Hull koupil z Evertonu útočníka Jelaviče

15.01.2014, 21:52
Aktuality
Hull získal významnou posilu do bojů o udržení v Premier League, Tigers koupili z Evertonu útočníka Nikicu Jelaviče. Chorvatský reprezentant podepsal s novým zaměstnavatelem smlouvu na tři a půl rok, Hull za něho údajně zaplatil přes šest milionů liber.

Kluby podmínky přestupu dohodly už o víkendu, v dalších dnech jednal o své smlouvě Jelavič. Příchod do Hullu mu přijde vhod, protože v Evertonu toho mnoho nenahrál a byla tak ohrožena jeho účast na mistrovství světa.

"Věřím, že Hull bude pokračovat v dobrých výkonech ze začátku sezony a postupně se stane stabilním účastníkem Premier League. Je to dobrý klub. Nemusel jsem dlouho přemýšlet, aby mi došlo, že je to pro mě správná volba," prohlásil Jelavič.

Hull je sice v tabulce anglické ligy na desátém místě, jenže sestupové příčky nejsou v obrovské konkurenci nijak daleko. Na Jelaviče bude manažer Steve Bruce hodně spoléhat, protože podle anglických médií z něj udělal nejdražšího hráče klubové historie. Podle nepotvrzených zpráv stál 6,5 milionu liber (a další milion může na konto Evertonu putovat, pokud se Tigers udrží v Premier League), dosavadní nejdražší přestup byl Tom Huddlestone z Tottenhamu za 5,25 milionu liber.

Osmadvacetiletý Jelavič strávil v Evertonu dva roky. Povedl se mu především první půlrok po příchodu z Rangers, kdy Toffees gólově táhnul.

Autor: Radim Šantrůček / bbc.co.uk

Komentáře (390)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele