21. kolo
11.01.2009 14:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Tottenham Hotspur 1:0

Po několika týdnech klesl Tottenham opět do pásma sestupu. Přitom nescházelo mnoho a mohl si z JJB Stadium odvést alespoň bod za bezbrankovou remízu. V první minutě nastavení se ovšem trefil domácí Figueroa a zařídil tak pro svůj celek výhru 1:0.

Hvězdný Jermain Defoe se opět po roce předvedl v dresu Tottenhamu a už v 1. minutě se mohl se svými spoluhráči radovat ze vstřeleného gólu. Po přímém kopu O’Hary si ale gólman Kirkland poradil s pokusy Kinga i Dawsona a zabránil tak tomu, aby Wigan vstoupil do zápasu nejhorším možným způsobem. O pár okamžiků později zakončoval O’Hara, ale scházela mu přesnost.

Ve 13. minutě pro změnu zahrozil také Wigan. Palebnou pozici pro Zakiho připravil Palacios, ale egyptský kanonýr při zakončení neuspěl. Včas totiž zasáhl obránce Dawson. Latics se snažili i nadále o vstřelení vedoucí branky, hrozili především ze vzduchu, jako například v 34. minutě. Po Taylorově centru hlavičkoval jen těsně vedle aktivní Zaki. Zanedlouho to zkoušeli také Palacios a Heskey, ale s oběma pokusy si Gomes poradil.

Ani po přestávce se na hřišti žádná strhující bitva neudála. Celým čtyřiceti pěti minutám scházely především skutečné gólovky a samozřejmě také branky. Bojovnost oběma celkům upřít sice nelze, ale to bylo možná tak vše. Úvodní minuty měl mírně navrch Wigan, poté se ale kouč Redknapp rozhodl v rozmezí pár okamžiků hned pro dvojí střídání a od tohoto momentu byla opět hra vyrovnaná. Modriče nahradil Lennon, útočníka Pavljučenka pro změnu Bent.

S ubíhajícími minutami se začalo přiostřovat, a tak rozhodčí Marinner sáhl několikrát do kapsičky pro žluté napomenutí, které postupně viděli Valencia, Palacios, Zokora, Woodgate a Scharner. Wigan v závěru mnohem více toužil po vítězství a například Zaki se hned dvakrát snažil prosadit hlavou. Pokaždé mu ale scházela přesnost. V nastaveném čase se ovšem Latics dočkali. Po rohovém kopu vstřelil jediný gól duelu Maynor Figueroa.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

2:6

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 camara-modrič,pavljučenko

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 - mordic, 3xdefoe

Reagovat
smazaný uživatel

Podle rozestaveni a prvni pule to takhle urcite nedopadne :)

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele