24. kolo
10.03.2023 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Kevin Stöger proměňuje penaltu (© AFP)

Bochum po pěti zápasech vyhrála, v Kölnu skórovala dvakrát

Die Unabsteigbaren si tak vylepšili venkovní statistiky, protože dosud se jim na soupeřově stadionu podařilo porazit akorát Augsburg. Na protivníka z města nad řekou Rýn však nadále ztrácejí pět bodů a pořád se pohybují nebezpečně nízko nad sestupovými vodami.

Už v 7. minutě si to chtěl namířit do pokutového území Christopher Antwi-Adjej, kterého podkopnul Timo Hübers. Rozhodčí Tobias Welz ještě musel řešit, jestli k nedovolenému zákroku skutečně došlo až v šestnáctce, což se potvrdilo, a tak se kopala penalta. Té se ujal Kevin Stöger a s velikou porcí štěstí procpal míč pod padajícím Marvinem Schwäbem - 0:1.

Deset minut poté chtěl odpovědět Julian Chabot, ale Manuel Riemann jeho úmysl přečetl a u své levé tyče byl včas. Ve zbývající pasáži úvodního dějství byly k vidění nepříliš fotbalové i ryze nefotbalové věci, včetně strkanic. A žádný festival gólových příležitostí se nekonal ani po změně stran. Sice bylo dohromady k vidění osm střel, které mířily mezi tři tyče, leč většina z nich nepatřila k nebezpečným.

A když už došlo na pozoruhodný protiútok, zakončil jej Stöger tím, že nastřelil vlastního spoluhráče Takumu Asana. Japonský hráč byl čtvrt hodiny před koncem faulován Chabotem, a hosté tedy dostali možnost zahrávat standardní situaci z velice výhodné pozice. Kevin Stöger naznačil přímé zakončení, jenže místo toho přihrál po zemi po své pravé ruce, kde číhal Philipp Hofmann, který hned dával před bránu. Asano sice nezpracoval, avšak za ním číhal Erhan Mašović ano, jeho volej slabší pravačkou se otřel o břevno a zapadnul na místo určení - 0:2.

Domácí zahrávali během této partie deset rohových kopů, nicméně k ničemu jim to tentokrát nepomohlo. Až v nastaveném čase mohl se svou střelou z první snížit Julian Chabot. Manuel Riemann ovšem za svá záda žádný balon nepustil, a tak mohl se svým týmem oslavit celkově sedmé vítězství. Svěřenci Steffena Baumgarta naopak již podeváté prohráli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

2-0

Reagovat
DidusIneptus

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele