21. kolo
10.01.2009 13:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Villans derby nakonec zvládli

Midlandské derby přineslo strhující utkání, jehož tempo sice v závěru poněkud polevilo, ovšem ani tak se diváci na Villa Parku nenudili. Domácí jsou po závěrečném hvizdu nakonec šťastnější, i když do utkání neodstartovali nejlépe.

West Brom vstoupil do utkání vcelku nebojácně. To dokumentuje Simpsonův neohrožený průnik z hranice šestnáctky k centru z levé strany, který byl ovšem vzápětí sražen na roh. Villans zprvu působili nejistě a hosté toho s chutí využívali. V 8. minutě uťal Valero zmatky v pokutovém území Aston Villy ranou těsně nad vzdálenější spojnici. Obraz hry se nadále neměnil a aktivnější Baggies zahrozili znovu, tentokráte Slovinec Koreň za pomoci teče donutil Friedela k prvnímu zákroku zápasu.

Aston Villa udeřila hned z prvcní vážnější šance. V 18. minutě kopal Barry první rohový kop duelu, po něm nadvakrát hlavičkoval Sidwell. Nejprve zasáhl Carson, podruhé z brankové čáry vykopával Greening. Míč se dostal znovu k Barrymu a po jeho dalším přesném centru už otevřel skóre Davies. Ten se ani z ojedinělé trefy neradoval, neboť dříve oblékal barvy West Bromwiche.

Villans tato branka očividně nakopla a domácí tak přebrali iniciativu do svých rukou. Ve 25. minutě ještě Youngova točená střela minula vzdálenější tyč poté, co se agilní křídelník umně uvolnil. Po půl hodině hry nejprve Barry po centru Milnera poslal pozdrav rukavicím Carsona, posléze Milnera Sidwellovi, který ovšem z první zacílil trestuhodně vedle.

Baggies se ještě do konce poločasu zvládli probrat z chvilkových nedbalek a ve 36. minutě si na kroucený centr Robinsona naběhl Morrison, hlavičkoval však přímo do Friedela. Dopředu by to West Bromwichi celkem šlapalo, dozadu to bylo podstatně horší. Ve 41. minutě se po levé straně prosmýkl Agbonlahor, dva obránci před ním jen couvali až na malé vápno a tak domácí rychlík vystřelil a nachytal Carsona z takřka nulového úhlu na švestkách. Gól byl nakonec připsán brankáři WEst Bromwiche, protože střela by nejspíš minula branku a jedině díky nepbatnému zákroku bývalého reprezentanta skončil míč v síti.

Do druhého dějství hned od začátku naběhl Roman Bednář místo nevýrazného Moorea a svým spoluhráčům přinesl štěstí. Krátce po zahajovacím hvizdu ještě využil hrubky Hoefkense k nepřesné střele Agbonlahor, poté se ovšem činili hosté. Bednář adresoval dlouhý míč Morrisonovi na hranici velkého vápna, ten se rychlou zasekávačkou zbavil Laursena a levačkou překonal Friedela - 2:1. West Bromwich se vrátil do zápasu, ale hned dovolil Villans další dvě nebezpečné příležitosti. Nestalo se tak. Nejprve v 51. minutě krásně našel Milner na levé straně Younga, ten se ihned natlačil na střed, zakončil, ale Carson byl připravený. Posléze pro změnu Young hledal Sidwella, který jeho přizvednutý přízemní pas šikovně tečoval do bližší šibenice, kam ovšem znovu včas doskočil pohotový Carson.

Tempo utkání vzápětí poněkud opadlo, hlavně šance se již nedostavovaly. Závěr utkání celkem bez problémů kontrolovali domácí. Aktivní byl především Ashley Young. Tomu dokonce v 89. minutě vyzbyly síly na sprint přes celé hřiště podél levé postranní čáry, na jehož konci byl centr na Agbonlahora. Tomu se ale křižná rána nakonec vůbec nepovedla. Závěrečný tlak Baggies nakonec však stejně nepřinesl kýženou branku, a tak to Villans nemuselo tolik mrzet.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele