36. kolo
09.05.2009 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Krize Aston Villy pokračuje

Minulá výhra Aston Villy nad Hullem byla zřejmě skutečně jen výjimkou. Dnes totiž na hřišti Fulhamu v poměru 1:3 opět padla.

Fulham nijak nezahálel a hned v úvodních minutách na svého soupeře vletěl. Svou aktivitu nakonec také přetavil ve vedoucí gól. Jako první mohl ale rozvlnit síť už ve 4. minutě Erik Nevland. Po skvělém centru Koncheského jeho hlavičku ovšem dokázal vychytat gólman Friedel. O dvě minuty později vybojovali Cottagers dokonce penaltu. Po faulu Milnera na Kamaru měli výbornou příležitost, jak se střelecky prosadit a zkušený exekutor Danny Murphy ani dnes nezaváhal. Friedel směr jeho střely sice vystihl, ale zastavit jí nedokázal.

To ale ještě rozhodně nebyl od hráčů Fulhamu konec. Ve 12. minutě se o tom fanoušci Villy mohli přesvědčit. V zakončení se opět objevil Nevland, jenže míč poslal nad. Jenže domácí defenzíva se zanedlouho dopustila chyby, která vedla k vyrovnávacímu gólu. Bez větších problémů, především díky špatnému bránění, se zapsal mezi střelce Ashley Young a zápas tak začal v podstatě znovu od nuly.

V 28. minutě ale mohlo být všechno opět úplně jinak. Nevland vybojoval rohový kop, po kterém vznikla před bránou Friedela zajímavá situace. Po centru Koncheského zakončoval Gera, jenže recept na amerického gólmana nenašel. O pár okamžiků později se celá šance téměř opakovala. Tentokrát ale zakončoval Kamara. Jeho první střela byla zblokována, druhá pro změnu letěla nad. Do vedení mohl poslat Villu ještě Young, jenže trefil pouze tyč.

Začátky dnes Fulhamu šly skutečně znamenitě. Druhý gól přidal pouhou minutu po zahájení druhé půle Diomansy Kamara. Na jeho střelu do levého dolního rohu brány byl už Friedel krátký a podruhé v utkání musel lovit míč ze své sítě. Nechybělo mnoho a za pár okamžiků to mohlo být 2:2. Místo k zakončení si udělal útočník Gabriel Agbonlahor, jenže míč poslal zase nad.

Tato nevyužitá šance musela Aston Villu v 60. minutě mrzet o to více, že Fulham vstřelil svůj třetí gól. Po Koncheského rohovém kopu a hlavičce Hangelanda přesně zakončoval Kamara. Hosté toužili za každou cenu bodovat, a proto se kouč O’Neill rozhodl hned pro dvojí střídání, kterým posílil útok. Místo Luka Younga a Nicka Shoreyho poslal na hřiště záložníka Nigela Reo-Cokera a útočníka Emila Heskeyho. Jenže ani s rozestavení 3-4-3 toho Villans příliš nepředvedli a opět padli.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Villa už své uhrála takže 3:1 pro Fulham !!!

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1: 1 Fulham

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele