24. kolo
11.03.2023 15:30 CET
5 : 3
(4:1)

Reportáž

Leroy Sané (© AFP)

Bayern potřetí během posledních dvou roků nasázel Augsburgu pět branek

Obhájce titulu tedy ví, že bude bundesligovým lídrem i po čtyřiadvacátém kole. Určitě není bez zajímavosti, že hned pod čtyři z pěti gólů se tentokrát podepsali borci, jejichž prioritou by měly být defenzivnější úkoly. Die Függerstädtem můžou zůstat v klidu. Bojovali sice srdnatě, ale navzdory celkově třinácté porážce udrží sedmibodový náskok na sestupové pásmo.

Z časomíry v Allianz Areně ještě neuteklo ani 120 sekund a odražený balon se dostal k Mërgimu Berishovi, jenže se v soupeřově vápna skvěle vyhnul Joãovi Cancelovi, aby přízemní střelou k pravé tyči zajistil svému týmu překvapivé vedení - 0:1. Potom musel dvakrát zasahovat Rafal Gikiewicz, avšak vyrovnání se domácí dočkali až v době, kdy končila úvodní čtvrt hodina.

João Cancelo na pravé straně převzal přihrávku od Leroye Saného, načež před Madsem Pedersenem zaseknul, aby neomylně zacílil ke vzdálenější tyči - 1:1. Už za 180 sekund vrátil Sadio Mané nůžkami do shluku těl, kde zblízka pravačkou zakončil Benjamin Pavard - 2:1. V následující pasáži byli svěřenci Juliana Nagelsmanna dál aktivnější.

Do zakončení se sice dostal Arne Maier, avšak Yanna Sommera nemohl vystrašit. Naopak po dalším rohovém kopu zblokoval hlavičku Matthijse de Ligta útočník Dion Beljo a na Pavardův volej muž v rukavicích nedosáhnul - 3:1. Naopak technický obstřel Leroye Saného zneškodnit dokázal. Přesto šli hosté do šatny s třígólovým mankem.

V samotném závěru poločasu rozehrál Bayern pěknou akci, v jejímž finále střílel Mané do brankáře, jenže od něj se míč odrazil tak, že dobíhající Leroy Sané mohl uklízet de facto do odkryté klece - 4:1. Pět minut po startu druhé půle se z přesné trefy radovala posila z Liverpoolu. Záhy se ukázalo, že radost byla předčasná, protože Iago a Pedersen včas zareagovali na Maného pohyb, tudíž jej dostali do ofsajdového postavení.

Senegalský reprezentant neuspěl ani při své další šanci, zatímco na opačném pólu měl blizoučko ke snížení Ruben Vargas. V době, kdy se úvodní hodina hry pomalu stávala minulostí, byl Irvin Cardona faulován de Ligtem a FCA získali výhodu pokutového kopu, který Berisha, jenž hostuje z tureckého Fenerbahce, nasměroval přesně k pravé tyči, přestože podklouznul - 4:2.

Jakoukoli možnost dramatizace mohl rázem utnout Leroy Sané a Gikiewicz svůj tým podržel, přičemž své kvality potvrdil i čtyři minutky poté. Avšak za stejný časový úsek už inkasoval, když João Cancelo centroval na zadní tyč, kde se díky fajnovému halfvoleji prosadil Alphonso Davies, pro něhož se jednalo o premiérový zásah v tomto ročníku - 5:2.

Gólový účet toho klání byl dovršen až v poslední nastavené minutě. Nepolapitelný Vargas z levé strany vletěl do vápna, kde přihrával k penaltovému puntíku. Irvin Cardona nechtěl riskovat, že balon nedoputuje k za ním číhajícímu spoluhráči, a tak raději zakončoval ve skluzu, což se ukázalo býti optimálním řešením - 5:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
Ferragamo7

Zápasy proti Augsburgu bývajú ťažké,až na pár zápasov sú tie výsledky tesné.Veľmi rád by som videl zápas,kde sa nebudeme trápiť a triasť do konca zápasu o tesnú výhru,alebo remízu(prehru si nemôžeme dovoliť) Môžeme byť sebavedomí,vyradili sme PSG a ten 2.polčas bol excelentný,ak podáme rovnaký výkon,konečný výsledok bude rozdiel triedy.Už je načase,aby sme tú pohodu z LM preniesli aj do BL.

Reagovat
Rich

Podle včerejší tiskové konferenci je mimo Choupo, pak je nejistý start od začátku pro Mullera, Comana a Goretzku... Ti nejsou zranění, ale podle trenéra jsou unavení... Čili spíše odhadem to vidím na sestavu tuto: Sommer, Davies, Upamecano, Pavard, Cancelo, Kimmich, Gravenberch, Musiala, Sane, Gnabry a Mané.

Přání smetení 5-0

Reagovat
Müllered

Zase na tři obránce, si myslím, že to už bude primární taktika. Do teď neměl Nags moc oporu ve výsledkách a v předváděné hře, po PSG se to konečně změnilo, stoperům to mnohem víc vyhovuje. Já jsem rád, je to mnohem variabilnější, než přečtená hra 4-2-3-1. Dnešní sestava je OK, i ti ostatní hráči se potřebují rozehrát, snad to bude dnes fungovat.

Reagovat
esmuellert

Pavard, krása, gól.

Reagovat
DidusIneptus

Bayern zklamal na celý čáře. Hlavně ten trapnej závěr kdy přestali hrát a dali rozhodčímu najevo aby to už ukončil. V tu chvíli jsem si říkal že by bylo dobrý aby to Augsburg potrestal gólem. A to se stalo!

Reagovat
Nickname 9

Wtf ty seš hroznej troll

Reagovat
Heresy

staci nereagovat na ten bordel ..

Reagovat
DidusIneptus

Bayern fuj! Z maxima šanci vytěžili minimum

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele