Bundesliga - preview 13. kola

18.11.2011, 09:02, aktualizováno 20.11.2011, 08:59
Previews
V poslední době se trápící Stuttgart se chce dostat zpět na vítěznou vlnu a má k tomu ideální příležitost, doma hostí ve švábském souboji poslední Augsburg. Kolo pak uzavřel Hamburger SV, jenž by si proti Hoffenheimu rád připsal své první domácí vítězství v sezóně...
VfB Stuttgart - FC Augsburg  (neděle 15:30)
V Mercedes-Benz Areně v neděli dojde k vůbec prvnímu bundesligovému střetnutí mezi Stuttgartem a Augsburgem. Zatímco domácí již tři zápasy v řadě nevyhráli a získali v nich jen dva body, Augsburg po minulém kole poprvé klesl až na samotné dno tabulky.

Přestože se oběma týmům nedaří, již v sobotu bylo skoro vyprodáno a v neděli, o níž tuto sezónu Stuttgart ještě nehrál, by měli ve Švábsku hlásit plný dům. "Je pro nás velmi důležité, že budeme mít tak velkou podporu v zádech. Samozřejmě, že bychom chtěli vyhrát, i kdybychom nehráli před vlastním publikem. Jsem si jist, že z hlediska individuální kvality na tom jsme lépe než soupeř," hýřil sebejistotou na tiskové konferenci týmový šéf domácích Bruno Labbadia.

Jeho optimismus však trochu kalí špatné zprávy z obranných řad. Arthur Boka bude kvůli neomluvené absenci na tréninku utkání sledovat jen z hlediště, navíc se po dvanácti ligových zápasech rozpadne stoperská dvojice Maza - Tasci, neboť prvně jmenovaný byl v posledním nešťastném mainzském utkání vyloučen. Připočteme-li k tomu i zraněné Celozziho, Delpierra, Schiebera a Audela, naděje před utkáním mírně vyhasínají. Vše navíc umocňuje i fakt, že jeden tým ze sestupové zóny již Stuttgart vyloupil - byl to Hamburk, který si v sedmém kole připsal svou vůbec první výhru!

"Abych pravdu řekl, v dobrém stavu není po výletu do Mexika a Hondurasu ani Zdravko Kuzmanović. Nachladil se a tudíž má podobný problém jako Khalid Boulahrouz, který kvůli tomu nemohl trénovat. Uvidíme v neděli," řekl Labbadia. Avšak náhradu za již zmiňovaného Mazu má. "Pokud bude Georg Niedermeier fit, nastoupí vedle Serdara Tasciho," prozradil.

Jestliže v defenzivní části hry Labbadia řešil spíše nepříjemné problémy, na levém křídle prakticky nemusel řešit nic. Nasadit může jak Traorého, jehož by čekal start proti svému bývalému klubu (v Augsburgu působil v rozmezí let 2009-11), a také Okazakiho, jemuž se během reprezentační přestávky podařilo dvakrát skórovat do sítě Tádžikistánu. "Mám z toho radost. Ale toto utkání nebude jen o nás. Augsburg hraje vždy velmi pečlivě, což ukázal i doma proti Bayernu Mnichov. Měl velkou smůlu, že prohrál 1:2. V tom utkání ukázal, co to je týmová hra," zakončil Labbadia a pak se společně se sportovním ředitelem Fredim Bobicem zakousli do červené klobásy. Tisková konference totiž probíhala na exkluzivním setkání s fanoušky.

Augsburg při své historicky první účasti v Bundeslize zažívá vůbec nejhorší období. Je na samotném dně tabulky, a pokud chce vytvořit tlak na Hamburk, jehož utkání bude následovat, musí zvítězit. K tomu by mu mělo pomoci kolem čtyř tisíc fanoušků razících směr Stuttgart. "Jsme rádi za naše fanoušky. Hráči budou na hřišti cítit podporu a pak možná překonají i sami sebe," radoval se kouč FCA Jos Luhukay, u nějž podpora fanoušků je opravdu tím posledním, co by mohlo neslavné výkony mužstva omlouvat.

Velkou komplikací však dost možná bude zranění týmové jedničky a duše týmu Simona Jentzsche. Dvojka Amsif sice proti Bayernu jen dvakrát inkasoval, nicméně pokud něco Augsburg teď potřebuje, tak je to jistota a právě tu mohl Jentzsch přinést. Jentzsch však není jediným, kdo bude chybět - připojil se k němu i obránce Jonas de Roeck, ten však kromě prvních pěti kompletně odehraných utkání jen sestavou paběrkuje.

To samé se naproti tomu nedá říct o Hajime Hosogaiovi. Japonský hráč v Augsburgu hostuje z Leverkusenu a mohl by si nechat patentovat svou efektivitu - letos na tři góly potřeboval jen pět střel a v tomto ohledu je nejlepším ligovým obráncem. Něco ze své produktivity by tak mohl a zřejmě i měl propůjčit útočníkovi Möldersovi - fanoušci a hlavně kouč Luhukay na něj jako na své útočné eso před sezónou hodně spoléhali, jenomže sám Sascha Mölders od druhého kola gólově mlčí. "Je to jako každý jiný zápas - chceme brát body. Faktem zůstává, že si nesmíme dovolit ztratit kontakt s týmy před námi. Proti Bayernu jsme neodehráli zlý zápas, jenomže jsme postrádali kvalitu. Musíme proto zamakat ve Stuttgartu a znovu si vytvářet šance. Mohu slíbit jediné - nedáme se," pravil na závěr odhodlaně Luhukay.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Kvist, Kuzmanović - Harnik, Hajnal, Okazaki - Cacau
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Amsif - Reinhardt, Callsen-Bracker, Langkamp, Verhaegh - Hosogai, Davids - Brinkmann, Baier, Werner - Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.60 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - TSG Hoffenheim  (neděle 17:30)
Hoffenheim cestuje do Hamburku a při současné mizérii bere jen body. Podobně je na tom ovšem i domácí tým, který by konečně rád pod Thorstenem Finkem zvítězil.

To, že se Hamburku v Imtech Areně nedaří, je všeobecně známé - vždyť v ní nevyhrál již deset utkání v řadě. Špatným trávníkem, špatnou polohou tribun či čímkoliv jiným to ale rozhodně není - v úterý zde přátelské utkání proti Nizozemsku sehrála německá reprezentace (v sestavě s obráncem Dennisem Aogem) a zvítězila 3:0. Thorsten Fink tak ve snaze zabránit dalšímu neúspěchu ihned na další den svým svěřencům pouštěl jednotlivé sekvence z onoho utkání - jestliže totiž Rothosen ani tentokrát nezvítězí, bude tomu již pojedenácté v řadě a vyrovnají tak neblahý rekord z rozmezí dubna 2006 a ledna 2007, kdy se trápili pod Thomasem Dollem.

"Hráči v Leverkusenu podali dobrý výkon a ukázali, na co mají," hodnotil minulý zápas svého týmu Fink. Ovšem i on se může postarat o rekord - první tři zápasy ve svém novém působišti nevyhrál, což se naposledy podařilo Franku Pagelsdorfovi v roce 1997. Pro vítěze Ligy mistrů to může být zneklidňující, ale také uklidňující - Pagelsdorf pak na lavičce bundesligového dinosaura vydržel ještě čtyři roky.

Se svým týmem chtěl zapracovat hlavně na ofenzivě. Vždyť v prozatím žádném utkání pod jeho velením HSV ani jednou nevedlo jako první. Tuto nepříjemnou statistiku by měli společnými silami ukončit Berg s Guerrerem, kteří se podle všeho postaví s Ivem Iličevićem na lavičce v zádech v útoku vedle sebe. "Potřebujeme nahradit Mladena Petriće. Lepší koncovka nám citelně chybí. Už to nějak musíme protrhnout," myslí si Fink, jehož potěšil i návrat nizozemského obránce Jeffreyho Brumy.

Problémy s útočnou aktivitou má i Hoffenheim. Z posledních šesti zápasů má průměr skóre jen 0,5 branky na zápas a to ještě k tomu jen díky jednomu muži - Vedadu Ibiševićovi. A prakticky se ani není čemu divit - vždyť třeba takový Chinedu Obasi, který by měl branky nejen obstarávat, ale také je střílet, se naposledy v lize prosadil 25. dubna loňského roku, kdy shodou okolností sinsheimský klub poměrem 5:1 porazil právě Hamburk.

"Díry jsou zalepeny, všichni se po přestávce znovu těší na Bundesligu. K dispozici mám téměř všechny hráče," velebil si zdravotní stránku svých hráčů Holger Stanislawski, který bude postrádat jen Jaissleho, Ibertsbergera a Guldeho, jenž se dostává do zápasové praxe. K samotnému Stanislawského a HSV se váže celkem silný příběh. Ještě v útlém mládí koketoval s HSV, nakonec však dal přednost rivalovi St. Pauli, se kterým až do letošního léta spojil celý svůj fotbalový život. Sladkou odměnou mu pak byla loňská výhra v derby, kterou mohli fanoušci St. Pauli slavit po více než třiceti čtyřech letech. Stanislawski se tak netají tím, že by si něco podobného rád zopakoval, byť na lavičce Hoffenheimu.

"Jsou pod větším tlakem než my. Pokud se nacházíte v suterénu tabulky, musíte doma vyhrávat. My tam budeme hlavně chtít hrát fotbal," zpozorňuje Stanislawski. "Nemám strach. Třeba takový Peniel Mlapa zahrál výtečně v jednadvacítce a možná to zopakuje i teď. Překonal velké zranění a opravdu se na něj těším, udělal na mě dojem. A jsem také zvědav na Andrease Becka, ten si sice poranil stehno, ale snad jej stý zápas za 1899 nemine," přeje si holohlavý kouč.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Westermann, Brums, Aogo - Töre, Rincón, Kačar, Jansen - Berg, Guerrero
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Braafheid - Johnson, Rudy, Salihović - Obasi, Babel - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.50 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Norimberk je podle formy nejhorším bundesligovým týmem současnosti a dle historických análů by se na tom nemělo nic změnit ani v sobotu, kdy frankský klub zavítá na půdu tuze nenáviděné soupeře - Schalke.

Není divu, že toto utkání má na první pohled jasného favorita. Vždyť Schalke letos po dvanácti kolech uhrálo tolik bodů, jako loni za celý podzim (22) a prohrálo pouze jedno z posledních šestnácti ligových utkání proti Norimberku (loni 1:2). "Stoprocentně chceme získat body. Beru jenom to, když se všechny budou počítat nám," vyhlašuje před utkáním rozhodně kouč Huub Stevens, po jehož příchodu Königsblauen bodově neuspěla jen v jednom z deseti dosavadních utkání.

"Je to pro nás velmi důležité, zejména proto, že nám chybí několik hráčů a navíc jsme další ztratili na delší dobu," zmiňoval Stevens na předzápasové tiskovce Jeffersona Farfána s Benediktem Höwedes, které bude postrádat až do konce podzimu. Zkušený nizozemský stratég ale beznaději nepropadá. "Máme dobrý tým. Není to tak, že každý hráč může hrát pouze na jedné pozici. Existuje několik možností a já jsem velmi rád, že mám tak širokou škálu výběru."

Pro jeho družinu však bude důležité především jako první vstřelit gól - poté, co se mu to povedlo, vždy za posledních osmadvacet let Norimberk porazil. "Opravdu není podstatné, kdo kde bude hrát. Je důležité, aby každý hráč, který bude na hřišti chtěl přesvědčit o svých kvalitách. Norimberk má ve svých řadách několik velmi dobrých hráčů. My ale hrajeme doma a jistá výhoda by tak měla být na naší straně," zakončil Stevens, jehož Royal Blues je nejčastěji skórujícím týmem v lize během druhých poločasů (18).

Hromy a blesky. A možná něco ještě horšího by po utkání mohlo létat v kabině Norimberku. Jeho trenér Dieter Hecking se totiž posté postaví na jeho lavičku a jako nejlepší odměnu by si přál výhru. "Hráči se během reprezentační přestávky poctivě připravovali. Jsem si jist, že na Schalke můžeme odehrát důstojné utkání," doufá Hecking, jehož tým již sedmkrát v řadě nezvítězil - tak špatnou formu momentálně nemá žádný tým z nejvyšší německé soutěže.

A to není všechno, neboť výčet věcí hovořících v prospěch Schalke pokračuje. Oba týmy se v bundesligové historii střetly ve 48 zápasech a der Club síť gelsenkirchenského protivníka rozvlnil jen 47krát, což je, pokud kvůli krátké přítomnosti v BL nepočítáme Hoffenheim, nejhorší bilance proti jakémukoliv jinému mančaftu. Na sebevědomí tak týmu nepřidalo ani oddálení návratu útočníka Bunjakua a Pekhartovo odcestování domů (úmrtí v rodině), kteří se společně s Pinolou a Nilssonem do utkání nepodívají. Pozitivem tak bude alespoň návrat brankářské jedničky Raphaela Schäfera a Didaviho.

"Schalke je v útoku velmi silné. Jenomže ze špičky také nejvíce inkasovalo, což znamená, že je zranitelné," hledal skulinky v soupeřově hře Hecking. Aby Bavoři po osmnácti letech na hřišti Schalke zvítězili, budou se muset vyvarovat hloupým chybám v obraně - vždyť právě ty jej letos shazují dolů. Statistika pěti nařízených penalt proti norimberské brance za dvanáct utkání nemá v Bundeslize obdoby a mluví za vše.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Uchida, Papadopoulos, Matip, Fuchs - Jones, Holtby - Pukki, Raúl, Draxler - Huntelaar
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Wollscheid, Klose, Plattenhardt - Simons, Feulner - Frantz, Didavi, Esswein - Eigler
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Freiburg čeká další z mimořádně důležitých domácích vystoupení, tentokrát na Badenova-Stadion dorazí staronový účastník nejvyšší soutěže - berlínská Hertha. Ani v tomto duelu však nebude SCF veden jako favorit, neboť na Starou dámu ztrácí propastných šest bodů.

Svěřence Marcuse Sorga nerozjeli letošní sezónu zrovna tím nejlepším způsobem a nic nenasvědčuje tomu, že by měli zopakovat něco podobného, co se povedlo tomuto skromnému celku ještě pod vedením Robina Dutta. I když malý záblesk naděje tu přece jen je, před reprezentační přestávkou totiž dokázali freiburští přivézt cenné tři body z Norimberku, což byl jejich teprve druhý bodový zisk z venkovních hřišť.

Aby však byla nálada na jihu Německa ještě o poznání lepší, tak by bylo potřeba vyhrát i následující utkání s Herthou, čehož si jsou domácí dobře vědomi. "Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom tento zápas dovedli do vítězného konce a získali tři body," vyhlásil Sorg. V tomto ale domácím nenahrává statistika, neboť po výhře vždy následovaly hned tři porážky. K Mujdžovi s Nicuem přibyl nově na marodku také Schuster.

Celek z hlavního města dokázal překousnout obrovské zklamání, jež Berlínem prolétlo po nečekaném sestupu a co víc, ihned po roce se Hertha do bundesligy vrátila a vše napovídá tomu, že by se tu měla, jakožto tradiční celek znovu natrvalo usadit. Před cestou do Bádenska tak mají svěřenci Markuse Babbela jasný cíl - získat tři body, díky kterým by se znovu vzdálili spodku tabulky. "Chceme využít jejich problémů v defenzivě," nastínil kapitán André Mijatović.

I přes značně propustnou obranu se však musejí mít hosté na pozoru, i nadále totiž v dresu Freiburgu řádí loňský střelecký fantóm Papiss Demba Cissé. Ten jako jeden z mála hráčů dokázal navázat na výkony z minulé sezóny, aktuálně má na svém kontě již osm zářezů. "Cissé nepotřebuje mnoho šancí ke vstřelení branky, musíme si proto v defenzivě počínat zvlášť opatrně a koncentrovaně," nabádá Babbel, jenž se může spolehnout na kompletní enklávu.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Hinkel, Barth, Krmaš, Bastians - Flum - Putsila, Makiadi, Rosenthal - Cissé, Dembelé
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lell, Hubník, Mijatović, Kobiašhvili - Ottl, Niemeyer - Ebert, Raffael, Ramos - Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.50 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
V soutěžních zápasech Kölnu s Mainzem platí jen jedno pravidlo - vždy vyhrává domácí tým. Zlomí probuzený Mainz tuto tradici na hřišti doma dominantního Kölnu?

Samotné utkání má v bundesligových zápisech důležité místo - němečtí statistici totiž začali v roce 1992 sbírat nejpodrobnější data o zápasech v nejvyšší německé soutěži a nejvíce práce z hlediska faulů měli 6. srpna 2005, kdy spolu odehráli své první střetnutí mezi německou smetánkou právě sobotní rivalové. Dohromady jeden na druhého spáchali hned sedmdesát faulů za devadesát minut.

A Mainz zřejmě hru, kterou fotbalová pravidla nepovolují, bude potřebovat i tentokrát, neboť Köln se po nepříliš přesvědčivém výkonu rozjel a v posledních třech zápasech před vlastním publikem vždy zvítězil a k tomu ani jednou neinkasoval (Hoffenheim 2:0, Hannover 2:0, Augsburg 3:0). Ve všech případech navíc Köln nastoupil v improvizované sestavě. "Není vyloučeno, že tomu tak nebude i tentokrát. Může se to stát znovu. Naším prvořadým úkolem ale je, abychom se soustředili na vlastní hru a ne na to, v jaké sestavě hrajeme a proti komu," upomínal v pátek trenér domácích Stale Solbakken.

V tomto ohledu ale dánský kouč fanouškům svých svěřenců přinesl dobré zprávy. Po zranění menisku se do základní sestavy vrátí kapitán Pedro Geromel, stejně tak se zády laborující Kevin McKenna. "Sice se zatím ještě tolik dobře necítí, nicméně je to hráč s velmi dobrým přístupem a kvantem zkušeností. Jsem velmi šťastný, že mohu tyto hráče uvítat zpět," pokračoval Solbakken. Jedním z hráčů, které ale zřejmě vítat nebude, je český obránce Zdeněk Pospěch, kterého zná ze společného působení v Kodani. "Je to velmi dobrý obránce, který může velmi nebezpečně zaútočit. Nicméně, teď to má v Bundeslize přeci jen o kapku těžší."

Diváci v RheinEnergieStadionu se možná o víkendu dočkají také nové vycházející hvězdy německého fotbalu Mitchella Weisera. Jméno sice moc neříká ani německým odborníkům, avšak Solbakken si jej nemohl při hodnocení přípravy během reprezentační přestávky vynachválit. "Nechal jsem si jej v prvním týmu. A není to kvůli tomu, že je synem zdejšího trenéra, ale proto, že si to zaslouží. O víkendu mi předvede, jak je na tom psychicky. I v tomto ohledu mu věřím, protože v tréninku se velkých jmen absolutně nebál," zakončil Solbakken slovy na adresu Weisera, jemuž sedí pozice obránce i záložníka na obou krajích.

Jestliže z něčeho má Mainz strach, pak je to Lukas Podolski. "Vždyť se jedná o hráče, jemuž dal Bůh do vínku i schopnost rozhodovat zápasy sám od sebe. Jsme si plně vědomi, že jedním z našich úkolů bude také dostat jej ze hry. Ale musíme se na to zaměřit jako tým," prozradil během předzápasové tiskové konference kouč hostí Thomas Tuchel. "Nechceme se přizpůsobit hře Kölnu. Rádi bychom hráli ve vlastním tempu."

Tuchel měl v poslední době velké starosti s použitelným personálem. Utkání v rodném městě mine Marcela Risseho, hrát nebudou ani Polanski se Schönheimem, spekuluje se i o použití Choupo-Motinga a kapitána Noveskiho. "Myslím si, že Nikolce nastoupí. V pátek mu dáme intenzivnější trénink a uvidíme. Jde o to, aby mi v pátek byl schopen říct, jak se cítí," dodal Tuchel, jehož tým neposílí ani stále se léčící Adam Szalai.

Podle samotného kouče je Köln na vzestupu. A to nejen díky výkonům, ale také díky tomu, že půjde novou cestou, neboť prezident Wolfgang Overath se již nechystá kandidovat pro další období. "Je to velmi speciální klub. Nedovedu si představit, že by u nás měli pracovníci takový vliv na hru týmu. Samotný tým je velmi kompaktní a nebezpečný vepředu. Abychom uspěli, musíme jako první skórovat. Z posledních dvou utkání proti nim jsme snad již načerpali dostatek zkušeností. Nesmíme hrát naivně," uzavřel Tuchel.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Geromel, Pezzoni, Eichner - Riether, Matuschyk - Clemens, Jajalo, Peszko - Podolski
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospěch, Bungert, Noveski, Fathi - Kirchhoff, Baumgartlinger, Soto - Ivanschitz - Müller, Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.50 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Hannover 96  (sobota 15:30)
Wolfsburg zatím stále marně hledá ideální formu a pohybuje se povážlivě blízko sestupovým pozicím. V nadcházejícím dolnosaském derby proti Hannoveru už ale své fanoušky nebude chtít za žádnou cenu zklamat.

Vlci zkouší všechno možné, i přesto se pořád nemohou z dolních pater tabulky za žádnou cenu dostat. Aktuálně jim sice patří třináctá příčka, od pásma sestupu je ovšem dělí pouhé tři body, což pochopitelně trenéra Magatha a vedení klubu nemůže nechat klidnými.

V posledních týdnech se navíc Wolfsburgu vůbec nedařilo. Nejprve před vlastními fanoušky nezvládl duel proti berlínské Hertě, s níž prohrál 2:3, před reprezentační přestávkou pro změnu schytal těžký debakl 1:5 od Dortmundu.

"S dosavadním vývojem letošního ročníku zatím nejsem vůbec spokojený. Nedá se říct, že by tu byl jediný důvod našich neúspěchů, je to naopak souhra několik faktorů. V létě například přišlo několik nových hráčů, takže je pochopitelné, že chvíli trvá, než si na nový klub zvyknout. Ne všichni navíc mluví německy. K tomu všemu jsme měli řadu zranění. To vše může za to, že v zápasech děláme tolik chyb," prohlásil Magath.

Špatné výsledky Wolfsburgu zatím odnesli především Sotirios Kyrgiakos s Janem Polákem, kteří byli kvůli nepřesvědčivým výkonům dokonce přeřazeni do B-týmu. Proti Hannoveru se tak na hřišti určitě nepředstaví, podobně jako Thomas Kahlenberg a Thomas Hitzlsperger.

Zatímco pro Wolfsburg bude nadcházející duel nesmírně důležitý, na druhé straně barikády pod nějakým zvýšeným tlakem hrát určitě nebudou. Vždyť v současnosti se pyšní ziskem devatenácti bodů a patří jim uspokojivá šestá příčka.

Na druhou stranu je ale nutné zmínit, že ani Hannoveru se nedávné ligové duely nevyvedly úplně podle představ. Po senzačním vítězství proti vedoucímu Bayernu svěřencům trenéra Slomky nejprve nevyšel duel na půdě Mönchengladbachu (1:2), posledně se naopak rozešli smírně doma se Schalke. Do třetice už tedy budou chtít pochopitelně zvítězit.

Problémem ale je, že Hannoveru se proti Wolfsburgu dlouhodobě nedaří. V minulém vzájemném zápase sice vyhrál, předtím ale musel skousnout šestizápasovou sérii porážek. Nyní navíc bude postrádat hned trojici fotbalistů - zranění do hry nepustí Carlitose, Andreasena a Haugera. Nominováni pak nebyli ani mladíci Akdari, Avevor a Aycicek.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Hasebe, Chris, Madlung, M. Schäfer - Träsch, Josué - Ochs, Jönsson - Dejagah, Mandžukić
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Chahed, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Pander - Schlaudraff, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.40 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Ještě před večerním šlágrem v Allianz Areně si pro nás sobotní program nachystal lákavou předehru v Mönchengladbachu, kde domácí Hříbata, jakožto nejsvětlejší překvapení letošního ročníku přivítají další pozitivní vzezření právě probíhající sezóny Werder Brémy.

Sobotní duel v Borussia-Parku zažije mimo jiné i jedno kulaté jubileum, domácí kouč Lucien Favre si totiž odtrénuje již stý bundesligový zápas. Švýcarského stratéga však více než vlastní statistika zajímá nadcházející soupeř, kterým tentokrát bude rozjetý Werder. "Brémy jsou v této sezóně opět velmi silné. Loni na tom nebyly nejlépe, teď už jsou ale zpět tím nebezpečným týmem," vysekl soupeři poklonu Favre.

Borussia však nemusí trpět přehnaným respektem, momentálně je to právě ona, kdo platí za jeden z černých koňů soutěže. Ostatně dokazují to i statistiky, Gladbach v kalendářním roce získal skvělých čtyřicet devět bodů, k tomu v letošní sezóně na domácím trávníku jako jediný celek společně s H96 ještě neprohrál. "V nastoleném trendu bychom chtěli pokračovat," uvedl sportovní ředitel Max Eberl. K tomu ještě nepomůže zraněný De Camargo.

Ani přístavní celek ovšem nehraje v letošním ročníku druhé housle, ba právě naopak. Werder se po zpackané minulé sezóně výrazně zvedl a v současné době znovu okupuje nejvyšší příčky. Kdybychom měli označit jednoho hráče, který stojí za brémským vzepětím, tak nelze zmínit nikoho jiného než Claudia Pizarra, doposud jedenáctigólového střelce. Drtivou většinu ze svých branek však peruánský kanonýr vsítil na Weserstadionu.

A když k tomu přičteme bilanci Brém v Borussia-Parku, kde od jeho otevření v roce 2004 z šesti utkání dokázaly vyhrát pouze jedinkrát, tak je respekt zelenobílých na místě. "Gladbach hraje v ohromné pohodě, především díky tomu předvádí tak pohledný fotbal. Dokázali se neuvěřitelně zvednout. Jako tým mají skvěle vyváženou ofenzivní i defenzivní část," varuje kouč Thomas Schaaf. Ten se musí kromě dlouhodobých marodů obejít i bez nemocného Nalda.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Hanke
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Sokratis, Prödl, Wolf, Ignjovski - Bargfrede - Fritz, Hunt - Ekici - Arnautović, Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.50 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Ač to možná zkraje sezóny nevypadalo, tak zápas v Allianz Areně znovu slibuje tu nejlepší možnou podívanou, Bayern jakožto lídr vyzve druhou Borussii Dortmund. Po více než půl roce se sice pozice obou celků prohodily, Mnichované mají ovšem i tak soupeři co vracet, ani Borussen však jistě nedají svou kůži lacino.

Poslední vzájemné utkání by v Bavorsku nejraději vymazali z paměti. BVB si loni počínalo v Mnichově naprosto suverénně a zcela po zásluze si po výsledku 1:3 odvezlo do Vestfálska tři body, které daly definitivní odpověď na to, kdo získá celkové prvenství. "Neměli jsme tehdy náš nejlepší den," vzpomíná Bastian Schweinsteiger, který bude kvůli zlomenině klíční kosti držet svým spoluhráčům palce v hledišti.

Nyní se však bavorský velkoklub nachází ve zcela odlišné situaci. Po letní přestávce, kdy do Mnichova dorazilo hned několik posil včetně Manuela Neuera, je to právě Bayern, kdo navázal na suverénní jízdu Borussie. "Dortmund hrál v poslední sezóně skvěle a zaslouženě ovládal Bundesligu, ale letos je Bayern naprosto odlišný tým," zdůrazňuje kouč Jupp Heynckes. To, že jeho slova nejsou jen zdvořilostní frází, dokazují takřka všechny statistiky, kterým jeho svěřenci vévodí.

Bodový rozdíl mezi oběma celky činí již pět bodů, i tak ale zůstávají Bavoři na pozoru, právě BVB totiž patří k historicky největším rivalům. "Mají obrovský ofenzivní potenciál a kvůli nám jistě nezmění svou hru," varuje zkušený lodivod, ale zároveň dodává. "Všichni musíme ukázat, že jsme první zaslouženě. To teď bude po několik následujících týdnů naším denním chlebem," dodal. "Když předvedeme naše maximum, tak budeme brát tři body," doplnil Mario Gómez.

I co se týče personální stránky, tak začíná v Bayernu svítat na lepší časy. Po dlouhé době je totiž velká pravděpodobnost, že by se na trávníku objevil Arjen Robben, jenž konečně dokázal vyléčit problémy s třísly a pro sobotní důležité utkání je tak již plně k dispozici. "Jsem rád, že jeho utrpení skončí," uvedl Heynckes. Kromě již zmíněného Schweinsteigera však nebude připraven nastoupit ještě pomalu se vracející Breno a potrestaný Tymoščuk.

Na druhém břehu stojí Dortmund, který se po rozpačitém úvodu konečně rozjel a sérií šesti zápasů bez porážky dal všem kritikům jednoznačnou odpověď na to, že se s ním musí i letos vážně počítat na nejvyšší příčky. Do Mnichova sice žlutočerní cestují jako outsider, i tak ale nechtějí dát domácím nic zadarmo. "To slibuje, že by mohl být k vidění opravdu dobrý fotbal," věří trenér Jürgen Klopp.

Cesta k případnému úspěchu je z hostujícího pohledu veskrze jasná. "Víme, že pokud chceme v Mnichově pomýšlet na bodový zisk, tak si budeme muset sáhnout na opravdové dno," je si vědom energický kormidelník. "Klíčem k úspěchu bude bezchybná defenziva, máme v tomto ohledu dostatečnou kvalitu, abychom i za takovýchto okolností dokázali hrát dobrý fotbal. Musíme podobně jako v minulé sezóně naplno využít svůj potenciál," nastínil.

Na rozdíl od domácích je na opačné straně velká pravděpodobnost, že by jedna opora mohla na trávníku v sobotním šlágru chybět. Na tréninku reprezentace si Marcel Schmelzer přivodil svalové zranění a není zatím vůbec jisté, zda se stihne dát včas do pořádku. Dortmundští lékaři svádí souboj s časem. "Bude to o chlup. Nechceme však před nadcházejícími duely riskovat," připomněl Klopp. Mimo hru nadále zůstávají Subotić a Koch.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm - Luiz Gustavo, Alaba - T. Müller, Kroos, Ribéry - Gómez
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Löwe - S. Bender, Kehl - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.90 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Kaiserslautern - Bayer Leverkusen  (pátek 20:30)
Třinácté kolo si pro nás hned na úvod přichystalo vydatný předkrm na Betzenbergu, kde domácí ďáblové přivítají Leverkusen. Pro oba týmy půjde o mimořádně důležité klání, Lautern chce pokračovat v cestě do klidných vod, zatímco Bayer počítá každý bod, jež ztrácí na čelo tabulky.

V Kaiserslauternu vládne v posledních týdnech dobrá nálada. Tradiční značka na německé fotbalové mapě dokázala sérií čtyř zápasů bez porážky napravit nepovedený vstup do sezóny a dala tak vzpomenout na týmového ducha a morálku, která tento celek zdobila v minulém ročníku. V tomto trendu by FCK rádo pokračovalo i proti Bayeru. "Na zápas s Leverkusenem se těšíme už jenom z toho důvodu, že se bude hrát pod umělým osvětlením," prohlásil Mathias Abel.

I přesto ale mají ve Falcku na čem pracovat, výsledky a především pak předváděné výkony na domácím hřišti by měly být první na řadě. "Můžeme a především pak se musíme neustále zlepšovat, do konce sezóny nás čeká ještě dlouhá cesta," nabádá kouč Marco Kurz. Ten se bude muset obejít bez nemocného De Wita, zraněného Micanskiho a připraven do hry ještě nebude ani Sippel, jenž nedávno absolvoval stomatologický zákrok, na lavičce ho tak zastoupí Knaller.

To na druhé straně je situace trochu jiná. Werkself měla podle předsezónní prognózy bojovat o příčky nejvyšší, místo toho však svěřence Robina Dutta trápí značně nevyrovnané výkony, a když se k tomu přidala i dvojí zátěž v podobě Ligy mistrů a navrch přišla některá zranění klíčových hráčů, tak se dostal ambiciózní celek pod velký tlak. "Jistě, že nějaký tlak vnímáme, ale podle nás je něco podobného normální," uklidnil fanoušky Dutt.

Leverkusen čeká v nadcházejícím období opravdu náročný program, včetně středečního utkání Ligy mistrů, kdy do BayAreny dorazí londýnská Chelsea. O to důležitější tak bude z hostujícího pohledu právě nejbližší utkání v Kaiserslauternu. "Je to pro nás velmi, velmi důležitý zápas. Ještě do Vánoc chceme ztenčit naše manko, ale nesmíme se nechat strhnout, musíme hrát i nadále naši hru," je si vědom hostující kormidelník.

To, co však Werkself před nabitým programem nehraje do karet je i nadále velmi početná marodka, na kterou nově přibyl Schürrle, jenž si z reprezentačního srazu přivezl nachlazení a není tak jisté, zda bude pro nejbližší utkání k dispozici. "André sice zůstal v Leverkusenu, jsme však spolu v telefonickém kontaktu. O jeho případném startu se rozhodne až těsně před utkáním," vysvětlil Dutt. Mimo hru zůstává i Balitsch, rehabilitaci se poté podrobují Adler, Barnetta a Augusto.
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Amedick, Abel, Bugera - Sahan, Kirch, Tiffert, Fortounis - Shechter, Kouemaha
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Castro, M. Friedrich, Toprak, Kadlec - L. Bender, Rolfes - Sam, Ballack, Schürrle - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov1291232:428
2.Borussia Dortmund1272326:923
3.Werder Brémy1272323:1623
4.Borussia Mönchengladbach1272315:923
5.Schalke 041271424:1822
6.Hannover 961254316:1719
7.VfB Stuttgart1253418:1218
8.Bayer Leverkusen1253415:1618
9.TSG Hoffenheim1252515:1317
10.Hertha BSC1244416:1716
11.1. FC Köln1251620:2616
12.1. FC Kaiserslautern1234510:1513
13.VfL Wolfsburg1241715:2513
14.1. FSV Mainz 051233616:2312
15.1. FC Norimberk1233613:2012
16.Hamburger SV1224615:2510
17.SC Freiburg1231816:2710
18.FC Augsburg121569:228
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FC Kaiserslautern - Bayer Leverkusen
sobota 15:30Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy
sobota 18:30Bayern Mnichov - Borussia Dortmund
neděle 15:30VfB Stuttgart - FC Augsburg
neděle 17:30Hamburger SV - TSG Hoffenheim

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
jv

Lautern jedem.

Reagovat
smazaný uživatel

Trapp taková hrubka

Reagovat
smazaný uživatel

trapna..

Reagovat
smazaný uživatel

Stane se.

Reagovat
jv

Škoda, tohle bude FCK těžko otáčet.

Reagovat
Arne

Zapnul jsem to tak deset minut zpátky a přijde mi, že je tam úplně komorní atmosféra... Se na to fakt tak vybodli nebo mám špatnej přenos?

Reagovat
jv

Potom, co Trapp pustil tu ránu Ballacka, tak hraje víceméně už jen Bayer. Lautern se sice snaží, ale bohužel tam ta kvalita není taková, to za takovýhoto stavu proti Leverkusenu otáčet... Navíc Sam to dílo dokonal. A to po první půli to s FCK vypadalo více než nadějně, velká škoda. Tu atmosféru bych přisuzoval zřejmě tomu, i když ono ani v první půli to nebylo dneska nic extra.

Reagovat
smazaný uživatel

Od Bayernu dneska očekávám výhru, pokud budou mít hráči den, může do skončit i o 2,3 góly. 3:0 - Goméz, Goméz, Goméz jako loni proti Hannoveru.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeeeeeeernn!!!!Jákákoliv výhra bude dobrá,Dortmund je ve formě,ale my vyhrajeme.Už se na zápas nemůžu dočkat!

Reagovat
stas87

1-2,bude to skvely futbal a nakonci rozhodne lewandowski

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 gomez-gotze ...pěknej kurz na Schalke na ostrou 1

Reagovat
smazaný uživatel

Bojim se, kdyby nechyběl Schweiny, tak to vidim celkem jasně, ale bohužel hráč, co ho dokáže nahradit, bude hrát podhrot .

Reagovat
Bayern +

Možná ne. Jak jsem říkal včera, mám tušák, že Robben bude v základě. Já doufám, že ne a v takovém případě je nejideálnější záloha Alaba, Gustavo - Müller, Kroos, Ribery.

Reagovat
smazaný uživatel

Špatný by nemuselo bejt ani Kroos, Gustavo - Muller, Alaba, Ribéry, ale to neni asi moc realný.

Reagovat
smazaný uživatel

...proč je Schalke nazváno "Royal Blues"?

Reagovat
smazaný uživatel

royal = královský

blues = modrá

Reagovat
Arne

To je jasný... Spíš je to trošku divný, u Sunderlandu bys taky nenapsal "schwarzen Katzen", ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to podle mě mnohem lepší, než tam mít dvakrát Königsblauen, nebo pořád dokola psát Schalke. Je ale pravda, že mnohem lepší by bylo psát Královská Modrá.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě máme "die Knappen"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem schwarzen Katzen jako označení SAFC se mi líbí. Stejně tak jako čierne mačky.

Reagovat
Tomanatura

*schwarze

Reagovat
Arne

Nemyslím si.

Reagovat
Arne

Ne, máš pravdu... Já jsem si to teď kontroloval na německým googlu a tam mají "schwarzen", ale Němci ty koncovky kolikrát umějí hůř než my.

Reagovat
smazaný uživatel

ty to máš dobře, kdyby to bylo v druhém pádě no (jestli to teda je "den..."

Reagovat
Arne

Však říkám, že Němci ty koncovky neumí... Kdybych tam měl die, tak je to s -n, ale bez členu je to správně "schwarze".

Reagovat
smazaný uživatel

pravda ale zrovna tady v tom případě jsem o užití členu ani neuvažoval

Reagovat
Tomanatura

navic si nemyslim, ze by Nemci meli nekde ''schwarzen Katzen''. Urcite pred tim bude nejaky artikl, takto to zni strasne blbe.

Reagovat
smazaný uživatel

= Köngisblau u Lauternu jsem se taky neužívá Red Devils nebo naopak u United Die Roten Teufel či u Liverpoolu Die Roten

(nebo u Slavie "die Genähten")

Reagovat
smazaný uživatel

Moc to řešíte.

Reagovat
jv

To je fakt.

Reagovat
stas87

na kolko je presna predpokladana zostava werderu?ignjovski na strednom zaloznikovi nezahral zle s kolinom,tak snad tam bude aj teraz,arnautovicove by som nechal dneska sedet a nasadil by som rosenberga,inak celkom suhlas,hlavne aby dnes ekici konecne ukazal to na co naozaj ma,minule bol po zasluhe prvy striedany hrac werderu!

Reagovat
jv

Tak podle všeho bude ta sestava právě takhle. Ignjovski bude na beku, protože Schmitz proti Kölnu Schaafa znovu nepřesvědčil a není se ani čemu divit, že ho nechá sedět. Jinak před Rosenbergem bude dostávat přednost Arnautović, to už je asi i kvůli tomu, že Marcusovi konči smlouva daný... Akorát bych možná místo Ekiciho nasadil Marina, i když ten je zase čerstvě po zranění. Dneska může být klíčová absence Nalda, to může nakonec rozhodnout.

Reagovat
smazaný uživatel

16 – Fortuna Düsseldorf are the only German professional team not to have lost a competitive match this season (16 games). Fortune.

Reagovat
Woods

mam takeho citaka, ze Gomez dnes ide po dalsie 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe už se nemůžu dočkat FCB vs BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Mintál dával gol za Hansu

Reagovat
smazaný uživatel

BREAKING: Köln v Mainz cancelled after referee Babak Rafati attempted suicide.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Dneska parádní program, jako předkrm utkání v Borussia Parku a potom přijde to hlavní, snad to dopadne dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

standartka a teraz by sa na nu velmi hodil naldo

Reagovat
jv

Zatím od Borussie parádní fotbal, Werder se až na standardky nemůže dostat do hry. Jinak se potvrdilo, že absence Nalda může být klíčová, ti ofenzivní hráči Hříbat si z té obrany udělají trhací kalendář. Hru Borussie každopádně žeru čím dál tím víc, trochu mi to připomíná nás před těma dvěma lety...

Reagovat
stas87

neuveritelne ze na nasu obranu staci 3-4 prihravky a nabeh hracov naldo neskutocne chyba,ignjovski nechape ofsajd system...dneska to nevidim vobec dobre.prehra 2-0 bude milosrdna

Reagovat
jv

Nejhorší je v tomhle ohledu Prödl, ten nestačí dlouhodobě, akorát, že když hrál Naldo, tak to nebylo tolik vidět, jako když je ve dvojici s Wolfem nebo dříve Mertem...

Reagovat
stas87

dneska to nie je len o prodlovi,inak suhlas dneska obrana ako by vypustala vsetky suboje,bez nasadenia,pohybu...neznizujem kvality hermanna ci reuse ale dneska je to zapsa pre nich,tych brejkov bude este vela,ason ekici ukazal zablesky toho preco sme ho kupovali,a na rovinu,tak vysoka pozicia v tabulke je omyl,skor to hracom nepomaha

Reagovat
jv

To ne, ale u něj je to dlouhodobý. Werder prostě nestačí v ničem, ten rozdíl je do očí bijící... Ekici měl pár skvělejch standardek, ale jinak taky nic extra neukázal, i když to se není čemu divit a není to jeho vina.

Jinak vím, že jim to obrana Brém až moc usnadňuje, ale i tak je ta ofenziva Borussie parádní, hlavně dvojka Herrmann - Reus by mohla hrát i poslepu...

Reagovat
stas87

nemam slov...

Reagovat
jv

Marco, další paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

zápas

Reagovat
stas87

5-0 gladbach je po pravu 3,my dneska hrame ako v 2.bl...to arnautovic nema ani sebavedomie?

Reagovat
jv

To už je exhibice...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm a já vsadil na Hannover

Jinak Reus parádní break.

Reagovat
smazaný uživatel

Schulz

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk je neskutečně zoufalý v té obranné části

Reagovat
stas87

moze si podat ruku s nami?

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že pravděpodobně jo

Reagovat
stas87

v podstate hrame v 10tich,ignjovski je naozaj paroida ne beka uz chapem arneho co asi zaziva ked hra kobi...nemyslel som si ze sme tak zavisly od nalda ale je to neskutocne...

Reagovat
jv

Spíš to vypadá, že úplně bez obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Baumjohann sice není Farfán, ale už má 2 asistence

Reagovat
smazaný uživatel

Jones mě teda dost vytáčí. Vůbec se mi nelíbí a to nejen v tomhle zápase

Reagovat
stas87

aspon ze ta hertha vedie mam na nu aj v tipovacke

Reagovat
smazaný uživatel

Na EF byl z BL jen Gladbach,kde jsem dal 0 a Bayern nebo ona je eště jiná tipovačka na BL?

Reagovat
Arne

Co jsem viděl ze sestřihu, tak docela zajímavý... Cissé dělá obraně problémy, Kraft vytáhl světovej zákrok, ale dvakrát tam dost zazmatkoval při malých domů.

A druhej gól parádně nacvičená standardka... Sice se tam ten míč dostal trochu s obtížemi, ale aspoň že tak.

Reagovat
stas87

kukam len werder ale parada zatial od vas co obrana?je to lepsie nez proti gladbachu?

Reagovat
stas87

ja uz na to nemam nervy idem kukat herthu

Reagovat
smazaný uživatel

Arangův gol neskutečnej

Reagovat
smazaný uživatel

Papa dneska skvělý. Drží tu obranu

Reagovat
jv

Tohle je až neuvěřitelný, jestli ty hráče udrží Favre s Eberlem ještě aspoň rok pohromadě, tak to bude paráda, pro BL jedině dobře.

Reagovat
stas87

celkom mi pripominaju dnes bvb,neskutocne jednoduchy a rychly futbal,dost hracov v zakonceni,ak by odisiel reus tak hermann bude polovicny

Reagovat
jv

Právě nesmí odejít. Ale i tak je tam dost šikovnejch hráčů, jako Bobadilla nebo De Camargo, tekže bych se ani tak o ten tým nebál, navíc tam jsou hodně nadějní mladíci prakticky na všechny posty, Favre tam odvádí skvělou práci. Ale podobnost s BVB tam je vidět docela značná, i když ono se není moc čemu divit, že to chtějí některý kluby kopírovat...

Reagovat
stas87

hertha dostala gol..tak to bude este drama,kraft nic nevidel

Reagovat
Arne

Jj, docela dost nás melou... Jinak co ten Werder, co vyvádí? Nakonec asi dobrý, že ten výjezd padnul, jako takovej ranec, to by nálada nebyla dobrá (jako já bych byl nad věcí, ale stejně).

Jinak když jsem dával Gladbach - Werder pět gólů a víc, moc jsem nečekal, že mi to takhle vyjde.

Reagovat
jv

Já bych na takovýmhle zápase docela být chtěl.

Jinak obrana Werderu bez Nalda jakoby neexistovala a nebo se přinejmenším vrátila do loňských kolejí... Ale ta útočná potence Gladbachu je úžasná, všechny akce na jeden dotek, prostě paráda, Favre postavil neuvěřitelně vyváženej tým ve všech směrech.

Reagovat
jv

Ale atmosféra tam je parádní, to se musí nechat. I když jako fanda Werderu bych nadšenej taky nebyl, to je jasný...

Reagovat
jv

Zatím až na Vlky parádní výsledky, snad to vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě co tam Ya Konan vyváděl.

Reagovat
jv

Nevím, nekoukal jsem.

Reagovat
jv

A Ekici zase střídanej předčasně...

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý hráč ten Reuse, ale co provádí obrana Werderu? takové mezery v bránění jsem dlouho neviděl.

Reagovat
jv

Stačilo se loni kouknout právě na Brémy.

Reagovat
herbage

Reus, ne Reuse

Reagovat
stas87

sokratis tak tymto to dneska korunoval...no,aspon spadneme na zadok a prebereme sa ignjovski v druhom polcase prekvapivo dobry

Reagovat
stas87

kurva,bsc

Reagovat
stas87

skoda,ramos mohol ich pekne vytrestat

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní zápas. Absence Höwiho nebyla vůbec znát, ale bojím se aby Papa takový výkon zopakoval. Uvidí se v derby, jak moc citelné jsou ty ztráty. Což mi připomíná, že derby neuvidím. Škoda, že se to takhle kryje, mohli to dát na neděli.

Reagovat
stas87

nemal do toho kraft ist? zbytcona strata herthy

Reagovat
Bayern +

Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Kroos, Gustavo - Robben, Műller, Ribery - Gomez

Jak jsem říkal.

Reagovat
slovaňáák

Tak a jde se na ně Sestava očekávaná, jsem zvědav jak se s tím popasuje Santana, ale věřím mu a doufám, že to zvládne.

Jinak Reus co předvádí zatím, to je paráda.

Reagovat
Kaze

Jak zatím hraje Bayern? Na nás se nedá dívat, bez Cleverleyho je to letos uspávačka.

Reagovat
stas87

kto je cleverley?

Reagovat
jv

Hráč ManU.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim nic moc.. Rozhodčí by se měl naučit, že píšťalka neni hračka, kdyby člověk jen poslouchal, má pocit ,že si s tou píšTˇalkou hraje dítě. Ribéry dive Kagawa dive . Schmelzerovo okopávání . Vubec na mě působí hráči Dortmundu jako takový hajzlíkové a ne jako sympatickej tým..

Reagovat
Tomanatura

Bremen Ale Reus je lahudka, po nem pujde Bayern jak divy...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele