21. kolo
10.01.2009 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - West Ham United 2:2

Newcastle potřetí v řadě nedokázal vyhrát. Tentokrát se podělil o body s West Hamem, když zápas skončil nerozhodně 2:2.

Především hostující útočník Craig Bellamy dělal dnes domácí obraně skutečné problémy a už do 9. minuty byl načapán celkem čtyřikrát v ofsajdu. Poté však mohl poměrně nečekaně otevřít skóre Newcastle. Duffův centr tečoval rukou v pokutovém území West Hamu obránce Collins a všichni domácí hráči se dožadovali penalty. Rozhodčím ale vyslyšeni nebyli.

Krátce na to nebezpečně zahrozil kanonýr Owen. Při Hammers stálo, protože, bývalý anglický reprezentant totiž po přihrávce od Jónase trefil tyčku. V 19. minutě to už ale Owenovi vyšlo. Ránou do pravého rohu nedal brankáři Greenovi šanci. Vedení mohl za pár okamžiků pojistit Carroll, hlavou ovšem nemířil přesně, a proto přišlo potrestání.

V 29. minutě potvrdil skvělou formu z minulých kol útočník Craig Bellamy, jenž se prosadil povedenou ranou, kterou gólman Given zastavit nedokázal. Vedení opět na stranu Strak mohl vrátit Jónas. Nejprve trefil z přímého kopu Geremi zeď, potom se ale právě Jónas dostal ke střele, ale minul. Těsně před poločasem se mohl prosadit také hostující Noble, jenže opět narazil na skvěle chytajícího Givena.

Irský gólman se předvedl také v 48. minutě. Ke střele se tentokrát dostal mladík Jack Collison a už se zdálo, že jeho pokus skončí v sítit. Ovšem Given vytáhnul další neuvěřitelný zákrok a celou šanci zneškodnil. Podobně si vedl také za dvě minuty, kdy zlikvidoval příležitost Nobla. V 55. minutě už však svůj tým zachránit nedokázal. Z voleje se prosadil Carlton Cole a poslal Hammers opět vedení.

Newcastle se snažil i nadále, aby dokázal vyrovnat, jenže dlouhou dobu se mu to nevedlo. Nejblíže byl N’Zogbia, jenže jeho pokus Robert Green dokázal vyrazit. V 77. minutě to však přeci jen vyšlo. Hlavou se po centru Duffa dokázal prosadit Andy Carroll. Nechybělo mnoho a Magpies mohli brát v dnešním duelu vítězství. Jónasovi ale opět scházela přesnost, a tak se Newcastle musel spokojit pouze s bodem.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

Je potreba se rychle oklepat po prohre s Liverpoolem a doma kladivare porazit.

Newcastle slapem!!!!!!!!!

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele