Bundesliga - preview 5. kola

12.09.2009, 10:30, aktualizováno 13.09.2009, 10:05
Previews
Nedělní zápasy Bundesligy mají své favority - Brémy a Schalke, které mají shodně po sedmi bodech. Werder hraje doma s Hannoverem, Schalke jede do Kolína, který má na svém kontě pouhý jeden bod.
1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
1.FC Norimberk přivítá 5. tým tabulky - Borussii Mönchengladbach. Té se velmi vyvedl start do soutěže, zatímco staronovému nováčkovi z Norimeberka příliš ne. Proto se dá očekávat, že domácí dají do zápasu vše a pokusí se na pátý pokus poprvé v ročníku vyhrát.

Norimberk však bude postrádat svého kapitána Andrease Wolfa, který byl předminulé kolo vyloučen a nuceně tak stojí dvě kola, přičemž jedno si již odpykal. Isaac Boayke zase bude trenéru Michaelu Oenningovi scházet pro zranění.

Borussii pro změnu bude chybět brakářská jednička Logan Bailly. Trenér Michael Frontzek k tomu řekl: "Logan dělá velké pokroky. Je zpátky v tréninku a bude chytat tento víkend za rezervní tým." Naopak kapitán Gladbachu Filip Daems i jeho kolega z obrany Jan-Ingwer Callsen-Bracker si ještě oba počkají, než se na trávníky vrátí.

Borussii se po reprezentační pauze vrací do týmu Venezuelan Juan Arango, avšak vzhledem k tomu, že přiletěl ve čtvrtek a musel absolvovat časový posun, tak je jeho dnešní účast v zápase nejistá. V tom případě by od Frontzeka dostal šanci mladíček Marco Reus. "Jsem velmi spokojen s tím, jak se Marco jako fotbalista vyvíjí. Ale je jen jednou z možných voleb," dodal trenér hostů.

Na Frontzeka udělala dojem rovněž hra Norimberku minulé kolo proti Stuttgartu, proto bude chtít na domácí vyrukovat s obezřetnou taktikou. "Jsou pod tlakem po dvou porážkách na domácí půdě. Budeme hrát svoji hru. V současnosti nejvíce týmů hraje za zajištěné obrany a vyráží na smrtící breaky. A my máme hráče, kteří to umí," uzravřel řeč Frontzek.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Diekmeier, Nordtveit, Maroh, Pinola - Broich, Kluge, Mnari - Mintál, Charisteas, Eigler
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Levels, Brouwers, Dante, Jaures - T. Marx, Meeuwis - Matmour, Arango(Reus) - Colautti, Bobadilla
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Šokující výhrou na Schalke povzbuzený tým Freiburgu bude chtít naplno předvést své umění i na domácí půdě, v pátém kole ale přivítá Eintracht Frankfurt, který dosud nepoznal hořkost porážky a dokázal i třeba vyhrát v Brémách.

Loňskému vítězi druhé ligy Freiburgu los návrat do nejvyšší soutěže pěkně osladil. Tým Robina Dutta se ale s těžkými soupeři popral se ctí a po čtyřech kolech má na svém kontě stejný počet bodů. Po úvodní remíze s Hamburgem sice prohrál ve Stuttgartu a doma inkasoval debakl 0:5 od Leverkusenu, v posledním kole ale příjemně překvapil své fanoušky a nepříjemně sázkaře, když vyhrál 1:0 na hřišti Schalke.

I přes dobrou formu přestávka týmu z Breisgau prospěla. "Musíme to brát tak, jak to je. Nám to ale pomohlo, protože hodně hráčů bylo z posledního zápasu pošramoceno," prohlásil Robin Dutt. "Frankfurt vyhrál v Brémách a uhrál bod s Dortmundem, to není náhoda. Oni se budou snažit dominovat hře, proto v sobotu očekávám atraktivní zápas, který pro nás bude stejně obtížný jako ty čtyři předtím," dodal lodivod SC, jenž nemá k dispozici zraněné Topraka s Jägerem, přičemž start Reisingera je značně nejistý.

Po čtyřech kolech má bundesliga už jen tři neporažené týmy a vedle Hamburgu a Leverkusenu se k nim překvapivě řadí i Eintracht. Tým z hesenské metropole začal spektakulárním vítězstvím 3:2 na hřišti Werderu, poté už bral jen remízy, když si bod odvezl z Kölnu a 1:1 hrál doma s Nürnbergem i v minulém kole s Dortmundem. Odpovídající cíl dává kouč Michael Skibbe i pro tento zápas. "Doufám, že získáme minimálně bod," uvedl.

Zkušený stratég, který u kormidla Frankfurtu nahradil před sezónou Friedlehma Funkela, zároveň ví o kvalitách soupeře. "Freiburští hrají velmi rychle a nátlakově směrem dopředu, mají sehraný tým. Výhodou pro ně určitě je i to, že jim v posledním týdnu a půl chybělo znatelně méně reprezentantů a mohli se tak lépe připravit," dodal Skibbe, jenž pro tento zápas nemůže počítat s distancovaným Ochsem a zraněnými Feninem, Preußem a náhradními brankáři Fährmannem, Pröllem a Zimmermannem.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Pouplin - D.-R. Cha, Krmaš, Bastians, Butscher - Flum, Banović - Abdessadki, Makiadi - Bechmann, Idrissou
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Franz, Vasoski, Russ, Spycher - Chris - Teber, Schwegler - Caio - A. Meier, Amanatidis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Mainz v posledním kole před reprezentační pauzou poprvé prohrál a nyní by tak měl znovu zabrat, aby potvrdil dobrý vstup do soutěže. Soupeřem mu bude Hertha, která v minulých třech zápasech nezískala ani bod a po čtyřech kolech jí dokonce patří sestupová příčka.

Celku od soutoka Rýna s Mohanem se před startem ligy příliš nevěřilo, vedle kvality kádru toho byla příčinou rozsáhlá marodka a nenadálá výměna trenéra. Bundesligový nováček ovšem první kola zvládl vcelku slušně - po remízách s Leverusenem a v Hannoveru dokonce na domácí půdě pokořil 2:1 Bayern, porážku si tak připsal až v minulém kole v Gladbachu (0:2). "Vstup do ligy hodnotím velmi pozitivně. Prokázali jsme, že jsme naprosto konkurenceschopní a každým zápasem se zlepšujeme," prohlásil trenér Thomas Tuchel.

35letý novic na bundesligové scéně zatím svoji roli zvládá dobře, ačkoliv ho stále trápí zranění - mimo hru jsou Trojan, Polanski, Borja, Amri, Hamza, Rose a Kirchhoff. Problém pak vyvstal na brankářském postu, postupně se totiž zranili Wache, Müller i Wetklo. Posledně jmenovaný by se však měl dát do pořádku a čelit ofenzivě berlínského klubu. "Nevěřím, že poslední tři utkání Herthy odpovídají jejím výkonům. Je to individuálně silný soupeř, který je těžko k poražení," řekl Tuchel na adresu nejbližšího soupeře.

Hertha hrála loni do poslední chvíle o titul, a i když se letos pád dal očekávat, tak prozatimní 16. místo je rozhodně zklamáním. Zatím ovšem není důvod k panice. "Absolvovali jsme teprve čtyři kola, stále máme dostatek času na to dostat se zase nahoru. Každopádně se musíme celkově zlepšit a také tak uděláme," míní brazilský záložník Cícero, jehož výkony zatím zůstávají hodně za očekáváním a i tím Berlíňané trpí - zatím mají na kontě pouze tři body za výhru v úvodním kole nad Hannoverem.

Od té doby už v lize neuhráli ani bod, po porážkách v Mönchengladbachu a Bochumi nestačila Hertha ani doma na Brémy, které si z Olympiastadionu odvezly vítězství 3:2. Situaci v Berlíně rozhodně nezlepšila ani reprezentační přestávka, se zraněním přitahovače se totiž vrátil kapitán Arne Friedrich a musí tento zápas vynechat. Menší poranění stehna má zatím nejlepší střelec týmu Gojko Kačar, jeho start je na vážkách stejně jako v případě Raffaela. Určitě mimo hru jsou tak pouze Gäng a Lustenberger.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - F. Heller, Bungert, Noveski, Löw - B. Svensson - Hoogland, Karhan, Ivanschitz, Schürrle - Bancé
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Janker, Bengtsson, von Bergen, Pejčinović - Ebert, Dárdai, Cícero, Kringe - Kačar - Wichniarek
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.25 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Bayern se snad konečně probudil, po loňském mistru ho však čeká těžký oříšek. Ikdyž se v této sezoně Borussii dvakrát nedaří, doma v Signal-Iduna Parku je Dortmund těžkým soupeřem komukoli, zejména pak při boji odvěkých rivalů jako v případě Bayernu Mnichov.

Jak už bylo řečeno, Bayern měl vstup do sezony vpravdě bídný, své první vítězství si připsal teprve v minulém, čtvrtém, kole. Předtím Bavorští dvakrát remizovali a v Mainzu dokonce prohráli. Výsledkový vzestup je mimo jiné zásluha Arjena Robbena, nová posila z Realu Madrid se hned v prvním zápase představila, jak nejlépe mohla. Agilní nizozemský záložník notně hru Bayernu rozběhal, okořenil dravými průniky a v neposlední řadě i dvakrát skóroval. Na oba góly mu přihrál navrátivší se Franck Ribýry. Právě dvojice R-R se zdá být velikou zbraní Bavorských.

Z naplněného Signal-Iduna Park jde napohled strach, v Bavorsku se však nebojí: "Souboje Bayernu s Dortmundem jsou vždy velké zápasy, jeden takový máme před sebou, a musíme ho zvládnout.", prohlásil trenér Louis Van Gaal. Podobně sebevědomě reagoval i na připomínku posledního vítězství Mnichovanů v Porýní, psal se rok 2005 a Bayern zvítězil góly Karimiho a Pizzara 2:1, "Statistiku jsem viděl. Tohle musíme prolomit,".

Jeho slova potvrzuje i jeho přímý nadřízený, sportovní ředitel Nerdlinger: "Bude to těžké, situace je o to složitější, že mnoho našich hráčů v týdnu reprezentovalo, k tomu nás ve středu čeká ještě Liga Mistrů, do Dortmundu ale každopádně jedeme pro body". Pro nijak snadný úkol bude nejúspěšnějšímu týmu německé historie chybět dlouhodoběji zranění Demichelis s Van Bommelem, problémy ještě nedoléčili ani Görlitz s Tonim a zranění si v reprezentačním duelu s Ázerbajdžánem obnovil Klose.

Na druhé straně bude mít Borussia sice v zádech oddané fanoušky, nikoliv již však výsledky, o než by se mohla opřít. Pátému celku minulé sezony se nedaří. S pěti body, ze kterých tři nasbíral z uplachtěnou domácí výhru nad posledním Kölnem a dva za remízy ve Stuttgartu a Frankfurtu, okupuje někdejší vítěz Ligy Mistrů 12. pozici, a ani předváděnou hrou se domácí nijak těšit nemohou. Zůstávají však odhodlaní: "Musíme hrát dopředu, Bayern dělá radši všechno, než aby bránil a toho musíme využít", prozradil bek domácích, nigerijec Owomoyela. V tom domácím včelám nepomůže zraněný Kehl, jinak má však trenér Jürgen Klopp k dispozici kompletní kádr a k vidění tak bude strhující bitva, ostatně jako každý rok.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Subotić, Felipe Santana, Dedé - Tinga - Blaszczykowski, N. Sahin - Hajnal - Zidan, Valdéz
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, van Buyten, Badstuber, Pranjić - Ribéry, Tymoshchuk, Schweinsteiger - Robben, Goméz, Olić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.40 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - VfL Bochum  (sobota 15:30)
V 5. kole Bundesligy se v sobotním hracím dnu střetnou na půdě Hoffenheimu domácí celek s hosty z Bochumi. Oběma celkům nevyšel nejlépe start do soutěže. Hoffenheim poprvé vyhrál až minulé kolo, Bochum již předminulé. Přesto hráčům TSG přidělil los na začátek soutěže těžké soupeře a nyní by mohl tento ambiciózní celek stoupat tabulkou vzhůru.

Trenér Bochumi Marcel Koller byl v týdnu velmi potěšen, že se za národní výběr Slovenska gólově prosadil Stanislav Šesták. Ten totiž minulou sezónu sestřelil Hoffenheim na jeho půdě hattrickem a Koller doufá, že se mu pdoobný kousek povede i o víkendu. "Stanislav má čich na góly a doufám že jej v sobotu uplatní. Možná že jeho středeční gól přinese do kabiny drobet euforie a tým na tento zápas správně naladí."

Gólman domácích Timo Hildebrand byl při představení Šestáka minulou sezónu v důsledku zranění pouze na tribuně, ale pohled z ochozů mu poskytl prostor k dobrému nastudování Šestákovy hry. "Šesták je top-útočník. Samozřejmě že míváte tendence zaměřit se na jediného hráče, ale hrává proti vám vždy několik velmi dobrých hráčů, takže je nemožné dávat si pozor jen na jednoho."

Bývalá německá reprezentační jednička velí v soušasnosti nejméně inkasující obraně Bundesligy a i nadále by rád obdržel co nejméně gólů. "V Bundeslize vám nikdo nedá nic zadarmo. Musíme se vyvarovat rychlých kontrů Bochumi a pokusit se najít skulinky v jejich dobře organizované obraně. Chceme hřiště opustit jako vítězové!" dodal Hildebrand.

Hoffenheim bude mít téměř kompletní kádr, jen trojice marodů Weis, Jasslie a Tagoe nebude trenéru Ragnickovi k dispozici. Na straně Bochumi nebude absentovat dokonce vůbec nikdo.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Beck, Šimunić, Compper, Ibertsberger - Carlos Eduardo, Luiz Gustavo, Salihović - Obasi, Ibisević, Ba
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Heerwagen - Pfertzel, Maltritz, Yahia, C. Fuchs - Epallé, Imhof, Dabrowski, Azaouagh - Šesták, Klimowicz
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Další zápas jako hrom uvidí diváci ve Volkswagen-Areně. Na trávník úřadujícího mistra totiž přicestuje tým, jenž v současnosti okupuje špici tabulky. Wolfsburg přivítá rozjetý Leverkusen.

Wolfsburgu se zřejmě nevydařil vstup do soutěže tak, jak by měl, po čtyřech kolech má na svém účtu pouze šest bodů a již teď ztrácí pro vedoucí duo Hamburk - Leverkusen čtyři body. Díky tomu má tak unikátní možnost dotáhnout se na svého aktuálního soupeře. Do zápasu však Vlci půjdou s pokorou. "Leverkusen je velmi ofenzivně laděný mančaft, útočníci dostávají kvantum míčů," řekl trenér Armin Veh. "Je to stále ten stejný tým jako loni, ale hraje mnohem zodpovědněji, teď může dojít ještě dál. Letos počítám, že budou hrát trvale ve špičce."

Oba trenéři, tedy i Jupp Heynckes na druhé straně, se budou spoléhat na svá ofenzivní esa. Na jedné straně bude stát nejlepší střelec loňské sezony Grafite a na té druhé spící Šípková Růženka posledních let Stefan Kiessling. Srovnání se nabízí velmi lehce: Kiessling je neúnavný hráč, prakticky jej nejde otrávit; naopak Grafitem stačí třikrát v prvních pěti minutách ukopnout míč a hned se mu hraje o poznání hůře. Nepatrné rozdíly však přebíjí jeden obrovský: Grafite se může spolehnout na svého partnera z útoku Džeka, zatímco Kiesslingovi se Helmes stále rehabilituje. V posledních dnech to však v porýnském týmu vypadá spíše na to, že Helmes nebude mít návrat do sestavy přes letní posilu z Basileje Erena Derdiyoka vůbec jednoduchý.

Armin Veh půjde do utkání s početnou marodkou, ze širšího kádru jsou mimo Laas, Munteanu, Schindzielorz, Kahlenberg, Schulze, Karimow a Riemer. Na druhé straně bude týmu z města chemickofarmaceutického průmyslu chybět již zmiňovaný Helmes, dále Fernandez, Reinartz, de Wit a reprezentanti Bender a Sukuta-Pasu.

Juppu Heynckesovi dělá radost nejen hra jeho týmu, ale také to, že ve svém kádru (pokud nepočítáme mladíky) chová třináct reprezentantů svých zemí! Na jednu stranu je to sice velká zkušenost, na druhou je to do jisté míry průšvih. Někteří z nich zvládli za poslední týden hned dva zápasy a mohou být jak po fyzické, tak i po psychické stránce vyšťaveni.

Podobný problém potkal českého reprezentanta Michala Kadlece, jenž si ve středu proti San Marinu užil exhibici doslova doma, v Uherském Hradišti. Zatímco většina hráčů se ve čtvrtek vrátila do tréninkového procesu, Heynckesovi zazvonil mobil s českou předvolbou. Důvod byl jasný: Kadlece opět chytl bolavý a proklínaný kotník. Jeho rovnice použitelnosti v sobotním šlágru tak čítá nejednu neznámou. Kvůli časovému posunu se až v pátek připojil k týmu Arturo Vidal, nicméně Heynkes je poměrně spokojený.

"Je to vždy velký handicap," vzkázal trenér Werkself směrem k reprezentantům. "Ale my jsme v těchto dnech pracovali se sedmi či osmi, co tu zbyli, a zbytek jsme přibrali buď od amatérů nebo z mládeže. Byla to skvělá práce." K utkání se většinou trenér, světem protřelý jako úhoř v Sargasovém moři, nerad vyjadřuje, ani tentokrát tak neudělal výjimku. "Jsou pod tlakem, to jej jasné. Ofenzivní fáze je koncentrovaná, je to kompaktní tým, jenž s lehkostí narušuje defenzivu soupeře," zakončil.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Madlung, Barzagli, Schäfer - Josué - Ziani, Gentner - Misimović - Grafite, Martins.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Castro, Friedrich, Hyypiä, Kadlec - Vidal, Rolfes - Renato Augusto, Barnetta - Kießling, Derdiyok.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - VfB Stuttgart  (sobota 18:30)
Souboj lídra tabulky s 9. Stuttgartem, to bude v sobotu k vidění v Nordbank Aréně. Hamburk má Stuttgartu co oplácet, když jej vyšplouchl z předkola Ligy mistrů minulou sezónu, na což doplatil hlavní kouč Martin Jol. Místo něj příchozí Bruno Labbadia si ale zatím počíná náramně a dotáhl Hamburk na prozatimní první příčku.

Přesto však nemůže mít úsměv na tváři, protože jeho kádr kosí jedno vážné zranění za druhým a marodka se rychle zaplňuje. V současné době se na ni nachází stopěři Alex Silva, Bastian Reinhardt a náš Miroslav Štěpánek. K tomu chybí levý obránce/záložník Marcell Jansen a aby toho nebylo málo, tak se zranil i peruánský útočník Paulo Guerrero a defenzivní univerzál Collin Benjamin. Všichni krom Reinhardta s Jansenem se na zelený pažit podívají nejdříve v březnu příštího roku.

Labbadia poslední dvě ztráty těžce nese: "Velmi nás to zasáhlo. Paulo dával mnoho branek a vždy patřil na hřišti k nejvýraznějším postavám. Collin je velmi univerzální hráč, který mi jako trenérovi dával vždy mnoho možností na výběr a je to nesmírně důležitý článek našeho týmu. Rovněž nás to mrzí, protože víme, co pro ně přijde," naráží na jejich půlroční rekonvalescenci. Labbadia ale neklesá na duši a myslí si, že je to zároveň příležitost pro hráče ze širšího kádru, aby prokázali, co v nich je. "Mohou nyní prokázat, že jsou poprávu v týmu a pomoci nám zacelit tyto dlouhodobé absence."

A zatímco v Hamburku počítají po reprezentační přestávce ztráty, ve Stuttgartu naopak přivítali Zdravka Kuzmanoviće, který je po přestupu připraven nastoupit k prvnímu zápasu za Stuttgart. Jelikož Stuttgart bude hrát letos Ligu mistrů, tak je to vítaná posila. Kouč Markus Babbel se velmi těší na středeční zápas LM proti skotským Rangers a myslí si, že zápas s Hamburkem je ta nejlepší průprava: "Tento zápas bude kvalitativně na úrovni LM. Je to pro nás skvělá výzva, utkat se s lídrem tabulky." Babbel bude pro tento zápas mít k dispozici téměř kompletní kádr, jen Martin Lanig a Roberto Hilbert jsou na listině zraněných.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - J. Boateng, Rozehnal, Mathijsen, Aogo - Jarolím, Zé Roberto - Trochowski, Elia - M. Berg, Petrić
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Celozzi , Tasci, Delpierre, Magnin - Khedira, Hitzlsperger - Gebhart, Hleb - Pogrebnyak, Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Hannover 96  (neděle 15:30)
Na Weserstadionu se potkají dva týmy, které mají rozhodně na lepší místa, než na ta, která po čtyřech odehraných kolech okupují. Brémy mají jedinečnou možnost posunout se na třetí místo před svého kata z prvního kola Frankfurt.

U Brém snad není ani možné o ničem jiném diskutovat, tým Thomase Schaafa si jde jasně pro tři body. Do utkání však musí tým zkušeného kouče jít s pokorou, neboť jak ukazují poslední bundesligovém ročníky, Hannover 96 není radno podceňovat! "Jejich největší síla je v brance, tam mají výborného Enkeho, jenomže ten teď nechytá. Je to nevyzpytatelný tým. Velký respekt také máme k Jiřímu Štajnerovi, je to obdivuhodný hráč," řekl Schaaf.

Je to tak, Jiří Štajner je i ve svém věku postrachem všech soupeřů v Bundeslize. Český reprezentant sice svou formu nedokázal gólově prodat při reprezentační přestávce, nicméně je v této sezoně zatím jediným hannoverským střelcem se třemi góly. Před utkáním to navíc vypadá, že opět nastoupí se svým oblíbeným spoluhráčem Ya Konanem.

Pro Werder je také nečitelná změna soupeře, neboť Dietera Heckinga na lavičce vystřídal Andreas Bergmann. "Věřím mému týmu. Budeme hrát jako tým a společně bojovat, dokud sudí neodpíská konec. Máme šanci v roli outsidera, jako již několikrát, a opět chceme dokázat, že ji umíme využít," řekl Bergmann před utkáním.

Oba trenéři však před severským derby musí řešit zásadní problém - marodka. Vždyť Schaaf má na seznamu pacientů hned třináct hráčů, Bergmann jen o jednoho méně! Navíc u obou týmů se jedná o důležité hráče, na straně domácích to jsou Andersen, Prödl, D. Jensen, Almeida či Rosenberg, na straně druhé Enke, Ismael, Vinicius, Andreasen, Lala, Pinto, Rosenthal, Forssell, Hanke, Schlaudraff.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Naldo, Boenisch- Frings, Bargfrede, Borowski, Özil - Pizarro, Marin.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke - Cherundolo, Haggui, C. Schulz, Rausch- Balitsch, Rama, Djakpa , Bruggink - Ya Konan, Štajner.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.35 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Schalke 04  (neděle 17:30)
Utkání by mohlo v jistém smyslu slova připomínat vraždění nevinných kozlíků. Přezdívka, kterou si klub z Porýní vysloužil v současnosti plně odpovídá - Köln se topí na posledním místě, zatímco Schalke se může posunout na příčky vyhrazené pro evropské poháry.

Podíváte-li se na přehled posledních utkání obou týmů, zjistíte, že jejich výkony mají sestupnou tendenci. Köln v letošní sezoně ještě nevyhrál a má pouze bod ze šťastného utkání proti Frankfurtu, to Magathovci vstoupili do sezony dvěmi výhrami, pak přišla remíza s Hoffenheimem a naposled šokující prohra s Freiburgem, který do té doby nevyhrál a dostal pětku od Leverkusenu. Většina bundesligových odborníků dává pokles výkonnosti Kölnu za vinu odchodu charismatického kouče Christopha Dauma do Turecka. To Schalke je nepřesvědčivé stejně jako vloni, přestože na lavičku Königsblauen zamířil čaroděj dobroděj Magath.

Na lavičku Kölnu jak již bylo řečeno přišel Zvonimir Soldo, muž, jenž za Stuttgart odehrál během deseti let 301 utkání! Jenomže je to pouze jeho druhý rok na trenérské bázi a už druhé angažmá. Jeho nezkušenosti v tomto oboru by pro tým z útulného stadionku mohly znamenat katastrofický vstup do soutěže. Zatím se nic neděje, jenomže Köln už teď prostě musí. Stačí nahlédnout na rozpis příštích kol: po Schalke se jede do Stuttgartu, následuje DFB Pokal doma s Wolfsburgem, tři dny na to se hraje porýnské derby s Leverkusenem a za týden čeká Soldův výběr v Allianz Areně Bayern! Smrtící los, kde se nedá počítat s jedinou výhrou skomírajícího mančaftu.

Soldovi dělá také kromě příštích utkání také starost s útočníky. Podolski a Novaković nejsou fit, navíc do utkání nezasáhnou Wome, Clemens a další hráči širšího kádru. "Pracovali jsme na fyzické stránce," řekl trenér Kozlů na předzápasové tiskové konferenci. "Musíme v tomto utkání zajít až za hranice svých možností. Mahathův tým je natěšený po prohře s Freiburgem."

Hosté z Gelsenkirchenu si musí po ostudě s Freiburgem udobřit jinak loajální fanoušky, ani je totiž následující měsíc nečeká nic lehkého. Nicméně odhodláním doslova sršel Heiko Westermann. "Je mi jedno, jestli je Köln první nebo poslední. My se musíme soustředit na sebe, to je mnohem důležitější," řekl pro oficiální stránky klubu.

"Tabulka by se neměla zveličovat, dojeli jsme na to proti Freiburgu. Tu už se v Kölnu nebude opakovat," doplnit svého defenzivního kolegu brankář Manuel Neuer. Jenomže i Magathovi budou v Rhein-Energie-Stadion chybět klíčoví muži, mimo jsou totiž Pander, Rafinga, Jones, Latza, Minerovi, Stevanović, Loheider a Streit, jemuž se nedočkalo vůbec vřelého uvítání mezi fanoušky.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brećko, Geromel, Mohamad, Matip - Chihi, Maniche, Petit, Ehret - Podolski, Novaković.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Höwedes, Zambrano, Bordon, L. Hanzel - Westermann - Moritz, Rakitić - Farfan, Kenia - Kuranyi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hamburger SV431012:510
2.Bayer Leverkusen431010:310
3.Werder Brémy42119:67
4.Schalke 0442115:27
5.Borussia Mönchengladbach42117:77
6.Eintracht Frankfurt41305:46
7.VfL Wolfsburg42027:86
8.Bayern Mnichov41216:45
9.VfB Stuttgart41215:55
10.TSG Hoffenheim41212:25
11.1. FSV Mainz 0541215:65
12.Borussia Dortmund41214:65
13.Hannover 9641123:34
14.VfL Bochum41125:84
15.SC Freiburg41124:104
16.Hertha BSC41034:63
17.1. FC Norimberk40222:52
18.1. FC Köln40132:71

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Arjen si to zas povodí a Bayern vyhraje 3:1 (Robben, Ribery, Olič; Hajnal)

Reagovat
Kaze

Hoffenheim, los gehts!

Reagovat
herbage

Že by Wolfsburg podruhé doma padl? Minulý rok měl s Bayerem namále

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund-Bayern-1:2(Frei,Gomez,Klose)

Reagovat
herbage

Frei již sype góly za Basilej

Reagovat
smazaný uživatel

fakt to sem blbec sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz-Hertha-0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha na hrotu s polským duem Piszczek - Wichniarek

Reagovat
stas87

zatial perfektny zapas v dortmunde len zaloha bayernu ako si nefunguje a bayern ma stastie ze prehrava len 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale Dortmund potom trošku zapadl a nechal Bayernu prostor...

Reagovat
stas87

zaciatok bayernu hrozny hlavne badstuber zo zaciatku mi prisiel taky nervozny skoda ze vam odisiel lucio...dortmund mal rozohdne vytaziz viac z uvodneho tlaku aby ich to nemrzelo postupom casu zobral tempo hry do ruk bayern z dortmundu za prvy polcas zidan a kuba mam natipovane 1:3 tak dufam ze ma bayern nesklame

Reagovat
smazaný uživatel

já mam 2:4 nebo 4:2 tak uvidíme, času dost

Reagovat
stas87

ja zas celu dobu zil v tom ze mam 1.3 a teraz pozeram ze mam 1.2 a super 1.3

Reagovat
stas87

no co som povedal ze to bude dortmund mrzet?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Dortmund - Bayern je pro mě vždycky v Bundelsize zápas sezóny, ale že už po 10.minutách budu naštvanej, to jsem nečekal. Jdu radši na Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Wir sind die Macht am Rhein!!!

Reagovat
herbage

To vyloučení Benaglia bylo celkem komický

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem...

Reagovat
GEGE

Hm Ribery pěkná šiba.

Reagovat
stas87

teraz pekny zavar a nakoniec gol mullera...vysledok k domacim kruty ale zasluzeny je neskutocne ak robben dvihol uroven hry bayernu konecne bayern konkurencie schopny vsetkym

Reagovat
smazaný uživatel

né každej nám dá tolik prostoru jako VfL nebo BVB po prvnim gólu...

Reagovat
smazaný uživatel

...tak a Luca Toni by si opravdu měl najít nový klub Müller

Reagovat
stas87

on je este v bayerne?muller+ribery za tie goly

Reagovat
smazaný uživatel

jj, teď někdy má mít "comeback" v 3. lize za Amatuere

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele