24. kolo
11.03.2023 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sebastian Rode (© AFP)

Frankfurt znovu nevyhrál, v zápase se Stuttgartem o vedení přišel

V součtu s Ligou mistrů čeká celek z Deutsche Bank Parku na vítězství už čtyři zápasy. Kvůli tomu v tabulce klesnul na šestou pozici, zatímco VfB bude po čtyřiadvacátém kole nejlépe šestnácté.

V 8. minutě si stoupnul k rozehrávce přímého kopu z výhodného místa Tuta, jenže ztroskotal hned na prvním obránci. V nepříliš záživné úvodní dvacetiminutovce vypadala nadějně už jenom střela Gila Diase, který si nakonec prostor mezi třemi tyčemi nenašla. Přesnost se vytratila i v další fázi, což mohlo mrzet zvláště Bornu Sosu, jelikož na jeho pobídku Mavropanos o kousek nedosáhnul.

Ve zbývajících minutách nešlo borcům na hrací ploše dál upřít snahu, nicméně místo vyložených příležitostí z toho byly jen dvě nepovedené, které měli na svědomí Juan José Perea na jedné a Tuta na druhé straně. Druhé dějství započal střelou vedle pro změnu Philipp Max. Kevin Trapp si na balon poprvé sáhnul až v minutě jednapadesáté, když likvidoval nebezpečnou hlavičku.

Za 200 sekund se kulatý předmět odrazil na pravou stranu vápna k Sebastianu Rodemu, který chtěl patrně centrovat, ale místo toho se míč snesl k bráně a zapadnul pod břevno, zřejmě s nechtěným přispěním Borny Sosy - 1:0. Po hodině hry se v dobré pozici ukopnul Max, jehož spoluhráč Randal Kolo Muani za několik okamžiků demonstroval, že nemá svůj den.

V 72. minutě bylo hodně rušno před Fabianem Bredlowem, jemuž víckrát během několika sekund vypomohli obránci. Následně dokázal Sosa prakticky v poslední chvíli zastavit Butu (nikolik Tutu). I díky tomu mohl Bruno Labbadia poskočit radostí, když čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby převzal Silas Katompa Mvumpa přihrávku od Genkiho Haraguchiho, aby přízemním zakončení zajistil vyrovnání - 1:1. Enzo Millot pak skóre neotočil, protože cílil těsně vedle levé tyče, zatímco autor vyrovnávací trefy svou druhou v zápase nepřidal díky výbornému obrannému zákroku Daichiho Kamady.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele