36. kolo
09.05.2009 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Portsmouth FC 2:0

Sam Allardyce se může radovat. Ve veledůležitém zápase se s jeho týmem nemohl Portsmouth rovnat a dvě kola před koncem tak Blackburn bude mít v nejhorším případě šest bodů náskok na osmnáctou příčku. Portsmouth po nemastném neslaném výkonu musí ještě zabrat.

Přes defenzivní hráz Pompey se po deseti minutách prodral McCarthy, který ztroskotal až na solidním zákroku brankáře Jamese. Hartova taktika "bránit a bránit" dělala ze zápasu frašku, kdy se jediná minuta neobešla bez špinavých osobních soubojů. Tým Sama Allardycea však zůstával nadále důrazný a po půlhodině se dostal k další šanci. Krásnou akci založil Diouf, který našel McCarthyho, ten prodloužil na Warnocka, jehož centr opět hledal Dioufa, který ale nedokázal dobře zakončit.

Nemuselo mu to být ale líto, hned dvě minuty poté totiž už domácí vedli. Warnock nakopl míč dopředu, kde si ho měl pohlídat James, ale kvůli Sambovi se míč dostal k Pedersenovi, který lehce zakončoval. O vyrovnání před poločasem se ještě pokusil Hreidarsson, který ale po přímém kopu hlavičkoval mimo branku.

I do druhé půle vstoupili ofenzivněji laděni domácí Rovers, a hned ve druhé minutě to mohl výsledkově dokumentovat Warnock, který dostal dokonalý míč od Pedersena, ale ve stoprocentní šanci selhal. Pompey jakoby ani nechtěli naznačit snahu o vyrovnání, na což doplatili v 57. minutě. Hreidarsson, který na konci první půle zahodil největší šanci hostů, totiž zahrál ve vápně rukou a k penaltě se postavivší McCarthy navýšil vedení.

Rozhodnout utkání mohl Samba, kdyby svou hlavičku po centru Pedersena zamířil mezi tři tyče. Na druhé straně zaskočil na brankové čáře Robinsona jako správný kapitán Nelsen, který odvrátil akci Kanua s Utakou. Nemohoucnost hostů pak v samém závěru dokumentoval Utaka. Kanu nacentroval do vápna, kde míč rukou srazil Andrews a pískala se tak druhá penalta v zápase. Na rozdíl od soupeře ale Utaka branku přestřelil.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Každý bod dobrý 1:1 !!!

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele