36. kolo
10.05.2009 17:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Chelsea si spravila chuť, když deklasovala Arsenal

Arsenal své poslední letošní londýnské derby vůbec neustál. Přes slušný výkon v prvním poločase nebylo v tom druhém de facto o co hrát. Kanonýři tak mohou být rádi alespoň za ten jeden gól, který jim suverénní Hiddinkova družina velkoryse dopřála.

Domácí mužstvo odstartovalo do utkání znamenitě, když už v první minutě vnikl do soupeřova pokutového území nebojácný Walcott posléze pálící nad branku. Napodruhé, o sedm minut později, už po Nasriho prostrčení anglický štírek zakončoval přesně, na Čecha si však ranou z notného úhlu nepřišel. Chelsea vzápětí sice odpověděla Lampardovou nepřesnou dělovkou zpoza velkého vápna, avšak více ze hry měl nadále Arsenal. Ten se mohl opět ujmout vedení ve 12. minutě. Tentokrát Walcott po dalším ze svých průniků směroval balon pod sebe, kde se po něm v nadějné pozici vrhal Fabregas. Diaby mu ho však ukradl za účelem mizerné koncovky levou nohou.

Kanonýrům se letos mockrát nepovedlo soupeře přehrát díky svému důvtipu, dnes však právě nápad a překvapivá myšlenka jejich hře rozhodně nechyběly. Proto se Blues zpočátku příliš nechytali a v 18. minutě znovu jen přihlíželi pěkné akci Diabyho, na jehož zpětnou přihrávku si počíhal aktivní Walcott a z první poslal míč jen těsně vedle. Po dvaceti minutách šlo utěšeně konstatovat, že se dosud na Emirates Stadium neustále něco dělo, a totéž platilo i nadále. Svým dílem přispěli i hosté, když jejich pohledné bleskurychlé akci scházel jen výraznější finiš z Maloudovy kopačky. Na druhé straně zase zblízka netrefil téměř odkrytou klec Song poté, co pro něj z chumlu vytáhl balon Sagna.

Gól Chelsea pak sice vzhledem k předešlému průběhu zápas kdekoho zaskočil, ovšem zároveň se ani není moc čemu divit. Arsenal totiž není přeborníkem v bránění standardek ani omylem, a tak byla kombinace Silvestreho odfláklého strážení Alexe, ideálního centru Drogby a naprosto bezchybného zakončení brazilského stopera celkem nasnadě. Sympaticky hrající červení se úplně nepoložili, avšak další z nevysvětlitelných mezer v defenzivě jim zanedlouho sebrala prakticky veškeré naděje na plný bodový zisk. Anelka rozkmital své ryhlé nohy, jakoby nic se prodral kolem Nasriho a díky pozdnímu vystoupení Silvestreho z obranné linie mohl nádhernou pumelicí podruhé rozdovádět fanoušky Chelsea. Není náhodou, že se do sítě Fabianského trefil zrovna někdejší útočník Arsenalu. Ten totiž patří poněkud ironicky k vrchním katům Gunners, když se proti nim prosadil již sedmkrát. V závěru první půle pak svůj soukromý gólový ůčet nerozšířil, třebaže se v jednu chvíli ocitl zcela sám před Fabianskim. Polský brankář se mezi nohami nachytat nenechal.

Nicméně i tak dostal černý den defenzivy Arsenalu své podrtžítko velmi brzy, už ve 48. minutě. Tehdy se Malouda prohnal okolo Sagny a jeho centr na malé vápno si do vlastní branky smolně srazil Touré. Rázem bylo po zápase, avšak Van Persie se s takovou skutečností nehodlal jen tak smířit a ihned svou zdařilou individuální akcí polekal Čecha. V 57. minutě se mohli všichni přihlížející už pokolikáté přesvědčit o nevídané střelecké impotenci Thea Walcotta. Ten sice zakončoval z ůhlu, i tak ale mohl nastalou situaci vyřešit daleko lépe než střelou hodně mimo.

Kanonýři se kýžené korekce dočkali až po trojím vystřídání. Právě jeden z povolaných náhradníků, Dán Bendtner, si v 70. minutě doskočil pro Sagnův centr a hlavou bez problémů snížil. Tentýž fotbalista pak v podobné situaci nepochodil, Čech se po své levé ruce svalil na zem včas. Český golman pak sice neměl už tolik práce, avšak jednu ošemetnou situaci řešit ještě musel. To když ho zblízka víceméně akorát nastřelil Silvestre. Potom už jenom jednou zaúřadovala Chelsea a bylo hotovo. Souhru na jeden dotyk nejprve v 87. minutě zakončil Malouda do Fabianského, pak však zvládl na hraně ofsadju doklepnout do prázdné branky Anelkovu ránu odraženou od tyče.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Plichtový zápas - LM odčerpala dosti sil a taky emocí !!

Reagovat
smazaný uživatel

Smula LM jim nevzala nic jak se kouknes na vysledek Proste tady jde videt ze meli jasne postoupit a neeee nejaka trapna Barca ktera umi hrat fotbal jen ve Spanelsku,protoze tam se nehraje na obrance ale jen na utok,tak ze proste trapny a Chelsea Rulezz se podivej na vysledek kamo

Reagovat
Devil

Hraci Chelsea budou met jeste v hlave,spatny vykon rozhodciho a vyrazeni z LM,kde uz takrka mohli slavit finale.

tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ;P

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
berger321

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal má špatnou formu z posledních zápasů .. doufám že mu vydrží ! 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

i v pl?

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

doufam 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že ptáci ze Stamford Bridge odjedou s prázdnou!!

Reagovat
Lorcan

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím že Chealsea na tom bude z LM psychicky hůř než Gunners a vidim to na tip 3 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem se splet Chelsea to zvládla líp - nesnášim je Kua Arsenal co děláte to jste Kanonýři GUNNERS FOREVER

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Arsenal zápas zvládne,Chealse je zdrcena z LM psychicky ho nezvladne,Gunners goooo

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea si dnes zpravy naledu a natreto arsenalu 2:1(lampard,malouda van persi)

Reagovat
mike.84

bendter opět ukazal že ma momentalně nejlepší výskok minimalně v pl fakt smekam ikdyž sem fanda cfc. chelsea si za prvních 25 min zasloužila koupit aspon jeden gol ale aspon dostali malou naplast za ůnespravedlive" semifinale lm. snad druhé místo ještě není utopie. ale drogba hral tragicky nechapu proč ho hiddink nestřídal už v poločase za kaloua.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele