36. kolo
09.05.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Tottenham Hotspur 0:0

I přes Howardovu šestnáctou vychytanou nulu v sezóně nedokázal Everton využít zaváhání Aston Villy a zůstává na šesté pozici. Spurs po dobrém úvodu ztratili a dvě kola před koncem jim poháry zase o něco utíkají.

Deštivý zápas začal v dobrém tempu, když se oba týmy snažily uzmout otěže zápasu hned v úvodu. Tottenham spoléhal na rychlé přechody do útoku, což mu brzy nabídlo dobrou šanci. Nicméně střelu Robieho Keana stačil Yobo zblokovat. Stále častější skulinky v obraně domácích vedly k faulům. Po jednom takovém měl dobrou příležitost Bale, branku sice přestřelil, ale Pienaarovo předčasné vyběhnutí znamenalo opakování. Bohužel pro hosty i druhá střela mířila o centimetry mimo, tentokrát míč prosvištěl blízko vzdálenější spojnice.

Ve stále se zlepšujícím výkonu pokračovali hosté nadále, Keane po dvaadvaceti minutách pronikl do vápna a jen teč obětavého obránce zabránila míči, aby putoval mezi tři tyče. Bohužel, zápas slibující nadprůměrnou fotbalovou podívanou, zaostával na míle daleko oproti očekávání. Everton, který se v druhé polovině prvního dějství vrátil zpět do hry, zamezil svému soupeři v dalších gólových příležitostech, ale sám si musel počkat až do jednačtyřicáté minuty, kdy se Jo odpoutal od obránců, nicméně jeho střela přesto k brankáři nedoputovala díky obětavému Kingovi. Poslední šanci před změnou stran pak zahodil Fellaini, který se dostal díky Bainesovi ke střele z otočky, ale Gomese neohrozil.

Druhý poločas přinesl dvě výrazné změny. Přes přestávku se totiž po nepříjemném dešti přišlo na Merseyside slunce, což nabudilo domácí k ofenzivní aktivitě, kterou ve valné části poloviny první postrádali. První, o to krásnější, ránu vystřelil až po třinácti minutách Cahill z velké dálky, když míč napálil bez přípravy. Gomes by se natahoval marně, nicméně balon jeho levou tyč o pár decimetrů minul. Jen dvě minuty poté právě Gomes hrubě zachyboval, kdy mu již chycený centr vypadl z ruky, ale na zem se dostal dříve, než toho stačil využít Jo.

Stylově se před střídáním mohl rozloučit Gosling, ke kterému se odrazil na vápno míč. Střelu z první opřel o zem, Gomes neodhadl postavení své branky, a tak balon nechal putovat za svá záda. Mráz po zádech mu proběhl, když míč rozezvučel jeho tyč. Kontrovat na druhé straně mohl Defoe, ten se na vápně otočil s míčem a jeho kroucená střela zvedla ruce některých příznivců hostů, bohužel pro ně anglický útočník netrefil tyčku o několik centimetrů.

Všichni se tak těšili na náramnou poslední čtvrthodinku, kde povedená akce bude střídat druhou. To se ale ani zdaleka nestalo. Jak Everton, tak Tottenham si nevypracoval byť jedinou nebezpečnou střelu a diváci se tak v Liverpoolu gólu nedočkali.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
cerwi

Musíme to uhrát, jinak je šance na Uefu zase o moc menší. tip 1:2 COYS!

Reagovat
Xaver

Není to náhodou tak, že Spurs budou hrát jako poražený z finále Carling cupu pohár UEFA

automaticky, pokud ManU získá titul ?????

Reagovat
cerwi

myslím že ne, kuli tomu že ManU (pravdepodobně) vyhrají titul tak se postupuje ze 7 místa do Uefy. To sedmé místo je právě místo toho poraženýho finalisti...;)

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná motivace pro Tottenham 0:1 !!!

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele