36. kolo
09.05.2009 16:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Stoke City 1:2

Hull je opět o něco blíže sestupu. V klíčovém záchranářském duelu se Stoke opět padl a je posledním třem příčkám tabulky nebezpečně blízko. Na osmnáctý Newcastle má sice stále tříbodový náskok, Straky ale jejich zápas s Middlesbrough ještě čeká. O vítězství Potters se dnes postarali Fuller s Lawrencem. Za domácí v nastaveném čase pouze korigoval prohru Andy Dawson.

Vážnost situace, ve které se nyní Hull nachází, si hráči Phila Browna velmi dobře uvědomují a už v prvním poločase jasně ukazovali, že jejich dnešním cílem je vítězství. I přes řadu šancí ale míč do brány Thomase Sorensena propasírovat nedokázali. Ze začátku utkání sice Tigers působili dosti nervózně, poté se ale osmělili a výsledkem byla šance ve 13. minutě. Centr z pravé strany do pokutového území doletěl až k hlavě útočníka Daniela Cousina, který se snažil zakončit. I když se zprvu zdálo, že jeho pokus zamíří do sítě, nakonec letěl nad.

Hull ale pokračoval aktivněji i nadále. Po deseti minutách byl opět velmi blízko brance. Dostatek prostoru si dokázal najít záložník Garcia, který toho také nakonec využil ke střele. Z halfvoleje ale pálil přímo do náruče Sorensena. V 25. minutě přišla příležitost Zayatteho. Po rohovém kopu ovšem míč poslal nad. V závěru prvního dějství ožili také hosté a výsledkem byl gól v síti Boaze Myhilla. Po rohovém kopu míč propadl až k Fullerovi, který neměl se zakončením příliš velké problémy.

Domácí hráči neplýtvali příliš časem a v 47. minutě byli skutečně jen krůček od vyrovnání. Po dlouhém pasu do vápna Stoke nakonec zakončoval Kevin Kilbane a opět zachránil svůj tým od pohromy v podobě vyrovnání až Sorensen. Šance na vítězství mohl Hullu vzít krátce na to Whelan, míč ale poslal mimo. V 57. minutě si pro změnu vypracoval dobrou příležitost Garcia. Jeho hlavička však letěla přímo do náruče Sorensena.

Stoke se sice nemuselo nikam hnát, i přesto ale toužilo vstřelit druhý, pojišťující, gól. Blízko byl už Faye, ale v rozhodující moment zasáhl Zayatte a hostujícího obránce k zakončení nepustil. V 72. minutě se však už Potters prosadili. Nádhernou dalekonosnou střelou se prezentoval Liam Lawrence, míč k radosti všech hostujících fandů skončil za zády Myhilla. Hull se sice ještě snažil alespoň o vyrovnání, ale těsně před koncem dokázal zásluhou Dawsona pouze snížit.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Klíčový zápas pro Hull - takže je třeba historického vítězství v domácím prostředí kde jim to moc nejde 2:0 !!!

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele