Anglická Premier League - souhrn 36. kola

09.05.2009, 18:04, aktualizováno 11.05.2009, 23:08
Komentáře a souhrny
Newcastle v pondělní dohrávce doma otočil zápas s Middlesbrough. Manchester United porazil v derby City a odpověděl na výhru Liverpoolu. Druhé nedělní derby, tentokráte londýnské, skončilo vysokou výhrou Chelsea nad Arsenalem. Stoke v důležitém zápase vyhrálo na půdě Hullu a může se těšit na Premier League i v příští sezoně.

Everton FC - Tottenham Hotspur 0:0

09.05.2009 16:00

Góly: -

I přes Howardovu šestnáctou vychytanou nulu v sezóně nedokázal Everton využít zaváhání Aston Villy a zůstává na šesté pozici. Spurs po dobrém úvodu ztratili a dvě kola před koncem jim poháry zase o něco utíkají.

Deštivý zápas začal v dobrém tempu, když se oba týmy snažily uzmout otěže zápasu hned v úvodu. Tottenham spoléhal na rychlé přechody do útoku, což mu brzy nabídlo dobrou šanci. Nicméně střelu Robieho Keana stačil Yobo zblokovat. Stále častější skulinky v obraně domácích vedly k faulům. Po jednom takovém měl dobrou příležitost Bale, branku sice přestřelil, ale Pienaarovo předčasné vyběhnutí znamenalo opakování. Bohužel pro hosty i druhá střela mířila o centimetry mimo, tentokrát míč prosvištěl blízko vzdálenější spojnice.

Ve stále se zlepšujícím výkonu pokračovali hosté nadále, Keane po dvaadvaceti minutách pronikl do vápna a jen teč obětavého obránce zabránila míči, aby putoval mezi tři tyče. Bohužel, zápas slibující nadprůměrnou fotbalovou podívanou, zaostával na míle daleko oproti očekávání. Everton, který se v druhé polovině prvního dějství vrátil zpět do hry, zamezil svému soupeři v dalších gólových příležitostech, ale sám si musel počkat až do jednačtyřicáté minuty, kdy se Jo odpoutal od obránců, nicméně jeho střela přesto k brankáři nedoputovala díky obětavému Kingovi. Poslední šanci před změnou stran pak zahodil Fellaini, který se dostal díky Bainesovi ke střele z otočky, ale Gomese neohrozil.

Druhý poločas přinesl dvě výrazné změny. Přes přestávku se totiž po nepříjemném dešti přišlo na Merseyside slunce, což nabudilo domácí k ofenzivní aktivitě, kterou ve valné části poloviny první postrádali. První, o to krásnější, ránu vystřelil až po třinácti minutách Cahill z velké dálky, když míč napálil bez přípravy. Gomes by se natahoval marně, nicméně balon jeho levou tyč o pár decimetrů minul. Jen dvě minuty poté právě Gomes hrubě zachyboval, kdy mu již chycený centr vypadl z ruky, ale na zem se dostal dříve, než toho stačil využít Jo.

Stylově se před střídáním mohl rozloučit Gosling, ke kterému se odrazil na vápno míč. Střelu z první opřel o zem, Gomes neodhadl postavení své branky, a tak balon nechal putovat za svá záda. Mráz po zádech mu proběhl, když míč rozezvučel jeho tyč. Kontrovat na druhé straně mohl Defoe, ten se na vápně otočil s míčem a jeho kroucená střela zvedla ruce některých příznivců hostů, bohužel pro ně anglický útočník netrefil tyčku o několik centimetrů.

Všichni se tak těšili na náramnou poslední čtvrthodinku, kde povedená akce bude střídat druhou. To se ale ani zdaleka nestalo. Jak Everton, tak Tottenham si nevypracoval byť jedinou nebezpečnou střelu a diváci se tak v Liverpoolu gólu nedočkali.

Více informací k zápasu

Hull City - Stoke City 1:2

09.05.2009 16:00

Góly: 90. Andy Dawson - 41. Ricardo Fuller, 73. Liam Lawrence

Hull je opět o něco blíže sestupu. V klíčovém záchranářském duelu se Stoke opět padl a je posledním třem příčkám tabulky nebezpečně blízko. Na osmnáctý Newcastle má sice stále tříbodový náskok, Straky ale jejich zápas s Middlesbrough ještě čeká. O vítězství Potters se dnes postarali Fuller s Lawrencem. Za domácí v nastaveném čase pouze korigoval prohru Andy Dawson.

Vážnost situace, ve které se nyní Hull nachází, si hráči Phila Browna velmi dobře uvědomují a už v prvním poločase jasně ukazovali, že jejich dnešním cílem je vítězství. I přes řadu šancí ale míč do brány Thomase Sorensena propasírovat nedokázali. Ze začátku utkání sice Tigers působili dosti nervózně, poté se ale osmělili a výsledkem byla šance ve 13. minutě. Centr z pravé strany do pokutového území doletěl až k hlavě útočníka Daniela Cousina, který se snažil zakončit. I když se zprvu zdálo, že jeho pokus zamíří do sítě, nakonec letěl nad.

Hull ale pokračoval aktivněji i nadále. Po deseti minutách byl opět velmi blízko brance. Dostatek prostoru si dokázal najít záložník Garcia, který toho také nakonec využil ke střele. Z halfvoleje ale pálil přímo do náruče Sorensena. V 25. minutě přišla příležitost Zayatteho. Po rohovém kopu ovšem míč poslal nad. V závěru prvního dějství ožili také hosté a výsledkem byl gól v síti Boaze Myhilla. Po rohovém kopu míč propadl až k Fullerovi, který neměl se zakončením příliš velké problémy.

Domácí hráči neplýtvali příliš časem a v 47. minutě byli skutečně jen krůček od vyrovnání. Po dlouhém pasu do vápna Stoke nakonec zakončoval Kevin Kilbane a opět zachránil svůj tým od pohromy v podobě vyrovnání až Sorensen. Šance na vítězství mohl Hullu vzít krátce na to Whelan, míč ale poslal mimo. V 57. minutě si pro změnu vypracoval dobrou příležitost Garcia. Jeho hlavička však letěla přímo do náruče Sorensena.

Stoke se sice nemuselo nikam hnát, i přesto ale toužilo vstřelit druhý, pojišťující, gól. Blízko byl už Faye, ale v rozhodující moment zasáhl Zayatte a hostujícího obránce k zakončení nepustil. V 72. minutě se však už Potters prosadili. Nádhernou dalekonosnou střelou se prezentoval Liam Lawrence, míč k radosti všech hostujících fandů skončil za zády Myhilla. Hull se sice ještě snažil alespoň o vyrovnání, ale těsně před koncem dokázal zásluhou Dawsona pouze snížit.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Aston Villa 3:1

09.05.2009 16:00

Góly: 6. Danny Murphy (pen.), 46. Diomansy Kamara, 60. Diomansy Kamara - 14. Ashley Young

Minulá výhra Aston Villy nad Hullem byla zřejmě skutečně jen výjimkou. Dnes totiž na hřišti Fulhamu v poměru 1:3 opět padla.

Fulham nijak nezahálel a hned v úvodních minutách na svého soupeře vletěl. Svou aktivitu nakonec také přetavil ve vedoucí gól. Jako první mohl ale rozvlnit síť už ve 4. minutě Erik Nevland. Po skvělém centru Koncheského jeho hlavičku ovšem dokázal vychytat gólman Friedel. O dvě minuty později vybojovali Cottagers dokonce penaltu. Po faulu Milnera na Kamaru měli výbornou příležitost, jak se střelecky prosadit a zkušený exekutor Danny Murphy ani dnes nezaváhal. Friedel směr jeho střely sice vystihl, ale zastavit jí nedokázal.

To ale ještě rozhodně nebyl od hráčů Fulhamu konec. Ve 12. minutě se o tom fanoušci Villy mohli přesvědčit. V zakončení se opět objevil Nevland, jenže míč poslal nad. Jenže domácí defenzíva se zanedlouho dopustila chyby, která vedla k vyrovnávacímu gólu. Bez větších problémů, především díky špatnému bránění, se zapsal mezi střelce Ashley Young a zápas tak začal v podstatě znovu od nuly.

V 28. minutě ale mohlo být všechno opět úplně jinak. Nevland vybojoval rohový kop, po kterém vznikla před bránou Friedela zajímavá situace. Po centru Koncheského zakončoval Gera, jenže recept na amerického gólmana nenašel. O pár okamžiků později se celá šance téměř opakovala. Tentokrát ale zakončoval Kamara. Jeho první střela byla zblokována, druhá pro změnu letěla nad. Do vedení mohl poslat Villu ještě Young, jenže trefil pouze tyč.

Začátky dnes Fulhamu šly skutečně znamenitě. Druhý gól přidal pouhou minutu po zahájení druhé půle Diomansy Kamara. Na jeho střelu do levého dolního rohu brány byl už Friedel krátký a podruhé v utkání musel lovit míč ze své sítě. Nechybělo mnoho a za pár okamžiků to mohlo být 2:2. Místo k zakončení si udělal útočník Gabriel Agbonlahor, jenže míč poslal zase nad.

Tato nevyužitá šance musela Aston Villu v 60. minutě mrzet o to více, že Fulham vstřelil svůj třetí gól. Po Koncheského rohovém kopu a hlavičce Hangelanda přesně zakončoval Kamara. Hosté toužili za každou cenu bodovat, a proto se kouč O’Neill rozhodl hned pro dvojí střídání, kterým posílil útok. Místo Luka Younga a Nicka Shoreyho poslal na hřiště záložníka Nigela Reo-Cokera a útočníka Emila Heskeyho. Jenže ani s rozestavení 3-4-3 toho Villans příliš nepředvedli a opět padli.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - Portsmouth FC 2:0

09.05.2009 16:00

Góly: 31. Morten Gamst Pedersen, 58. Benni McCarthy (pen.)

Sam Allardyce se může radovat. Ve veledůležitém zápase se s jeho týmem nemohl Portsmouth rovnat a dvě kola před koncem tak Blackburn bude mít v nejhorším případě šest bodů náskok na osmnáctou příčku. Portsmouth po nemastném neslaném výkonu musí ještě zabrat.

Přes defenzivní hráz Pompey se po deseti minutách prodral McCarthy, který ztroskotal až na solidním zákroku brankáře Jamese. Hartova taktika "bránit a bránit" dělala ze zápasu frašku, kdy se jediná minuta neobešla bez špinavých osobních soubojů. Tým Sama Allardycea však zůstával nadále důrazný a po půlhodině se dostal k další šanci. Krásnou akci založil Diouf, který našel McCarthyho, ten prodloužil na Warnocka, jehož centr opět hledal Dioufa, který ale nedokázal dobře zakončit.

Nemuselo mu to být ale líto, hned dvě minuty poté totiž už domácí vedli. Warnock nakopl míč dopředu, kde si ho měl pohlídat James, ale kvůli Sambovi se míč dostal k Pedersenovi, který lehce zakončoval. O vyrovnání před poločasem se ještě pokusil Hreidarsson, který ale po přímém kopu hlavičkoval mimo branku.

I do druhé půle vstoupili ofenzivněji laděni domácí Rovers, a hned ve druhé minutě to mohl výsledkově dokumentovat Warnock, který dostal dokonalý míč od Pedersena, ale ve stoprocentní šanci selhal. Pompey jakoby ani nechtěli naznačit snahu o vyrovnání, na což doplatili v 57. minutě. Hreidarsson, který na konci první půle zahodil největší šanci hostů, totiž zahrál ve vápně rukou a k penaltě se postavivší McCarthy navýšil vedení.

Rozhodnout utkání mohl Samba, kdyby svou hlavičku po centru Pedersena zamířil mezi tři tyče. Na druhé straně zaskočil na brankové čáře Robinsona jako správný kapitán Nelsen, který odvrátil akci Kanua s Utakou. Nemohoucnost hostů pak v samém závěru dokumentoval Utaka. Kanu nacentroval do vápna, kde míč rukou srazil Andrews a pískala se tak druhá penalta v zápase. Na rozdíl od soupeře ale Utaka branku přestřelil.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Wigan Athletic 3:1

09.05.2009 16:00

Góly: 8. Marc-Antoine Fortuné, 59. Chris Brunt, 73. Marc-Antoine Fortuné - 17. Hugo Rodallega

West Bromwich Albion zaznamenal důležité vítězství nad Wiganem a dal bojům o záchranu nový rozměr. Díky vítězství 3:1 totiž má WBA 31 bodů, stejně jako Newcastle a Middlesbrough, ačkoliv oba ještě mají zápas k dobru.

Pro Baggies začalo utkání skvěle. Už po osmi minutách vyslal na branku střelu Zuiverloon a brankář Kirkland míč pouze vyrazil k nohám Fortuneho, jenž pohodlně otevřel skóre. Krátce po inkasované brance měli na druhé straně šance Paul Scharner a Olivier Kapo, ale ani jeden proti brankáři Kielymu neuspěl. Štěstí však domácího gólmana opustilo v 17. minutě. Rodallegův trestný kop lehce tečoval Brunt a míč zamířil za záda Kielyho - 1:1.

Svůj první start za West Bromwich mohl brankou ozdobit Juan Carlos Menseguez, ale po dobré akci brankáře Kingsona nepřekonal. Ten mezi tři tyče naskočil krátce po první brance domácích, kdy hřiště opustil zraněný Kirkland. Další práci měl Kingson při pokusu Brunta.

Druhý poločas načala šance Valencii, ale dobře zasáhl Kiely. Další zásah si bývalý gólman Charltonu připsal proti pokusu Melchiota. Hra se poté přesunula před branku Wiganu a poté, co Kingson vytěsnil Greeningovu střelu, zahrávala se po faulu Brambla na Fortuneho penalta. K exekuci se postavil Brunt, nejlepší střelec Baggies, a ačkoliv jeho střelu nohou Kingson zastavil, z dorážky se již Brunt nemýlil.

V 73. minutě nakonec přidal pojišťovací branku opět Francouz Fortune, když ho našel Borja Valero. West Bromwich sice zůstává stále poslední, ale od nejbližších soupeřů ho dělí pouze horší skóre.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Sunderland AFC 0:0

09.05.2009 16:00

Góly: -

Sunderland si na své konto připsal v boji o záchranu další nesmírně cenný bod. Ten vyválčil v souboji s Boltonem, proti kterému uhrál bezbrankovou remízu.

Trenér Sbragia se dnes rozhodl pro změnu a do utkání poslal od úvodních minut pouze jediného útočníka, a to dlouhána Kenwynea Jonese. I přesto ale byl Sunderland v první půli gólu přeci jen blíže. Bránu Jaaskelainena několikrát nebezpečně zaměstnal středopolař Kieran Richardson. Svůj první projektil na bránu finské jedničky vyslal už ve 12. minutě, scházela mu ale přesnost. Krátce na to si vedl obdobně, pro změnu však poslal míč příliš vysoko.

V 21. minutě už byl ovšem hodně blízko branky Grant Leadbitter. Z levé strany pokutového území nakonec však trefil pouze boční síť. Uběhlo pár sekund a v zakončení se objevil opět aktivní Richardson, jenže svou velkou příležitost spálil, jelikož míč poslal opět nad. V 28. minutě se Sunderland málem dočkal penalty. Faul Samuela na Bardsleyho ale rozhodčí jako penaltový neposoudil. Těsně před přestávkou se skóre pokoušel bombou z velké dálky otevřít ještě Bardsley, jenže i jemu scházela přesnost.

Bohužel ani po změně stran se diváci gólu opět nedočkali. Na Reebok Stadium se navíc ani žádný extra záživný fotbal nehrál. Oba celky se zřejmě spokojily s remízou, a tak se nehnaly do žádných velkých útočných akcí. I proto bylo k vidění šancí, ze kterých by mohl padnout nějaký ten gól, skutečně jako šafránu. K tomu všemu si dost možná přivodil další zranění hostující útočník Jones, kterého musel v průběhu druhé půle vystřídat Djibril Cissé. Nejblíže rozhodující brance byl v nastaveném čase domácí obránce Gary Cahill. S jeho hlavičkou si ale nakonec dokázal Fulop poradit a opět neinkasoval.

Více informací k zápasu

West Ham United - Liverpool FC 0:3

09.05.2009 18:30

Góly: 2. Steven Gerrard, 38. Steven Gerrard, 84. Ryan Babel

Liverpool se alespoň do zítřejšího odpoledne posunul na první příčku Premier League, když dokázal díky dvěma trefám Gerrarda a pojistky z kopačky Babela porazit West Ham 3:0. Druhý Manchester má ale stále dva zápasy k dobru.

Hosté z Liverpoolu začali zápas jak nejlépe mohli, již po dvou minutách se totiž prosadil jejich kapitán Steve Gerrard. Po čtyřiceti minutách hry dostali navíc Reds výhodu pokutového kopu, kterou nadvakrát využil opět Gerrard. Pět minut před koncem zápasu pečetil výsledek na 3:0 střídající Ryan Babel. Také díky třem vstřeleným brankám se nyní Rafa Benitez může radovat z postupu na samé čelo tabulky. Stejně jako Manchester má na svém kontě 80 bodů, ale zatímco Reds schází do konce sezony již jen dva zápasy, Red Devils si v Premier League zahrají ještě čtyřikrát.

Liverpool vyhrál již potřetí v řadě, pošesté za sebou pak vstřelili více než dvě branky. Za posledních pět zápasů nastříleli borci v červených dresech neuvěřitelných třináct branek a se 72 góly trůní tabulce produktivity v Premier League. Naopak West Ham nedokázal navázat na úspěch ze Stoke City a připsal si svou čtrnáctou porážku v sezóně. V tabulce navíc spadl z pohárové sedmé příčky na devátou, z které na evropské poháry ztrácí dva body.

Neuběhlo ani 76 sekund od hvizdu hlavního sudího a gólman Green už lovil míč ze sítě. O první gól zápasu se postaralo produktivní duo Torres-Gerrard. Prvně jmenovaný, který se do sestavy vrátil po zranění kolene, dostal ve středu pole příliš prostoru a přihrávkou za obranu Kladivářů vyzval ke skórování svého kapitána. Přestože se domácí domáhali ofsajdu, hra pokračovala, jelikož za Gerrardem stál ještě obránce Tomkins. Zkušený záložník nasadil Greenovi kličku a následně pohodlně zakončil do prázdné branky - 0:1.

West Ham brzký inkasovaný gól zjevně zaskočil. Domácí navíc věděli, že v případě prohry přijdou o svou sedmou příčku, která zajišťuje start v předkole Evropské ligy. Kouč Hammers Gianfranco Zola vypočítal, že z následujících tří zápasů musí jeho svěřenci vydolovat čtyři body, jenž by jim zajistily právě sedmou pozici. Přání svého trenéra chtěl po inkasované brance vyslyšet Tristán, který si naskočil na Nobelův přímý kop. Reina ale s hlavičkou neměl vážnější problémy. Těsně před 30. minutou se do velké příležitosti dostal i český obránce Radoslav Kováč. Toho opět z přímého kopu oslovil Noble, zkušený bek se ocitl sám před brankou, hlavičku ale mezi tři tyče nasměrovat nedokázal a přestřelil.

Herní zlepšení West Hamu ale trvalo jen do 38. minuty. To totiž pokutový kop zavinil domácí záložník Luis Boa Morte, který se dožadoval faulu Mascherana na svou osobu a následně v pokutovém území srazil jednoho z hráčů Reds. Rozhodčí tak ukázal na puntík ve středu pokutového území; k míči se postavil opět Steve Gerrard. Jeho střelu nejdříve dokázal Green vyrazit, balon se ale vrátil zpět k liverpoolskému kapitánovi, který z dorážky zvýšil již na 2:0. Domácí mohli velmi brzy alespoň snížit. David di Michele využil zaváhání Jamieho Carraghera, pokusil se projít okolo Reiny, ale zamotal se a nakonec se snažil vymodlit pro svůj tým penaltu. Sudí Wiley mu ale udělil žlutou kartu za simulaci.

Luis Boa Morte se snažil svůj kolaps z konce prvního poločasu napravit ve druhém dějství. Jeho průnik ale nakonec zastavil obránce Aurélio. Poté převzali iniciativu opět hosté. V krátkém časovém sledu se ve velkých příležitostech objevil Benayoun, jehož volej letěl nad branku, a Torres, jenž svou hlavičkou branku také netrefil. Defenzíva West Hamu byla prakticky po celý poločas pod tlakem, což dokazoval také rozbitý nos jednoho z obránců domácích.

Po hodině hry se opět připomněl Kuyt. Jeho tvrdá rána ale narazila na jistého Roberta Greena. Ukázal se i izraelský ofenzivní záložník Benayoun. Ten si několikrát narazil s Torresem, jeho následná střela ale skončila na pravé tyči domácí branky. West Ham se ke konci poločasu snažil o vstřelení kontaktního gólu, také kvůli tomu přišel na hřiště teprve devatenáctiletý útočník Sears, vystřídal nevýrazného di Micheleho. Míč se v brance Liverpoolu nakonec po Tristánově střele opravdu ocitl, rozhodčí ale správně gól pro ofsajd neuznali.

Z gólu se tak radovali hosté. Ryan Babel, který na hřiště přišel místo Fernanda Torrese, splnil svůj úkol, když pět minut před koncem zvýšil na konečných 3:0. Velký podíl měl na vstřelené brance jeho nizozemský krajan Dirk Kuyt, který oslovil mladého útočníka přesnou přihrávkou. Babel pak nadvakrát překonal nešťastného Roberta Greena.

Více informací k zápasu

Manchester United - Manchester City 2:0

10.05.2009 14:30

Góly: 18. Cristiano Ronaldo, 45. Carlos Tévez

Zdá se, že Manchester United při cestě za titulem už skutečně nic nezastaví. Rudí ďáblové neponechali nic náhodě ani v domácím utkání s konkurenčními City a zaslouženě dovedli duel k vítězství 2:0. O to se gólově postarali Tévez a Ronaldo.

Od začátku bylo jasné, kdo bude v tomto duelu šéfovat. United v první půli Citizens k ničemu vážnému nepustili a zaslouženě se dostali velmi rychle do vedení. Hosté se do nějakých střeleckých pozic dostávali hodně těžko, a tak se není co divit, že míč za záda Edwina van der Sara nedostali.

Již v úvodu United hned dvakrát nebezpečně zahrozili. Po Ronaldově sklepnutí pálil Park, ale jeho střela proletěla vedle levé tyčky. Pozornost Givena prozkoušel dalekonosnou ranou Carlos Tévez, irského gólmana ale nenachytal. Všechny tyto pokusy se sice ještě s úspěchem nesetkaly, v 18. minutě už ale bylo všechno jinak. City darovali svému soupeři standardní situaci ze zajímavé pozice a tvrdě na to doplatili. K míči se totiž opět postavil Cristiano Ronaldo a nádhernou střelou kolem zdi otevřel gólový účet dnešního duelu.

Na nepříznivý stav se snažil zareagovat jako první Robinho, jeho střela zpoza šestnáctky postrádala přesnost. V 31. minutě bylo před bránou Givena opět řádně horko. Carlos Tévez si naběhl do vápna, dokázal obejít obránce Richardse a vypálil. Míč nakonec zastavila až tyčka. Podobné štěstí už Citizens neměli v poslední minutě první půle. Berbatov našel na hranici vápna Carlose Téveze, který opět nastřelil tyč, tentokrát se od ní už ale odrazil míč do brány.

Po změně stran se mohli hosté po pár minutách také střelecky prosadit. V jejich největší šanci zápasu se ocitl brazilský útočník Robinho, který si skvěle naběhl do pokutového území, ale z voleje nezamířil přesně. Po této šanci museli diváci čekat na další hodně dlouhou dobu. Trochu vzrušení do hry přineslo až nečekaně brzké střídání Cristiana Ronalda, který šel ze hřiště už v 59. minutě. Tento krok kouče Fergusona se mu dle jeho chování příliš nezamlouval.

V 69. minutě mnoho nescházelo k úspěšnému zakončení bulharskému mladíkovi Božinovovi. Jenže podobně jako jeho předchůdcům, také jemu scházela přesnost. Jisté vítězství United mohl stvrdit třetím gólem Tévez, ovšem měl špatně seřízená mířidla a balón po jeho střele skončil nad. City měli ještě jednu skvělou příležitost ke snížení, ale van der Sar předvedl proti dalekonosné střele Petrova skvělý zákrok a zabránil inkasování. Tévezovi štěstí skutečně nepřálo, což se potvrdilo také v 90. minutě, kdy potřetí v utkání trefil brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Chelsea FC 1:4

10.05.2009 17:00

Góly: 70. Nicklas Bendtner - 28. Alex, 39. Nicolas Anelka, 49. Kolo Touré (vl.), 86. Florent Malouda

Arsenal své poslední letošní londýnské derby vůbec neustál. Přes slušný výkon v prvním poločase nebylo v tom druhém de facto o co hrát. Kanonýři tak mohou být rádi alespoň za ten jeden gól, který jim suverénní Hiddinkova družina velkoryse dopřála.

Domácí mužstvo odstartovalo do utkání znamenitě, když už v první minutě vnikl do soupeřova pokutového území nebojácný Walcott posléze pálící nad branku. Napodruhé, o sedm minut později, už po Nasriho prostrčení anglický štírek zakončoval přesně, na Čecha si však ranou z notného úhlu nepřišel. Chelsea vzápětí sice odpověděla Lampardovou nepřesnou dělovkou zpoza velkého vápna, avšak více ze hry měl nadále Arsenal. Ten se mohl opět ujmout vedení ve 12. minutě. Tentokrát Walcott po dalším ze svých průniků směroval balon pod sebe, kde se po něm v nadějné pozici vrhal Fabregas. Diaby mu ho však ukradl za účelem mizerné koncovky levou nohou.

Kanonýrům se letos mockrát nepovedlo soupeře přehrát díky svému důvtipu, dnes však právě nápad a překvapivá myšlenka jejich hře rozhodně nechyběly. Proto se Blues zpočátku příliš nechytali a v 18. minutě znovu jen přihlíželi pěkné akci Diabyho, na jehož zpětnou přihrávku si počíhal aktivní Walcott a z první poslal míč jen těsně vedle. Po dvaceti minutách šlo utěšeně konstatovat, že se dosud na Emirates Stadium neustále něco dělo, a totéž platilo i nadále. Svým dílem přispěli i hosté, když jejich pohledné bleskurychlé akci scházel jen výraznější finiš z Maloudovy kopačky. Na druhé straně zase zblízka netrefil téměř odkrytou klec Song poté, co pro něj z chumlu vytáhl balon Sagna.

Gól Chelsea pak sice vzhledem k předešlému průběhu zápas kdekoho zaskočil, ovšem zároveň se ani není moc čemu divit. Arsenal totiž není přeborníkem v bránění standardek ani omylem, a tak byla kombinace Silvestreho odfláklého strážení Alexe, ideálního centru Drogby a naprosto bezchybného zakončení brazilského stopera celkem nasnadě. Sympaticky hrající červení se úplně nepoložili, avšak další z nevysvětlitelných mezer v defenzivě jim zanedlouho sebrala prakticky veškeré naděje na plný bodový zisk. Anelka rozkmital své ryhlé nohy, jakoby nic se prodral kolem Nasriho a díky pozdnímu vystoupení Silvestreho z obranné linie mohl nádhernou pumelicí podruhé rozdovádět fanoušky Chelsea. Není náhodou, že se do sítě Fabianského trefil zrovna někdejší útočník Arsenalu. Ten totiž patří poněkud ironicky k vrchním katům Gunners, když se proti nim prosadil již sedmkrát. V závěru první půle pak svůj soukromý gólový ůčet nerozšířil, třebaže se v jednu chvíli ocitl zcela sám před Fabianskim. Polský brankář se mezi nohami nachytat nenechal.

Nicméně i tak dostal černý den defenzivy Arsenalu své podrtžítko velmi brzy, už ve 48. minutě. Tehdy se Malouda prohnal okolo Sagny a jeho centr na malé vápno si do vlastní branky smolně srazil Touré. Rázem bylo po zápase, avšak Van Persie se s takovou skutečností nehodlal jen tak smířit a ihned svou zdařilou individuální akcí polekal Čecha. V 57. minutě se mohli všichni přihlížející už pokolikáté přesvědčit o nevídané střelecké impotenci Thea Walcotta. Ten sice zakončoval z ůhlu, i tak ale mohl nastalou situaci vyřešit daleko lépe než střelou hodně mimo.

Kanonýři se kýžené korekce dočkali až po trojím vystřídání. Právě jeden z povolaných náhradníků, Dán Bendtner, si v 70. minutě doskočil pro Sagnův centr a hlavou bez problémů snížil. Tentýž fotbalista pak v podobné situaci nepochodil, Čech se po své levé ruce svalil na zem včas. Český golman pak sice neměl už tolik práce, avšak jednu ošemetnou situaci řešit ještě musel. To když ho zblízka víceméně akorát nastřelil Silvestre. Potom už jenom jednou zaúřadovala Chelsea a bylo hotovo. Souhru na jeden dotyk nejprve v 87. minutě zakončil Malouda do Fabianského, pak však zvládl na hraně ofsadju doklepnout do prázdné branky Anelkovu ránu odraženou od tyče.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Middlesbrough FC 3:1

11.05.2009 21:00

Góly: 9. Steven Taylor, 71. Obafemi Martins, 86. Peter Løvenkrands - 3. Habib Bèye (vl.)

Newcastle po dobrém výkonu otočil výsledek proti svému konkurentovi a Shearorovo debutové vítězství otevřelo jeho týmu dveře k udržení. Middlesbrough naopak rychlé vedení neudrželo a čekají ho ještě velké problémy.

Úvod zápasu přinesl přesně to, co sliboval. Oba týmy se hrnuly do útoku, a i když první minuta patřila domácím, až příliš brzy zchladil příznivce Newcastlu Tuncay. Ten se krásně dostal před Harpera, který jeho střelu vyrazil pouze do vracejícího se Beyeho, který už nemohl zabránit svému pohybu a míč si srazil do vlastní branky.

Gólem mohli rychle kontrovat svěřenci Alana Shearera srovnat, když z hloubi vápna napálil tyč a po vzniklém chaosu ještě střílel Taylor. Ten ale ze dvou metrů přestřelil branku. Přesto nemusel být nikterak dlouho zklamaný. Ještě v první desetiminutovce si totiž naběhl na rohový kop k bližší tyči a hlavičkou přes celou bránu nedal Jonesovi mnoho šancí.

St. James Park nezůstával v klidu, ale čtvrthodinka po vyrovnání žádné šance nepřinášela. Boro si mnoho času na půlce soupeře neužilo, Newcastle trpěl ve finální části útoku. Před půlhodinkou hry se ale přeci jen oba týmy ještě ke gólové příležitosti dostaly. Nejprve Owenovu parádní hlavičku vytěsnil nad břevno Jones, na druhé straně se k dorážce své vlastní povedené střely dostal Emnes, ale branku pohotovým pokusem o několik centimetrů minul.

Zajímavá podívaná už před poločasem žádné góly nenabídla. Kolmé přihrávky Middlesbrough často končily na koncentrované obraně domácích, kterým největší trable dělal Emnes. Straky se snažily hrát konstruktivně, ale po úderném začátku, se přes defenzívu soupeře dostávaly jen velmi ztuha.

Ze šaten vyšli ofenzivněji laděni domácí, ale když už se ke střele dostali, branku minuli. První opravdu nebezpečnou střelu tak po jedenácti minutách vyslali hosté, kdy se míč odrazil na vápno k O‘Neillovi, který tvrdou ranou provětral rukavice skvělého Harpera. I přes vysoké tempo se nic významného do sedmdesáté minuty nestalo.

V té přišel velmi důležitý moment. Ze hřiště odešel Owen, jehož nahradil Martins. Ten nepobyl na hřišti ani minutu, když se k němu dostala Vidukova hlavička a v pádu po zasekávačce trefil míč dokonale k tyči. K jeho štěstí si rozhodčí nepovšimnul přiťuknutí od Nolana, který byl v těsném ofsajdu.

O brzké vyrovnání se mohl postarat Emnes, ale na malém vápně mu chyběl krok k tomu, aby zasáhl centr. A tak se čtyři minuty před koncem odvděčil svému manažeru druhý střídající hráč. Na rozdíl od Martinse, se Lovenkrands rozehříval dvacet minut, ale po krásném centru do hloubi vápna od Nolana se opřel do balonu a Jones byl bez šancí.

Opravdu nevídaný kousek od manažera mohl dokonat třetí náhradník, Andrew Caroll, ale po přihrávce od Martinse se tváří v tvář brankáři neprosadil, když napálil míč přímo do Jonese. Poslední minuty tak po celém stadionu zněly oslavné ódy - Newcastle dva zápasy před koncem nesestupuje! Middlesbrough se musí přepravit na trnitou cestu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United35265465:2383
2.Liverpool FC362311272:2680
3.Chelsea FC36238563:2277
4.Arsenal FC361911664:3668
5.Aston Villa3616101052:4758
6.Everton FC361512950:3657
7.Fulham FC3613111238:3250
8.Tottenham Hotspur361391442:4148
9.West Ham United361391439:4148
10.Manchester City361451756:4847
11.Wigan Athletic351191532:4142
12.Stoke City361191635:5142
13.Bolton Wanderers361171840:5140
14.Blackburn Rovers3610101640:5840
15.Portsmouth FC369111635:5538
16.Sunderland AFC36991831:4836
17.Newcastle United367131640:5734
18.Hull City368101838:6234
19.Middlesbrough FC367101926:5431
20.West Bromwich Albion36872136:6531

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (387)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a prani zachrany v PL pro WBA za jejich posledni vykony. Dneska hral Wigan jeden z nejlepsich vykonu v posledni dobe a proste nemel sanci se s nima merit. Strasna skoda, ze nevyhrali na Pompey, Man City, kde byli lepsi. Ze dali dve tyce na hristi Spurs.

Reagovat
Staenly10

Pro WBA bych to už neviděl,přeci jen už mají jenom 2 zápasy ...

Reagovat
soukup

za poslední výkony ... není to trochu málo?

Reagovat
smazaný uživatel

Neni, hraji velice dobre cely rok. Akorat v posledni dobe hraji fantasticky.

Reagovat
smazaný uživatel

ako hral Čech?

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu chazy,celou sezonu podavaji vysoce kvalitni vykony,bohuzel doplaceji na kvalitu a nesehranost obranne rady.Na Pompey jsme ztratili 2 body,se Citizens jsme byli lepsim tymem,bohuzel slaba efektivita v utoku a opet ta obrana...Stale verim v zachranu,ikdyz nam los moc nepreje,ale jako verny fanousek budu verit dokud je alespon teoreticka sance!!!!Go Baggies!!!!!

Reagovat
Staenly10

Hezky Hull ... Toto kolo to musíme potrestat.

Reagovat
smazaný uživatel

WBA škoda že to přislo asi už pozdě jinak Hull doufám a myslím že půjde dolů na úkor samozřejmě že Newcastelu

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Hull nespadne, bude to výsměch

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle Boro 2:0 a je vymalováno ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo sa nepochváliť za tak obsažnú reakciu, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle musí

Reagovat
smazaný uživatel

Je těžký si vybrat komu přát to třetí sestupový místo.. Hull a Boro jsou u mě jasný, ale koho k nim?

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland

Reagovat
smazaný uživatel

U mě spíš WBA.. Každopádně nechci PL bez Newcastlu..

Reagovat
smazaný uživatel

To nechce nikto, bohužiaľ situácia je taká, že prípadný zostup by im mohol aj pomôcť. U mňa je akurát obava, že dopadnú ako Leeds. S prepáčením vy*ebaný Ashley, takto dordrbať taký dobrý klub.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

no lepší hrát ligu bez derby, nebo ať spadnou Straky společně se Sunderlandem, kazdopadne pro Sunderland to na prvni ligu nevidim

Reagovat
Staenly10

Sunderland má 5 bodů náskok,to už je dost... My musíme porazit Boro hlavně...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hraje ještě na Pompeys a doma s Chelsea, z toho víc než 1 bod nebude. Ale jo, jestli se nevyhraje v pondělí, nebá cenu se o ničem bavit už.

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Podobne aj u mňa, pri Strakách som na pochybách, či im to aj nepriať

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Fantazie, West Brom.

Reagovat
smazaný uživatel

Fantazie to bude až sa naozaj zachránia.

Reagovat
Staenly10

To už asi těžko...

Reagovat
smazaný uživatel

Teoretická šanca tam je. Impossible is nothing Aj by som im to celkom prial, rozhodne viac než Hullu.

Reagovat
Staenly10

Tak míšto Hullu určitě,ale to už je zabraný ...

Reagovat
smazaný uživatel

Časovku družstev na úvod Giro d'Italia vyhráli cyklisté americké stáje Columbia-Highroad. Jako první z nich projel cílem 20,5 kilometru dlouhé trati v ulicích Benátek elitní britský spurtér Mark Cavendish.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je rýchlosť, ledva som si sadol.

Reagovat
smazaný uživatel

come on, Stevie

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard

Reagovat
minoLFC

Torres-Gerrard

Reagovat
smazaný uživatel

zdá se mi to nebo má WHU tak úzké hřiště???

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tomekcz

skoda toho rychliho golu, jinak hrajou Kladivari dobre.

Reagovat
papos182

to je vtipne..jasny faul mascherana rozhodci nepiskne...a pak torres skoro sam upadne a penaltu piska hned

Reagovat
vitasrp

Ta penalta byla jasná, jenom neobjektivní blázen by ji považoval za přísnou, či dokonce nemístnou:)

Reagovat
papos182

me prisla prinejmensim prisna:)

Reagovat
vitasrp

Tak si neobjektivní blázen

Reagovat
papos182

to mozna...ale ty potom taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Di Michele je fakt world class..

Reagovat
minoLFC

tak to bol dive

Reagovat
smazaný uživatel

Carra Di Michele

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pár měsícu co se mluvilo o hullu jako o pohárovém týmu (dokonce do ligy mistrů) a ted to tak vypadá že příští rok bude PL bez nich ! :D:D:D

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pár měsícu co se mluvilo o hullu jako o pohárovém týmu (dokonce do ligy mistrů) a ted to tak vypadá že příští rok bude PL bez nich !

Reagovat
vitasrp

Carra , Boa Morte , Di Michele

Dnes je to fakt soutěž o debila utkání, tohle se nevidí snad za celou sezonu a najednou je to v jednom zápase.. Si tak říkám, když tohle byl první poločas, co sakra přijde v tom druhém?

Reagovat
Staenly10

Co se stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Di Michele

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak první gol byl luxusní.. Nando & Steve

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa stalo ? Zaspal som...

Reagovat
smazaný uživatel

Di Michele mohl dát gól do poloprázdné branky, místo toho myslím zakopl o balón a pak když už viděl, že to zajebal, tak tam hodil takou simulantskou rybičku

Reagovat
vitasrp

Každopádně slovy se to popsat pořádně nedá, to se musí vidět .. Di Michele si aspoň zařídil, že v Upton Parku zanechá nezapomenutelnou stopu:) Holt nejdůležitější je neupadnout do zapomnění

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme se s kámošem hrozně tomu nachlamali

Reagovat
smazaný uživatel

Dík...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Staenly10

Gerrard je tuto sezónu skvělý .

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Green Chudák Di Michele Neviem či si to už po posledných zápasoch všímam nejak viac než obvykle, no rozhodcovia kazia a kazia. CFC - Barca ma bude ešte asi dlho strašiť. Apropo Oliver, to čo bude vďaka Spartak Ultras? Kontumačka?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano vyhrali sme kontumačne....

Reagovat
smazaný uživatel

Nemajú byť sprostí...

Reagovat
smazaný uživatel

Debili Ako podpora je to fajn vec, ale všetko má svoje medze. Takto si dodrbať boj o pohárovú Európu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte,keď po prvej dimovnici delegát zmenil názor a začalo sa hrať (po 30 min).Boli asi 5 min otočení chrbtom,potom sa otočili naspäť a nepovzbudzovali .Potom hodili ďaľšiu dimovnicu a to bol klinec do rakvy zápasu...

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý čo bude na ultras webe za review

Reagovat
smazaný uživatel

Potom hoď odkaz....

Reagovat
Chandy

Ultras musí být...

Reagovat
honziss

Ten Di Michele je takový chuj, že to bolí. Jestli ho Zola, Nani nebo kdokoliv jiný bude chtít podepsat natrvalo, tak o něm řeknu, že nerozumí fotbalu..

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tam vyvadel ten Ronaldo...

Reagovat
smazaný uživatel

ten Ronaldo to je namyšlenec jak prase ...ani bych se nedivil, kdyby chtěl kvůli toho přestoupit a opět se rozvířily spekulace o jeho odchodu

Reagovat
smazaný uživatel

Napis to jeste k deseti clankum prosimte

Reagovat
smazaný uživatel

Jn taky cekam, kdy tu bude zprava, ze Ronaldo odchazi z MU.

Reagovat
Tomanatura

Já čekám, kolik z vás to ještě napíše...

Reagovat
smazaný uživatel

jezisi.. galaxie

Reagovat
smazaný uživatel

narazas na hosti v studiu

Reagovat
smazaný uživatel

aano

Reagovat
smazaný uživatel

lepší jak Mikolanda

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me by si mohli rozumet, mysleni priblizne stejne rozvinuty

Reagovat
smazaný uživatel

Jurko s Radotinskym se asi zapotej, aby ten rozhovor udrezeli na rozumne urovni

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo tam je?

Reagovat
smazaný uživatel

Takovi ti fanousci Chelsea, co chodi i na EF a CFC fandi uz od Vialliho.

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari s Hudynhem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ted nejvetsi frajer pres poker ale jeho ucast taky nechapu..

Reagovat
smazaný uživatel

I dolar?

Reagovat
smazaný uživatel

kde se tam zase vzal ten Mikolanda

Reagovat
smazaný uživatel

Proč s tím reaguješ na mě?

Reagovat
smazaný uživatel

jsem se ukliknul

Reagovat
smazaný uživatel

Jn, ale Stanek je borec

Reagovat
smazaný uživatel

.. ty vole, si nemuzu pomoct, ale to sedlo...

Reagovat
Tomanatura

Mně z FilmOnu zmizlo Sky Sports. není pod něčím jiným?

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, take mi zmzlo a nevim co s tim. Ten program je k zblazneni, behem tydne ten Sky funguje nekolikrat treba pul dne, treba na playoff championship nebo kriket , ale dneska zas nic nevyznam se v tom... je to prakticky, ale "trosku" nespolehlivy...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle budou asi ti scumové o kterých se pořád mluví co

Reagovat
smazaný uživatel

to je nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo sou hosté?

Reagovat
smazaný uživatel

nejake deti fandiace cukotke ktorych vzormi su Cech a Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je k smíchu

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tam je ve tom studiu?

Reagovat
R22

co udělala Kristýnka Ronaldů?

Reagovat
smazaný uživatel

po vystřídáni v 60 minutě mrsknul z teplákovkou a kroutil hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne za to krouceni hlavou bych ho dal do rezervy ....

Reagovat
smazaný uživatel

Ja za oboje Ale to by bola potom ľahky predikát - smer Real Madrid. Koniec koncov, teraz keď nabral opäť svetovú formu, streliť by sa dal omnoho lukratívnejšie. Len je potom otázka ako sa nahradia jeho góly.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro výhru Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace k United, byli lepším týmem. My sice drželi víc míč, ale to je k ničemu, když chybí pohyb a rychlý přechod do útoku. United hráli to co chtěli. Zápas hodně ovlivnilo uklouznutí Kompany, po kterém Ireland (ne)fauloval a následná první branka. Nj, prostě musíme pořád ukazovat, že si to umí naši stopeři s defenzivními záložníky přihrávat, až to ztratí a je z toho gól...

Já fakt nechápu, jak někdo může fandit tomu C. Ronaldovi. Vždyť je to jen sobec, kterému je tým naprosto u p*dele, a za jednu individuální cenu by zaprodal všechny své spoluhráče. Proč se sakra tak neoslavuje Rooney, na jehož týmovou hru je radost se dívat. Ztratí míč v šestnáctce, a pak ho běží přes celé hřiště vybojovat zpět. Když vidí spoluhráče v lepší pozici, nahraje. Ronaldo? Ten udělá tak, aby byl na fotkách v novinách on. SAF si nenechal srát na hlavu od Keana, Cantony ani od Beckhama, tak snad si neenechá ani od C. Ronalda (kdyby vypadl kvůli tomu z PL, bral bych to Derby jako moc úspěšné)

United hráli až na toho portugalského sobce týmově, ale přesto se mi nejvíc líbil Tevez. Pro něj jen škoda, že United už mají podobný typ v Rooneym, ale třeba Carlos půjde k nám :) U nás se mi nejvíc líbili Petrov, tkerý ukázal, že patří do základu, a Bojinov.

Reagovat
smazaný uživatel

A ted rychle zpatky na fotbalportal?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, asi tak Na mě je to tady moc velké, musel bych ty diskuze kontrolovat denně dvakrát víc než tady, a na to čas nemám.... ale jen jsem chtěl pogratulovat soupeři k zasloužené výhře i tu

Reagovat
smazaný uživatel

Wayne je dosť ospevovaný, podobne Tévez. Má to ale jeden háčik, no neteš sa, neoslavuj Ronalda, keď ti vykope nejakú trofej. Ono každá minca má dve strany. Samozrejme, záleži to aj od fanúšikov. Ani sa takému postoju nečudujem, keď na futbal chodí 60% analfabetov (futbalových) ako faninky, ktoré sa pri porovnaní Ronaldovho a Rooneyho outfitu určite len zasmejú, keď tam chodia individuá, ktoré o futbale vedia prd, akurát tak p*čovať na každú vec a chlastať a podobne. Určite zopár, a nie je ich málo occení, že prínos Rooneyho je pre mužstvo ďlaeko väčší, no to budú len tí, čo do toho vidia. A tých je bohužiaľ málo a je len ťažké odhadnúť akým smerom sa to bude uberať.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna vec je, že SAF vystriedal kvôli šetreniu Ronalda podľa mňa trochu priskoro, druhá, že každý chce hrať a tretia, že to čo urobil je neskutočná hanba. Každý hráč a to bez rozdielu kvalít, prínosu pre mužstvo, charakteru a ktovie čoho ešte musí bezvýhradne nielen poslúchať ale aj rešpektovať trénerov pokyn. Ak sa už chcel štvať, mal si to nechať do šatne, trebárs rozmlátiť smetný kôš za 20 libier, nie spraviť z hlavy twister len čo na kamere zasvieti červené svetielko. Takto z toho bude opäť haló do médií.

Na druhej strane treba ale pochopiť, že chcel hrať. Momentálne mu to jednoducho ide. No toto gesto opäť potvrdilo dve známe veci: že južanské hlavy sú horúce a Ronaldovo myslenie značne slaboduché. Je logické, že pokiaľ do konca sezóny zostáva zopár dôležitých zápasov a preto sa vyslovene žiada najväčšie hviezdy šetriť. Tak teda, ak sa Ronaldo za takú považuje, o čom nepochybujem, mal to okamžite pochopiť. Lenže to je proste Ronaldo. Sú veci, ktoré sa nikdy nezmenia.

Čo k zápasu... Spočiatku sa to nezdalo až také ľahké. Optická prevaha bola, no Citizens ma celkom prekvapili kvalitným zónovým pokrytím. Stačilo však, že dnes všetkokosič Ireland zoťal s loptou Berbatova, Ronaldo múr neprekopol leč obkopol a jemný teč v kombinácii s technikou jeho strely nedal Guvenovi šancu a nabúral plány hostí na udržanie patového výsledku do prestávky. Keď potom Tévez vypálil strelu, ktorá sa ledva dokotúľala ku Givenovi, dalo sa pochybovať, či ešte tím zo City of Manchester stadium dokáže hru vyrovnať. Keď krásnou strelou z rohu šestnástky trafil tyč, stáli pri írskom brankárskom mágovi všetci svätí, no keď Dunne, ktorý inak na jeho pomery zahral veľmi slušný zápas (žiadna penalta/žiaden vlastňák, to je úspech) nepokril Tevéza a ten prudkou strelou k pravej tyči prekonal brankára v čase, keď do konca polčasu zostávali len nadstavené minúty, bolo o osude zápasu rozhodnuté. Druhý polčas sa už niesol len v znamení takmer absolútnej kontroly zápasu hráčmi United a to aj napriek faktu, že loptu si na kopačkách držali zväčša hostia. Za zmienku stojí ojedinelá chyba Vidiča, ktorý prepustil loptu za seba namesto toho aby ju odohral, tá prepadla k Robinhovi a ten bránený len tieňovo Rafaelom tretuhodne ponúknutú šancu zahodil. Druhým zaujímavým momentom, bolo nevhodné správanie Cristiana Ronalda po včasnom vystriedaní Scholesom, ktoré vyjadril odhodením športovej bundy, ktorú mu podával člen realizačného výboru, na čo sa ten skutočne úsmevne zatváril. Hra ale pokračovala v dovtedy nastolenom trende. Žiadne väčšie šance neprichádzali. Jedine Fletcher na seba upozornil inkasovanou žltou kartou za podobný kartový zákrok ako predviedol v prvom polčase Ireland na Evru. Výrazným oživením hry hostí sa diváci dočkali až príchodom bulharského ofenzívneho záložníka Martina Petrova. Ten po svojom príchode hýril pohybom, zamestnával Rafaela na pravej strane obrany United a nepríjemnými centrami vyzýval takisto v druhom polčase striedajúceho Bojinova, ktorý nahradil nevýrazného Caiceda. Zápas teda v pokojnom tempe skončil výledkom 2:0, ktorý pre United znamená opätovné navrátenie 3 bodového náskoku na prenasledovateľa z Liverpoolu a opdlatu minulosezónnych prehier od mestského rivala, keď Citizens "pokazili" Red Devils aj pripomenutie si 50. výročia mníchovskej tragédie porážkou na Old Trafford 1:2. Teraz sa už Manchester United môže s kľudom zamerať na dohrávku s Wiganom v strede týždňa, ktorá bude symbolicky rovnako dôležitá ako minulosezónny posledný zápas na JJb stadium.

Ešte by som chcel pozdraviť redaktorov Nova-sport, ktorí na obraze nevidia rozdiel medzi malým Robinhom a hebedom Caicedom

Reagovat
vodka

k poslední větě: Včera zase nepoznali rozdíl mezi Jenasem a Defoem... Taky docela nepochopitelné..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj všimol som si, ale nekomentoval

Reagovat
vodka

k Dunneovi před Tevezovým golem: on si myslel, že Berba pujde dopředu a začal se k němu stahovat, pak se logicky nestihl vratit k Tevezovi... Ale i tak zahral velice slusne, ten zakrok na Scholese byl

A opět musím jenom odpalcovat první 2 odstavce

Reagovat
fantomas

Může mi někdo říct, proč do toho souboje Silvestre chodí rozvelátej jak hadrovej panák a radši se na to rovnou nevysere?

Reagovat
smazaný uživatel

Se na to vysral...

Reagovat
fantomas

Vysrat rovná se zůstat stát, ne si alibisticky povyskočit - nicméně to je ještě horší řešení než do toho souboje nejít vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Nicméně takový výkon směrem dopředu předvést s Gallasem a Clichym (i když dneska hraje Gibbs parádně), tak vyhrajete.

Reagovat
fantomas

O tom sem přesvědčen. Ale Gibbs tak parádní není, směrem vzad zase není uplně jistej. To by Clichy pozved určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádně obral Drogbu, udělal z něj doslova pitomce.. Dozadu spíš na kraji hoří Sagna s Maloudou.

Reagovat
fantomas

Sice hoří víc, ale Gibbs na tom je jen o něco líp. Jedna sice úsměvná situace z něj v mých očích hrdinu fakt nedělá.

Reagovat
Liquid

ale zatím celkem vyrovnaný zápas, ale s výsledkem maximální spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

Co udělal Ronaldo?

Reagovat
smazaný uživatel

Prečítaj si môj review

Reagovat
smazaný uživatel

Komu by se to chtělo číst

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Blbec

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rýchlo po zápase? Zas? Anelka to trafil najlepšie ako mohol, Fabianski nemal šancu. Len nechápem ako nejaká obrana môže nechať takú dieru, čo dieru, kráter pre útočníka

Reagovat
fantomas

Tak abych v krátkosti zhodnotil průběh první půle z naší strany: Dopředu v letošním měřítku nadprůměr, dozadu Silvestre.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Vysvětlí mně někdo proč nehraje Djourou?

Reagovat
fantomas

Protože Wenger, jednoduché. Zdravotní problémy v týdnu neměl, co já vim.

Reagovat
smazaný uživatel

Super, že hraje Gibbs. Tím mě AW potěšil, ale ten Silvestre už je léta za Zenitem a letos už to dokázal tolikrát, že bych ho nenechával ani na střídačce! Jinak se našim skoro nedá co vytknout, do předu to bylo těch prvních 30 minut jako loni ještě s Flamem a Hlebem....

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Tak hrát místo Diabyho Aršavin, tak bych si vůbec nestěžoval. Hra má hlavu a patu, jenže když se míč dostane k diabymu, tak to buď zadrbe nebo pošle přihrávku dozadu a celou akci zbrzdí. Navíc jeho zpracování je příšerné. Vždy si dá míč metr dva od nohy a o balón přijde. Dozadu taky nic moc, celkově je tam zbytečný, i jeho zakončení je strašné. Celkem se mi líbí hra bez Adeho, je to takové víc kombinační, ale chybí tomu lepší zakončení. To Chelsea klasika, sdandardka, gól, individuelní akce Anelky, gól. Ale abych jim nekřivdil, od druhého gólu hráli velmi dobře a jejich hra má rovněž hlavu a patu, smekám před Hiddnekm, co s týmem udělal

Reagovat
vodka

Kdybych si nepřečetl jméno Diaby, tak bych řekl, že popisuješ hru Teveze tuto sezonu Teda, až na posledních pár týdnů...

Reagovat
fantomas

Diaby dle mého naráží v otázce nerozehranosti. Jistě že by to bylo s Aršavinem daleko lepší, ale furt tam máš aspon jednu přihrávku takřka do prázdný (kdyby tam nebyl palič Theo, byl by to na 90% gól). Ze zálohy nejslabší, ale lepší variantu na lavičce nevidim.

Reagovat
herbage

Jedna vlaštovka jaro nedělá, on to navíc poslal do toho vápna levačkou zcela naslepo

Reagovat
smazaný uživatel

Proti psychicky zhroucenému Arsenalu by hrála dobře aj Sparta . Jinak s tím Diabym souhlas. Doufám, že půjde dole.

Reagovat
fantomas

Kdo místo něj? Snad jen Eboue a pak ho protočit s Walcottem.

Reagovat
herbage

Ade a 4-4-2

Reagovat
smazaný uživatel

Diaby si spracuváva loptu ako má nohy dlhé, to je ešte ok. Horšie je to u iných, ale samozrejme aj jeho výkon vás limituje. Zatiaľ dostávajú mládenci veru slušnú lekciu z futbalu, i keď hra nie je tak nevyrovnaná ako by sa pri letmom pohľade na ukazovateľ stavu mohlo zdať.

Reagovat
smazaný uživatel

Diaby,Diaby...nelubi sa mi posledne zapasy...Aspon ,ze Cesc sa trosku prebral

Reagovat
PJ

Dozadu Silvestre To víš, prodáváme jen kvalitní a prověřený zboží

Reagovat
smazaný uživatel

Co dneska děláme, to je děs. Do 30. minuty se Chelsea dostala třikrát za půlku a dala dva góly....od té doby jsme se položili a necháváme je hrát. Marně hledám slova pro zhodnocení naší střelecké impotence...to už je prostě neuvěřitelné. Nejvíc mě ale sere, že k nám Chelsea přijela hrát takovou bramboračku a o poločase vedou 2:0. Snad bude fotbalový bůh spravedlivý a v druhé půli se to otočí...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uz neviem ,co je s tym Arsenalom...Konecne sa dalo na to pozerat po dlhej dobe,rychle utoky ,naznaky sanci ,pekne prihravky ...prieniky...a zrazu Cukotka...boom boom ...0:2...a je to...a zas su niejaky zaseknuty...

Reagovat
vodka

Jinak sice se spožděním, ale musím pogratulovat LFC k takovým fanom. Na Upton Parku se chvílama zpívalo jak na Anfieldu... Ta O'Sheova písnička v podání Torrese je taky dobrá

Reagovat
minoLFC

to je Torresov song original

Reagovat
smazaný uživatel

Drogba sa pekne uviedol....Ked ho nahodou Abra vykopne moze skusit Hollywood...alebo holy ud To co spalil Song,..jaj...Silvestre to je kapitola sama o seba, ktora nas stoji tuto sezonu body...Tato Wengerova kupa nemala chyba...vazne taky slepy, ze to nevidi???Nech da sancu radsej niekomu z juniorov....

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako ve středu s Untitled gól z vymylěného přímáku. Drogba sebou sekl a rozhodčí mu to sežral-

Reagovat
herbage

Silvestre mi dnes nevadí, hraje na své poměry obstojně. Pochválil byhc Gibbse, který se po zápase s Manchestrem nesesypal a to jak obral Drogbu, skvělé

Reagovat
smazaný uživatel

No to jak obral Dogmu bolo priam ukazkove...to Silvestre sa moze ucit...Gibbs ma v Arsenale velku buducnost, co ma len tesi...Silvestre je pomaly...moooooc pomaly

Reagovat
fantomas

Může za dva goly, to je jako nic?

Reagovat
herbage

První gól je holt smůla, standardky Arsenal bránit neumí, já hodnotil jeho hru. Druhý gól byl chyba zálohy a ani nevím, jak by to měl bránit, možná dřív vyrazit Anelkovi vstříc, ale kdo mohl čekat, že to tam spadne

Reagovat
fantomas

Smůla, s tou už běž do háje. A jistežě mu má jít naproti, to se učí už v přípravce.

Reagovat
smazaný uživatel

Smola menom Wenger..

Reagovat
fantomas

Ho odnaučil skákat, hlavičkovat a hrát tvrdě zároveň nebo co? Proboha, to je neskutečný na co se chcete vymlouvat.

Reagovat
smazaný uživatel

to ze ho kupil,najvacsie ho drevaka v PL

Reagovat
herbage

Nj, co naděláš

Reagovat
fantomas

Zkritizuju ho a nebudu se vymlouvat na všechno možný i nemožný.

Reagovat
herbage

První gól jsem se nesoustředil na to, kdo hlavičkoval, takže ani nevím co udělal za chybu, stadardní situace jdou komplet mimo mě. U druhého byla chyba ve středu zálohy, že Anelka dostal tolik prostoru, i když silvestre taky chyboval. Neházel bych ale všechno jen na něj

Reagovat
smazaný uživatel

Ježkove oči na toto sa už fakt nedá pozerať.

Reagovat
fantomas

Ach jo...

Reagovat
vodka

Jeětě k Ronaldovi: Vypadá to, že Ferguson už nemá takovou páru jako dřív...

http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={F9E570E6-407E-44BC-800F-4A3110258114}&newsid=6632308

Reagovat
smazaný uživatel

Úprimne. Čakal si niečo iné? Teraz keď je dôležitým hráčom? Ja nie. Fergie oň dlho bojoval, tak prečo by sa ho chcel teraz tak jednoducho zbaviť. Stačilo by na tom zopár vyhlásení a kauza Real je späť (nie že by už teraz na to "nebylo spadeno")

Reagovat
vodka

čekal sem to samé, ale doufal v něco jiné... Bohužel, potom, co ho stavěl pořád i na podzim, kdy měl snad 5 zápasů po sobě vždycky kiks, že měl dostat čk, sem ztratil iluze. Ale je zajímavé porovnat to s rokem 2003 a s tím, jak zametl s Beckhamem, popřípadě Ruudem...

Reagovat
vodka

čekal sem to samé, ale doufal v něco jiné... Bohužel, potom, co ho stavěl pořád i na podzim, kdy měl snad 5 zápasů po sobě vždycky kiks, že měl dostat čk, sem ztratil iluze. Ale je zajímavé porovnat to s rokem 2003 a s tím, jak zametl s Beckhamem, popřípadě Ruudem...

Reagovat
Tomanatura

Toto jsem psal už minimálně před půl rokem.

Před 5 lety by ho za to nepostavil v dalších zápasech, zaplatil by pokutu a musel by se hodně snažit, aby se dostal zpět...

Reagovat
Tomanatura

Spíš před 10 lety no...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si písal review k zápasu?

Reagovat
vodka

odpověď Getzo5 zároveň pro tebe...

Reagovat
smazaný uživatel

Jn. Kde jsou ty casy, kdy hazel po Beckhamovi kopackou

Reagovat
smazaný uživatel

Cielom bude predlzit snuru neporazitelnosti...celkom sa dari...A vraj pokusit sa vybojovat 3-tie miesto

Reagovat
smazaný uživatel

To co predvadza dnes Toure???Kolo podme...

Reagovat
smazaný uživatel

Mr.Bendtner to je pecka...dufam,ze mu nepadnu gate

Reagovat
fantomas

Vzal si na hřiště pivko? Zmeškal sem jeho triumfální vstup na trávník...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad keby hra ozraly mu to tam pada lepsie... ...Dufam,ze si dal aspon slipy,keby nahodou...

Reagovat
smazaný uživatel

D

Reagovat
smazaný uživatel

Denilson...to bude hotova utocna smrst...

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner dal gol tak to je konec

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner je borec

Reagovat
fantomas

Á, salva nesmyslné glorifikace zahájena.

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel som predbehnúť Jakuba19

Reagovat
herbage

Ty střídání jsem lehce nepochopil, zřejmě pokus o totální anarchii, i když zatím se to vyplácí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Denilson vidí, že je Nasri obsazen a proto mu pošle přihrávku

Reagovat
smazaný uživatel

Denilson to je kapacita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je fotbal,nevadi ,ze prehravame...aspon sa da na to pozerat..

Reagovat
smazaný uživatel

Ako si Ade môže myslieť, že mu toto pískne Najlepší sú aj tak funs gunners keď padol Malouda po metrovom odhode na zem, celý štadión: "Yeah"

Reagovat
herbage

Arsenal měl kopat 10 penalt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to co nevie premenit Arsena...to nema obdobu...

Reagovat
herbage

Už 11

Reagovat
fantomas

Silevstre nás málem vrátil do zápasu, kdo by to byl býval řek?

Reagovat
smazaný uživatel

pEtR čECh tHE BesT goaLKeApEr

Reagovat
smazaný uživatel

Adebayor si moze podat ruku s Drogbom...nech si ho zobere Milano...taliani maju radi hercov

Reagovat
fantomas

OFSAJD, VOLÉÉ, UPLNĚ JASNEJ, TO SNAD NE, SE ZBLÁZNIM Z TĚCH ROZHODČÍCH, UPLNEJ OVREBE...

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Fabianski bol za čiarou celým objemom skôr než lopta

Reagovat
herbage

To jsou haluzáci

Reagovat
herbage

Pěkná akce, jsme rád, že nedal druhý gól Anelka, ale to jak se dostal Malouda k míči, to bylo vážně úsměvné

Reagovat
smazaný uživatel

Se divím, že tentokrát diváci neodešli.

Reagovat
smazaný uživatel

ked sa pozries ,aky divaci odchadzali,tak si videl samych trapnych vysakovanych s viazankami "tiez fanusikov"...skany neodisi,tak ich nehadz do jednoho vreca

Reagovat
smazaný uživatel

skalny

Reagovat
smazaný uživatel

Žvást.

Reagovat
smazaný uživatel

Když odejde v půlce zápasu jedna třetina lidí, tak je to ostuda a budu házet všechny do jednoho pytle.

Reagovat
smazaný uživatel

aka tretina???

Reagovat
smazaný uživatel

1/3

Reagovat
smazaný uživatel

40000 z Highbury plus 20000 parkozrutov...20 000 parkozrutov odislo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát to totiž je zábava. To proti MU nezažili

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že nehrál Sava takový debakl jsem teda nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Wengera byh vyhodil

Reagovat
fantomas

To by nás jen oslabilo...trio Denilson-Silvestre-Bendtner by si totiž pod nikym jinym nekoplo a to by se pak při takových zápasech nebylo na co koukat.

Reagovat
smazaný uživatel

A angažoval bys třeba Mourinha ne? Doufám, že AW podepíše tu doživotní smlouvu, co mu údajně nabízejí...

Reagovat
smazaný uživatel

dozivotna zmluva...to mozu klub premenovat na fc ARSENE...the water gunners

Reagovat
smazaný uživatel

Preco neukazuju castejsie AW,rad by som sa pozrel na jeho vyraz....

Reagovat
smazaný uživatel

On tam aj je? Nebyť jeho presláveným striedaniam, ani si to nevšimnem.

Reagovat
smazaný uživatel

hej zas zmoli ruky s prekrizenimy nohami...

Reagovat
smazaný uživatel

Žeby sa znova ukázalo, aký je Aršavin pre AFC dôležitý?

Reagovat
fantomas

To je fakt vizitka...posrat se z absence jednoho hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

To skor Gallas

Reagovat
fantomas

A vy ste mi tak nevěřili...

Reagovat
smazaný uživatel

Zase raz sa ukazalo, ze si mal pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

byt tam Djourou tak by to inak vyzeralo

Reagovat
fantomas

O tolik lepší by to nebylo. Nedůraz v obraně je náš největší neduh. Dneska to bylo dobře vidět při obou prvních dvou gólech.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda ale Djourou je v tomto jasne lepsi ako Silvestre ... no vlastne tazko hladat horsich hracov

Reagovat
fantomas

Neřekl bych. Djourou Silevstreho jasně předčí v jiných věcech, v otázce důrazu tak diametrální rozdíl nevidim, fakt ne.

Reagovat
smazaný uživatel

diametralni mozno nie ale rozdiel urcite a co sa tyka rychlosti a celkoveho herneho prinosu je Johan jasna volba. ... dost ma zaraza preco toto nevidi Wenger

Reagovat
fantomas

Už se mi nikdo nesnažte namluvit, že máme lepší druhý poločasy. Dneska sme v druhý půli nepředvedli zhola nic. Snad jen gól, kterej padl rovněž z ničeho, a individuální akci Persieho.

Reagovat
smazaný uživatel

Po prvním 20 minutách bych na výhru nevsadil nic, nakonec debakl celkem s přehledem.. Čech

Reagovat
smazaný uživatel

prvních

Reagovat
Liquid

Náááádhera!!! Takto zesměšnit rivala, to se jen tak nevidí a ještě na jeho hřišti, přirovnal bych to k výhře Slavie na Spartě. Škoda, že už o moc nešlo, ale i tak jsem si to užil. Díky Chelsea za super výkon.Hiddink musí zůstat a Drogba jak by smet.

Reagovat
smazaný uživatel

Super výkon...aha, jako po taktické stránce se vám krom první poloviny prvního poočasu nedá skoro nic vytknout, ale to co hrajete já fotbalem nenazývám...

Reagovat
smazaný uživatel

to je takticka efektovka...

Reagovat
Liquid

Já zas nenazývám fotbalem házenkářské obléhání vápna bez střel a bez myšlenky nebo lépe rečeno bez přesných střel, kam to ten Walcott mířil??? To bylo furt 8.řada, 10.řada a když mu to sedlo tak stejně tak divák ve 4.řadě to dostal do palice.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

haznkarske obliehanie...tak to uz Arsenal nehra,,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Pravda, teď to je parodie na házenkářské obléhání. Ted co je lepší, co?

Reagovat
smazaný uživatel

mam pocit ,ze v dobe hazankarskeho obliehania to malo vacsi efekt...

Reagovat
fantomas

Správně, protože to tam hráli ti praví hráči.

Reagovat
Kaze

Já myslel, že myslíš Barcelonu. A Guardiola prej teď smlouvá ve stylu ,,Pusťte Fletchera a nám Abidala"

Reagovat
Arbiter

Nevím, o co ti de? Hráli relativně dobře, to, co potřebovali, to si proměnili, dali lekci z produktivity. Ze strany Chelsea pěkný fotbal...

Reagovat
minoLFC

tak jedno smešnenie rivala na jeho ihrisku s rovnakým výsledkom už v tejto sezone bolo

Reagovat
Liquid

jj a taky sem si to užil, bo Liverpoolu bych titul přál raději ale MANU to bohužel urve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak akce před 4. gólem.. Paráda

Reagovat
smazaný uživatel

4. gol byl ale z ofsajdu...nemůžu si pomoct :). Malouda využoil sovjeho ofsajdového postavení, ale na druhou stranu vám tam jednou nepustili Lamparda..

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdím, že akce byla nádherná, po tu první střelu Maloudy.. Pak haluz..

Reagovat
Arbiter

4. gol byl na hraně, ofside by to byl, kdyby to rozhodčí odpískal, taky bych mohl říct, že když tam šel Lamps, tak to ofside nebyl...

Reagovat
Liquid

Arsene Wenger je škůdce Arsenalu a tak doufám, že tam bude navždy.

Reagovat
smazaný uživatel

to asi my oba, ale každý z jiného důvodu

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimava debata o Silvestrem v studiu...

Reagovat
smazaný uživatel

Cakam pochvalu od fantomasa

Reagovat
fantomas

No jo, pěkně si to odhadl, pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

Diaby a Silvestre nesklamali nakoniec Wenger taktiez nie .Nemozem si pomoct ale aj ako fanuskovi Arsenalu sa mi zapas pacil ... snad bude podobna zabava aj na OT popripade nejaka remiza so Stoke nech sa aspon zvacsi tlak na Wengera cez leto

Reagovat
smazaný uživatel

Pri nasom sucasnom rozpolozeni by som bol za remizu so Stoke este rad...

Reagovat
smazaný uživatel

tak sa na Wengera zvacsovat nebude...fanusikovsky nazor tam hore zrejme nikoho netrapy...AW tuto sezonu a minulu po*ra...to je kazdemu jasne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak chelsea s Arsenalem ukazala pekny fotbal a vyhru chelsea takze spokojenost

Reagovat
Liquid

Nechápu jak mohl Wenger hovořit o Silvestrovi jako o velké posile, když zkušeného tak někoho kvalitního, např. Hangeland, Steinsson.

Reagovat
smazaný uživatel

To ale napadne len cloveka, ktory rozmysla logicky,co Arsene zjavne nedokaze.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslel,ze ked kupuje Silvestreho tak ako podavaca lopt z outov...A on ho zaradil do kadru...

Reagovat
smazaný uživatel

lebo to nie su francuzi

Reagovat
smazaný uživatel

a lebo stoja viac ako 5 korun

Reagovat
smazaný uživatel

pardon 5 ibier..

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě jsi trapný - Wenger nikdy o Silvestrem neřekl, že je to velká posila. Přestaň si tady laskavě vymýšlet takové kokoti*y, díky . On byl myšlen pouze jako zkušenost a autorita do kabiny...to že máme opět zraněné resp. nerozehrané dva kavlití stopery donutilo Wengera Silvra nasadit.

Reagovat
fantomas

Silvestre, taková kuňka, jako autorita do kabiny? Hehe...

Reagovat
smazaný uživatel

co to meles ? akych nerozohranych stoperov? Djourou je zdravy aj rozohrany .. a aj keby nebol je to lepsia varianta ako Silvestre

Reagovat
Liquid

čerpal sem z gunners.cz a tam psali sami uživatelé kdysi, že Wenger slibuje velkou posilu a když přišel Silvestre, tak se většina "obávala" že je to posila, protože v létě už pak žádný hráč nepřišel, takže si nic nevymýšlím

Reagovat
Arbiter

Petr Čech- hráč zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=IcNhVuRXO9k

CityFans to docela hezky vystihl

Reagovat
smazaný uživatel

A čo ako? Na tomto sa zasmeje fakt len debil

Reagovat
smazaný uživatel

Je vtipne, jak Ronalda vystihl. Nemuzu za to, ze tobe to vtipne neprijde.

Reagovat
fantomas

Je to objektivně vtipné? Tak to chci vidět...

Reagovat
fantomas

Tak to je hodně, ale opravdu hodně špatné.

Reagovat
Counter

pohřbil nás Walcott a "díra v obraně ve tvaru Silvestreho" "kanonýr" Bendtner dokázal za 5 minut víc jak Theo za hodinu... A třešnička na dortu bylo nastoupení Denílsona To jsem si vážně zanadával, možná ještě víc než při pohledu na Adeho diving

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska perfektní výsledek a skvělá efektivita, i když gólů mohlo být i víc. Ke štěstí mi dnes už chybělo jen to, aby skóroval i Ashley.

Reagovat
fantomas

No to bych se zastřelil.

Reagovat
fantomas

Bohatě stačil Anelka, že si na nás zase nahonil ego.

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka právě sem čuměl se ani neradoval,jen ukázal spoluhráčům,že slavit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

pekne od neho oto viac by som chcel vidiet ako by reagoval Cole

Reagovat
fantomas

Ten by si doběh na tribunu plácnout s Abramovičem.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že by si bušil na znak nebo by skočil na Terryho

Reagovat
fantomas

A v neposlední řadě by udělal dlouhej nos na Wengera.

Reagovat
fantomas

Při sedmym gólu do sítě bývalýho klubu by mi to už bylo taky blbý.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Anelka hraje skoro každej zápas proti bývalýmu klubu, takže v tom by byl čert,aby neměl otevřené účty

Reagovat
fantomas

Tak ale tři za Bolton, tři za ManCity...to neni nic zanedbatelnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

ale chcel by som vidiet reakciu publika

Reagovat
fantomas

Bučet víc nahlas snad ani nešlo, by už asi lítaly rajčata.

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

a mozno by sa zasa prejavili ako blbci a nemo cumeli

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal - Chelsea naprosto vyrovnaný zápas a výsledek 1:4.

Jen další třešnička po zpackaný sezoně. A já s lítostí konstatuji, že debakl od MU mi nezabránil tolik fandit Arsenalu. Hlavně za to ale mohlo to, jakým způsobem se CFC dostala do vedení. Ti se ani nemusí tak nadřít a nějakej podělanej míč jim tam spadne.

Reagovat
fantomas

Ale zase to bylo podpořeno naší neschopností aspon jednou v životě solidně odbránit za celý zápas všechny standardky. Úplně vždycky aspon jednu jedinou poserem, a to povětšinou vinou individuálního pochybení. Není to dáno nějakým nefungujícím systémem, zónově totiž brání kupa mužstev a zvládaj to. Taky si nemyslim, že bychom ho špatně aplikovali, jen holt stačí, aby jeden člověk zaspal a celý systém se sesype od základů, když přiletí ten správnej balon. Silvestre tam dneska skákal tak neskutečně alibisticky, až se mi z toho chtělo plakat, to se prostě nesmí stávat. Sice to mebylo vyloženě vypracované vedení, ale neni proč nad nim brečet. Oni taky maj svý přednosti, a ne že ne, a ty jsou na rozdíl od nás mimo jiné ve vzduchu. Proto jich ideálně využili, nic víc, nic míň.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, že maj přednosti, ty pro mě většinou nesympatický. Ty který pro mě nejsou zrovna kořením fotbalu.

U toho gólu mi to jako kdovíjaký zaspání nepřišlo. Byl to centr, který všichni očekávali za obranu, tak si nakročili a najednou viděli, že letí spíš zpátky, nešlo se včas vrátit. Spadlo to přímo na Alexe.

V bránění Arsenalu byly nedokonalosti, ale stejně jako v bránění Chelsea. Problém je, že Theo a Diaby nejsou zabijáci. I když třeba ve 27 budou... Kdežto Chelsea se povede první standartka. Možná byl předtim jeden roh.

Ohledně bránění standartek to vidim stejně jako ty. Dřív dělal chyby třeba Gallas, teď zas Silvestre. I když jsem se na opakovačky tentokrát moc nekoukal. Měl jsem hlavu zaneprázdněnou kroucením

Reagovat
fantomas

Vždycky jde toho hráče alespoň nějak rozhodit, nepatrně postrčit (to se v PL zpravidla nepíská), vrazit do něj...furt lepší než tam skákat jak loutka. Navíc předvídání se sice pěkná věc, ale ten hráč to bere takříkajíc na svý triko. Je to hop nebo trop, když uskočíš, ukročíš, bud ho načapeš nebo ho necháš dát gól. Proto to nemužeš brát tak, že si to jakoby zkusil, když to dramaticky poznamenalo celej nadcházející průběh zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodit hlavičkujícího soupeře je velice důležité, protože pak těžko přesně hlavičkuje, ano. Já jsem ale neviděl přesně jak poskakoval Silvestre, jen si pamatuju, že skoro všichni se pohli směrem k bráně a pak se najednou chtěli vracet, což nemohli (vzhledem k parametrům centru) stihnout. A když byl metr od hráče, tak do něj pak strčit nemohl. Víc o tom říct nemůžu.

Reagovat
fantomas

To ale neni nic, co bys mohl z fleku omluvit. I to, že začal jen tak ustupovat, je svým způsobem hrubka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to nechceš omluvit, tak za to můžeš zkritizovat stejně tak všechny kdo to udělali jako on

Reagovat
fantomas

Ne, o to mi zase nejde. Už sem ti vysvětloval, co mám na mysli. Je to hop nebo trop - ti zbylí hráči měli jen štěstí v neštěstí, jestli to tak lze nazvat, jemu se to zle vymstilo. On se snažil Drogbu nachytat tim, že mu jeho chystanej tríček nesežere, ale on ho přitom přece jen převezl. Šel do toho na vlastní nebezpečí a blbě udělal, nevidim tak důvod, proč mu to nedávat za vinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mluvím jen o prvním gólu.

Nevím co máš teď na mysli ty. Zbytek zápasu jsem spíš opravdu jen prokroutil hlavou :-)

Ale obecně s tim bráněním vim co myslíš.

Reagovat
fantomas

Však ano, já taky mluvim jen o té standardce, u té druhé branky taky školácky chyboval, ale to je na jiné povídání.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, akorát nevím proč jsi mluvil o Drogbovi. U druhý měl být důraznější.

Reagovat
fantomas

Protože on centroval.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo aha, to měl být ten tríček To bych zas řekl, že to byla náhoda, Drogba to chtěl nejspíš kopat do vápna a prostě mu to až tak nesedlo, v takových případech se útočník (na kterého míč přímo letí) dostává do jasné výhody a obvykle se k hlavičče dostane. Podíval jsem se na záznam, a Silvestre dělal co mohl, ještě do něj trochu strčil rukou. Myslím, že velká většina obránců by dopadla stejně jako on.

U druhého gólu měl zablokování Anelky vyřešit líp, jak řikáš.

Ale zrovna toto jsou situace, které nebyly přímo gólové a Silvestre měl trochu smůlu, že z nich padly góly a lze ho tedy kritizovat. Dělává větší chyby.

Reagovat
fantomas

Náhoda těžko, Drogba se při kopu tvářil, jako by mu nic nesjelo a chtěl to tak opravdu kopnout. Navíc do vápna ten balon letěl, nebylo to tak, že by Alex hlavičkoval vyloženě z hranice šestnáctky, to ani náhodou. Šlo dle mého o prachobyčejný signál, nacvičenou standardku.

Co se Silvestreho týče, je tam patrný ukrok dozadu, pak se holt nestihl vrátit a loktem jen tak rejprnul do Drogby. To nic nemění na tom, že šlo udělat víc, přinejhoršim, když vim, že pak nestíhám, prostě takové experimenty neprovádět. A druhej gol? Klasická tutovka to nebyla, ale je zkrátka nepřípustné, aby před někým takhle dokonce couval, třebaže Anelka neměl komu přihrávat (Drogba byl metr od něj, to by byla hovadina, Malouda schovanej za protihráčem), takže bylo jasné, že pude dál a bude střílet.

Reagovat
smazaný uživatel

U tý druhý situace jsme se už shodli.

U první ne. Myslíš, že se Drogba bude tvářit tak, že to byla náhoda? To asi ne. Balon sice leťěl do vápna, ale tak, že se hráči (a dokonce i hlavičkující) museli vracet a Alex hlavičkoval v záklonu. Takhle se standartky nekopou, ani signály se tak nedělaj. Tomu opravdu nevěřim, že to byl úmysl. Taky proto že kopnutý těsně před malý vápno by to bylo o dost nebezpečnější, s takovýma skvělýma hlavičkářema. To už by jen stačilo nastavit hlavu a nešlo by minout. Plus jsou všichni hráči CFC silnější a těžší, velká výhoda v takové situaci.

Reagovat
fantomas

Jenže při pohledu na nohu nebylo znát, že by mu to nák sklouzlo nebo tak nějak, ale to je jedno. Dejme tomu, že to opravdu kopl haluzoidně. Pak mi ale pověz, jak je možné, že Alex, taky připraven hlavičkovat blíže Fabianskému, se vrátit stihl, kdežto Silvestre byl o nejmín dva tři kroky za ním a zmohl se tak akorát na skok do něj? Když už takovej souboj, tak aspon tělo na tělo, když jinačí centr očividně předvídali oba dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se někomu nepovede centr o 2-3 metry (na vzdálenost víc než 20 metrů), tak to na poloze nohy těžko poznáš.

Bránící hráči vždy stojí, před útočícími. Aby s nimi měli lepší kontakt, mohli se jich dotýkat rukou, měli je před očima, alespoň periferně a aby je útočník nemohl tak snadno přeběhnout. To je přece klasické bránění, které používají všichni bránící hráči, nejen stopeři. Alex se vrátit stihl proto, že centr leťel jen kousek za něj (ne že by to předvídal), být to ještě krok navíc, tak už nemůže dobře hlavičkovat.

A Silvestre to nestihl páč měl ten krok navíc "v rezervě" + je pomalý na nohách. Takže Alex měl k míčí metr, Silvestre 2 - to by stihl opravdu málokdo.

Takže podle mého názoru neudělal Silvestre žádnou větší chybu, chyba je ta, že neni hbitý a výbušný. To by měl šanci.

Reagovat
fantomas

Důraznější, tedy hlavně vystoupit dřív, ne koukat na trápícího se Nasriho, u nějž bylo už dávno jasné, že na Anelku ve sprinterském souboji nemá, ani kdyby se roztrh.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a je to tady. Zápas sezóny. C'mon Geordie boys!

Reagovat
smazaný uživatel

Yeehaa. There's only one team upon the river Tyne

Reagovat
minoLFC

paráda...radosť Alana a fans Newcastlu Nolan

Reagovat
smazaný uživatel

Já su tak ščasné

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně celkově ta předvedená hra. Alan není jenom silná osobnost, on tomu týmu má co dát a ne že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel že víc ho už kolem řeky Tyne milovat nemůžou, ale pokud tu záchranu dotáhne jako manažer bez licence, tak už bude fakt Bohem.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. Alanova střídání - 3 útočníci

Reagovat
smazaný uživatel

Lovenkrandse považuju spíš za takový křídlo, ale jinak moc pěkně. A i Southgate střídal 2 útočníky do hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Aký je ešte žreb vás, Hullu (posledný s MU) a WBA? Len pre porovnanie šancí.

Reagovat
smazaný uživatel

NU: Fulham doma, Villa venku.

WBA: Liverpool doma, Rovers venku.

Hull: Bolton venku, MU doma.

Boro: Villa doma, WHU venku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uvidí sa, Fulham musíte skúsiť, Villa vydrieť aspoň bod. Albion bude ešte nebezpečný. Treba zabrať. Taktiež verím, že zostup by Strakám pomohol, no zostup mu jednoducho nedokážem priať, bolo by to proste proti sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham hraje hodně dobře. Doufam, že s ním neprohrajeme a před cestou do Villa parku budeme mít záchranu jistou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Hull už podle mě body neudělá. WBA i Boro by museli udělat 4 a to pravděpodobně neudělají.

Reagovat
smazaný uživatel

A já se ptám. Kdo je ten Given? ... Teď vážně. Steve nás dnes neskutečně podržel. První gól sice smolně prošel přes něj, ale dalším dvou jasným výborně zabránil.

Reagovat
smazaný uživatel

Harper už dokázal, prečo nebol jedničkou. Pretože Given, žiadny iný dôvod neexistuje. Chytá fakt výborne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Given by byl jednička ve všech týmech PL

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky jsem byl rád, že je u nás a nejde do MU, kde by vytalčit Bartheze/Howarda/Carrola neměl problém. Byl jsem neskutešně naštvanej, když odešel. Ale teď jsem rád, že Steve Harper dostane šanci konečně si zachytat (snad) první ligu. V mnoha ostatních týmech by neměl problém být jasnou jedničkou, ale on zůstal a kryl spolehlivě záda Shayovi. Máme to prostě krásný věrný tým!

Reagovat
smazaný uživatel

Všech? v Big 3 možno, momentálne určite nie VdS, Čecha (teoreticky) ani Reinu by nevytlačil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o Givenovi se ve spojitosti s MU mluvilo, když tam ještě Sar nebyl a to by se jedničkou stal. Čecha ani Reinu by v jejich klubech nevytlačil, ale oni by zas nevytlačili Givena kdyby přišli např. do City.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak spojil si 2 veci dohromady, najprv Sara keď nebol potom Čecha a Reinu teraz. Proste u Givena to platí rovnako vo všetkých kluboch tejto trojky, presne tak, ako si napísal v poslednej vete

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě ale Given patří dlouhodobě mezi 3 nejlepší golmany PL

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mňa je dokonca momentálne najlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě taky, ale nechtěl sem tady rozjet debatu nějakejch čukotkářů nebo Scouserů

Reagovat
smazaný uživatel

Taká debata tu už bola. Zhodli sme sa na jednom, čo sa týka brankárskych schopností je momentálne najlepší Given spolu s Reinom (scouseri ) ale treba objektívne priznať, že Reina chytá spoľahlivo, to je výraz, proti ktorému nemôže nikto nič namietať.

Reagovat
smazaný uživatel

Já proti tomu však nic nenamítám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ si zvolil Citizens a tam mu zatiaľ ruže nekvitnú. On sa ani nestihne rozchytať a vyslovene schytá gól po nejakej fatálke. U Strák tých chýb bolo toľko, že si už na nich stihol zvyknúť.

Reagovat
honziss

Proč myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Pretože momentálne už majú vo svojich kluboch pevné pozície. U Čecha je to mediálny humbuk a prakticky nulová dvojka, ale istotu podľa mňa od vedenia má. Reina chytá spoľahlico, už niekoľko rokov stabilne v základe, navyše je na lavičke Španiel Benitéz a všetci dobre vieme aký postoj má k ostrovným futbalistom. A VdS, ten má tú pozíciu snáď najsilnejšiu, o vychytaných kontách sa ani nezmieňujem, chybičiek robí pramálo aj keď by sa nejaké našli. Navyše za obranou akú má by sa Given ani nezapotil a on, pokiaľ sa nezapotí nevynikne predsa i keď to s tým nemá veľa spoločného. Každopádne reflektujem súčasnú situáciu/situáciu v zime keď Shay prestupoval.

Reagovat
honziss

Tak z tohodle pohledu máš určitě pravdu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

A Sheffield vyhrál 1:0, v odvetě to bude ještě otevřené, každopádně snad to Blades dotáhnou do vítězného konce a postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

To už byla odveta

Reagovat
honziss

Počkej co? Něco mi uniklo?

Reagovat
honziss

Aha, fakt že jo, jeden víkend člověk není doma a už to má celé pospřeházené..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak první zápas byl 1:1, tuším v pátek.

Reagovat
honziss

Jojo, už jsem to našel, omlouvám se za mýlku.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže čo to znamená?...

Reagovat
smazaný uživatel

Že Blades čekají na soupeře do finále a pak se vrátí mezi elitu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Omg, to nikdy neskončí

Reagovat
smazaný uživatel

Fajne video

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych setrvání v soutěži West Bromu a Hullu hlavně Hullu je to sympatický tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prial by som si viac takychto zapasov http://www.ifortuna.sk/ikonto/ukazat-tiket.php?odkaz_sazenky=ID68b72160e5e61967f154512e837989f9 mimochodom Alan je sympatak, jemu by som to udrzanie prial asi najviac a za tie striedania vcera - dakujem

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo jestli ten co to rozdup okusil fén.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

To mě hodně pobavilo

Reagovat
hefy

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Lepšie Rusáci ako južanské mrdky (až na výnimky). Nehovor mi, že by ti Žirkov, Pogrebňak, Akinfeev +Vagner vadili.

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec ne. Viz Skrtel, Vidic, Ivanovic, Arshavin, Pavlyuchenko... A Jo uz se taky chyta.

Z zadny ligy neprichazi hraci pripravenejsi pro styl v PL, nez z Ruska

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prečo potom ten smajl?

Kam vidíš ich prípadné kroky? Z herného a finančného pohľadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tevéz dal moc pěknýho gola arád bych ho viděl v Chelsea

Reagovat
SqueeZy

Hugooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele