Bundesliga - preview 18. kola

20.01.2012, 08:31, aktualizováno 22.01.2012, 08:35
Previews
V sobotu využilo zaváhání Bayernu Schalke a dnes se ho bude snažit napodobit Dortmund, i když v Hamburku to snadné mít nebude. Leverkusen po bodové stránce nenaplnil na podzim očekávání, o to více bude chtít proti Mainzu dobře odstartovat do druhé poloviny sezony...
Hamburger SV - Borussia Dortmund  (neděle 15:30)
Dortmund čeká utkání na horké půdě v Imtech Areně, kde domácí HSV již v pěti duelech nepoznalo hořkost porážky, žlutočerné však požene kupředu silný motivační prvek - díky zaváhání Bayernu se mohou Kloppovi svěřenci vrátit na výsostné postavení.

Nečeká je však nic snadného, přístavní celek se pod vedením nového kouče Thorstena Finka podle očekávání zvedl, devítizápasová bodová šňůra má za následek posun ze samého chvostu do širšího středu tabulky, na třináctou příčku. To však nejdéle sloužícímu bundesligovému klubu ani zdaleka nestačí, rád by se opět podíval do pohárové Evropy, to je ovšem zatím otázka relativně vzdálenější budoucnosti. V tuto chvíli se domácí soustředí jen na utkání s Borussií. "Hrajeme před vlastními fanoušky, případný úspěch by nám mohl dodat potřebný impuls pro celou druhou polovinu sezóny," předpovídá Fink.

Domácí se ovšem v této snaze budou muset obejít bez dvou článků základní sestavy, Mladena Petriče a Ivo Iličeviče trápí drobné svalové potíže, a tak se s jejich nasazením nebude zbytečně riskovat. Jako náhrady jsou ostatně k dispozici draví mladíci Son s Lamem. Nicméně prvně jmenovaný je pro případ nejvyšší nouze připraven alespoň na lavičce. I další absence pocházejí z ofenzivních řad: Töre, Berg a Castelen.

Podobný výsledkový progres jako Hamburk zažila během podzimu i Borussia, kterou teď s odstupem mohou některá zaváhání v úvodu sezóny mrzet dvojnásob, protože i bez nich se žlutočerní drží až na samém vrchu tabulky. Mohlo to být však ještě výrazně lepší... V této chvíli už se ovšem dortmundští nechtějí ohlížet, hledí naopak dopředu k blížícímu se utkání s HSV. "Teprve teď pro nás začíná ta pravá soutěž. Jsme si vědomi, že pro úspěch budeme muset ukázat velkou kvalitu, ale jsme na něco podobného připraveni," je si vědom kouč Jürgen Klopp.

Právě vzájemné duely těchto dvou celků častokrát patří k největším ozdobám bundesligy, poslední dortmundská výhra na půdě HSV je však už pořádně vousatá - za dva měsíce tomu bude již celých pět let. Pod výhru BVB se tehdy nejvíce podepsal Tomáš Rosický, jenž zaznamenal hned dvě branky.

Úplná idylka ovšem v hostujícím táboře nepanuje, na vině je až nebývale rozsáhlá marodka. Ta se týká v prvé řadě brankářského postu: dlouhodobá jednička Roman Weidenfeller má potíže se zády, během týdne se sice pokoušel o návrat, ale neúspěšně. Obvyklý náhradní Mitchell Langerak si pro změnu na soustředění natáhl břišní svaly, na poslední chvíli se však stihl uzdravit a může si tak na své konto zapsat druhý bundesligový start. "Jsem připraven," oznámil člen širšího kádru australské reprezentace.

Kromě Weidenfellera bude chybět i další velká opora Mario Götze, jehož trápí třísla a již nějakou dobu je nad slunce jasné, že minimálně pro utkání na HSV k dispozici nebude. "Rozhodně nic neuspěcháme, budeme potřebovat Maria zdravého v dalších zápasech. Určitě je tu možnost, že by proti Hoffenheimu mohl představit," vyhlíží hostující kormidelník. Kromě výše jmenovaných nedovolil zraněný kotník odcestovat do Hamburku ani Santanovi, kvarteto absentérů pak doplňuje Koch.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo - Rincón, Tesche - Lam, Jansen - Son, Guerrero
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Langerak - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Kehl - Blaszczykowski, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.50 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05  (neděle 17:30)
Osmnácté bundesligové kolo uzavře utkání v BayAreně, kde domácí Leverkusen přivítá Mainz, dojde tak na sčítání starých účtů, jež bude zejména ze strany Bayeru provedeno velice důkladně... Jistě má každý ještě na paměti duel z minulé sezóny, ve kterém FSV svého slavnějšího protivníka dokonale zaskočilo.

Sentiment však půjde i v tomto případě stranou, koneckonců domácí mají i tak starostí více než dost sami se sebou. Po podzimu, jenž se farmaceutickému celku nevyvedl zdaleka podle představ, by měl přijít čas na zlepšení (tedy alespoň co se ligové bilance týká). I proto je úkol proti Mainzu navýsost jasný. "FSV je těžký soupeř, ale celý týden jsme se na jeho specifickou hru připravovali, budeme si vědět rady," doufá trenér Robin Dutt.

Tomu stále přidělává starosti nesnižující se kapacita na marodce, což je obzvláště v této části sezóny nepříjemné. Dlouhodobě zraněná trojice: Adler, Renato Augusto a Barnetta už se alespoň přiblížila k návratu, momentálně podstupuje rehabilitaci. Pro změnu se však zranila jiná opora Sam, jehož trápí podkolenní šlacha, připraven nebude ani Ortega, ten pro změnu laboruje s kolenem. Na lavičku se tak posadí i teprve sedmnáctiletá naděje Samed Yesil.

Hosté mají najednou před cestou do Porýní pozitivní náladu a na paměti poslední úspěchy s Bayerem, a tak není divu, že se na zápas těší. "Cíl je pro nás jasný. Chceme se chovat jako otravní, nevděční a nepohodlní protivníci - rádi bychom si zopakovali podzimní vzájemné utkání v Coface Areně, ale jsme i nadále realisté," zůstává při zemi Thomas Tuchel.

I Mainz má velmi zaplněnou marodku, její seznam by hravě vydal na delší nákupní pásku. Na dlouhou dobu vypadl Svensson, mimo něj budou chybět také Ivanschitz, Risse, Gopko, Kirchoff, Stieber, další stálice Allaqui potom odjela reprezentovat svoji rodnou zemi na africký pohár národů. K dispozici už Tuchelovi naopak bude Stafan Bell vracející se z neúspěšného hostování v Eintrachtu Frankfurt. Právě hostující kouč by měl tohoto hráče znát jako nikdo jiný. I vzhledem ke zraněním by si mohl premiéru v základní sestavě odbýt Deniz Yilmaz.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - da Costa, Schwaab, M. Friedrich, Kadlec - Reinartz, L. Bender - Castro, Ballack, Schürrle - Kießling
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospěch, Bungert, Noveski, Fathi - Baumgartlinger, Polanski, Soto - Malli - Choupo-Moting, Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.50 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Hannover 96  (sobota 15:30)
V rámci osmnáctého bundesligového kola dojde i na souboj dvou zklamaných celků, kterým, jak se zdá, přišla zimní přestávka jako na zavolanou - Hoffenheim vyzve Hannover. Domácí si z posledních sedmi utkání odnesli jen jedinou výhru, třikrát si body rozdělili, zatímco 96ky mají za stejné období na kontě bodů pět.

Vesnický tým prožil skvělý vstup do sezóny, pak se však stroj jaksi zadrhl, výsledkem čehož byla právě ona nelichotivá sedmizápasová série. To by teď po krátké pauze svěřenci Holgera Stanislawskiho rádi napravili. "Máme za sebou velmi intenzivní přípravu. Teď už jsme však zase všichni rádi, že jdeme hrát soutěžní zápasy. Kluci jsou natěšení, soustředění, nemůžou se dočkat," uvedl Stanislawski.

I Hoffenheim musí počítat ztráty způsobené právě probíhajícím africkým pohárem národů, za rodnou Ghanu bude nastupovat klíčový stoper Vorsah. Druhého obvyklého středního obránce Comppera pak nepustí do hry zraněné koleno - domácí tak proti Hannoveru vyběhnou se zbrusu novou stoperskou dvojicí tvořenou Williamsem a Vestergaardem. Kromě Comppera se na marodce nachází Schipplock, Ibertsberger, Vukčević, Jaissle a Thesker.

96ky jsou v podobné pozici jako nejbližší protivník: k udržení kontaktu s pohárovými příčkami musí pokud možno bodovat, ještě lépe vyhrát. A právě pohárová Evropa to je pro dolnosaský celek velké lákadlo, které by rádi znovu okusili. "Chceme zůstat i nadále na dostřel šestého místa. Právě tato příčka jako poslední zajištuje vstupenku do pohárů, které bychom si opět rádi zahráli. Motivace je tak naprosto jasná," zdůraznil kouč Mirko Slomka.

Jestliže domácím na Africký pohár národů odjíždí Vorsah, tak hannoverským Karim Haggui, což je pro Dolní Sasy minimálně stejně tak citelná ztráta - tu se bude snažit alespoň zmírnit Eggimann. Na černý kontinent se potom vydal také Ya Konan. K už tak citelným ztrátám musíme ještě připočítat obsáhlou marodku. Zranění nedovolí nastoupit Schulzovi, Andreasenovi, Carlitosovi, Haugerovi, Schlaudraffovi a Pintovi, doslova za pět minut dvanáct se tak stihl dát alespoň dohromady Abdellaoue, jenž by měl být pro nesehranou domácí obranu tou největší hrozbou.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Williams, Vestergaard, Johnson - Rudy, Salihović - Mlapa, Roberto Firmino, Babel - Ibišević
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Chahed, Eggimann, Pogatetz, Pander - Stindl, Schmiedebach, Lala, Rausch - Abdellaoue, Sobiech
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Další z tradičních měření sil nám přináší sobotní program. Do Veltins Areny, stánku místního Schalke zavítá Stuttgart, pro nějž tak nastává osudový "Den D". Švábům se v Gelsenkirchenu dlouhodobě až nebývale nedaří, z posledních deseti případů si odvezli tři body pouze jednou jedinkrát.

Königsblauen zažili po katastrofickém loňském ročníku (alespoň, co se ligových výsledků týká) často až neuvěřitelnou podzimní jízdu, jež tradiční celek vynesla nejen do vyřazovací fáze Evropské ligy, ve které změří síly s českým mistrem Viktorií Plzeň, ale především pak na třetí místo tabulky, hned na dostřel svého úhlavního rivala z Dortmundu. Pro odvetnou část sezóny tak zůstává cíl Horníků až nad slunce jasný. "Už jsme se nemohli dočkat návratu do boje. Všichni netrpělivě očekáváme utkání proti VfB, ve kterém potřebujeme získat tři body, nic dalšího nás v tuhle chvíli neznamená," nezastírá Christian Fuchs.

Domácím jde do ruky i statistika, se žádným jiným soupeřem nemají svěřenci Huuba Stevense doma tak kladnou bilanci, jako právě se Stuttgartem - z dosavadních jedenačtyřiceti zápasů zůstaly tři body ve Veltins Areně hned šestadvacetkrát. "Po přestávce je nejdůležitější znovu najít rytmus, naučit se vyhrávat, potom je všechno mnohem jednodušší. Nicméně hrajeme na domácím hřišti, před svými vlastními fanoušky, tak se nemáme čeho obávat. Půjdeme do utkání s respektem, ale zároveň také s jistotou a beze strachu," vyhlásil protřelý nizozemský lodivod.

To ve Švábsku je nálada trochu jiného ražení: VfB čtyři poslední zápasy na podzim nezvládlo, připsalo si v nich na své konto pouhý jeden bod a místo boje o poháry se tak ambiciózní celek nachází v širším pásmu středu tabulky, odkud rozhodně není daleko ani k sestupovým vodám. Zápas na Schalke bude pro hosty z tohoto pohledu možná klíčový. "Především v ofenzivě je Schalke hodně nebezpečné, s hráči jako Raúl, Huntelaar, Farfán nebo Baumjohann, či Obasi dokáží přivést do úzkých nejednoho protivníka," varuje trenér Bruno Labbadia.

Přece jen se však alespoň jedna pozitivní zpráva v hostujícím táboře udála, smlouvu prodloužila velká podzimní opora Sven Ulreich, jenž by tak měl ve švábském klubu působit i dalších pět sezón. "VfB je můj domovský klub, cítím se zde velmi dobře. Nebylo to sice snadné rozhodnutí, ale jsem rád, že i svoji další budoucnost spojím se Stuttgartem," prohlásil Ulreich. Spolu s ním prodloužili smlouvy také oba sportovní ředitelé Fredi Bobic a Jochen Schneider.

Stuttgart nemůže díky Africkému poháru národů počítat hned s trojicí hráčů - Artur Boka, Ibrahima Traoré a Mamadou Bah budou svému týmu chybět minimálně do konce ledna. Dlouhodobě mimo hru poté zůstává Audel, připraven nebude ani Gentner a Gebhart. Ani na druhé straně nepanuje o moc lepší situace: zranění nedovolí nastoupit Fährmannovi, Holtbymu a Klugemu, disciplinární trest vystaví stopku Jonesovi, Kenia bude rehabilitovat, Farfán poté dohání tréninkové manko.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Uchida, Papadopoulos, Höwedes, Fuchs - Matip - Höger, Baumjohann - Raúl - Obasi, Huntelaar
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Maza, Molinaro - Kvist, Kuzmanović - Harnik, Hajnal, Okazaki - Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.75 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
O zajímavou zápletku nebude nouze ani v utkání ve Volkswagen Areně, kde domácí Wolfsburg přivítá tabulkového souseda z Kölnu. Oba celky spojuje mimo jiného i fakt, že většinu svých bodů vydolovaly v domácím prostředí, zatímco venku patří oba mezi nejimpotentnější - o favoritovi by tak mělo být na první pohled jasno.

Je tomu přesně třicet tři dnů, co svěřenci Felixe Magatha absolvovali poslední bundesligové utkání před zimní přestávkou - tehdy vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem nad Stuttgartem, ovšem ani to už nemělo vliv na změny, jež za tu dobu v koncernovém celku proběhly. Kontroverzní kouč si přivedl v podstatě až na brankáře skoro celou zbrusu novou jedenáctku, na kterou hodlá s pár vyvolenými většinou ještě z doby svého předchozího angažmá v budoucnu sázet. Ostatně už proti Kozlům by se mělo v základu objevit až pět nových přírůstků - Felipe Lopes, Rodríquez, Jiráček, Vieirinha a Sio. Na svoji šanci pak ještě čekají Medojević, Sissoko a Hasani.

Pro fanoušky VfL nic neobvyklého, ostatní už nevěřícně pokyvují, Felix Magath si však po soustředění v Dubaji nemůže nově příchozí posily vynachválit. "Získali jsme opravdovou kvalitu. Celkově máme k sobě mnohem blíž než v létě, jsem si jistý, že nám nové posily výrazně pomohou. Samozřejmě, že se nemohou všichni do dění zapojit hned, bundesliga je v náročnosti někde jinde, ale výsledkem tohoto snažení by měla lepší ofenzivní hra, než jakou jsme předváděli na podzim," pochvaluje si Magath.

Vlci mají se startem druhé poloviny sezóny jednoznačný cíl - hned od začátku bodovat. Jako první se zelenobílým postaví do cesty oblíbený Köln, se kterým navíc Felix Magath v posledních pěti zápasech neprohrál. "Köln má ve svém středu dva špičkové útočníky, i proto se tak chceme prezentovat co nejvíce ofenzivně, publikum nás bude hnát kupředu," dodal vládce wolfsburského celku, jenž se musí obejít bez kanonýra Mandžukiče, mimo hru zůstává i Hitzlsperger.

Na druhé straně Köln zažil naprosto klidnou a ničím nerušenou zimu, což by rád zužitkoval v posunu do vyšších pater tabulky. "Pracovali jsme opravdu hodně, nálada v týmu je dobrá, očekáváme ve Volkswagen Areně dobrý zápas," podotkl kouč Stale Solbakken, pro kterého byl předchozí duel a Wolfsburgem hořkou bundesligovou premiérou, i z proto nyní doufá ve zlepšení. "Očekáváme až čtyři nové hráče v základní sestavě, ale musíme se soustředit zejména sami na sebe, tudy vede cesta k úspěchu," nabádá.

Köln může po dlouhé době postavit na hřiště svoji obávanou údernou dvojici, jak Lucas Podolski, tak i Milivoje Novaković vyléčili své šrámy a jsou připraveni nastoupit. "Nova je i přes dlouhou absenci připravený, stejně tak Lucas, oba by se měli ukázat v základní sestavě," potvrdil Solbakken. Tomu naopak pro změnu přidělává vrásky složení obrany: Jemal odjel reprezentovat do Afriky, Sereno je v trestu a možná náhrada McKenna na poslední chvíli onemocněl. Vedle kapitána Geromela se tak představí Pezzoni, se kterým už se jednu chvíli vůbec nepočítalo, teď najednou naskočí do základní sestavy, kde se naposledy ukázal shodou okolností v úvodním kole proti Wolfsburgu... Na marodce zůstávají i Petit a Chihi.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Madlung, Felipe Lopes, Rodríguez - Polák, Jiráček - Vieirinha, M. Schäfer - Dejagah, Sio
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Pezzoni, Geromel, Eichner - Clemens, Lanig, Riether, Peszko - Podolski - Novaković
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.50 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Možná jeden z rozhodujících duelů o konečné umístění na chvostu tabulky se odehraje na Badenova-Stadionu ve Freiburgu, kde domácí tým změří síly s Augsburgem. Pro oba celky nepřipadá pro úvahu nic jiného, než počítat s plným bodovým ziskem.

Freiburg prošel během krátké zimní přestávky taktéž velkým množstvím změn, i když přec jen v malé míře oproti Wolfsburgu. Na rozdíl od Vlků ovšem na domácí lavičce skončil Marcus Sorg, místo něhož se na lavičce představí dlouholetý asistent a trenér dorostu Christian Streich, který bude mít k ruce i svého věrného spolupracovníka Larse Veßlera. Do Bádenska dorazilo i kvarteto posil - Fallou Diagné, Michael Lumb, Sebastian Freis a Karim Guédé.

Domácí se po celou dobu přípravy soustředili především na nejbližší utkání s Augsburgem, ve kterém se bude hrát rozhodně o víc než jen tři body. "Zaměřujeme se jen na přípravu na utkání, nic jiného nás v tuto chvíli nezajímá. Sice se jedná o můj premiérový trenérský zápas v bundeslize, ale kdybych nad tím měl přemýšlet, tak bych další velkou spoustu věcí zapomněl," vysvětlil Streich. Nový kouč se bude muset stále obejít bez služeb zraněného Mujdžy a Schustera, k dispozici není ani Barth, na Africkém poháru národů sídlící Dembélé a trojice hříšníků.

Stejně tak v nováčkovském táboře si jsou dobře vědomi důležitosti nadcházejícího utkání. "Čeká nás velmi důležitý zápas, ve kterém uděláme všechno proto, abychom získali tři body," řekl Jos Luhukay. "Bylo by fantastické, kdybychom mohli otevřít druhou polovinu sezóny vítězně, neboť bychom se potom dostali ze zóny bezprostředního ohrožení," dodal nizozemský lodivod. "Z prvních čtyřech utkání chceme vydolovat více, než se nám podařilo na podzim," doplnil sportovní ředitel Andreas Rettig.

Augsburg cestuje do Freiburgu hned bez šesti hráčů, z nichž většina by za normálních okolností podle všeho nastoupila v základní sestavě. Na Africký pohár národů odcestovali Nando Rafael s Amsifem a potom chybí zranění Bah, Bellinghausen, Kapllani a nová akvizice Jan Morávek, jenž kvůli poraněnému stehennímu svalu po celý týden netrénoval.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Krmaš, Diagné, Lumb - Schmid, Flum, Makiadi, Caligiuri - Putsila - Reisinger
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Verhaegh, Callsen-Bracker, S. Langkamp, de Jong - Baier, Hosogai - M. Ndjeng, Oehrl, Werner - Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Sobotní utkání Norimberku proti Hertě bude vystupovat ze stereotypu, důvodů je hned několik: der Club odehraje svůj jubilejní 1000. bundesligový zápas, což by si jistě Frankové přáli patřičně oslavit, to však celek z hlavního města premiérově vedený Michaelem Skibbem nebude chtít připustit.

Franský celek zažívá po minulé, nadmíru vydařené sezóně kruté vystřízlivění a už po polovině sezóny začíná být navýsost jasné, kam se budou norimberské cesty ubírat... I proto dorazily do Bavorska dvě posily, které by měly pomoct vytáhnout tradiční celek z nejhoršího, Hanno Balitsch ale úvod nového angažmá promarodí, trápí ho zranění stehenního svalu, naopak Adam Hloušek by se měl proti Hertě objevit v základní sestavě.

Norimberk zrovna v tu nejméně vhodnou chvíli kosí jeden zdravotní problém za druhým. Na marodce tak kromě zmíněného Balitsche jsou i González, Klose, Judt, Nilsson a Pinola, disciplinární tresty poté nepustí do hry dalšího beka Chandlera a Feulnera. "Máme k dispozici devatenáct zdravých hráčů, u dvou je navíc otazník," konstatoval kouč Dieter Hecking. "Nejlepší zprávou je to, že se nám během týdne nikdo další nezranil," doplnil.

Stará dáma vstupuje do Nového roku s čistým štítem, pod novým trenérem a s relativním klidem na práci, ale jinak zůstávají cíle jasně nastavené. "Naše cíle se nemění. Chceme získat dalších dvacet bodů potřebných k udržení bundesligy, mimo to si přejeme uspět v DFB-Pokalu, ve kterém bychom rádi postoupili do finále, jež se bude hrát na Olympiastadionu v Berlíně. Tým je připravený na velmi dobré úrovni, jsem spokojený," prohlásil Michael Skibbe.

Ani na opačné straně ovšem není po pauze o zdravotní potíže dvakrát nouze. Alarmující začíná být situace především v defenzivě, tedy jejím středu, na stoperech: dlouhodobě zraněného Franze teď nově doplnil kapitán Mijatović, jehož nepustí na zelený pažit pochroumané kotník. S Hubníkem by se tak měl ve středu obrany ukázat Christoph Janker. Potrestaného Raffaela, jenž pyká za vyloučení, pak nahradí jeho mladší bratr Ronny.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Hegeler, Wollscheid, Maroh, Plattenhardt - Simons - Eigler, Didavi, Cohen, Hloušek - Pekhart
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lell, Hubník, Janker, Kobiašvili - Ottl, Lustenberger - Ebert, Ramos, Ronny - Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.40 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Kaiserslautern - Werder Brémy  (sobota 18:30)
Venkovní zápasy letos fotbalisté Brém nezvládají zrovna přesvědčivě, což je jeden z hlavních důvodů, proč zatím nebojují o ty nejvyšší příčky. V novém roce ale hodlají udělat v tomto ohledu výraznou změnu. Hned ze startu si tedy půjdou v Kaiserslauternu pro tři body.

Zatímco před vlastními fanoušky hráči z Weserstadionu většinou září, venku je to skutečně bída a utrpení. V dosavadních devíti zápasech vytěžili pouze osm bodů, a to vše s hrůzostrašným skóre 10:22.

Z ostudy kabát si Werder ušil hlavně týden před Vánocemi, kdy schytal potupný debakl 0:5 na půdě Schalke. Tento výsledek sice pochopitelně nazvedl vedení klubu ze židle, přesto se ale během zimy žádná rošáda v týmu nekonala. Na hostování odešel akorát útočník Sandro Wagner.

I když půjdou hosté do duelu proti Kaiserslauternu v pozici mírného favorita, čeká na ně těžký úkol. "Lautern je vždy připraven nechat na hřišti úplně vše. To je pro nás nejdůležitější informace před vzájemným zápasem. Zároveň však věříme, že prokážeme naší kvalitu," prohlásil hostující trenér Thomas Schaaf.

Na vítězství ale pochopitelně pomýšlejí také v táboře Kaiserslauternu. Všem je totiž jasné, že jej potřebují jako sůl. Vždyť tříbodový zisk si na své konto připsali naposledy na konci října, kdy doma přehráli Freiburg. Od té doby - sedm zápasů v řadě - jen marně čekají. Není tedy divu, že v tabulce zažili Roten Teufel nepříjemný propad až do pásma sestupu.

Ani nyní to ale nebudou mít snadné. Trenér Marco Kurz se totiž musí obejít bez výpomoci nejlepšího střelce Itaye Shechtera, který je pod disciplinárním trestem. Hrát pak nemohou ani Jorgensen a Wagner, který v Lauternu hostuje právě z Brém.

Hosté jsou na tom však podstatně hůř. Zranění do hry nepustí Nalda, Wolfa a Mielitze, kvůli trestům za červené karty nenastoupí také Aaron Hunt a Tim Borowski. Tím to ovšem nekončí, o startech Boenische, Silvestreho a Marina se teprve rozhodne.
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Abel, Rodnei, Bugera - Sahan, Tiffert, De Wit, Fortounis - Swierczok, Kouemaha.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Prödl, Sokratis, Schmitz - Bargfrede - Ignjovski, Trybull - Ekici - Pizarro, Rosenberg.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.40 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Po pětitýdenní zimní přestávce se nám opět rozbíhá bundesliga, která si na úvod nemohla přichystat lákavější podívanou, než jaká se očekává v Mönchengladbachu, kam zavítá odvěký rival z Bavorska. A právě Bayern má po posledním vzájemném duelu v Allianz Areně Hříbatům co vracet...

Bylo to zrovna utkání na Bayernu, které před více než pěti měsíci započalo velkolepou podzimní jízdu Gladbachu, který se v jednu chvíli dokonce vyhříval na samém vrcholu pomyslného žebříčku, na tom ho sice vystřídal právě mnichovský velkoklub, ale i tak je celková čtvrtá příčka s čtyřbodovou ztrátou na čelo pro porýnský klub až výrazně nad očekávání. A právě z tohoto pohledu zažijí vzájemné duely něco dlouho nepoznaného. "I když jsme pozadu jen o čtyři body, tak přesto jsou hosté výraznými favority," poznamenal sportovní ředitel Max Eberl. "Tato role by nám ovšem měla sedět," přidal vzápětí.

Úspěch ale pro Hříbata logicky přinesl i tu méně lákavou odezvu - velký zájem o jednotlivé hráče, což se týkalo zejména největší opory, jež dávala hře Borussia tvář Marca Reuse. Jeho odchod byl takřka nevyhnutelný, což přiživovala i stanovená výkupní klauzule, čehož právě naprosto nečekaně využilo BVB a s předstihem si tak zajistilo služby hráče, jehož se dříve samo dobrovolně zbavilo. Na odchodu se s předstihem domluvil i další hráč - Roman Neustädter, poctivý dělník bude od léta sídlit taktéž ve Vestfálsku, ovšem u rivala Schalke 04. Právě jeho by mohl nahradit finský reprezentant Alexander Ring, jež dorazil z HJK Helsinky.

I přesto by však oba hráči měli v pátek vyběhnout v základní sestavě, jednu citelnou ztrátu ale domácí pocítí - disciplinární trest nepustí do hry Danteho, na jehož místě se tím pádem ukáže spolehlivý Roel Brouwers. "Máme vynikající stopery, nevidím sebemenší důvod k obavám. Budeme hrát naši hru, máme důvěru ve své schopnosti a na paměti výhru v Allianz Areně," prohlásil kouč Lucien Favre.

Na druhé straně vystupuje Bayern, před kterým se naskýtá jedinečná možnost zvýšit svůj odstup na nejbližší pronásledovatele, potřebuje k tomu však uspět v Borussia-Parku, odkud si ale tři body odvezl naposledy před pěti lety. Od té doby se zrodily čtyři nerozhodné výsledky, přičemž památné je hlavně utkání z loňské sezóny, kdy domácí, ač byli v tu chvíli poslední, tak se na Bavory dokázali namotivovat, ti se alespoň na konečnou remízu 3:3 pořádně nadřeli. "Hráči mají za sebou velmi dobrou přípravu, tak věřím, že si to dokážou přenést i do ligových bojů," nabádá předseda Karl-Heinz Rummenigge.

Mnichovský celek tak před sebou dřímá jasný cíl - odvézt si z Porýní tři body, zároveň však má před soupeřem patřičný respekt. "Jsme rádi, že začínáme hrát už v pátek, čeká nás ovšem velmi těžký protivník. Proti Mönchengladbachu se hraje velmi těžko. Mají skvělý obranný systém, o tom jasně vypovídá počet obdržených branek, nechávají soupeři minimum prostoru. Velkou roli hraje taktéž tradice, která vzájemnému duelu vždy přidá něco navíc," uvedla legenda Borussie Jupp Heynckes.

Hostům hraje do not i vyprazdňující se marodka. V plné síle by už měli být k dispozici oba podzimní marodi, jak Bastian Schweinsteiger, tak Arjen Robben dokázali vyléčit své šrámy a během přípravy se vrátili do plného zatížení. Právě nizozemský šikula by tak měl být při absenci Ribéryho hybnou silou v ofenzivě Bavorů. Na místě francouzského křídelníka by se pak měl představit Toni Kroos. "Toni zná tuto pozici již z Leverkusenu. Dáme mu naprostou volnost, věříme, že i z této pozice může mít na naši hru zásadní vliv," nastínil velezkušený kormidelník. Tomu bude kromě Ribéryho chybět ještě Contento a hříšník Breno.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Brouwers, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Hanke
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm - Tymoščuk, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Kroos - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 3.70 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov17121443:1037
2.Borussia Dortmund17104335:1234
3.Schalke 0417111538:2234
4.Borussia Mönchengladbach17103425:1133
5.Werder Brémy1792630:3129
6.Bayer Leverkusen1775522:2226
7.Hannover 961758420:2423
8.VfB Stuttgart1764723:2022
9.TSG Hoffenheim1764719:1922
10.1. FC Köln1763827:3521
11.Hertha BSC1748524:2620
12.VfL Wolfsburg1762923:3420
13.Hamburger SV1747621:2719
14.1. FSV Mainz 051746722:2918
15.1. FC Norimberk1753917:2818
16.1. FC Kaiserslautern1737713:2116
17.FC Augsburg1736815:2815
18.SC Freiburg17341021:3913
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov
sobota 15:30VfL Wolfsburg - 1. FC Köln
sobota 18:301. FC Kaiserslautern - Werder Brémy
neděle 15:30Hamburger SV - Borussia Dortmund
neděle 17:30Bayer Leverkusen - FSV Mainz

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (384)

Přidat komentář
stas87

prajem si 1 aby sa to este viacej zamotalo ale asi bude pokracovat tradicia z poslednej doby-x

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, druhá liga začíná až 4.2.

Reagovat
smazaný uživatel

to bude asi taková komenzace za to, že 2. BL už odehrála něco před 1. kolem DFB pokalu (ten většinou začíná ještě před startem 1. BL) a teď i koukam, že 2. BL už má naplánované 20. kolo, kdežto v BL se teď odehrálo 18.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, to sem netušil. Díky

Reagovat
smazaný uživatel

konečně zas začíná nejlepší liga světa!

Reagovat
HSV1887

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

teď čumím,že Nordtveit,který byl nějaký čas v akademii Arsenalu hraje za Borussii

Reagovat
Y.N.W.A

těšíme se

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Ribérym?

Reagovat
smazaný uživatel

vykartovaný

Reagovat
smazaný uživatel

Joo vlastně...bouřlivák. Dík.

Reagovat
Tomanatura

Tak co, budou na Reuse domaci piskat, nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měli? Můžou bejt rádi, že ho tam alespoň do konce sezóny budou mít. Pokud se jim bude dařit, může pro ně bejt klíčovou postavou v boji o poháry v příštím roce..

Reagovat
Arne

Já doufám, že ne... Ale jsem zvědav, co potom, když by se mu přestalo dařit a nebo nedejbože Gladbach hrál o nějakou příčku s Dortmundem (to druhý se ale nestane).

Reagovat
smazaný uživatel

neměli by, jeho náklonost k BVB byla známá, takže to byla jen otázka času

Reagovat
Arne

Teď při ohlašování sestavy ho fandové vyvolali normálně a žádnej pískot, takže asi všecko ok.

Reagovat
Bayern +

Konečne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Typ eurofotbalu je k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky z nich ale nemam dobrej pocit..

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne, ale stejně. Objektivně to vidim na 1:2 nebo 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip

Reagovat
smazaný uživatel

dík.... já nechápal, o co jde

Reagovat
jv

A tvůj komentář vypovídající.

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to vyprasený bavor Hoeneß, co, chceš víc?

Reagovat
Tomanatura

Vsadim se s tebou, ze ty nevypadas ani omylem tak dobre, jak on v 20-25.

Reagovat
smazaný uživatel

a o tom se snad bavíme?

Reagovat
godwood

Reagovat
Arne

Děláš nejlepšímu manažerovi na světě dobrou reklamu, to ti řeknu.

Reagovat
smazaný uživatel

Z čeho usuzuješ, že je to nejlepší manažer na světě?

Reagovat
smazaný uživatel

z rozpočtu a úspěchů Bayernu?

Reagovat
Arne

Že dokázal z nicmocklubu vybudovat tohle monstrum, který by mělo tak neohroženou pozici snad i v případě, že by to tam převzal Lemke a snažil by se je poslat ke dnu.

(myslel jsem manažera dělajícího ve fotbalu a ne v tom anglickým smyslu)

Reagovat
Tomanatura

tak Bayern je s United nejzdravejsi klub na svete. A to postavil novy stadion a vydava jednu z nejvetsich castek na platy hracu...

Reagovat
kiwwi

a teraz si na smiech ty

Reagovat
jv

Teď už se tu ale neukáže, hrdina.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska si dam BL snad po 2letech, Bayern

Reagovat
Bayern +

Gladbach vs. FC Bayern:

Neuer - Lahm, Badstuber, van Buyten, Boateng - Schweinsteiger, Tymo - Kroos, Müller, Robben - Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

ter Stegen – Jantschke, Brouwers, Stranzl, Daems – Neustädter, Nordtveit – Herrmann, Arango – Hanke, Reus. Bank: Heimeroth, Zimmermann, Ring, de Camargo, Marx, Wendt, Leckie

Reagovat
Arne

Strašnej zlozvyk to psát zleva.

Reagovat
JozkokozleJ

Obranu som si nevsimol a tak som si vravel, ze zaujimave, ze Robben hraje z druhej strany.

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

Ale kopíroval som to z oficiálnej fan stránky Bayernu na facebooku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

A jsem zvědav, jestli to bude fakt takhle... Nesledoval jsem přípravu Bayernu, ale spíš bych vsadil na to, že Kroos bude na 10ce a Müller na kraji.

Reagovat
jv

Jupp šoupne Kroose doleva, že je na to zvyklej z Bayeru.

Reagovat
Arne

Já vím, všude to tak píšou... Ale třeba to bude naopak, já bych to teda tak postavil. Se staženější desítkou, tedy Kroosem má jejich hra mnohem větší kvalitu.

Reagovat
jv

Asi jo. Ale zase mě to vadit nebude... Přeju Borussii.

Reagovat
Bayern +

Ja si osobne myslím to isté, ale čítal som dnes rozhovor s Juppom a ten hovoril, že dostane absolútnu voľnosť ako mal v Bayeru, uvidíme.

Reagovat
jv

No, ale tam říkal volnost na Ribéryho místě.

Reagovat
Bayern +

Jj jasné, tak som to myslel, naľavo.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Tak média měla pravdu, je fakt nalevo... To jsem na to zvědavej, dlouho tam v ostrým zápase nehrál.

Reagovat
Arne

Teď už je ve středu skoro furt, viz ta přihrávka do neofsajdu Müllerovi.

Reagovat
jv

Jj, stejně to budou tahat přes Robbena... To by mohlo Borussii sedět, Daems ho zastaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos místo Riberyho No nevím.

Reagovat
Arne

Gelb-Rot

Reagovat
Arne

Teda ne, on vlastně dostal přímou, že jo... Prostě je distancovanej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj já vím, ale já myslel tak, že to myslíš, že Kroos dostane Gelb-Rot

Reagovat
Arne

No, a on vážně dostal po druhej žlutej, zmýlená neplatí.

Reagovat
smazaný uživatel

U mě to zůstává stejný ten post sem původně nepochopil, ale zpět k tématu mohl tam teda dát Alabu.

Reagovat
jv

Kroos to odehraje líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pomohl by tím Gladbachu každopádně

Reagovat
Liveral

Nemáte někdo nějakej německy mluvící sopcast??

Reagovat
Liveral

Tak oni to dávají na ARD, pecka..

Reagovat
smazaný uživatel

co to zas Neuer dělal?

Reagovat
smazaný uživatel

To se stane.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, vždycky proti Gladbachu

Reagovat
smazaný uživatel

Njn. Když vás trénuje legenda Gladbachu.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude takový ''prokletí''

Reagovat
smazaný uživatel

Tak poprvé to byla chyba v komunikaci, to mi přišlo, že větší podíl na tom měl Boateng, ale tohle by se mu stávat nemělo a nemyslím, že se to bude opakovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba při výkopu? To jsem u něj už neviděl snad několik let

Reagovat
Arne

Já na Hoffenheimu, ale tam to dokázal skvělým zákrokem proti Ibiševićovi napravit.

Bez diskuse strašidelná chyba, ale taky nevím, proč van Buyten mu to dával až v nejzažším možným momentu... Dostal ho pod tlak úplně zbytečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle, měl jsem napsat nepamatuju :)

Reagovat
Arne

Teda Badstuber to byl... Neuer a Badstuber chybují při rozehrávce, to se jim to teda sešlo.

Reagovat
jv

Badstuber má minimálně 30%.

Reagovat
smazaný uživatel

smutný je, že kdokoli jiný by příští zápas seděl

Reagovat
jv

Bayernu prostě schází špičkovej stoper, ukazuje se to v každým důležitějším zápase... Takhle jsou oba něco mezi a taky to potom tak dopadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Badstuber je lepší než Hummels

Reagovat
smazaný uživatel

Není.

Reagovat
smazaný uživatel

Je.

Reagovat
smazaný uživatel

Mats má minimálně lepší poziční hru a je platnější u standartek než Badstuber.

Reagovat
smazaný uživatel

Hummelse jsem tolikrát neviděl, ale v repre zápasech to za něj párkrát Badstuber hasil. Navíc byl snad zvolenej stoperem podzimu (za to bych do ohně ruku nedal).

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak to nevím já sem německou repre dlouho neviděl to nemůžu posuzovat.

Reagovat
jv

V důležitých zápasech na rozdíl od Matse chyboval! Co by dal teď Bayern za Matse...

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel ne

Reagovat
Godwinson

Reagovat
jv

Asi jen tvůj pohled...

Reagovat
Bayern +

To teda určite nie.

Reagovat
Arne

Badstuber má o něco lepší rozehrávku, ale nenapadá mě jinej další aspekt... Ve zbytku dominuje Hummels, hlavně rychlostí, obratností a silou v osobních soubojích.

Reagovat
jv

Přesně rychlost a hlava.

Reagovat
smazaný uživatel

no, snad někdo přijde, když van Buytenovi končí smlouva (jen si myslím, že nejpravděpodobnější je příchod Danteho a to by nebyl dobrý krok)

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to napadlo, že počkáte do léta až odejde van Buyten a pak někoho koupíte.

Reagovat
Godwinson

Docela mě překvapilo, že opadl ten zájem o Alexe, tím spíše, když se kolem něj spekulovalo o naprosto směšných sumách.

Reagovat
smazaný uživatel

No upřímně nemyslím si, že Alex má na bayern.

Reagovat
Godwinson

Alex má určitě na Chelsea, nevím proč by nemohl mít na Bayern :) Nebylo by to nejkoncepčnější řešení, ale kvalitu on má vysokou a stál by málo.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím tenhle rok moc nehrál a po sezoně 08/09 (Jeho nejlepší sezona) už šel docela dolů. Pokud se máme bavit o opravdu špičkovém stoperovi tak si nemyslím, že takovou kvalitu zase má.

Reagovat
Godwinson

Já si myslim, že jí má a v Bundeslize by zářil. Pod Boasem to byla tragédie, ale Boas je tragéd sám o sobě, pod ním hodnotit obranu je zbytečný :) Ale jo, asi se to nedozvíme, ten Höwedes by byl lepší a koncepčnější.

Reagovat
smazaný uživatel

A o 7 let mladší :) Přecijen Alexovi už je 29 což není ideální. Ať se vrátí domů.

No on už měl takovou obranu v Portu...

Reagovat
Godwinson

Tak, 29, z hlediska zkušeností to jde, k sobě by určitě dostal jednoho z těch mlaďochů, takže ... za nějakých 5 mil., nevím, nemyslim si, že by zklamal. Ale nechme to, je to nereálné, už jen kvůli tomu, že nastoupil v LM :)

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je zbytečně to řešit Bayern někoho koupí v létě. Já bych si tipl Pera, když v Arsenalu prý hraje prd. Do bayernu by se krásně hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Alex je podobný případ jako van Buyten si myslím...

...jinak se spekuluje o Höwim, Dantem a Vertonghenovi

Reagovat
smazaný uživatel

*

Reagovat
jv

Höwi by to vyřešil, podle mě ho ale nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
jv

Potom byste měli tři stopery s potenciálme pro repre a vsadím se, že byste stejně pokukovali po Matsovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že hlavně on nebude chtít.

Reagovat
Bayern +

Alex určite nie! Ja dúfam, že v lete vyjde ten Howi.

Reagovat
Arne

Alex mi přijde, že by tam seděl ideálně... Bejt Němec a Boateng ne, přišel by místo něj.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
jv

Boatenga by měli stavět hlavně místo Badstubera, ten je podle mě strašně protěžovanej (i v repre).

Reagovat
smazaný uživatel

Já už mám tenhle pocit dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

zase ale Badstuber má lepší rozehrávku (dnešek tomu ale moc nenasvědčuje)

Reagovat
smazaný uživatel

Má nějakou smůlu na ty první zápasy.. Už vidim jak z toho Gladbach ukope zase těsnou výhru i když budou hrát tužku..

Reagovat
Bayern +

Pridlho váhal s odkopom, chcel prihrať na najbližšieho hráča ale trafil presne Reusa. Ten výborne spracoval a vystrelil. Okrem chyby Neuera sa ale zasa preukázala zbrklosť a neistota Badstubera pri jeho prihrávke. Presne to, čo mu chýba na to, aby dosiahol stopérskej istoty Howedesa.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nebude problém s váháním. Ty odkopy má zvládnuté. Prostě mu to sjelo, to se může stát i nejlepším

Reagovat
Bayern +

Jasné, ja ho zasa nezhadzujem úplne, ale proste chyba to bola, a to hlúpa.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je jasné, ale větší možnost, že udělá chybu při odkopu je, když to napálí z první, takže si nemyslím, že by něco prováhal

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se blbě rozehrává, když Tymo stojí zády k míči a hra ho vůebc nezajímá a Buyten taky nejevil snahu se uvolnit..

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach

Reagovat
Kenneth

Reeeeeeeeeeeeeeeeeeeus . Neuer

Reagovat
jv

Už, když mu to tam Badstuber posílal, tak jsem si říkal, že by z toho něco mohlo... Marco ale potom s přehledem.

Reagovat
smazaný uživatel

lepší začátek si Hříbata přát nemohla :-)

Reagovat
Bayern +

Presne.

Reagovat
smazaný uživatel

Marco krásně

Reagovat
slovaňáák

Mala hrubka.:))

Reagovat
smazaný uživatel

Jen lehce, těšíš se na neděli? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Prej Hartig ve Spartě

Reagovat
didosh

Pěkný zápas ,doufám že Gladbach vyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

ter Stegen eště v A repre nebyl ?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měl sedět v A týmu, když si může zachytat v mládežnických?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hm to mě jaksi nenapadlo.

Reagovat
jv

Reagovat
REPLIKATOR

určitě se dočká

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Herrmana

Reagovat
smazaný uživatel

*nn

Reagovat
smazaný uživatel

a teď zaspal Lahm či Timo

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš Robben by zasloužil profackovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Borussia

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň dali normální gól

Reagovat
smazaný uživatel

TOOOOOR!!!

Excelentní Hankeho nahrávka, navíc to podělal Robben. Nic lepšího se stát nemohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Táhni

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to vidim bledě..

Reagovat
smazaný uživatel

Copak už ti TYP EF nepřijde k smíchu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě neni konec jo. A stim TYP mě neser, přepsal sem se no.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím Gladbach velmi dobře organizovaně do obrany, nebezpečné brejky. Bayern neskutečně chybuje v rozehrávce, chybí tomu moment překvapení.

Reagovat
jv

Ty kombinace Gladbachu nemají chybu, Favre je frajer.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Tomanatura

zatim parada ze strany Borussie

Reagovat
REPLIKATOR

Pěkně Borussia Ještě jednoho na cestu

Reagovat
stas87

k teme stopera do bayernu-mal by na to mertesacker v pohode kebyze ho bayern v lete kupi z arsenalu?

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc by je ani tolik nestál a Per byl v BL král.

Reagovat
Bayern +

Tak to snáď nikdy neklapne, nechcem ho, nehodí sa.

Reagovat
smazaný uživatel

to už bych spíše věřil tomu, že by přišel Tasci

Reagovat
jv

Vidíš, možná nejreálnější možnost, ale zase pořád úplně nenavázal na ty předešlý výkony...

Reagovat
JozkokozleJ

Posledny zapas pred zimou hral vyborne, ale tie predosle vykony co som videl boli velmi slabe...

Reagovat
Bayern +

To by som sa nehneval, Tasci by teoreticky na Bayern mal, Merte už nie. V postate zo štvorice Tasci, Subotić, Hummels, Howedes sa dá slušne vybrať, ja som určite za posledného.

Reagovat
smazaný uživatel

Mertesacker na Bayern nemá, podle mě je asi tak na stejný úrovni jako van Buyten..

Reagovat
smazaný uživatel

Merte snad ne ten se mi nelíbil už ve Werderu a v repre...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč si ho neměl rád ve Werderu ? Mě se hrozně líbil. Hrál čistě, pozičně snad nejlepší stoper v lize, nebezpečný při standartkách, měl jsem ho rád.

Reagovat
smazaný uživatel

to už je ale tak 3 sezony zpátky, když s nim nehrál Naldo, tak to bylo příšerný a před gólmanem, kterýmu je občas jedno, co bude s protihráčem to neni vhodný...

Reagovat
Bayern +

Navyše ako ho sledujem v AFC, tak ešte aj tie štandartky sú mizerné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam šel hrozně dolů. To málo co jsem z AFC viděl (zápas se Swansea třeba) hrál otřesně, ale furt věřím, že si zvykne a půjde nahoru.

Reagovat
Arne

Na toho nadávali pomalu i fanoušci Werderu, v posledních dvou letech šel šíleně dolů... Za Tasciho , ten po tej jednej špatnej sezóně je zpět na svojí úrovni a tou by i na Bayern měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Že bych byl zaslepenj.

Reagovat
Arne

Já nevím, no... Tak někdy kolem 2009, možná o rok dřív, byl určitě top v bundeslize, ale teď šel strašně dolů... Že ho přesto koupil Arsenal, to mi vyrazilo dech, abych se přiznal.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně těch 10 mega to je docela pálka.

Reagovat
Arne

Tak ze širší špičky BL a reprezentant Německa, to bez ohledu na formu zas do nižších čísel jít nemohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já počítal tak s 7-8. Navíc nekončila mu smlouva?

Reagovat
Arne

Jo, nějak za rok asi jo... Ale stejně, pro tebe je to nejlepší stoper BL a prodával bys ho za osm mega? To je málo, smlouva nesmlouva.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší než kdyby mi frnknul za rok zadarmo. Navíc v lednu už by měl nižší cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby by nebyl ochoten prodloužit tak bych ho musel v lednu prodat.

Reagovat
jv

Podle mě úplně ne, ale to je možná způsobený celkovou hrou VfB.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim absolutní spokojenost. Uvidíme, co předvede Bayern po pauze. Zatím dost bezzubej.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že je na to dost brzo, ale Schalke, BVB, Bayern, Gladbach v LM to by byla bomba.

Reagovat
Godwinson

A mohlo by to být i v takovém pořadí :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ne . BVB, Bayern, Gladbach, Schalke.

Reagovat
Arne

Ale o Gladbach mám strach.. Ať už půjdou do předkola LM nebo EL, ten trojí zápřah bude strašnou hrozbou.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně už teď mají jistý odchod 2 stabilních článků základní sestavy.

Reagovat
jv

Jj, to je může položit. Ale pořád je tam Favre.

Reagovat
smazaný uživatel

Tymo . Ten se mí líbil dneska snad nejvíc a oni ho stáhnou.

Reagovat
Arne

Teď ta hra Bayernu bude mít kvalitu, mohlo by bejt ještě drama... Kroos se Schweinim ve středu budou páni.

Strašně dneska chybí Ribéry, Toni nalevo nemůže hrát. Ne v tomhle systému.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to říkal hned na začátku, že tam Toni nemá hrát, ale tohle je vůlči Tymovi docela nefér hrál suprově to měl možná po tom zranění stáhnout Bastiana a udělat střed Kroos - Tymo.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl naprostej nesmysl.. Tymo sice slušnej dozadu, ale nedokáže ani trochu podpořit útok. Teď s Kroosem a Bastim to má jinej obraz.. mnheom líp se dostanem k 16tce, jen je tam už křeč, takže to jen centrujou do vápna..

Reagovat
smazaný uživatel

jen měl Alaba asi zůstat na postu Tima a Kroos se prohodit s Müllerem a ten ještě s Arjenem

Reagovat
smazaný uživatel

Hm ale zatím to vypadá, že pravdu máš ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reus - Herrmann paráááááááááda

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ten Reusův pas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reus?! .. Neuvěřitelná, ale fakt neuvěřitelná nahrávka!!!

Reagovat
Godwinson

Ach jo, to je smutný.

Reagovat
slovaňáák

Debakl.

Reagovat
smazaný uživatel

výborně, Reus si může dělat co chce a všichni na něj jenom koukají

a Neuer předvedl klasickou chybu při vybíhání, když se zastavil v půlce cesty

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš Lahm tam stál a čuměl jak puk.

Reagovat
smazaný uživatel

celá obrana, ale když gólman vyběhne, tak si to nesmí v půlce rozmyslet, tak jak to má v oblibě Čech

Reagovat
smazaný uživatel

A to eště Neuer dneska předvedl čechovský výkop.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer je dneska celkově nějak mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem něco tušil, když tady určitý člověk napsal, že "typ" EF je k smíchu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Pěkně se mu to vrátilo. Teď bych se vsadil, že už se tu neukáže nebo se zmůže jenom na nadávky.

Reagovat
smazaný uživatel

Di doprdele.

Reagovat
JozkokozleJ

To je nejaky slang, ci to je fakt z neznalosti?

Reagovat
jv

Co jsem říkal...

Reagovat
Erdovec

Gladbach to je krása

Reagovat
Erdovec

asi jsem jim přinesl štěstí co?

Reagovat
Godwinson

Joo!

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň, že se Basti trefil neuvěřitelný, co všechno zblokujou hráči VfL

Reagovat
smazaný uživatel

Stranzl

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund s Reusom bude nieco neskutocne

Reagovat
Erdovec

všimli jste si toho že Stranzl má na dresu na břiše krev? nevíte z čeho?

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý příjmení

Reagovat
Bayern +

Hmm, strašidelný výkon. Až na poslednú 15-minútovku naozaj nekoukatelný futbal zo strany Bayernu, naopak Gladbach výborne, miestami trochu zalezení, no vyplatilo sa. Naozaj som takúto biedu z našej strany nečakal, i keď nás dosť nalomila tá Neuerova chyba. Čo ma ale dostalo úplne a už nikdy nechcem vidieť, bol dnes Robbenov výkon. Juppove striedania tiež neboli dvakrát k veci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty střídání jsem naopak považoval za povedený a to, že střídání je jedna z Juppovo slabin. Tymo na středu, to je tragédie co se týče rozehrávky. S Kroosem to vypadalo úplně jinak a minimálně proti týmům co brání v 10ti bych ho tam chtěl vidět. Tymo má asi tak kvalitní práci s míčem jako Gómez

Reagovat
Bayern +

No, ja zasa možno za povedené považujem akurát Rafinha za Boatenga. Tam sa ale už Jupp sekol preistotu pred zápasom, že zas a znova hral Boateng RB, snáď tam už bude nastupovať minimálne.

Prvé striedanie: nehovorím, že Alaba neoživil, ale ak to bolo skôr k tomu, aby sa Kroos presunul na CM, potom nechápem, prečo tam nešiel Olić, keď celý tím hrá na pätách, bez pohybu a on na LW Olić nepríde... Posledné striedanie taktiež nie príliš ideálne, pretože keďže sa už Van Buyten zranil a Jupp nemohol doslova odstrániť z hry Robbena, tiež mal ísť Olić a následne 3-5-2, však čo iné, keď je 0:3. Nerozumiem, čo akože tam mal Gustavo zamiešať.

Reagovat
Darren Fletcher

gladbach som videl v sezóne prvýkrát a bola to paráda. držím palce

Reagovat
Erdovec

Reagovat
jv

O hodně přicházíš.

Reagovat
JozkokozleJ

Ich kontry na jeden dotyk su neuveritelne + ter Stegen. Niekedy ma bavi i ta ich prepracovana defenziva... Ale ja vzdy mam vyssie mansafty, ktore sa snazia zlomit supera utokom, nez obranou... ale na M´gladbach sa proste da pozerat.

Reagovat
Darren Fletcher

ter stegena mam v stoke city v fm :)) sezona 15/16, striedaju sa s begovicom

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že Rafinha nehrál už od začátku, ten narozdíl od Robbena nebo Boatenga něco dopředu zkoušel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozný výkon. Neuer to proti tomu Gladbachu snad dělá schválně, nebo Jupp já nevim. Každopádně podle mě nejhorší výkon za celou sezónu. Po většinu zápasu to bylo jen bezmyšlenkovité obléhání pokutového území, Robben hrůza, Muller hrůza, Boateng hrůza, Lahm hrůza, jedinej kdo byl jakš takš k něčemu byl Alaba, chvílema i Goméz. Ale kdo mě nejvíc zklamal byl Lahm. Třetí gól jeho a ty jeho k níčemu nájezdy na bránu Gladbachu kdy si pak zasekl míč šel na střed a nahrál pomalu na půlku.. Ani jeden centr. Jestli chceme vyhrát všechno, tak se tohle nesmí stávat. Pak nevim, proč v šedesátý minutě nepřišel na hřiště Olič, běhavej hráč do hry bez pohybu, to je to nejlepší co mohlo bejt, nebo pak po zranění Buytena kdy do hry jde defenzivní záložník Gustavo.. Střídání, hra, jednotlivé výkony - HRŮŮZA!!

Reagovat
smazaný uživatel

Měl bych dotaz, čím to, že první Bundesliga a třetí liga už mají na tento víkend zápasy a druhá liga začíná až později ?

Reagovat
.13

Ten Jendrisek teda dopadol, ja ze ked odide Cisse tak bude dostavat sancu v zaklade a zrazu... Vsak bilanciu nema zlu 8/2 na to ze vacsinou striedal neni zle

Reagovat
JozkokozleJ

A to este na hrote je pred nim Dembélé, ktory je na ACN. Jendrisek ale uplne typicky hrotak posledne roky nie je.

Reagovat
.13

vsak ja viem, noo na toho Dembeleho som zabudol

a sak on aj kridlo hrava alebo hocico v utoku, ale nechapem preco ho nestavaju.

Mne jeho pohyblivost a bojovnost dost imponuju

Reagovat
smazaný uživatel

zas Janker.... hlavně, že budem sázet na mladý a všechno

Reagovat
JozkokozleJ

Ale tak Neumann mal pocas pripravy nejake problemy, ak si dobre spominam...

Reagovat
Arne

Jak píše Jožko, on na tom není fyzicky nejlíp... Měl snad něco s loktem nebo ramenem.

Je to určitě škoda, ale Django je výbornej, dost mu věřím.

Reagovat
exse

Tak Polák i Jiráček v základu, su zvědavej co kluci ukážou.

Reagovat
stas87

3.2. 18:00 dynamo-furth,jel by nekdo?

Reagovat
Arne

Já určitě ne, je to moc brzy... Neni to ten stejnej termín, co jsme plánovali FCN - BVB?

Reagovat
smazaný uživatel

je

Reagovat
jv

Je no.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný nástup. Teď udržet tempo

Reagovat
stas87

na dejagaha to bol faul,wolfsburg mal kopat 11ku...paci sa mi zatial dejagah

Reagovat
jv

Je výbornej. Jinak dal se pískat i ten zákrok Brečka na Schäfera...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tohle ofside nebyl. Škoda, 2:0 po 7 minutách by se mi líbilo víc

Reagovat
stas87

co to tam ta obrana vyvadza?jeden ho krizuje a druhy neodkopne...to mohol norimberk potrestat

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí pouští dost hraniční zákroky. Doufám, že to bude pouštět aspoň na obou stranách

Reagovat
jv

A Polák už zase dostává sodu...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

skoda hertha!!perfektna akcia

Reagovat
Arne

To jo, ale jinak zatím nic moc... Jinak Hloušek zatím solidní, kope všecky standardky a vůbec ne špatně. Pekhart magor, takovej skluz na Kobiho a míč někde v hajzlu, já bych ho z fleku poslal ven.

Reagovat
jv

Standardky má skvělý. Jinak co ve hře, je hodně vidět, nabízí se?

Reagovat
Arne

Ve hře směrem dopředu nic extra... Dozadu až na jednu situaci si to celkem dobře hlídá.

Reagovat
jv

Hm. Poslední dobou mám právě pocit, že hraje, jako kdyby hrál beka a ne křídlo, respektive na jistotu. Snad se do toho zase dostane.

Reagovat
Arne

On hraje beka, aspoň dneska.

Reagovat
jv

Aha, aha. Měl jsem zato, že tam bude Plattenhardt.

Reagovat
stas87

no tych nebezpecnych zakrokov tam bolo viacej z obi dvoch stran...pride mi ze norimberk je v strede pola o kusok doraznejsi a presnejsi nez hertha,jj,lopta davno prec a este ho dojel...blb

Reagovat
smazaný uživatel

jinak tvůj oblíbenej Furth drtí v přípravě Austrii Vídeň

Reagovat
stas87

kukas to?ja mam zaply wolfsburg a sledujem herthu,hra occean?

Reagovat
smazaný uživatel

ještě abych sledoval přípravu těchto dvou "podřadných " týmů Hele, jen jsem to zahlídnul na Livescore, když jsem hledal svoje zápasy. Mimo jiné hráli dnes přípravu i GieKSa a ta remízovala s Koronou Kielce

Reagovat
stas87

no pekne ptekvapenie,gks sledujes len vysledkovo?oni maju problem so zachranou ze?sakra to boli casy ked hrali este ekstraklasu...

Reagovat
smazaný uživatel

čas od času kouknu i na zápas. Není to nic extra pohárovýho, žádný převratný fotbal, hodně se trápí. Nejlíp na tom byly asi před dvěma lety, to do posledních kol hráli o postup do Ekstraklasy. Od té doby to jde zase dolů kvalitativně

Reagovat
JozkokozleJ

Do 20. minuty pekna slabota a neuveritelne individualne chyby. Ale teraz sa to trochu zlepsilo.

Ale ten Pekhart predviedol neuveritelne svihadlo.

Reagovat
Arne

To je zase gól za všecky prachy... Zrovna jsme je docela tlačili, dalo se na to i koukat.

Jinak nevím, nakolik to je tím včerejším zápasem, ale dneska mi to přijde tak o úroveň nebo dvě níž.

Reagovat
JozkokozleJ

Prave... druha polovica prveho polcasu uz bola dobra... a pride taky gol

Teren sa mi zda o dost horsi, nez vo vcerajsom zapase, co ma za nasledok tie nepresnosti v strede pola (zvlast Niemeyerovi to nejak neide - kazi lahke prihravky a i dost fauluje). A tiez, treba si priznat, ze dnes hraju horsie mansafty nez vcera

Reagovat
Arne

Já vím... Ale přijde mi to jako hroznej sešup.

Jinak když Skibbe říkal, že upřednostňuje herně silný DM, co umějí dát přihrávku na hrot, tak jsem doufal v Lustiho... A zase hrají ti dva statisté.

Reagovat
JozkokozleJ

V par prognozach sa Lusti objavil, tak som tiez dufal... Ale aj tak by (snad) bola najlepsia ta nasa spekulacia s Ebertom na DM.

A pacilo sa mi ako dnes Lasogga sa najprv hlasil o roh a ked postranny ukazal na, ze sa bude kopad od brany, tak mu Lasogga dal palec hore, ze dobre rozhodol... Az sa sudi smial.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

a dal ho Esswein

Reagovat
jv

No, tady to není o nic lepší podívaná.

Reagovat
smazaný uživatel

A taky se mi zdá, že zatím pro hru Norimberku není moc platný.

Reagovat
JozkokozleJ

Prilis kontaktov s loptou nemal. Ak hra Nürnberg na kontry, prilis mu to nesedi... Uvidime, ci sa poucil po zapase v Kölne, kde dostal hned druhu zltu. Nie zeby som mu ju zelal, ale nebolo by zle...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

No teda nevím. Standardek měl snad pět, jedna z toho nedoletěla ani do šestnáctky a jedna či dvě šly přímo ke Kraftovi.

Reagovat
Arne

Jestli jich kopal pět, tak tři z toho dost smrděly, z toho já to posuzuju... Ale co, jak tak koukám, tak si pleteš i Ronnyho s Lasoggou, takže do toho asi děláš deset věcí najednou nebo koukáš fakt na jinej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dzanka

kde sledujete Wolfsburg prosím, nějaký odkaz?

Reagovat
Dzanka

díky Eurosport

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček tam běhá jako jelito a ještě si ani nekopl do míče... To co tam mele ten českej komentátor Eurosportu to je taky kvalitka...

Reagovat
jv

Když mu nikdo nenahraje.

Reagovat
jv

Soudím, že na ten zápas koukáš kvůli Jiráčkovi?

Reagovat
smazaný uživatel

nikoliv, jen čekám až to "galapředstavení" skončí a ES přeladí na Masters(snooker).

Reagovat
jv

Aha.

Reagovat
F.Torres

tak koukal sem od 30. minuty a s polákem tvořili celkem jistej střed, získávali míče a dobře je rozdávali, ale na Jiráčkovi je vidět, že neriskuje a snaží se hlavně neudělat chybu

Reagovat
jv

Přesto jednu udělal a už mohlo být zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Do Prdele, nahrávejte tomu Jiráčkovi, nedostal snad ještě ani jednu nahrávku

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm tak snad Höwi střídá, i když je chvilka do poločasu. Snad bude v pořádku. Nemělo by to být nic vážného..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Papa. Konečně trochu uklidnění

Reagovat
stas87

hertha si koleduje o druhy gol...este ze ten pekhart je drevo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Eiglerova přihrávka.

Reagovat
stas87

jj,nadherna akcia,nerozjel to hlousek?

Reagovat
smazaný uživatel

Abych řekl pravdu, tak nevím.

Reagovat
Arne

Šílená klika... Směrem dopředu nulový, hrůza zápas. Nevím, jestli se to vyrovná tomu zápasu z prvního kola, ale nedá se na to dívat.

Mimochodem Skibbe tam pošle Bena, kterej se evidentně od nějakýho listopadu trápí, a nejlepšího hráče přípravy Toruna nechá sedět.

Reagovat
stas87

torun by sa teraz velmi hodil pride mi akoby si zaloha absolutne neverila a norimberk je agresivnejsi a loptu da rychlo od nohy...od herthy som snad nevidel ani narazecku...plno nepresnosti a chyb to sa potom tazko hra a vytvaraju sa sance

Reagovat
smazaný uživatel

to je bída, ty vole

Reagovat
jv

Sakra, dneska jsem si vybral parádně, snad to večerní zápas napraví.

Reagovat
stas87

skoda to malo byt vyrovnanie

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle teda Hunter slušně zazdil. Parádní přihrávka Obasiho

Reagovat
Arne

300. pro Herthu (ne tu dnešní)

Reagovat
JozkokozleJ

Druhy polcas este horsi nez prva polovica prveho polcasu...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fuchs To už jsem v té bráně viděl.

Reagovat
stas87

nemal byt ebert teraz vyluceny? zajel do nej nezmyselne..

Reagovat
Arne

Mohl bejt... Ale ne při metru tohohle zápasu.

Jinak chystá se Djurićin, ten tam nějakýho šmudlu dá.

Reagovat
stas87

norimberk tam mal minimalne 4 ostre,velmi ostre zakroky...

to je jedno kto,treba jraft v nastaveniu,hlavne at sa vyrovna

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, no ale co se da delat, Koln dneska hraje jako skvadra z horni dolni, Wolfsburg vede zaslouzene...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď teda musím Huntera pochválit. Napadání funguje skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, ten Uchida se mi už delší dobu nepozdává. Dopředu skoro na nic a vzadu dělá spoustu chyb..

Reagovat
smazaný uživatel

S přehledem zvládnutý zápas. Až na lehkou nekoncentrovanost a pasivitu na konci zápasu nemám moc co vytknout

Reagovat
jv

Gratulace. Snad se zítra dotáhnem.

Reagovat
Arne

Ten Höwiho výskok před první brankou, to jsem teda koukal... Tam měl trampolínu, ne? To zranění jak vypadalo, bude to na dlouho?

Jinak fakt, úplně si vzpomínám na první kolo, jak jste po rozích hořeli a dneska to bylo úplně obráceně (aspoň co se brankových situací týče).

Reagovat
smazaný uživatel

Srazil se myslím s Papadopoulosem, takže nic moc. Ale nevypadalo to až tak hrozně. Na moc dlouho to nevidím

Reagovat
stas87

tato prehra je pre koln prilis kruta sance na remizu boli urcite

Reagovat
smazaný uživatel

No mne se ani moc nezdalo, dle meho skromneho nazoru hrali docela priserne... skoro se nedostali k mici, nebyli schopni temer zadne utocne akce po zemi, vsechno spis pres nakopavani, casto si nahravali dozadu. Jako sance meli, o tom zadna, ale celkove ten obraz hry se mi zdal byt ve prospech Wolfsburgu, tudiz si podle me vice zaslouzili vyhrat. Nicmene samozrejme by se mi vic libila remiza, pripadne sice prohra, ale po dobre odvedene praci.

Reagovat
stas87

wolfsburg mal vacsie percento drzanie lopty a hral dobre po vapno,moc sanci nemal koln hral len na brejky ktore mali byt lepsie zakoncene...nebezpecnejsi za stavu 0:0 bol jednoznacne koln

Reagovat
jv

Wolfsburg hrál, Köln měl šance. Jako to, co měl Novaković, to se musí dávat, tohle se jentak nevidí. Ale pokud by se to hodnotilo za předvedenou hru, tak asi Vlci byli o ten jeden gól lepší, i když to taky mohlo skončit 4:1 a nikdo by nemohl říct ani popel...

Reagovat
smazaný uživatel

no, sestřih byl dohromady dán tak, že to mohlo skončit výhrou vlků 5:2

Reagovat
Arne

No, Nova tam měl dvě tutovky, pak Clemens tuším a ještě jedna tam byla... Na druhou stranu ty dvě penalty ze začátku byly evidentní, takže celkově asi zaslouženě Wolfsburg.

Reagovat
jv

Přesně. Jako Vlci herně lepší, ale totální impotence vepředu, chybí útočník, o čemž už svědčí nasazení Dejagaha a hlavně Kooa na hrot (i když Askhan byl MOTM). Nova evidentně ještě neměl seřízený mířidla, jinak si to ani neumím vysvětlit...

Jinak takovej vliv, jako má Poldi na hru Kozlů hned tak někdo nemá. Prsty v každej akci, standardky, má pod palcem úplně všechno, toho musí udržet za každou cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

len 5 nahradnikov snad sa nikto nezrani..dnes necakam nic,snad sa ukzae trybull a konecne ekici

Reagovat
smazaný uživatel

dneska jsou dva docela zajímavé přátelské zápasy. Hansa Rostock si na blížící se závěr zimní přípravy pozvala Lokomotiv Moskva a Wisla Krakow si to rozdá se St. Pauli.

Reagovat
tomasinho

Prčo nehraje Götze?

Reagovat
Arne

To ti tu nikdo nepoví, ale zkus kouknout do preview, třeba tam zmínka bude..

Reagovat
tomasinho

Nechtělo se mi číst.

Reagovat
jv

Délkou?

Reagovat
tomasinho

Ne, koukal jsem u toho na City-tottenham, tak jsem nechtěl mco promeškat, jinak bych si to přečetl.

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Keviiiiin Skvělá práce Shinjiho!

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam ta obrana HSV vyvádí?

Reagovat
jv

Bruma se zase ukázal.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
slovaňáák

Lewa zkušeně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Lewa!

Reagovat
smazaný uživatel

tralalalalalalalala....

Reagovat
smazaný uživatel

Slušný první poločas, důležitý první gol - tam nechápu, co dělal Bruma? Vždyť mohl vystavit Kevina úplně jednoduše do ofsajdu. Ale co, dobře pro nás :-)

A Lewa ukazuje, že tu důvěru dokáže splatit :-) je to můj oblíbenec, takže i když je Barrios o něco lepší fotbalista, tak doufám, že ho už Lewa do základu nepustí - pokud nějak neklesne jeho fora.

Reagovat
slovaňáák

Bruma je prostě Bruma. Takovej loňskej Silvestre.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana HSV je úplně mimo. Děláme si, co chceme. Škoda Lewy, že to nerozdává líp ty přihrávky. Chce si dát víc gólů, ale nějaká ta narážečka by byla efektivnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bruma je podepsaný snad pod všechny goly.

Kuba si to za poslední podzimní výkony zaslouží, konečně se dostává do formy. Dneska hraje víc než slušně.

A jak tak koukám, tak záloha HSV té defenzivě taky moc nedá. Celkově je to od nich bezzbubost.

A Lewa by měl nahrávat, za tohohle stavu není potřeba to brát pořád na sebe..

Reagovat
smazaný uživatel

HSV dneska trpí na finální přiohrávky a Brumu

Reagovat
jv

Už před zápasem jsem psal, že on nám ten zápas vyhraje sám.

Reagovat
slovaňáák

Drobňase je mi fakt líto, když vidím tu obranu, za kterou chytá..

Reagovat
Arne

Kagawa je fantastickej... Lewa to udělal skvěle při tom gólu, ale jinak ve hře se mi moc nelíbí, až na tu situaci před třetím gólem moc hamouní a taky mohl dát další tři branky.

Reagovat
smazaný uživatel

100% souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

i mistr tesař se někdy utne

Reagovat
smazaný uživatel

Co si budeme povídat, šance si zahazovat dneska může dovolit. Ale to solování rozčiluje i mě.

Reagovat
smazaný uživatel

no, o pár gólů víc a BVB by šel na první místo

Reagovat
smazaný uživatel

jj, teď sem koukal na tabulku a první tři týmy budou mít za pár minut po 37 bodech.

Reagovat
smazaný uživatel

tak viděl, že to dneska jde lehce, tak to párkrát zkusil. Aspoň do budoucna vidí, že by to tolik neměl přehánět a vsadím se, že i Klopp ho za tohle seřve.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Dneska parádní, byl u všeho důležitýho. Jinak bych se měl po dnešku asi omluvit Kubovi... Je vidět, že když chce, tak by to i šlo, ale zase dnešní HSV není žádný měřítko.

Reagovat
smazaný uživatel

Heiko tam šel jak blázen, rozhodčí výborně a Kuba s přehledem.

Reagovat
smazaný uživatel

byl to Diekmeier, ale takhle nesmyslný zákrok ve vápně jsem dlouho neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Aha sorry.

A tohle bylo jako co? Výuka fotbalu? Učebnice, zbav se Brumy.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Tak to byla škola... Už ta přihrávka na Kubu od tuším Leitnera parádní a pak ten ťukes... Škoda slov.

Reagovat
jv

Jojo, byl to Moritz.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda. Tam byla chyba od Pisczeka, že to nezavřel za Subotičem, na kterého tam byli 2 hráči HSV.

Reagovat
slovaňáák

Na chvíli se vzdálím a přijdu o dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

Drobnýmu vážně nezávidim, chytat dneska za Jefreym, Heikem a Robertem

aspoň Paolo čestný gól (a u Langeraka se ukázalo, že když se na něj střílí, tak to jde)

Reagovat
smazaný uživatel

Roman by měl být příští kolo zpět, takže můžeme být poměrně v klidu :-)

Reagovat
jv

On je hlavně Langerak nerozehranej a navíc ještě po zranění... Jinak to tam sbíral bezproblémů.

Reagovat
smazaný uživatel

Langerakovi nějak moc nevěřím a Roman tu taky nebude věčnost. Nebylo by na škodu přivést nějakého nadějného brankáře. Jinak co ten Focher? Toho tak nějak vůbec neznám

Reagovat
smazaný uživatel

tak on Lautern zase někoho připraví

Reagovat
jv

Když už bych si měl vybrat, tak bych bral Trappa.

Reagovat
jv

Nebo ter Stegena.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ten mě zaujal a to už nejen netradičním jménem.

Reagovat
jv

Ale Trapp je taky skvělej.

Reagovat
Arne

Jestli myslíte ten gól, tak tam podle mého nemohl nic jinýho dělat... Jinak celkem spolehlivej, byť ho HSV prakticky nezaměstnalo.

Reagovat
jv

Tak asi to měl zkusit vyrazit oběma rukama, ale je to težký soudit... Navíc koncentrace už asi taky nebyla taková, jaká měla být. Jinak tam sbíral ty centry spolehlivě.

Reagovat
Arne

On se tam oběma natáhnout nemohl, tak to zkusil jednou a nevyšlo to... Podle mě udělal všechno správně.

Zatím ani v Mnichově, ani teď zrovna pod palbou nebyl. Za oba góly víceméně nemohl a všechno co chytil, chytit prakticky musel. To ovládání vápna a klid se mi ale taky líbil.

Reagovat
jv

Asi máš pravdu. Jako je jasný, že na nějaký soudy je hrozně brzo, ale potenciál má, teď jenom, jestli to potvrdí i dál... Stejně Roman bude chytat ještě dlouho.

Reagovat
jv

Osobně mu hodně věřím.

Reagovat
jv

Od Bayeru zase klasická nezáživná hra pod Duttem, to se s fotbalem předváděným pod Juppem a hlavně Labbadiou nedá vůbec měřit. Aspoň, že dává šanci mladým...

Reagovat
JozkokozleJ

Suhlas, Bayer dnes dost slaby. Ocakaval som, ze ich Mainz v ramci tej sprchy na zaciatku druheho polcasu dorazi... a otoci. A Schürrle sa proste musi zlepsit.

Reagovat
jv

Přesně a nejen Schürrle... Tak jako, je mi jasný, že jim chybí Augusto, Barnetta, Sam a další, ale ta záloha je v současným složení prostě na boj o poháry nepoužitelná. A Rolfes paradoxně sedí na lávce - tím tomu dává arogantní Dutt korunu, fakt se na to nedá koukat. Ono už to bylo místama i loni, ale teď je to ještě horší. Takhle tam Dutt dlouho nepobude, LM ne LM...

Reagovat
jv

Reakce na Jozka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele