24. kolo
11.03.2023 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Emil Forsberg (© AFP)

Lipsko oplatilo Gladbachu třígólovou porážku z prvního vzájemného klání této sezony

Po bezgólovém prvním poločase Rudé býky vyburcovala skutečnost, že Alassane Pléa neproměnil penaltu. Saský klub tak poskočil na provizorní třetí příčku, kdežto Hříbata setrvají v dolní polovině polovině tabulky.

V 6. minutě domácí chybovali v rozehrávce, čímž dali příležitost Jonasi Hofmannovi, aby posunul dál na Floriana Neuhause, jehož dobrá rána mířila těsně mimo. Záhy o sobě dal poprvé vědět Timo Werner, jehož pokus pod břevno výborně vyškrábnul Tobias Sippel. Další fáze přinesla spíše boj o střed hřiště. I proto, že Marcus Thuram volil v dobré pozici místo střely ještě kličku navíc.

Slavný syn slavného otce měl ke gólu blízko po půl hodině, když se jeho zakončení otřelo o brankovou konstrukci. Krátce před poločasovým odchodem do šaten se k hlavičce dostal Emil Forsberg, jenže nebyla přesná. Alassane Pléa byl v prvním dějství prakticky neviditelný. Zato hned po změně stran hlavou o malý kousek minul zařízení.

Po další akci měl jedinečnou příležitost, jak potrestat Raumův faul na Hofmanna, leč pohrdnul, neboť nechal vyniknout Sippela. Svěřenci Marca Roseho rázem ožili a za 200 sekund šli do vedení. Koukadio Koné ztratil míč, který doputoval od Benjamina Henrichse k Timovi Wernerovi, jehož pumelice se za brankovou čáru odrazila od břevna - 1:0.

Není pochyb, že Alassane Pléa hrál mimořádně smolný duel. V 70. minutě si totiž vyšlápnul na Amadoua Haïdaru, takže sudí Jöllenbeck ukázal na penaltový puntík. Emil Forsberg cílil po své pravé ruce, zatímco muž v rukavicích skákal na opačnou stranu, takže nebylo, co řešit - 2:0. Pak to z dálky zkusil Dominik Szoboszlai a Sippel jeho střelu zastavil.

Naopak na Janisi Blaswichovi si vylámal zuby Kouadio Koné. Nadějný pokus Yussufa Poulsena byl tečován nad břevno. Takže skórovat dokázal až v 80. minutě Joško Gvardiol, který po rohovém kopu a prodloužení od svého zmíněného dánského spoluhráče číhal na zadní tyči - 3:0. V poslední minutě se ještě řítil na hostující svatyni Szoboszlai, avšak její strážce vyšel z tohoto minisouboje jako vítěz.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele