ligu, stalo se tomu tak pouze jednou v posledních šesti případech. Ani nyní přitom svého soka na kolena položit nedokázal, ve Wolfsburgu se konala konečná plichta. Hosty poslal do vedení z penalty Josip Juranovič, domácí každopádně zareagovali střídajícím Patrickem Wimmerem.

Vlci se propracovali ke své první větší příležitosti v 15. minutě. Svanberg ukázal, že zahrávání přímých volných kopů je rozhodně jeho silnou disciplínou, ze střední vzdálenosti vypálil ostře kolem připravené zdi, k jeho smůle ovšem míč tvrdě narazil pouze do brankové konstrukce. O pár chvil později se v dobré možnosti zjevil taktéž jeho spoluhráč Fischer, avšak ten na gólmana Rönnowa vyzrát neuměl.

V samém závěru úvodní půle Wolfsburg mohl gólově udeřit ještě jednou. Omar Marmoush si totiž udělal slušnou srandu z bránícího Knocheho, kterého kličkou obelstil a pak postupoval sám směrem na Rönnowa, jenže v tutové pozici selhal v koncovce a nasměroval balón pouze vedle vzdálenější tyče.

Obě branky tak padly až po přestávce. V 72. minutě se jí dočkal do té doby nevýrazný Union, to když bránící Guilavogui ve vlastním vápně nešikovně podrazil Laïdouniho, a nařízenou penaltu posléze proměnil Juranovič.

V 84. minutě se nicméně VfL dočkalo také své zasloužené odměny, to když Wimmer šikovnou šajtlí zacílil na bližší tyčku po přiťuknutí od Paredese. Wolfsburgská porážka by byla asi velmi nespravedlivým výsledkem, tahle trefa zkrátka do kontextu klání přesně zapadla.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 2:3

12.03.2023 17:30

Góly: 30. Marvin Ducksch, 86. Niclas Füllkrug (pen.) - 34. Mitchel Bakker, 56. Jeremie Frimpong, 83. Adam Hložek

Leverkusen i nadále ukazuje, že je aktuálně ve velké pohodě. Daří se mu jak na evropském poli, tak na tom německém, a dobrou zprávou pro české fanoušky je i forma Adama Hložka před blížící se kvalifikací na EURO 2024, vždyť v Brémách zapsal rozdílovou trefu. Domácí naopak potvrdili, že určitě nejsou úplně na koni, padli už počtvrté z posledních pěti případů.

Úvodní půlhodinka vůbec nenaznačovala, že by se mohla konat taková přestřelka, v jakou nakonec střetnutí v podstatě vyústilo. Oba celky působily hodně opatrně, snad jen Adli se mohl v 15. minutě zapsat na listinu úspěšných šutérů, leč pravačkou svoje mířidla neseřídil správně, a tak domácí gólman Pavlenka zasahovat nemusel.

Ve 30. minutě si první větší šanci utkání vytvořily rovněž Brémy a okamžitě ji přetavily ve vedení. Na hranici šestnáctky se k míči propracoval důrazný Stage, po něm ho přebral Füllkrug, který následně nakrátko uvolnil svého dvorního útočného kolegu Ducksche, a ten se z vyložené pozice sám před brankářem Hradeckym v koncovce nezmýlil.

Tenhle gól měl na svědomí odšpuntování ofenzivního počínání obou mančaftů. Radost Werderu opravdu moc dlouho nevydržela, ve 34. minutě Frimpongův jemný oblouček z pravé strany sice nevyužil v blízkosti pokutové značky Diaby, protože promáchl, balón ovšem propadl k Bakkerovi, jenž z halfvoleje nasměroval svou pumelici přesně pod břevno.

Leverkusen posléze přetavil jednogólový náskok na svou stranu v 56. minutě. Nutno podotknout, že domácí si v tomto okamžiku vybrali vážně pořádnou kupu smůly. Frimpong se rozhodl z šestnáctky propálit hradbu těl před sebou, to se mu na každý pád nepovedlo. Ale ve finále udělal moc dobře, že zakončil, jelikož se meruna odrazila od bránícího Starka a doslova se došourala za brankovou čáru. Pavlenka na bleskovou změnu směru prostě nestačil zareagovat.

A v 83. minutě přišla na řadu nejzářnější chvíle českého reprezentanta Hložka. Adli měl na levé straně poměrně dost času a prostoru, aby si rozmyslel, co podnikne. Jeho centr do šestnáctky tečoval obránce Pieper, Hložek buď jak buď celou dobu plachtící míč chytře sledoval, naběhl si pak k brankovému území a hlavou zacílil na zadní tyčku.

Domácí ve zbývajícím čase stačili pouze snížit stav. Hincapié zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, jednalo se přitom v tomto případě o porušení fotbalových pravidel, rozhodčí Aytekin tak nařídil pokutový kop, k němuž se v 86. minutě postavil Füllkrug. Počínal si velmi dobře, počkal se střelbou až na poslední chvíli, Hradecky se mu hnul k jedné tyči, takže poté stačilo vypálit k té druhé.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 2:1

12.03.2023 15:30

Góly: 5. Maximilian Eggestein, 89. Ritsu Doan - 49. Angelo Stiller

Po sobotním bundesligovém programu Hoffenheim spadnul na samotné dno tabulky, z něho se přitom na půdě Freiburgu nevymanil. V Bádensku-Württembersku nebyl daleko od remízy, jenže závěrečné pasáže prostě vyšly lépe Breisgau-Brasilianer, kteří strhli tři body ve vlastní prospěch. Hosty mimochodem potopila také nedisciplinovanost Ozana Muhammeda Kabaka.

Freiburg vstoupil do utkání asi nejlépe, jak mohl, a už po pěti minutách hry se ujal průběžného vedení. Grifo z levé strany poslal centr do pokutového území, brankář Baumann vyběhl ze své branky a míč vyboxoval, pouze však k nohám Eggesteina, který ho posléze okamžitě přesměroval za záda svého protivníka.

Možná že tahle trefa každopádně domácí trochu uchlácholila. Ne že by Hoffenheim v útoku nějak vyloženě zářil, jeho soupeř byl nicméně až příliš pasivní a moc se nesnažil o to, aby se postaral o navýšené svého těsného náskoku. A tak hned zkraje druhého dějství přišel na řadu tvrdý trest. Bebou ve středu pole přiťukl balón k pokutovému oblouku na Dabbura, ten ho následně přenechal Stillerovi, jenž levačkou zacílil přesně na bližší tyčku.

Ani tenhle moment nevybudil Freiburg k nějakému aktivnějšímu počínání, lépe řečeno vůbec nepůsobil účelně a efektivně. Situace se ovšem změnila poté, co v 84. minutě vyfasoval druhou žlutou kartu a následnou červenou Kabak. Ten chtěl zdržovat hru, zřejmě i proto, že nesouhlasil s výrokem sudího Osmerse, odhodil merunu od místa přestupku, a to přímo před zraky hlavního arbitra. Tohle zcela zbytečné vyloučení následně domácí tvrdě ztrestali. Weisshaupt zleva poslal pas k pokutové značce, kam si seběhl Dóan, a ten i z nelehké pozice vypálil z voleje úspěšně.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Dortmund 2:2

11.03.2023 18:30

Góly: 50. Marius Bülter, 79. Kenan Karaman - 38. Nico Schlotterbeck, 60. Raphaël Guerreiro

Zatímco při prvním vzájemném klání této sezony rozhodla o výhře BVB jediná trefa Youssoufa Moukoka, tentokrát dokázali die Königsblauen hned dvakrát dotáhnout rivalův náskok. Kvůli remíze po čtyřiadvaceti kolech ztrácí na Bayern dva body, zatímco Schalke se poprvé od desátého kola vyšplhalo alespoň na předposlední pozici.

Oba kluby jsou jedinými, které v rámci Rückrunde ještě neprohrály. Hosté zahrozili už v 5. minutě, kdy Haller pobídnul Ryersona, jenž nemířil podle svých představ. Jamie Bynoe-Gittens nechtěl zůstat pozadu. A možná by i uspěl, kdyby si balonu obětavě nestoupnul do cesty Maya Yoshida. Žlutočerní byli dál aktivnějším týmem.

Aktivita mohla přinést ovace v závěru otevírací dvacetiminutovky, kdy Mats Hummels výborně oslovil Raphaëla Guerreira, jenž vyprášil Fährmannovy rukavice. Portugalský reprezentant se záhy ujal exekuce přímého kopu, který defenziva Schalke srazila na rohový kop. Chyba zkušeného Hummelse pak zapříčinila, že šel Rodrigo Zalazar sám na bránu, jenže postrádal potřebný klid v zakončení.

Po půl hodině hry posunul Jude Bellingham balon do vápna Donyellu Malenovi, který se obtočil kolem Alexe Krále a zblízka nastřelil muže v rukavicích. Ten se musel mít na pozoru i v minutě sedmatřicáté, kdy se jej chytře pokusil překvapit Marius Wolf. Hummels během prvního poločasu předvedl tři vynikající obranné zákroky.

I díky nim mohla jít skvadra Edina Terziće sedm minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství do vedení. Raphaël Guerreiro posunul na Nica Schlotterbecka, jehož skákavá střela zpoza vápna byla nad Fährmannovy síly - 0:1. Domácí jednička byla dále v permanenci. Bellingham na ni ale nevyzrál, zatímco při Malenově zakončení mohla děkovat Mayu Yoshidovi za výpomoc.

V 50. minutě si Michael Frey pohlídal ofsajdovou hranu, díky čemuž mohl servírovat Mariusi Bülterovi, který ze tří metrů rozvlnil síť - 1:1. Bellingham pak z dálky netrefil, takže odpovědnost na sebe vzal Raphaël Guerreiro, jenž si nedělal pražádné problémy a po přihrávce od Emreho Cana pálil levačkou nechytatelně pod břevno - 1:2.

Jeho osmnáctiletý anglický spoluhráč Bynoe-Gittens pět minut poté tak přesný nebyl. Ideální prostor netrefili ani Alex Král, ani Cédric Brunner. Naopak Kenan Karaman uklízel v 79. minutě hlavou po Bülterově centru z levé strany přesně k levé tyči. Tady se Alexander Meyer opravdu natahoval marně - 2:2.

Raphaël Guerreiro hned po rozehrávce cílil vedle pravé tyče a Éder Balanta byl vychytán náhradníkem za Gregora Kobela. Zakončení Schlotterbecka a Mahmouda Dahouda k Fährmannovi nedoputovala. A hlavička Anthonyho Modesteho z poslední nastavené minuty nebyla z nejpovedenějších. Kvalitní podívaná tedy ve Veltins-Areně přinesla zřejmě spravedlivou remízu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - FC Augsburg 5:3

11.03.2023 15:30

Góly: 15. João Cancelo, 19. Benjamin Pavard, 35. Benjamin Pavard, 45. Leroy Sané, 74. Alphonso Davies - 2. Mërgim Berisha, 60. Mërgim Berisha (pen.), 90+3. Irvin Cardona

Obhájce titulu tedy ví, že bude bundesligovým lídrem i po čtyřiadvacátém kole. Určitě není bez zajímavosti, že hned pod čtyři z pěti gólů se tentokrát podepsali borci, jejichž prioritou by měly být defenzivnější úkoly. Die Függerstädtem můžou zůstat v klidu. Bojovali sice srdnatě, ale navzdory celkově třinácté porážce udrží sedmibodový náskok na sestupové pásmo.

Z časomíry v Allianz Areně ještě neuteklo ani 120 sekund a odražený balon se dostal k Mërgimu Berishovi, jenže se v soupeřově vápna skvěle vyhnul Joãovi Cancelovi, aby přízemní střelou k pravé tyči zajistil svému týmu překvapivé vedení - 0:1. Potom musel dvakrát zasahovat Rafal Gikiewicz, avšak vyrovnání se domácí dočkali až v době, kdy končila úvodní čtvrt hodina.

João Cancelo na pravé straně převzal přihrávku od Leroye Saného, načež před Madsem Pedersenem zaseknul, aby neomylně zacílil ke vzdálenější tyči - 1:1. Už za 180 sekund vrátil Sadio Mané nůžkami do shluku těl, kde zblízka pravačkou zakončil Benjamin Pavard - 2:1. V následující pasáži byli svěřenci Juliana Nagelsmanna dál aktivnější.

Do zakončení se sice dostal Arne Maier, avšak Yanna Sommera nemohl vystrašit. Naopak po dalším rohovém kopu zblokoval hlavičku Matthijse de Ligta útočník Dion Beljo a na Pavardův volej muž v rukavicích nedosáhnul - 3:1. Naopak technický obstřel Leroye Saného zneškodnit dokázal. Přesto šli hosté do šatny s třígólovým mankem.

V samotném závěru poločasu rozehrál Bayern pěknou akci, v jejímž finále střílel Mané do brankáře, jenže od něj se míč odrazil tak, že dobíhající Leroy Sané mohl uklízet de facto do odkryté klece - 4:1. Pět minut po startu druhé půle se z přesné trefy radovala posila z Liverpoolu. Záhy se ukázalo, že radost byla předčasná, protože Iago a Pedersen včas zareagovali na Maného pohyb, tudíž jej dostali do ofsajdového postavení.

Senegalský reprezentant neuspěl ani při své další šanci, zatímco na opačném pólu měl blizoučko ke snížení Ruben Vargas. V době, kdy se úvodní hodina hry pomalu stávala minulostí, byl Irvin Cardona faulován de Ligtem a FCA získali výhodu pokutového kopu, který Berisha, jenž hostuje z tureckého Fenerbahce, nasměroval přesně k pravé tyči, přestože podklouznul - 4:2.

Jakoukoli možnost dramatizace mohl rázem utnout Leroy Sané a Gikiewicz svůj tým podržel, přičemž své kvality potvrdil i čtyři minutky poté. Avšak za stejný časový úsek už inkasoval, když João Cancelo centroval na zadní tyč, kde se díky fajnovému halfvoleji prosadil Alphonso Davies, pro něhož se jednalo o premiérový zásah v tomto ročníku - 5:2.

Gólový účet toho klání byl dovršen až v poslední nastavené minutě. Nepolapitelný Vargas z levé strany vletěl do vápna, kde přihrával k penaltovému puntíku. Irvin Cardona nechtěl riskovat, že balon nedoputuje k za ním číhajícímu spoluhráči, a tak raději zakončoval ve skluzu, což se ukázalo býti optimálním řešením - 5:3.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Borussia Mönchengladbach 3:0

11.03.2023 15:30

Góly: 57. Timo Werner, 71. Emil Forsberg (pen.), 80. Joško Gvardiol

Po bezgólovém prvním poločase Rudé býky vyburcovala skutečnost, že Alassane Pléa neproměnil penaltu. Saský klub tak poskočil na provizorní třetí příčku, kdežto Hříbata setrvají v dolní polovině polovině tabulky.

V 6. minutě domácí chybovali v rozehrávce, čímž dali příležitost Jonasi Hofmannovi, aby posunul dál na Floriana Neuhause, jehož dobrá rána mířila těsně mimo. Záhy o sobě dal poprvé vědět Timo Werner, jehož pokus pod břevno výborně vyškrábnul Tobias Sippel. Další fáze přinesla spíše boj o střed hřiště. I proto, že Marcus Thuram volil v dobré pozici místo střely ještě kličku navíc.

Slavný syn slavného otce měl ke gólu blízko po půl hodině, když se jeho zakončení otřelo o brankovou konstrukci. Krátce před poločasovým odchodem do šaten se k hlavičce dostal Emil Forsberg, jenže nebyla přesná. Alassane Pléa byl v prvním dějství prakticky neviditelný. Zato hned po změně stran hlavou o malý kousek minul zařízení.

Po další akci měl jedinečnou příležitost, jak potrestat Raumův faul na Hofmanna, leč pohrdnul, neboť nechal vyniknout Sippela. Svěřenci Marca Roseho rázem ožili a za 200 sekund šli do vedení. Koukadio Koné ztratil míč, který doputoval od Benjamina Henrichse k Timovi Wernerovi, jehož pumelice se za brankovou čáru odrazila od břevna - 1:0.

Není pochyb, že Alassane Pléa hrál mimořádně smolný duel. V 70. minutě si totiž vyšlápnul na Amadoua Haïdaru, takže sudí Jöllenbeck ukázal na penaltový puntík. Emil Forsberg cílil po své pravé ruce, zatímco muž v rukavicích skákal na opačnou stranu, takže nebylo, co řešit - 2:0. Pak to z dálky zkusil Dominik Szoboszlai a Sippel jeho střelu zastavil.

Naopak na Janisi Blaswichovi si vylámal zuby Kouadio Koné. Nadějný pokus Yussufa Poulsena byl tečován nad břevno. Takže skórovat dokázal až v 80. minutě Joško Gvardiol, který po rohovém kopu a prodloužení od svého zmíněného dánského spoluhráče číhal na zadní tyči - 3:0. V poslední minutě se ještě řítil na hostující svatyni Szoboszlai, avšak její strážce vyšel z tohoto minisouboje jako vítěz.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 1:1

11.03.2023 15:30

Góly: 55. Sebastian Rode - 75. Silas Katompa Mvumpa

V součtu s Ligou mistrů čeká celek z Deutsche Bank Parku na vítězství už čtyři zápasy. Kvůli tomu v tabulce klesnul na šestou pozici, zatímco VfB bude po čtyřiadvacátém kole nejlépe šestnácté.

V 8. minutě si stoupnul k rozehrávce přímého kopu z výhodného místa Tuta, jenže ztroskotal hned na prvním obránci. V nepříliš záživné úvodní dvacetiminutovce vypadala nadějně už jenom střela Gila Diase, který si nakonec prostor mezi třemi tyčemi nenašla. Přesnost se vytratila i v další fázi, což mohlo mrzet zvláště Bornu Sosu, jelikož na jeho pobídku Mavropanos o kousek nedosáhnul.

Ve zbývajících minutách nešlo borcům na hrací ploše dál upřít snahu, nicméně místo vyložených příležitostí z toho byly jen dvě nepovedené, které měli na svědomí Juan José Perea na jedné a Tuta na druhé straně. Druhé dějství započal střelou vedle pro změnu Philipp Max. Kevin Trapp si na balon poprvé sáhnul až v minutě jednapadesáté, když likvidoval nebezpečnou hlavičku.

Za 200 sekund se kulatý předmět odrazil na pravou stranu vápna k Sebastianu Rodemu, který chtěl patrně centrovat, ale místo toho se míč snesl k bráně a zapadnul pod břevno, zřejmě s nechtěným přispěním Borny Sosy - 1:0. Po hodině hry se v dobré pozici ukopnul Max, jehož spoluhráč Randal Kolo Muani za několik okamžiků demonstroval, že nemá svůj den.

V 72. minutě bylo hodně rušno před Fabianem Bredlowem, jemuž víckrát během několika sekund vypomohli obránci. Následně dokázal Sosa prakticky v poslední chvíli zastavit Butu (nikolik Tutu). I díky tomu mohl Bruno Labbadia poskočit radostí, když čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby převzal Silas Katompa Mvumpa přihrávku od Genkiho Haraguchiho, aby přízemním zakončení zajistil vyrovnání - 1:1. Enzo Millot pak skóre neotočil, protože cílil těsně vedle levé tyče, zatímco autor vyrovnávací trefy svou druhou v zápase nepřidal díky výbornému obrannému zákroku Daichiho Kamady.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05 1:1

11.03.2023 15:30

Góly: 18. Jessic Ngankam (pen.) - 57. Ludovic Ajorque

Zatímco Stará dáma nadále bojuje o udržení, die Nullfünfer se díky čtyřem výhrám v řadě rázem vrátili do hry o evropské poháry. Ztráta na šestý Frankfurt zůstane po celkově šesté remíze čtyřbodová.

V závěru první desetiminutovky otestoval pozornost Robina Zentnera domácí Suat Serdar. Ten samý hráč zkusil štěstí za 180 sekund znovu, jenže mu scházela přesnost. V době, kdy se otevírací čtvrt hodina stala minulostí, centroval Lucas Toussart a Leandro Barreiro zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, což si rozhodčí Benjamin Cortus šel osobně ověřit.

Nařízené penalty se ujal Jessic Gnankam. A protože si počkal na Zentnerův pohyb, šli borci hájící barvy klubu z hlavního města po osmnácti minutách od úvodního hvizdu do vedení - 1:0. Anton Stach s takovým stavem nebyl spokojený, jenže při své šanci byl až příliš přesný. Do poločasového hvizdu necelých dvaačtyřicet tisíc diváků a divaček na Olympijském stadionu už další možnost nevidělo.

Po změně stran se na ni čekalo dvanáct minut, ale čekání stálo za to, neboť hned byla gólová. Centr Leandra Barreira si našel Ludovic Ajorque, načež si udělal prostor a nechytatelnou střelou se mu podařilo vyrovnat - 1:1. Pro lednovou posilu z francouzského Strasbourgu se jednalo o druhý přesný zásah v novém dresu a nové soutěži.

V 69. minutě skončila hlavička Marc Olivera Kempfa na břevně, zatímco Dodi Lukebakio při další akci mířil vedle, což rozlítilo Stevena Jovetiće, jenž stál ve výhodném postavení. V závěrečných minutách mohl rozhodnout Karim Onisiwo, kdyby si jeho ránu skrze shluk těl dobře nepohlídal brankář Oliver Christensen.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfL Bochum 0:2

10.03.2023 20:30

Góly: 9. Kevin Stöger (pen.), 76. Erhan Mašović

Die Unabsteigbaren si tak vylepšili venkovní statistiky, protože dosud se jim na soupeřově stadionu podařilo porazit akorát Augsburg. Na protivníka z města nad řekou Rýn však nadále ztrácejí pět bodů a pořád se pohybují nebezpečně nízko nad sestupovými vodami.

Už v 7. minutě si to chtěl namířit do pokutového území Christopher Antwi-Adjej, kterého podkopnul Timo Hübers. Rozhodčí Tobias Welz ještě musel řešit, jestli k nedovolenému zákroku skutečně došlo až v šestnáctce, což se potvrdilo, a tak se kopala penalta. Té se ujal Kevin Stöger a s velikou porcí štěstí procpal míč pod padajícím Marvinem Schwäbem - 0:1.

Deset minut poté chtěl odpovědět Julian Chabot, ale Manuel Riemann jeho úmysl přečetl a u své levé tyče byl včas. Ve zbývající pasáži úvodního dějství byly k vidění nepříliš fotbalové i ryze nefotbalové věci, včetně strkanic. A žádný festival gólových příležitostí se nekonal ani po změně stran. Sice bylo dohromady k vidění osm střel, které mířily mezi tři tyče, leč většina z nich nepatřila k nebezpečným.

A když už došlo na pozoruhodný protiútok, zakončil jej Stöger tím, že nastřelil vlastního spoluhráče Takumu Asana. Japonský hráč byl čtvrt hodiny před koncem faulován Chabotem, a hosté tedy dostali možnost zahrávat standardní situaci z velice výhodné pozice. Kevin Stöger naznačil přímé zakončení, jenže místo toho přihrál po zemi po své pravé ruce, kde číhal Philipp Hofmann, který hned dával před bránu. Asano sice nezpracoval, avšak za ním číhal Erhan Mašović ano, jeho volej slabší pravačkou se otřel o břevno a zapadnul na místo určení - 0:2.

Domácí zahrávali během této partie deset rohových kopů, nicméně k ničemu jim to tentokrát nepomohlo. Až v nastaveném čase mohl se svou střelou z první snížit Julian Chabot. Manuel Riemann ovšem za svá záda žádný balon nepustil, a tak mohl se svým týmem oslavit celkově sedmé vítězství. Svěřenci Steffena Baumgarta naopak již podeváté prohráli.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
24
15
7
2
71 : 25
52
2
Borussia Dortmund
24
16
2
6
49 : 30
50
3
RB Lipsko
24
13
6
5
49 : 29
45
4
Union Berlín
24
13
6
5
36 : 28
45
5
SC Freiburg
24
13
6
5
37 : 33
45
6
Eintracht Frankfurt
24
11
7
6
46 : 34
40
7
1. FSV Mainz 05
24
10
6
8
39 : 35
36
8
VfL Wolfsburg
24
9
8
7
43 : 32
35
9
Bayer Leverkusen
24
10
4
10
43 : 39
34
10
Borussia Mönchengladbach
24
8
6
10
38 : 42
30
11
Werder Brémy
24
9
3
12
37 : 46
30
12
1. FC Köln
24
6
9
9
32 : 38
27
13
FC Augsburg
24
8
3
13
31 : 44
27
14
VfL Bochum
24
7
1
16
26 : 56
22
15
Hertha BSC
24
5
6
13
29 : 45
21
16
VfB Stuttgart
24
4
8
12
29 : 41
20
17
Schalke 04
24
4
8
12
20 : 44
20
18
TSG Hoffenheim
24
5
4
15
30 : 44
19

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
andrew96

BVB se včera vrátilo veškeré jarní štěstí. Oproti tomu, či proti Dortmundu předvedly Hertha nebo Hoffe, bylo Schalke velmi slabé. Fakt jsem zvědav, jestli jim nabuzenost dál vydrží, protože kvalitativně jsou víc podobní Bochumi než BSC nebo TSG (přičemž pořád nevím, co si myslet o Stuttgartu).

Reagovat
c_core

Kvalitou má Schalke nejhorší tým v bundeslize, o tom asi žádná. Trochu neskutečné, co s tím týmem dokázal Reis udělat. Přijde mi, že hodně to stojí na skvělých výkonech Jenze a Fahrmanna. Jinak je na všech vidět, že to prostě není top třída a to co předvádí je dost možná na hranici jejich možností

Reagovat
andrew96

Reagovat
c_core

S bodem samozřejmě velká spokojenost. Kvalitativní rozdíl mezi týmy byl dost vidět. Moc jsem nepochopil tu taktiku, kdy zůstával ten střed strašně průchozí až k vápnu a Král prostě nestíhal. Frey klasický super, spousta práce odvedená vepředu, Bulter se konečně vzchopil po tom útlumu, kdy kazil snad úplně všechno. Zalazar, i když kvalitou pořád nejlepší z týmu po tom zranění pořád hledá tu předchozí formu.

Uvidíme jak to bude vypadat až se vrátí Kozuki a Skarke. Hlavně ta pravá strana je dopředu dost slabá.

Reagovat
andrew96

Mám problém se Sippelem, nebo je opravdu díra?

Reagovat
dave30

Patrik má na livesportu napsáno odpočinek. V březnu hrál 24 minut. Takže ten důvod bude jiný, ne?

Reagovat
papanegra

ty jeho tetovačky, mám o něj trochu strach...

Reagovat
andrew96

Kadlecovatí.

Reagovat
Freedo

V dnešní době naprosto normální věc. Kolik ti je? 60?

Reagovat
10adam

I o mě? Za pár dní jdu na druhou

Reagovat
JarousFCB

Mohl to jít slavit pod svůj kotel ... Ale jinak dobrý výkon. Jsem rád, že se tam na jaře chytá po tom vlažném začátku.

Reagovat
andrew96

Baden-derby. Snad se hrálo naposled.

Reagovat
JacoBee

5+5 první sezónu mimo Spartu v top 5 lize? A ještě ve 20 letech? Super

Reagovat
Thelvin

Navíc ještě k tomu ten tým první měsíce absolutně nefungoval Slušný start

Reagovat
bobis21

Ale vždyť slávisti říkali, že vyhoří a za rok jde hostovat do Budějovic

Reagovat
kilobyte

A ten jejich supertalent Alijagič je na hostování v Mariboru a už dokonce odehrál 25 minut.

Reagovat
Freedo

Alijagiče za supertalent fakt nikdo nepovažoval. Větší talent má třeba Matěj Jurásek. Uvidíme, kam se dostane.

Reagovat
kilobyte

V novinách a na twitteru z něj dělali slávistického Hložka. Hyský ho chválil. Až když byl na odchodu, tak si najednou všichni začali vzpomínat na to, že je to primadona a nemeká.

Reagovat
Freedo

Vždyť za naše áčko nikdy nenastoupil. To jsou zase kraviny

Reagovat
verv

nejen slávisti teda

Reagovat
ACSeRw!n

Hlozek > Schick

Reagovat
neyto

Bude Schick ještě letos hrát?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele