Bundesliga - preview 26. kola

15.03.2019, 08:55, aktualizováno 17.03.2019, 08:38
Previews
Dortmund v sobotu nakonec uspěl v Berlíně a nyní je na tahu Bayern, ten je favoritem souboje s Mainzem. Eintracht Frankfurt má skvělou formu a tu chce potvrdit proti poslednímu Norimberku, zajímavou podívanou slibuje souboj lepšícího se Leverkusenu a Werderem...
Bayer Leverkusen - Werder Brémy  (neděle 13:30)
Leverkusen v boji o evropské poháry potřebuje každý bod. Tentokrát doma narazí na letos dosud neporažené Brémy, které by se do souboje o top 6 ještě také rády zapojily.

Bayer v tabulce drží šesté místo a vyhlíží ještě výš. Na pátý Frankfurt ztrácí jediný bod, za sebou má tři body ztrácející Wolfsburg. A forma svěřenců Petera Bosze se zdá být skvělá. Po novém roce nestačili jen na Borussie z Dortmundu a Mönchengladbachu, všechny ostatní ligové zápasy však vyhráli. Naposledy o jejich tříbodovém zisku na hřišti předposledního Hannoveru rozhodl Kai Havertz až v samotném závěru.

Aby všechny body zůstaly v Leverkusenu i tentokrát, museli by domácí fotbalisté ukončit letošní Brémskou neporazitelnost. Werder v tomto kalendářním roce sbírá hlavně remízy, minulý týden ale na domácí půdě porazil Schalke 4:2 a zase se trochu přiblížil pohárovým pozicím, na které v tuto chvíli ztrácí šest bodů. A protože ono šesté místo momentálně drží právě Leverkusen, vzájemný zápas v BayAreně o šancích Brém leccos napoví.

Historické statistiky říkají, že vzájemné zápasy těchto klubů jsou vesměs vyrovnané. Výjimkou bylo ale jejich poslední střetnutí v 9. kole letošního ročníku Bundesligy, které v Brémách skončilo vysokým vítězstvím Bayeru 6:2.

Domácí trenér Peter Bosz by se sestavováním základní jedenáctky neměl mít větší problémy, chybí jen dlouhodobě absentující Fin Pohjanpalo a otazník visí nad startem záložníka Svena Bendera. Brémy přijedou bez zraněného obránce Langkampa a vykartovaného záložníka Veljkoviče, mimo hru je i Claudio Pizarro.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Weiser, Tah, Dragovic, Wendell - Aranguiz - Havertz, Brandt - Bellarabi, Volland, Bailey
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Friedl, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - M. Eggestein, Klaassen - J. Eggestein, Rashica - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.29 - 5.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - 1. FC Norimberk  (neděle 15:30)
Frankfurt letos ještě neprohrál a bylo by velkou senzací, kdyby jeho neporazitelnost prolomil právě poslední Norimberk. Ten čeká na výhru už od září a pomalu se s Bundesligou loučí.

Po vyřazení Bayernu, Dortmundu a Schalke z Ligy mistrů zůstal Eintracht posledním německým zástupcem v evropských pohárech. Postaral se o to jeho nejlepší střelec Luka Jović, který v 6. minutě čtvrtečního zápasu na půdě Interu Milán vsítil jediný gól a posunull tím Frankfurt do čtvrtfinále Evropské ligy. V domácí soutěži mezitím svěřenci Adiho Hüttera bojují o to, aby si v Evropě zahráli i v příští sezóně. Našlápnuto k tomu zatím mají slušně - v tabulce jsou pátí a pozvolna se dotahují na soupeře před sebou.

Jak už jsme naznačili výše, naděje Norimberku na udržení v 1. Bundeslize se kolo od kola zmenšují a v současnosti už snad ani ti nejoptimističtější fanoušci nevěří, že by se to jejich týmu mohlo podařit. V pětadvaceti zápasech získali jen 13 bodů, na hřištích soupeřů navíc neuhráli nic víc než dvě remízy. Tříbodový zisk si Norimberk připsal naposledy v září a ani únorová výměna trenéra zdá se nepomohla.

Jenže právě Frankfurt je jeden z mála klubů, které hráči Norimberku o body v této sezóně obrat dokázali. 28. října na domácím stadionu dokonce sahali po vítězství poté, co jim vedení dal slovenský záložník Zreľák. Eintracht nakonec zásluhou Hallera vyrovnal až v nastaveném čase a získal alespoň bod za remízu 1:1. Zajímavostí také je, že ve vzájemných soubojích se tradičně nedaří domácím týmům. Naposledy na svém stadionu vyhrál Norimberk před osmi lety, Frankfurt dokonce ještě o rok dříve. V současné situaci se však vítězství domácích dá označit téměř za povinné.

A to i přes absenci obránce Abrahama a záložníků Torra a Stendery, kteří jsou už delší dobu zranění. Norimberk totiž přijede oslabený mnohem víc. Kvůli kartám nemůžou hrát obránce Leibold a útočník Pereira. Zdravotní problémy do zápasu nepustí záložníky Godena, Valentiniho, Petráka a také střelce z posledního vzájemného střetnutí Adama Zreľáka.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Hinteregger, Hasebe, Ndicka - da Costa, G. Fernandes, Kostic - Gacinovic, Rode - Paciencia, Haller
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Mühl, Margreitter, Ewerton, Ro. Bauer - Erras - Behrens, Löwen - Kubo, Palacios - Ishak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.29 - 9.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05  (neděle 18:00)
Bayern ve středu vypadl z Ligy mistrů a do konce sezóny se tak bude soustředit už jen na domácí soutěž. V té ale v posledních týdnech válí což bude chtít potvrdit v utkání se třináctou Mohučí.

Středeční odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Liverpoolu vedenému Jürgenem Kloppem mnichovský celek nezvládl a poprvé po osmi letech nepostoupil do čtvrtfinále. Nyní do Allianz Areny míří klub, v němž současný kouč Reds strávil největší část své hráčské i trenérské kariéry - Mohuč. Ta by pro Bayern zdaleka neměla být tak těžkým soupeřem, navíc když Mnichované v lize vyhráli už pět zápasů v řadě. Naposledy minulou sobotu doma šesti góly zničili Wolfsburg. V tabulce jsou si Bayern s Dortmundem na čele bodově rovni a jelikož ani Borussia už v evropských pohárech nepokračuje, můžou se fanoušci v Německu těšit na velkolepou bitvu o titul.

Fotbalistům Mohuče se naopak nedaří - z posledních šesti zápasů jich pět prohráli, porazit dokázali jen zoufalé Schalke a v tabulce se propadli na 13. místo. Prolomit trápení na hřišti favorita nebude nic jednoduchého. Navíc přihlédneme-li k historii vzájemných zápasů.

Z posledních deseti střetnutí se Mohuč radovala jen jednou, konkrétně v březnu 2016, kdy v Mnichově zvítězila 2:1. Stejným výsledkem, jen ve prospěch Bayernu skončil i zápas v říjnu loňského roku.

A překvapení v podobě ztráty Bayernu nejspíš nelze očekávat ani tentokrát. Zvlášť když se domácí můžou spolehnout na všechny opory s výjimkou dlouhodobě zraněných záložníků Tolissa a Robbena. Ani hosté ale nepřijedou výrazně oslabeni. Kromě záložníků Abasse, Holtmanna a Mweneho by měli mít k dispozici kompletní kádr, otazník visí ještě nad Alexandru Maximem, který se zotavuje z nemoci.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha - Javi Martinez, Thiago - T. Müller, James, Gnabry - Lewandowski
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Gbamin, Latza - Onisiwo, Boetius - Mateta, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.00 - 25.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Lipsko se vyšplhalo až na třetí příčku tabulky, kterou rozhodně nehodlá opustit. Oproti tomu Schalke po změně trenéra doufá, že se mu podaří odvrátit šestou po sobě jdoucí porážku. Myšleno pochopitelně v rámci všech soutěží, protože v týdnu odvezl celek z Gelsenkirchenu sedmičku (!) z odvety osmifinále Ligy mistrů. Manchester City byl podle očekávání nad síly Tedescova výběru, což vyústilo v odvolání rodáka z italského Rossana. Jeho místo obsadil starý známý Huub Stevens, který v klubu bude působit celkově potřetí.

Poprvé byl holandský kouč na lavičce mezi lety 1996 a 2002, podruhé od roku 2011 do roku následujícího. "Nemohli jsme ignorovat, že ve výkonech našeho týmu nedochází k žádnému zlepšení. Když jsem byl dosazen do této funkce, okamžitě jsem začal apelovat na to, abychom vylepšili především naše postavení v Bundeslize," prohlásil sportovní ředitel Johan Schneider s narážkou na to, že die Königsblauen okupují v německé nejvyšší soutěži až čtrnáctou příčku.

Poslední duel v Brémách prohrálo Schalke 2:4, a jak se nakonec ukázalo, bylo to poslední ligové utkání pro kouče Tedesca. Celkové skóre z těchto pěti utkání 4:21 je jasným důkazem, že změna byla zřejmě nevyhnutelná. Přitom zraněných není v kádru v současné době mnoho. Stevensovi budou scházet pouze Schöpf a Caligiuri. Omar Mascarell by totiž určitou porci minut měl být schopen odehrát. Jednozápasový karetní trest si odpykal Suat Serdar.

Ani Ralf Rangnick, kouč Lipska, neřeší početné absence. Dayot Upamecano ještě nebude připraven, ale Diego Demme, Amadou Haidara a Emile Smith Rowe by na trávník za určitých okolností vyběhnout mohli. Vedle Timo Wernera pak nastoupí Youssuf Poulsen, jenž v týdnu prodloužil smlouvu do roku 2022. Není tedy divu, že RB Lipsko vstoupí i do tohoto vzájemného zápasu v roli favorita, ačkoliv naposledy odjíždělo z Veltins Areny s prázdnou.

"Nemyslím si, že Schalke proti nám vyrukuje se stejně defenzivní taktikou jako minulý týden Augsburg. Dovedu si ale představit, že nastoupí s pětičlennou obrannou řadou nebo se třemi středními obránci. Musíme zkrátka pokračovat ve stejně kvalitních výkonech, jakých jsme na hřištích soupeřů dosáhli v minulých kolech," prohlásil Ralf Rangnick odhodlaně.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - J. Bruma, S. Sané, Nastasic, Oczipka - Stambouli, Bentaleb - McKennie, Matondo - Embolo, G. Burgstaller
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Konaté, Orban, Halstenberg - T. Adams, Kampl - Sabitzer, Laimer - Ti. Werner, Y. Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.87 - 3.64 - 2.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Hoffenheim hodlá i ve Stuttgartu navázat na výhru proti Norimberku, kterou zařídila především střelecká potence Andreje Kramariće. Jinak skvadra Juliana Nagelsmanna zatím nepodává tak precizní výkony, jako tomu bylo v předchozích sezonách. I proto je zatím TSG mimo pohárové pozice. Zato VfB po roční přestávce znovu koketuje se sestupem.

Svěřenci kouče Weinzierla měli proti sobě minulý víkend těžkého soupeře. Dortmund sice v posledních kolech několikrát zaváhal, kvůli čemuž přišel o vedení v tabulce, ale ve vzájemném klání nezaváhal. "Chci svůj mančaft pochválit. Dobře jsme bránili a jenom mě mrzí, že to zkrátka nestačilo na body. V Dortmundu potřebujete taky fotbalové štěstí a to jsme dnes i díky Alcacerovi neměli," nechal se slyšet trenér Stuttgartu, který domů do Bádenska-Württemberska odvezl prohru 1:3.

Jediným zraněným v kádru Stuttgartu zůstává český útočník Jan Kliment. De facto na všech postech má tedy čtyřiačtyřicetiletý lodivod možnost výběru. Těžko říct, nakolik je moudré nechávat sedět na lavičce Maria Gomeze. Přednost na hrotu útoku dostává Nicolás González, který má za sebou několik povedených mačů, leč kvalit německého reprezentanta stále nedosahuje.

To Hoffenheim se v minulém kole těšil z výhry nad Norimberkem 2:1. "S prvním poločasem jsem byl hodně spokojený. Soupeře jsme v několika situacích dostali pod tlak. Ve druhé půli jsem od svých hráčů postrádal především odhodlanější přístup. Takže musím sportovně uznat, že se jednalo o trochu šťastné vítězství," hodnotil Julian Nagelsmann zmiňovaný duel. Devátá výhra v sezoně se přesto konala, a tak se dá očekávat, že mnoho změn v základní jedenáctce nenastane, ačkoliv připraveni zasáhnout už budou Benjamin Hübner a Kasim Adams. Ve středu záložní řady může eventuálně naskočit Nadiem Amiri. Rovněž Belfodil a Szalai představují další varianty v ofenzivě. Lukas Rupp a Dennis Geiger si naopak určitě nezahrají.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Kabak, Pavard, Kempf - Beck, Castro, Insua - Ascacibar, Zuber - Esswein - Gonzalez
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, Bicakcic - Kadeřábek, Grillitsch, N. Schulz - Nad. Amiri, Bittencourt - Joelinton, Kramaric
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.87 - 3.94 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - Hannover 96  (sobota 15:30)
Domácí Augsburg hostí v důležitém klání Hannover Tým Manuela Bauma má sice před soupeřem osmibodový náskok, ale nepěkně na něj dotírá pouze s tříbodovou ztrátou šestnáctý Stuttgart. Body by se tedy náramně hodily. Připíšou si Függerstädter třetí výhru nad Hannoverem v řadě?

V bavorském městě se oba celky nepotkaly od října 2017. Tehdy byli úspěšnější hosté. Prožívali tehdy povedenější sezonu, kterou zakončili na třinácté příčce. Ta samozřejmě není pořád nereálná ani v probíhajícím ročníku, nicméně předváděné výkony a kvalita kádru zkrátka po opětovném postupu mezi elitu tomu příliš nenasvědčují.

Augsburg naposledy uhrál bezbrankovou remízu v Lipsku. "Jeli jsme sem s deseti zraněnými hráči a další dva si odpykávali trest za karty. Proto jsme zvolili značně defenzivní taktiku. Nechtěli jsme dovolit hráčům Lipska hrát svoji hru. Za to, že se podařilo uhrát bezbrankovou remízu, může štěstí, vášeň, týmový duch a výborný brankář. Svůj mančaft musím pochválit," nechal se slyšet kouč Manuel Baum po minulém kole. Marodka se mu zatím nevyprázdnila a znovu mu bude chybět až deset zraněných.

Jeho protějšek na lavičce Hannoveru Thomas Doll na tom není o mnoho lépe. Zranění nepustí na trávník Timo Hüberse, Ihlase Beboua, Niclase Füllkruga, Noaha Joel Sarenrena Bazeeho, Kevina Akpogumu, Mathiase Ostrzolka, Edgara Priba, Bobbyho Wooda a patrně ani Walace a Pirmina Schweglera. Po jednozápasovém karetním trestu se vrací Oliver Sorg.

V minulém kole prohrál Hannover doma 2:3 s Bayerem Leverkusen. "Nad tím výsledkem převažuje zklamání. Dnes jsme si nezasloužili prohrát. Ten zápas měl skončit remízou. Alespoň, že bylo znát, že jsme ještě nesestoupili a že má tým velký charakter," prohlásil Thomas Doll po duelu, který výrazně ovlivňovalo husté sněžení. Na jihu Německa snad už nehrozí. Ale opravdu to Hannoveru pomůže k bodům?
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - J. Schmid, Danso, Khedira, Max - D. Baier - Koo, Gregoritsch - Hahn, Ji - Cordova
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Anton, Wimmer, Albornoz - Walace, Schwegler - Bakalorz - Maina, Haraguchi - Jonathas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.19 - 5.51
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Wolfsburg i Düsseldorf si chtějí zvednout sebevědomí. Vlci dostali v minulém kole šestigólový příděl v mnichovské Allianz Areně. Fortuna zase doma propadla s Frankfurtem, přičemž inkasovala třikrát a nikdo z hráčů nenašel recept na Kevina Trappa.

Düsseldorfští navíc museli spolknout křivdu, kterou po zápase ve Frankfurtu cítili. "Rozhodně nejsem spokojený s výkonem rozhodčího. Vždyť nám z nějakého důvodu neuznal regulérní gól! Tuhle porážku jsme si rozhodně nezasloužili, předvedli jsme velice dobrý výkon," rozčílil se kouč Friedhelm Funkel. Pro jeho družinu to byla už dvanáctá prohra v sezoně. Předchozí vítězství 4:0 na stadionu v Gelsenkirchenu je rázem polozapomenuto.

Flingeraner se potýkají s početnějším seznamem zraněných borců. Chybějí Diego Contento, Jean Zimmer, Marvin Ducksch, Dawid Kownacki a Jaroslav Drobný. Kevin Stöger už by měl být stoprocentně připravený, takže co se záložní řady týče, má pětašedesátiletý lodivod dobrou možnost výběru.

Ještě těžší direkt musel zpracovat po debaklu na Bayernu Wolfsburg. "Dneska jsme viděli velmi, velmi silný tým Bayernu Mnichov a velmi, velmi nepovedený výkon z naší strany. Postrádali jsme všechny z našich obvyklých zbraní, včetně odvahy. Vůbec nebylo znát, že jsme druhým nejlépe bránícím mužstvem v lize. Nepracovali jsme jako tým. To jsou věci, nad kterými se musíme zamyslet. I když je to bolestivé, musíme být zticha a soupeři pogratulovat ke kvalitnímu výkonu," prohlásil po utkání, které skončilo výsledkem 0:6 kouč Bruno Labbadia.

První vzájemný duel obou soupeřů v městě pod proslulou věží skončil pro jeho výběr skvěle. Po brankách Weghorsta, Brekala a Ginczeka se zrodila výhra 3:0. Podaří se ji zopakovat, když Fortuna od té doby přeci jen dokázala (pochopitelně až na výjimky) vylepšit svá představení?
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Mehmedi - Klaus, Weghorst
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Ayhan, M. Kaminski, Gießelmann - Sobottka, Stöger - Lukebakio, O. Fink, Raman - Karaman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.66 - 4.32
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Borussia Dortmund chce před vzájemným zápasem udržet krok s Bayernem. Oba sedmapadesátibodové kluby už nadále nefigurují v Champions League, neboť nedokázaly přejít přes své osmifinálové soupeře. Na druhou stranu ani Bundesliga není snadná soutěž a žádný z týmů nedá protivníkovi nic zadarmo, což samozřejmě platí i pro Herthu Berlín.

V minulém kole Borussia přehrála Stuttgart, ale na výhru se pořádně nadřela. "Dnes to bylo hodně náročné utkání. Stuttgart hodně dobře bránil a hráči byli výborně organizovaní. Postupně jsme ale na hřišti začali dominovat a nenechali jsme se zaskočit vyrovnávacím gólem. Moji svěřenci si šli jednoznačně za vítězstvím, které bylo zasloužené," radoval se Lucien Favre, jemuž budou pro nejbližší střetnutí chybět Piszczek, Philipp a Witsel.

Do hry se naopak vracejí Julian Weigl a Thomas Delaney. Na levém křídle by měl působit Marco Reus, který po vyřazení z Ligy mistrů, které německému klubu přichystal Tottenham, prohlásil: "V současné době zkrátka nejsou naše výkony tak kvalitní. Musíme především častěji střílet. Rozhodně si musíme v následujících týdnech jít více za vítězstvím."

Inu, proti Stuttgartu to tedy vyšlo, ale opravdu je krize zažehnána? Duel s nevyzpytatelnou Starou dámou ledacos napoví. Borci oblékající dres klubu z hlavního města sice porazili Mohuč, nicméně pak si dojeli pro osmou porážku do Freiburgu. Nezabránila jí ani účast Ondreje Dudy, který v poslední době předváděl nečekaně kvalitní výkony.

"V prvním poločase to bylo hodně o tom, kdo udělá chybu. Na pohled to nebyl zrovna atraktivní zápas. Ve druhém dějství jsme více drželi balon na svých kopačkách a podařilo se nám krásně vyrovnat. Podali jsme standardní výkon, který tentokrát holt na tři body nestačil," řekl trenér Pál Dárdai.

Pro zápas s Dortmundem mu k dispozici mu nebudou Julius Kade a Dennis Luckassen. Otazník visí nad Javairem Dilrosunem a Vladimírem Daridou, který ale stejně v poslední době nefiguruje v základu. Do zahajovací jedenáctky by se naopak mohl propracovat Davie Selke.

Dalo by se napsat, že zatímco Herthu může, Borussia musí. Ostatně ve finále by mohlo třeba hrát roli i celkové skóre.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Stark, Rekik, Torunarigha - Lazaro, Grujic, Maier, Mittelstädt - Duda - Ibisevic, Kalou
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Hakimi, Akanji, Weigl, Diallo - M. Götze, Delaney, Reus - Sancho, Paco Alcacer, Guerreiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.67 - 3.58 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg  (pátek 20:30)
Gladbach má za sebou katastrofální měsíc co se týče domácích zápasů a proti Freiburgu se nelichotivou sérii bude snažit ukončit.

Až do 9. února držela Borussia v této sezóně stoprocentní bilanci v domácích zápasech. Ze dne na den se však všechno změnilo a tím dnem byl právě 9. únor, kdy do Mönchengladbachu přijela berlínská Hertha a domácí tým rozprášila 3:0. Stejným výsledkem v Borussia-Parku posléze vyhrál i Wolfsburg, a dokonce pětigólový příděl týmu Dietera Heckinga uštědřil Bayern Mnichov. Série ztrát se logicky musela projevit i na postavení v tabulce, kde Gladbach nejprve ztratil kontakt s vedoucí dvojicí Bayern-Dortmund a následně i třetí místo ve prospěch Lipska. Už jen tři body ztrácí pátý Frankfurt a Borussia tak musí zabrat, nechce-li přijít i o postup do Ligy mistrů.

Freiburg poprvé po novém roce vyhrál až na konci února, v tabulce je však na 12. místě s relativně bezpečným jedenáctibodovým náskokem na sestupové pásmo. Venkovní zápasy však nejsou jeho silnou stránkou, na hřišti soupeře zvítězili svěřenci Christiana Streicha v této sezóně jen dvakrát. V posledních týdnech však zažívají lehký výsledkový vzestup, po suverénní výhře 5:1 nad Augsburgem sice následovala porážka 0:2 v Leverkusenu, minulý týden však doma opět uspěli a porazili Herthu 2:1.

Jestli si chtějí napravit reputaci ve venkovních zápasech, utkání v Gladbachu k tomu zřejmě není nejlepší příležitostí. Alespoň tak mluví statistiky. Vzájemný zápas Borussie s Freiburgem totiž venkovní tým vyhrál naposledy před jedenácti lety, od té doby se radovaly pouze domácí mužstva. Naposledy vloni na podzim Freiburg vyhrál 3:1. Stejným výsledkem však uspěli na domácí půdě i hráči Mönchengladbachu v jarní fázi minulé sezóny.

Tentokrát se navíc domácí tým může spolehnout na kompletní sestavu s výjimkou zraněného záložníka Traorého. To hosté mají problémů o poznání víc. A to hlavně v obraně, kde budou chybět hned čtyři fotbalisté - Gulde, Koch, Kubler a Lienhart. V záloze pak nenastoupí Höfler a Sallai.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - F. Johnson, Ginter, Elvedi, Wendt - Strobl - Zakaria, Hofmann - T. Hazard, Stindl, Plea
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, K. Schlotterbeck, Heintz, C. Günter - Frantz, Abrashi - Haberer, Grifo - Niederlechner, Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.07 - 5.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov25183462:2757
2.Borussia Dortmund25176261:2857
3.RB Lipsko25137543:2046
4.Borussia Mönchengladbach25144744:3046
5.Eintracht Frankfurt25127650:3043
6.Bayer Leverkusen25133946:3742
7.VfL Wolfsburg25116839:3739
8.TSG Hoffenheim25910649:3737
9.Werder Brémy2599743:3736
10.Hertha BSC2598838:3635
11.Fortuna Düsseldorf25941231:4531
12.SC Freiburg2579936:4130
13.1. FSV Mainz 0525861127:3930
14.Schalke 0425651427:4323
15.FC Augsburg25571334:4622
16.VfB Stuttgart25541625:5519
17.Hannover 9625351723:5814
18.1. FC Norimberk25271619:5113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
JozkokozleJ

Lászlo 2+2

Reagovat
stas87

Lahôdka, ten Grifov gol. Ako dokaze jedna riskantna prihravka rozjet akciu a vyradit superovu zalohu z hry. Zakoncil to na pana, Dommer bez sance.

Reagovat
andrew96

Doufám, že Grifo zůstane v SCF, opět tam pookřál. Jinak o obranu Freiburgu jsem měl po zranění Guldeho starosti, jestli se ještě nezamíchají do boje o záchranu, ale zatím to zvládají celkem v klidu (dokonce má Schwollow čisté konto, byť ze Schalke).

Reagovat
HSV1887

Jsem zvedavej na S04 s RattenBallem, jsem tipoval porazku S04, ale kdyz tam ted prisel Stevens, tak mozna neco urvou, ale proti scheiß Dosen to nebudou mit lehky.

FCA s H96, typickej Kellerduel, pro H96 extremne dulezitej zapas, pro ale FCA taky, ti vsak nemaj nuz na krku..

Stuttgart - Hoffenheim, VfB si myslim, ze neco uhraje, bod z Brähmen na na Doofmundu taky sahali po bodu, Hoffenheim nema tuhle sezonu takovej Lauf a doma s nima neco muzou uhrat

WOB - F95, mal sehen jak Golfsburg zareaguje na debakl od Bayernu a fakt, ze Bruno po sezone konci, Fortuna si myslim, ze pojede domu s prazdnou

Hertha - BVB, tipuju vyhru Herthy, po Bayernu si doma vyslapnou i na BVB

Reagovat
Kixi Syhimour

Co se stalo Ingolstadtu? Jsou v druhé lize míří přímo do 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, to je zase začátek

Reagovat
smazaný uživatel

Super nástup do druhého poločasu, tak poďme

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Jacob parádní, moc mě dnes baví

Reagovat
andrew96

Máte někdo stream na BVB prosím?

Reagovat
stas87

To je fakt svihadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Werder! Škoda, že ke konci sezóny mají úplně šílený los, jinak by tam ty poháry klidně mohli padnout

Reagovat
stas87

Bayer hra a Werder striela golov. Tak trochu sa to Bayeru vratilo za jesen a zapas na Weseru. Tam to bolo presne naopak, Werder hral a Bayer mu nastrielal sest kuskov. Nechapem preco nehra Havertz, respektive neviem ci nemal cez tyzden nejaky zdravotny problem a Bosz tak nechcel riskovat zhorsenie jeho zdravotneho stavu. Ak je ale fit a hrat mohol, tak nechapem preco ho dnes nepostavil. On je pre Bayer presne to, co pre Werder Kruse. Hrac, ktory dokaze vo vhodny moment spomalit hru a potom poslat kolmicu ci naopak loptu ptiahne a prihravkou do behu otvori priestor po strane. To väcsinou hracom Bayeru otvori kridelny priestor a odtial su najviac nebezpecni.

Lenze dnes poriadne tvrdo narazili na flexibilny a pohyblivy stred pola. Ta trojica Klaassen, Eggestein a Sahin vyborne pracuje smerom dozadu, v podstate neprepusti loptu za seba a ked uz sa tak stane, tak sa stihnu presunut a zatvori priestor na prihravku pod seba a na priamu strelu. Dost lopt Bayer stratil len tym, ze nedokazal vykombinovat cez stred a potom uz nemohli posunut na Bellarabiho alebo Baileyho. A Bayer tychto typov zapasov bude hrat v buducnu vela, pretoze v europe podla mna budu 100% a je jedno, ci to bude EL alebo CL. Aby este viac prerazili a dokazali tieto zapasy zvladnut, tak potrebuju najst trochu inu taktiku a nie hrat dokola to iste. A to si u Bosza nie som isty, ci to s nim na lavicke zvladnu.

Trochu sa obavam toho, ze od tej aktivnej hry v strede ustupime a posuneme sa o par metrov nizsie k vlastnej branke so snahou supera dorazit z brejku. To by som rad videl ale az tak od 65-70. minuty. Zatial sa nemame coho bat, pretoze okrem dvoch ci troch situacii Bayer nehrozi. A prave k tomu napomaha aj pohyb bez lopty. V tom sme ich zatial predcili, tak snad to tak bude pokracovat.

Kruse a Jojo zatial na jednotku, hlavne ta prihravka Joja pred prvym golom bola skvela. Rastie z neho slubny mlady talent a uvidime ci to v buducnu bude na lepsi mancaft.

Reagovat
KingMaster13

Co vůbec říkáš na Pavlenku? Jako oproti loňskému roku asi nechytá tak skvěle ale i tak přijde mi, že oproti podzimu už to jde zase nahoru

Reagovat
stas87

To ani zdaleka nechyta ako minuly rok. Skor ide vo vlnach, kde odchyta dva dobre zapasy, chyti co chytit ma plus k tomu prida aj nieco navyse. No a potom ma zapasy, kedy jeho rozohravka na Gebreho posiela supera do sance, pretoze to super precita. Alebo zle vybehne ako v Berline, kde keby trochu lepsie odhadol co domaci zamyslaju, tak by Selkemu nedal sancu a v podstate by ho len trefil. Nie je dovod ale si stazovat, aj v tejto sezone patri do tej lepsej polovice brankarov a je normalne, ze neudrzi nastaveny trend. Som za neho rad, tie peniaze sa oplatili za neho a teraz ma celkom mrzi, ze som bol proti nemu a nechcel som ho. Zavrel mi hubu. A co ma tiez stve je to, ze Rönnow isiel do SGE ale Trapp ho do branky nepusti, bol by som zvedavy ako by mu BL sadla. Pretoze som chcel viac Rönnoa ako Pavlenku.

Reagovat
KingMaster13

Tak to rád slyším Chlapec si první sezonu prostě nastavil laťku až moc vysoko Ale věřím, že má na to se ještě zlepšit, furt je z pohledu golmana velmi mladý Jinak není nic špatného na posilách z české ligy, vím že to nemá takové jméno jako když přijde někdo třeba z Ligue 1 ale i tak jsou tady dost dobří hráči co by na Bundesligu a konkrétně i na Werder měli Jako nejsou jich tady mraky ale něco by se tu našlo

Reagovat
smazaný uživatel

Rönnow ma hodne potencialu a urcite bude skvělý gólman ale přijde mi že potřebuje trochu času....zápasy co chytal tak na něm byla vidět velká nervozita která ho svazuje a nedovoluje mu podávat maximální výkony....dokonce i on sám říkal že je rád že tam Trapp je a že má možnost se učit a sbírat zkušenosti od zkušenějšího brankáře....u nás byl počítán před sezónou taky na post jedničky ale po prvním zápase bylo vidět že by to nezvládl psychicky....aspoň to je moje domenka proč narychlo dotáhli příchod Trappa

Reagovat
Kixi Syhimour

za sebereflexi

Reagovat
Bayern +

Neuer - Kimmich, Sűle, Boateng, Alaba - Thiago, Goretzka - Műller, James, Coman - Lewa

Ulreich, Hummels, Ribéry, Rafinha, Davies, Mai, Sanches

Zaujímavá, ale prečo Martinez a Gnabry nie sú ani na lavičke?

Reagovat
smazaný uživatel

Gnabry nachlazený a Martinéz má lebeční pohmožděninu po srážce s Hummelsem v tréninku.

Reagovat
Kixi Syhimour

Mohuč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele