24. kolo
11.03.2023 18:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Kenan Karaman (© AFP)

Jubilejní sté bundesligové Revierderby vítěze nepoznalo

Zatímco při prvním vzájemném klání této sezony rozhodla o výhře BVB jediná trefa Youssoufa Moukoka, tentokrát dokázali die Königsblauen hned dvakrát dotáhnout rivalův náskok. Kvůli remíze po čtyřiadvaceti kolech ztrácí na Bayern dva body, zatímco Schalke se poprvé od desátého kola vyšplhalo alespoň na předposlední pozici.

Oba kluby jsou jedinými, které v rámci Rückrunde ještě neprohrály. Hosté zahrozili už v 5. minutě, kdy Haller pobídnul Ryersona, jenž nemířil podle svých představ. Jamie Bynoe-Gittens nechtěl zůstat pozadu. A možná by i uspěl, kdyby si balonu obětavě nestoupnul do cesty Maya Yoshida. Žlutočerní byli dál aktivnějším týmem.

Aktivita mohla přinést ovace v závěru otevírací dvacetiminutovky, kdy Mats Hummels výborně oslovil Raphaëla Guerreira, jenž vyprášil Fährmannovy rukavice. Portugalský reprezentant se záhy ujal exekuce přímého kopu, který defenziva Schalke srazila na rohový kop. Chyba zkušeného Hummelse pak zapříčinila, že šel Rodrigo Zalazar sám na bránu, jenže postrádal potřebný klid v zakončení.

Po půl hodině hry posunul Jude Bellingham balon do vápna Donyellu Malenovi, který se obtočil kolem Alexe Krále a zblízka nastřelil muže v rukavicích. Ten se musel mít na pozoru i v minutě sedmatřicáté, kdy se jej chytře pokusil překvapit Marius Wolf. Hummels během prvního poločasu předvedl tři vynikající obranné zákroky.

I díky nim mohla jít skvadra Edina Terziće sedm minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství do vedení. Raphaël Guerreiro posunul na Nica Schlotterbecka, jehož skákavá střela zpoza vápna byla nad Fährmannovy síly - 0:1. Domácí jednička byla dále v permanenci. Bellingham na ni ale nevyzrál, zatímco při Malenově zakončení mohla děkovat Mayu Yoshidovi za výpomoc.

V 50. minutě si Michael Frey pohlídal ofsajdovou hranu, díky čemuž mohl servírovat Mariusi Bülterovi, který ze tří metrů rozvlnil síť - 1:1. Bellingham pak z dálky netrefil, takže odpovědnost na sebe vzal Raphaël Guerreiro, jenž si nedělal pražádné problémy a po přihrávce od Emreho Cana pálil levačkou nechytatelně pod břevno - 1:2.

Jeho osmnáctiletý anglický spoluhráč Bynoe-Gittens pět minut poté tak přesný nebyl. Ideální prostor netrefili ani Alex Král, ani Cédric Brunner. Naopak Kenan Karaman uklízel v 79. minutě hlavou po Bülterově centru z levé strany přesně k levé tyči. Tady se Alexander Meyer opravdu natahoval marně - 2:2.

Raphaël Guerreiro hned po rozehrávce cílil vedle pravé tyče a Éder Balanta byl vychytán náhradníkem za Gregora Kobela. Zakončení Schlotterbecka a Mahmouda Dahouda k Fährmannovi nedoputovala. A hlavička Anthonyho Modesteho z poslední nastavené minuty nebyla z nejpovedenějších. Kvalitní podívaná tedy ve Veltins-Areně přinesla zřejmě spravedlivou remízu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele