Anglická Premier League - souhrn 21. kola

10.01.2009, 15:44, aktualizováno 11.01.2009, 19:04
Komentáře a souhrny
Manchester United smetl Chelsea hladce 3:0 a vrátil se na třetí místo, navíc má několik zápasů k dobru. Liverpool i podruhé v sezóně bez branek remizoval se Stoke, Aston Villa v derby porazila West Bromwich, Arsenal v závěru udolal Bolton. Newcastle zachránil dvanáct minut před koncem alespoň remízu s West Hamem, Everton přehrál Hull a Wigan šťastně udolal Tottenham...

Aston Villa - West Bromwich Albion 2:1

10.01.2009 13:45

Góly: 18. Curtis Davies, 41. Scott Carson (vl.) - 49. James Morrison

Midlandské derby přineslo strhující utkání, jehož tempo sice v závěru poněkud polevilo, ovšem ani tak se diváci na Villa Parku nenudili. Domácí jsou po závěrečném hvizdu nakonec šťastnější, i když do utkání neodstartovali nejlépe.

West Brom vstoupil do utkání vcelku nebojácně. To dokumentuje Simpsonův neohrožený průnik z hranice šestnáctky k centru z levé strany, který byl ovšem vzápětí sražen na roh. Villans zprvu působili nejistě a hosté toho s chutí využívali. V 8. minutě uťal Valero zmatky v pokutovém území Aston Villy ranou těsně nad vzdálenější spojnici. Obraz hry se nadále neměnil a aktivnější Baggies zahrozili znovu, tentokráte Slovinec Koreň za pomoci teče donutil Friedela k prvnímu zákroku zápasu.

Aston Villa udeřila hned z prvcní vážnější šance. V 18. minutě kopal Barry první rohový kop duelu, po něm nadvakrát hlavičkoval Sidwell. Nejprve zasáhl Carson, podruhé z brankové čáry vykopával Greening. Míč se dostal znovu k Barrymu a po jeho dalším přesném centru už otevřel skóre Davies. Ten se ani z ojedinělé trefy neradoval, neboť dříve oblékal barvy West Bromwiche.

Villans tato branka očividně nakopla a domácí tak přebrali iniciativu do svých rukou. Ve 25. minutě ještě Youngova točená střela minula vzdálenější tyč poté, co se agilní křídelník umně uvolnil. Po půl hodině hry nejprve Barry po centru Milnera poslal pozdrav rukavicím Carsona, posléze Milnera Sidwellovi, který ovšem z první zacílil trestuhodně vedle.

Baggies se ještě do konce poločasu zvládli probrat z chvilkových nedbalek a ve 36. minutě si na kroucený centr Robinsona naběhl Morrison, hlavičkoval však přímo do Friedela. Dopředu by to West Bromwichi celkem šlapalo, dozadu to bylo podstatně horší. Ve 41. minutě se po levé straně prosmýkl Agbonlahor, dva obránci před ním jen couvali až na malé vápno a tak domácí rychlík vystřelil a nachytal Carsona z takřka nulového úhlu na švestkách. Gól byl nakonec připsán brankáři WEst Bromwiche, protože střela by nejspíš minula branku a jedině díky nepbatnému zákroku bývalého reprezentanta skončil míč v síti.

Do druhého dějství hned od začátku naběhl Roman Bednář místo nevýrazného Moorea a svým spoluhráčům přinesl štěstí. Krátce po zahajovacím hvizdu ještě využil hrubky Hoefkense k nepřesné střele Agbonlahor, poté se ovšem činili hosté. Bednář adresoval dlouhý míč Morrisonovi na hranici velkého vápna, ten se rychlou zasekávačkou zbavil Laursena a levačkou překonal Friedela - 2:1. West Bromwich se vrátil do zápasu, ale hned dovolil Villans další dvě nebezpečné příležitosti. Nestalo se tak. Nejprve v 51. minutě krásně našel Milner na levé straně Younga, ten se ihned natlačil na střed, zakončil, ale Carson byl připravený. Posléze pro změnu Young hledal Sidwella, který jeho přizvednutý přízemní pas šikovně tečoval do bližší šibenice, kam ovšem znovu včas doskočil pohotový Carson.

Tempo utkání vzápětí poněkud opadlo, hlavně šance se již nedostavovaly. Závěr utkání celkem bez problémů kontrolovali domácí. Aktivní byl především Ashley Young. Tomu dokonce v 89. minutě vyzbyly síly na sprint přes celé hřiště podél levé postranní čáry, na jehož konci byl centr na Agbonlahora. Tomu se ale křižná rána nakonec vůbec nepovedla. Závěrečný tlak Baggies nakonec však stejně nepřinesl kýženou branku, a tak to Villans nemuselo tolik mrzet.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - Sunderland AFC 1:1

10.01.2009 16:00

Góly: 45. Afonso Alves - 82. Kenwyne Jones

Sunderlandští mohou blahořečit náhradníkovi Healymu za to, že odváží z Riverside alespoň jeden bod. Black Cats toho totiž v bitvě o severovýchod Albionu příliš nepředvedli, podobně jako Boro. Remízový výsledek sluší tomuto nepříliš záživnému klání patrně nejlépe.

První desetiminutovka se nesla ve znamení klasického nesmělého oťukávání, pak se ale se zajímavými okamžiky zejména před hostující klecí doslova roztrhl pytel. Ze všeho nejdříve vyslal v 11. minutě na Fulopa propagační střelu Downing. Nikdo neclonil ani netečoval, a tak maďarský brankář v klidu zasáhl. O dvě minuty později dokumentovala prachmizerná rána Arcy střeleckou impotenci Boro v posledních dnech. Už tři zápasy fotbalisté Middlesbrough neskórovali.

Na druhé straně se o slovo na chvíli přihlásil Cissé, jeho pokus byl však zablokován. Pak se taktovky utkání znovu pevně chopili domácí. Bedlivě střežili balon na svých kopačkách a štěstí pokoušeli zejména z větší vzdálenosti. Jako třeba v 18. minutě Tuncay, který jen těsně minul. Po půl hodině hry to byl zase Digard, kdo poslal míč pánu bohu do oken. Už to vypadalo na další koncert zahozených příležitostí v podání hráčů Boro, ve 44. minutě však takovým choutkám učinil přítrž Brazilec Afonso Alves. Downing umně vedl protiútok svého mužstva, na hranici šestnáctky uvolnil robustního forvarda, jenž nedal Fulopovi žádnou šanci.

Druhá půle už byla značně vyrovnanější a vyústila také nakonec ve víceméně zaslouženou remízu. Dlouho se nic pořádného nedělo, druhé dějství skutečně mnoho zajímavých příležitostí nepřineslo. Jen několik po sobě jdoucích rohových kopů okolo 60. minuty před brankou Turnbulla stojí za zmínku. Šance z toho ovšem nebyly, jen jedna zablokovaná hlavička Cissého.

V 82. minutě se ale Black Cats dočkaly vyrovnávací trefy. David Healy pobíhal po hřišti sotva dvě minuty, když se mu naskytla příležitost rychlého brejku. On ji chytil za pačesy, nacentroval na Jonese, který se zblízka nemohl mýlit.

Závěr utkání byl poněkud hektický. V 88. minutě se Sunderland mylně domníval, že je ve vedení, když pokus Edwardse na brankové čáře vykopával Downing. Posléze ještě vrátil míč do pokutového území Reid, ale Cissého pohotová patička neměla gólové parametry. Úplně v poslední minutě ještě měli domácí možnost kopat roh, namísto toho se však ještě museli bránit brejku Cissého. Za záchrannou brzdu na poslední chvíli zatáhl McMahon.

Více informací k zápasu

Newcastle United - West Ham United 2:2

10.01.2009 16:00

Góly: 19. Michael Owen, 78. Andrew Carroll - 29. Craig Bellamy, 55. Carlton Cole

Newcastle potřetí v řadě nedokázal vyhrát. Tentokrát se podělil o body s West Hamem, když zápas skončil nerozhodně 2:2.

Především hostující útočník Craig Bellamy dělal dnes domácí obraně skutečné problémy a už do 9. minuty byl načapán celkem čtyřikrát v ofsajdu. Poté však mohl poměrně nečekaně otevřít skóre Newcastle. Duffův centr tečoval rukou v pokutovém území West Hamu obránce Collins a všichni domácí hráči se dožadovali penalty. Rozhodčím ale vyslyšeni nebyli.

Krátce na to nebezpečně zahrozil kanonýr Owen. Při Hammers stálo, protože, bývalý anglický reprezentant totiž po přihrávce od Jónase trefil tyčku. V 19. minutě to už ale Owenovi vyšlo. Ránou do pravého rohu nedal brankáři Greenovi šanci. Vedení mohl za pár okamžiků pojistit Carroll, hlavou ovšem nemířil přesně, a proto přišlo potrestání.

V 29. minutě potvrdil skvělou formu z minulých kol útočník Craig Bellamy, jenž se prosadil povedenou ranou, kterou gólman Given zastavit nedokázal. Vedení opět na stranu Strak mohl vrátit Jónas. Nejprve trefil z přímého kopu Geremi zeď, potom se ale právě Jónas dostal ke střele, ale minul. Těsně před poločasem se mohl prosadit také hostující Noble, jenže opět narazil na skvěle chytajícího Givena.

Irský gólman se předvedl také v 48. minutě. Ke střele se tentokrát dostal mladík Jack Collison a už se zdálo, že jeho pokus skončí v sítit. Ovšem Given vytáhnul další neuvěřitelný zákrok a celou šanci zneškodnil. Podobně si vedl také za dvě minuty, kdy zlikvidoval příležitost Nobla. V 55. minutě už však svůj tým zachránit nedokázal. Z voleje se prosadil Carlton Cole a poslal Hammers opět vedení.

Newcastle se snažil i nadále, aby dokázal vyrovnat, jenže dlouhou dobu se mu to nevedlo. Nejblíže byl N’Zogbia, jenže jeho pokus Robert Green dokázal vyrazit. V 77. minutě to však přeci jen vyšlo. Hlavou se po centru Duffa dokázal prosadit Andy Carroll. Nechybělo mnoho a Magpies mohli brát v dnešním duelu vítězství. Jónasovi ale opět scházela přesnost, a tak se Newcastle musel spokojit pouze s bodem.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Bolton Wanderers 1:0

10.01.2009 16:00

Góly: 84. Nicklas Bendtner

Po nezáživném prvním dějství začali Kanonýři šlapat a nakonec urvali hubené vítězství nad Boltonem. Ten tak ani nyní nezvládl zlomit prokletí a pokračuje ve strádání. Naopak Arsenal prodloužil sérii neporazitelnosti na sedm zápasů.

V úvodních minutách si balonu dle očekávání více užívali domácí fotbalisté, do šancí se ale příliš netlačili. Až ve 13. minutě dostal těžký prudký míč na vápno Van Persie a z otočky přestřelil. Gunners obléhali skoro nepřetržitě branku soupeře, aniž by pořádně vystřelili, Bolton zase úpěnlivě bránil bez nějaké snahy o rychlé brejky. Poločasový hvizd byl tedy celkem příjemným vysvobozením z tohoto nudného stereotyp.

Na začátku druhé půle se konečně trochu osmělili i hosté a občas vyrazili k soupeřově brance. Například v 52. minutě, kdy Gardner zprava nádherně posadil míč na hlavu Taylora, jehož nepříliš prudký pokus si Almunia bez problémů pohlídal. Posléze dění na hřišti opět začalo diváky v ochozech nudit, až v 63. minutě obecenstvo vytrhl z polospánku Adebayor, který po pasu Clichyho z otočky pálil po zemi přímo do Jaaskelainena.

V daleko lepší příležitosti se ocitl tožský střelec o pár okamžiků později hlavně díky genialitě Samira Nasriho. Ten troufale středem hřiště prostrčil balon skrze dva bránící soupeře na zcela nehlídaného Adebayora, který ale prováhal správný okamžik pro zakončení a napálil skluzujícího protihráče. Na výkonu Trotters se začala pomalu projevovat únava a najednou měli Kanonýři více prostoru a začali si vytvářet šance.

V 70, minutě si Arsenal připomněl doby, kdy soupeře válcoval milimetrovými kombinacemi, duo Denilson-Adebayor vytvořilo palebnou pozici pro Van Persieho, který trefil v pádu tyč. Gunners pokračovali v intenzivním dobývání Jaaskelainenovy svatyně. Touré prudkou ranou z dálky pořádně protáhl finského brankáře ve službách Boltonu.

Poté, co na hřiště vběhl Bendtner, nabral Arsenal na síle i ve vzduchu. To se hned potvrdilo, když v 75. minutě po centru Nasriho ze standardky hlavičkoval právě dánský útočník, ovšem přímo do Jaaskelainena. Zdálo se, že jen ze vzduchu může být nebezpečný, když mu totiž umožnil skórovat Sagna, on jen slabě vystřelil do padajícího protihráče. Jenže v 84. minutě uvolnil nádhernou kolmicí Clichy Van Persieho, ten zakroutil balon na zadní tyč, kam s protihráčem v zádech upaloval Bendtner a ve skluzu usměrnil míč do sítě.

V 87. minutě mohlo být definitivně rozhodnuto. Vela se prosmýkl z levé strany k brance Jaaskelainen, na něj si ale přízemní střelou z takřka nulového úhlu nemohl přijít. Závěr utkání již Arsenal hladce kontroloval, Wanderers se kromě jednoho závaru k soustavnému tlaku nedostali.

Více informací k zápasu

Everton FC - Hull City 2:0

10.01.2009 16:00

Góly: 19. Marouane Fellaini, 45. Mikel Arteta

Jako by snad ani nechtěli bodovat a dělali všechno proto, aby je soupeř převálcoval, tak působili dnes Brownovi Tygři. Everton se takové výzvy chopil zodpovědně a ještě během první půle sestřelil odevzdaného soupeře dvěma brankami.

První poločas se odehrával ve znamení velmi efektivní koncovky domácího mužstva. Úvodní dějství totiž sice nebylo zrovna bohaté na stoprocentní příležitosti, přesto přineslo dvě branky. První zajímavý okamžik se udál v 19. minutě a hned přinesl první gól. Baines na levé straně po kombinaci s Pienaarem odcentroval na přední tyč, kde se bravurně uvolnil Fellaini a Myhill byl proti jeho koncovce bezmocný.

O čtyři minuty později opět jihoafrický fotbalista ve službách Evertonu svou aktivitou zavařil defenzivě Hullu. Na pravé straně obral o míč Geovanniho a našel Osmana, jehož křižná střela sice proletěla skrz Myhilla, namířila si to však vedle branky. Toffees si spravili chuť krátce před poločasovým hvizdem. Arteta se postavil k exekuci přímého kopu a bez špetky slitování podebral balon, který zasvištěl do levého horního rohu Myhillovi branky.

Tento gól prakticky ukončil zápas. V druhé půli se totiž Everton nikam nehnal, ani na straně Tigers nebyla nějaká přehnaná motivace zrovna patrná. Z událostí druhého dějství totiž stojí za řeč snad jen akce domácích z 82. minuty. Tehdy se na hraně šestnáctky uvolnil Anichebe, a přestože byl očividně faulován Zayattem, penalta se nepískala. Nicméně Toffees hned vzápětí zahrozili znovu. Cahill přízemním centrem našel Osmana, jenž v jasné pozici trestuhodně přestřelil.

Více informací k zápasu

Stoke City - Liverpool FC 0:0

10.01.2009 18:30

Góly: -

Souboj vedoucího Liverpoolu a o záchranu bojujícího Stoke vítěze nenašel. Přesto ale mohou být hosté v klidu. I v případě zítřejší výhry Chelsea zůstanou po tomto kole stále na první příčce.

Liverpool už od úvodních minut jasně dokazoval, že přijel na půdu Stoke pro tři body. Začátek zápasu měl plně pod svou kontroval a byl velmi blízko gólu. Konkrétně útočník Kuijt. Ten se dostal po centru Riery k nebezpečné hlavičce, ale míč letěl příliš vysoko, a tak jej nedokázal usměrnit za záda Sorensena. Jeho pokus nakonec proletěl kolem levé tyčky a skončil v zámezí.

V 11. minutě přišla největší šance Stoke prvního poločasu. Rory Delap předvedl další ze svých dlouhých autů a poslal míč do pokutového území. Tam se po sérii odrazů dostal zpět k dobíhajícímu Delapovi, jenž se nijak nerozpakoval a dokázal trefit břevno, od něj se ale míč odrazil pouze do hry, a tak se Stoke radovat nemohlo.

Diváci na Britaniia Stadium v prvním poločase, jak je u Potters obvyklé, mnoho zajímavého neviděli, a tak byli rádi za každou dobrou příležitost. Jedná z nich přišla v 24. minutě, kdy jí měl na svědomí opět Kuijt, jenž se dokázal dostat přes bránící protihráče, jeho střelu z ostrého úhlu ale nakonec dokázal vyrazit Sorensen. Na druhé straně hřiště se naopak dokázal prosadit stoper Shawcross, jenže jeho trefa nemohla být uznána pro ofsajd, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

První letošní zápas mezi těmito dvěma týmy skončil také bez jediného vstřeleného gólu a dnes to vypadalo, že se bude opakovat obdobný výsledek, nebo rozhodne jedna jediná branka. Právě o tu se mohl už v 50. minutě postarat domácí nejdražší hráč v historii Dave Kitson. Ten se ve svém novém působišti ještě netrefil, ale tentokrát byl skutečně velmi blízko. Po špatném výkopu hostujícího Reiny se zmocnil míče, nakonec ale z ostrého úhlu poslal míč jen do boční sítě.

V 68. minutě se mohl prosadit Liverpool. Po přímém kopu se ve velké šanci ocitl Lucas. Těsně před brankou se ale rozhodl hlavou ještě přihrávat. Dirk Kuyt již střílel z velkého úhlu a branku netrefil. Krátce na to mohl síť Liverpoolu rozvlnit Kitson, jenže hlavičkoval nad. Whelanova střela z přímého kopu naopak orazítkovala tyč. Také Gerard trefil hned dvakrát brankovou konstrukci, ale co důležité je, že žádná branka již do konce zápasu nepadla.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Tottenham Hotspur 1:0

11.01.2009 14:30

Góly: 90. Maynor Figueroa

Po několika týdnech klesl Tottenham opět do pásma sestupu. Přitom nescházelo mnoho a mohl si z JJB Stadium odvést alespoň bod za bezbrankovou remízu. V první minutě nastavení se ovšem trefil domácí Figueroa a zařídil tak pro svůj celek výhru 1:0.

Hvězdný Jermain Defoe se opět po roce předvedl v dresu Tottenhamu a už v 1. minutě se mohl se svými spoluhráči radovat ze vstřeleného gólu. Po přímém kopu O’Hary si ale gólman Kirkland poradil s pokusy Kinga i Dawsona a zabránil tak tomu, aby Wigan vstoupil do zápasu nejhorším možným způsobem. O pár okamžiků později zakončoval O’Hara, ale scházela mu přesnost.

Ve 13. minutě pro změnu zahrozil také Wigan. Palebnou pozici pro Zakiho připravil Palacios, ale egyptský kanonýr při zakončení neuspěl. Včas totiž zasáhl obránce Dawson. Latics se snažili i nadále o vstřelení vedoucí branky, hrozili především ze vzduchu, jako například v 34. minutě. Po Taylorově centru hlavičkoval jen těsně vedle aktivní Zaki. Zanedlouho to zkoušeli také Palacios a Heskey, ale s oběma pokusy si Gomes poradil.

Ani po přestávce se na hřišti žádná strhující bitva neudála. Celým čtyřiceti pěti minutám scházely především skutečné gólovky a samozřejmě také branky. Bojovnost oběma celkům upřít sice nelze, ale to bylo možná tak vše. Úvodní minuty měl mírně navrch Wigan, poté se ale kouč Redknapp rozhodl v rozmezí pár okamžiků hned pro dvojí střídání a od tohoto momentu byla opět hra vyrovnaná. Modriče nahradil Lennon, útočníka Pavljučenka pro změnu Bent.

S ubíhajícími minutami se začalo přiostřovat, a tak rozhodčí Marinner sáhl několikrát do kapsičky pro žluté napomenutí, které postupně viděli Valencia, Palacios, Zokora, Woodgate a Scharner. Wigan v závěru mnohem více toužil po vítězství a například Zaki se hned dvakrát snažil prosadit hlavou. Pokaždé mu ale scházela přesnost. V nastaveném čase se ovšem Latics dočkali. Po rohovém kopu vstřelil jediný gól duelu Maynor Figueroa.

Více informací k zápasu

Manchester United - Chelsea FC 3:0

11.01.2009 17:00

Góly: 45. Nemanja Vidić, 63. Wayne Rooney, 87. Dimitar Berbatov

V poslední době začíná docházet Chelsea dech. Svou nevalnou formu potvrdila ve veledůležitém zápase s Manchesterem United, ve kterém dostala tři branky a pojede domů se smutkem. Na vedoucí Liverpool už ztrácí čtyři body, zatímco Red Devils se vrátili na svou třetí příčku.

Ani jeden kouč obsazením základní jedenáctky nijak výrazně nepřekvapil. Pouze zraněného Ria Ferdinanda nahradil v domácí sestavě mladíček Evans a středopolaře Carricka pro změnu Ryan Giggs. Utkání začalo za skvělé atmosféry, přičemž jako první zahrozila Chelsea. Po rychlé kombinaci pálil z větší vzdálenosti Lampard, ale jeho pokus bránu Van der Sara nijak vážně neohrozil.

Manchester se snažil prosadit po centru z rohového kopu, ovšem ani on neuspěl. V 7. minutě naopak po Ronaldově centru vypadnul míč z rukou Petru Čechovi a s hodně velkou dávkou štěstí nestál nikde poblíž žádný hráč v červeném dresu, který by se jej snažil poslat do brány. Hra byla velmi vyrovnaná, bez výraznějších šancí na obou stranách. V 13. minutě dostala Chelsea možnost ke skórování z přímého kopu, jenže Ballackova přízemní dělovka byla zblokována.

Minuty stále ubíhaly a diváci marně čekali na nějakou pořádnou šanci. Ta přišla až v 23. minutě. Na hranici pokutového území zahrál rukou při centru Ronalda rukou Ashley Cole a rozhodčí nařídil přímý kop. K míči se postavil zkušený Ryan Giggs a z poměrně velkého úhlu zaměstnal gólmana Petra Čecha nepříjemnou střelou. Česká reprezentační jednička si ale věděla rady a míč odvrátila.

Na druhé straně pokoušel štěstí Frank Lampard, jenže jeho střelu dokázal zblokovat stoper Evans a Van der Sar tak vůbec zasahovat nemusel. V 31. minutě pořádně zatrnulo všem hostujícím příznivcům. United totiž byli brance nesmírně blízko. Evra našel Rooneyho, ten okamžitě přihrál míč ke kopačkám Berbatova, jenž se rozhodl střílet. Z dobré pozice ale nezakončil ideálně a Petr Čech si s jeho pokusem poradil.

O dvě minuty později se přesunulo hlavní dění na druhou stranu hrací plochy. Po Drogbově sťuknutí se balónu zmocnil Ballack, ale byl hned sražen k zemi v pokutovém území Vidičem. Rozhodčí Webb jeho atak ovšem jako nepovolený neposoudil. Atraktivní podívaná pokračovala až do konce první půle. Obrany obou celků si ale vedly na jedničku, a tak se útočníci k zakončení moc nedostávali.

Poslední minuty úvodního dějství patřily jednoznačně domácímu Manchesteru. Nejprve moc nescházelo k úspěšnému zakončení Parkovi. Korejec se po rychlé kombinaci dostal do zajímavé pozice, ale jeho střela byla zblokovaná na roh Johnem Terrym. O minutu později zachytil přihrávku od Mikela Park, na hranici pokutového území našel Ronalda, jenž svou střelou trefil do zad svého spoluhráče Rooneyho.

V nastaveném čase to už ale Manchesteru vyšlo. Manchester rozehrál signál z rohového kopu, který však rozhočí nepochopili, a tak Ronaldovu branku nemohli uznat a nařídili celou situaci opakovat. Po klasicky rozehraném rohovém kopu vyskočil nejvyýše Vidič a poslal svůj celek do vedení.

Londýňané tak dostali neoblíbený gól do kabin a museli ve druhém poločase doufat, že se jim podaří výsledek otočit. Bylo ale jasné, že budou muset přidat, jelikož Manchester hrál ve velké pohodě. Dopomoct k úspěšnému zásahu měl také kanonýr Nicolas Anelka. Ten o přestávce nahradil Deca, který si rozhodně v zápase nevedl nijak oslnivě.

Také druhý poločas však začal obdobně jako ten první. Ani jeden tým toho totiž za prvních dvacet minut nepředvedl. Za zmínku stojí jen střela Didiera Drogby, ke které se s dostal po přihrávce od Lamparda. Reprezentant Pobřeží Slonoviny si ovšem vedl špatně. Jeho pokus byl tečovaný a letěl hodně mimo.

V 63. minutě přišel druhý gól duelu. Ronaldo na levé straně hřiště uvolnil Evru, jenž poslal do pokutového území nebezpečný centr. Míč sice přeletěl hlavičkujícího Berbatova, dopadl ale přímo do cesty Rooneymu, a ten jej střelou mezi nohama Ashleyho Colea poslal až za záda Petra Čecha. Manchester měl najednou vše ve svých rukou, nemusel se hnát do žádné velké ofenzívy a stačilo mu poctivě bránit.

Avšak ani Blues nebyli nijak výrazně nebezpeční. Nejblíže gólu byl asi Drogba, a to když k němu doletěl Lampardův centr, jenže hostující útočník i přesto, že jej nikdo nehlídal, nedokázal trefit míč, který následně skončil v zámezí.

Dobrou náladu na Old Trafford ještě určitě vylepšila třetí branka. Střílený centr Ronalda poslal zblízka do brány Dimitar Berbatov a stanovil konečný stav zápasu. Zároveň tak Manchester prodloužil už téměř na třináct hodin svou neprůstřelnost.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC21137135:1346
2.Chelsea FC21126340:1242
3.Manchester United19125232:1041
4.Aston Villa21125435:2341
5.Arsenal FC21115534:2338
6.Everton FC21105629:2535
7.Wigan Athletic2094725:2131
8.Hull City2176828:3927
9.Fulham FC1968518:1426
10.West Ham United2175926:3026
11.Newcastle United2158828:3423
12.Bolton Wanderers21721222:2923
13.Sunderland AFC21651022:3023
14.Portsmouth FC2065921:3323
15.Manchester City20641038:3022
16.Middlesbrough FC21561018:3021
17.Stoke City21561018:3321
18.Tottenham Hotspur21551120:2620
19.Blackburn Rovers20461022:3618
20.West Bromwich Albion21531317:3718
Zbývající zápasy
10.01. 16:00Portsmouth FC - Manchester City
10.01. 16:00Fulham FC - Blackburn Rovers

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (520)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele