24. kolo
11.03.2023 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Jessic Ngankam (© AFP)

Hertha dokázala přibrzdit rozjetou Mohuč, ze vzájemného klání bere bod

Zatímco Stará dáma nadále bojuje o udržení, die Nullfünfer se díky čtyřem výhrám v řadě rázem vrátili do hry o evropské poháry. Ztráta na šestý Frankfurt zůstane po celkově šesté remíze čtyřbodová.

V závěru první desetiminutovky otestoval pozornost Robina Zentnera domácí Suat Serdar. Ten samý hráč zkusil štěstí za 180 sekund znovu, jenže mu scházela přesnost. V době, kdy se otevírací čtvrt hodina stala minulostí, centroval Lucas Toussart a Leandro Barreiro zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, což si rozhodčí Benjamin Cortus šel osobně ověřit.

Nařízené penalty se ujal Jessic Gnankam. A protože si počkal na Zentnerův pohyb, šli borci hájící barvy klubu z hlavního města po osmnácti minutách od úvodního hvizdu do vedení - 1:0. Anton Stach s takovým stavem nebyl spokojený, jenže při své šanci byl až příliš přesný. Do poločasového hvizdu necelých dvaačtyřicet tisíc diváků a divaček na Olympijském stadionu už další možnost nevidělo.

Po změně stran se na ni čekalo dvanáct minut, ale čekání stálo za to, neboť hned byla gólová. Centr Leandra Barreira si našel Ludovic Ajorque, načež si udělal prostor a nechytatelnou střelou se mu podařilo vyrovnat - 1:1. Pro lednovou posilu z francouzského Strasbourgu se jednalo o druhý přesný zásah v novém dresu a nové soutěži.

V 69. minutě skončila hlavička Marc Olivera Kempfa na břevně, zatímco Dodi Lukebakio při další akci mířil vedle, což rozlítilo Stevena Jovetiće, jenž stál ve výhodném postavení. V závěrečných minutách mohl rozhodnout Karim Onisiwo, kdyby si jeho ránu skrze shluk těl dobře nepohlídal brankář Oliver Christensen.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

41000 diváků. Hertha vedla a vedení se jí nepodařilo udržet. Ale Mohuč je v laufu... Herha, snad se udrží. Liga bez Herthy by byla chudá. Hertha do ligy patří.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele