24. kolo
12.03.2023 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Maximilian Eggestein (© AFP)

Krutá rána pro poslední Hoffenheim, Freiburg urval výhru na konci utkání

Po sobotním bundesligovém programu Hoffenheim spadnul na samotné dno tabulky, z něho se přitom na půdě Freiburgu nevymanil. V Bádensku-Württembersku nebyl daleko od remízy, jenže závěrečné pasáže prostě vyšly lépe Breisgau-Brasilianer, kteří strhli tři body ve vlastní prospěch. Hosty mimochodem potopila také nedisciplinovanost Ozana Muhammeda Kabaka.

Freiburg vstoupil do utkání asi nejlépe, jak mohl, a už po pěti minutách hry se ujal průběžného vedení. Grifo z levé strany poslal centr do pokutového území, brankář Baumann vyběhl ze své branky a míč vyboxoval, pouze však k nohám Eggesteina, který ho posléze okamžitě přesměroval za záda svého protivníka.

Možná že tahle trefa každopádně domácí trochu uchlácholila. Ne že by Hoffenheim v útoku nějak vyloženě zářil, jeho soupeř byl nicméně až příliš pasivní a moc se nesnažil o to, aby se postaral o navýšené svého těsného náskoku. A tak hned zkraje druhého dějství přišel na řadu tvrdý trest. Bebou ve středu pole přiťukl balón k pokutovému oblouku na Dabbura, ten ho následně přenechal Stillerovi, jenž levačkou zacílil přesně na bližší tyčku.

Ani tenhle moment nevybudil Freiburg k nějakému aktivnějšímu počínání, lépe řečeno vůbec nepůsobil účelně a efektivně. Situace se ovšem změnila poté, co v 84. minutě vyfasoval druhou žlutou kartu a následnou červenou Kabak. Ten chtěl zdržovat hru, zřejmě i proto, že nesouhlasil s výrokem sudího Osmerse, odhodil merunu od místa přestupku, a to přímo před zraky hlavního arbitra. Tohle zcela zbytečné vyloučení následně domácí tvrdě ztrestali. Weisshaupt zleva poslal pas k pokutové značce, kam si seběhl Dóan, a ten i z nelehké pozice vypálil z voleje úspěšně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele