24. kolo
12.03.2023 19:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Patrick Wimmer (© AFP)

Dělba bodů ve Wolfsburgu, Union po proměněné penaltě těsné vedení neudržel

Union v posledních týdnech vítězit neumí. Pokud do statistik zahrneme i Evropskou ligu, stalo se tomu tak pouze jednou v posledních šesti případech. Ani nyní přitom svého soka na kolena položit nedokázal, ve Wolfsburgu se konala konečná plichta. Hosty poslal do vedení z penalty Josip Juranovič, domácí každopádně zareagovali střídajícím Patrickem Wimmerem.

Vlci se propracovali ke své první větší příležitosti v 15. minutě. Svanberg ukázal, že zahrávání přímých volných kopů je rozhodně jeho silnou disciplínou, ze střední vzdálenosti vypálil ostře kolem připravené zdi, k jeho smůle ovšem míč tvrdě narazil pouze do brankové konstrukce. O pár chvil později se v dobré možnosti zjevil taktéž jeho spoluhráč Fischer, avšak ten na gólmana Rönnowa vyzrát neuměl.

V samém závěru úvodní půle Wolfsburg mohl gólově udeřit ještě jednou. Omar Marmoush si totiž udělal slušnou srandu z bránícího Knocheho, kterého kličkou obelstil a pak postupoval sám směrem na Rönnowa, jenže v tutové pozici selhal v koncovce a nasměroval balón pouze vedle vzdálenější tyče.

Obě branky tak padly až po přestávce. V 72. minutě se jí dočkal do té doby nevýrazný Union, to když bránící Guilavogui ve vlastním vápně nešikovně podrazil Laïdouniho, a nařízenou penaltu posléze proměnil Juranovič.

V 84. minutě se nicméně VfL dočkalo také své zasloužené odměny, to když Wimmer šikovnou šajtlí zacílil na bližší tyčku po přiťuknutí od Paredese. Wolfsburgská porážka by byla asi velmi nespravedlivým výsledkem, tahle trefa zkrátka do kontextu klání přesně zapadla.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele