Anglická Premier League - souhrn 16. kola

04.12.2010, 18:00, aktualizováno 06.12.2010, 22:54
Komentáře a souhrny
Liverpool neměl problém s Aston Villou. WBA si v neděli poradilo s Newcastlem a Sunderland s West Hamem. Chelsea jen remizovala s Evertonem a Arsenal jí utekl na rozdíl dvou bodů, jelikož si poradil s Fulhamem. Tottenham remizoval v Birminghamu, kdežto Manchester City porazil Bolton. Blackburn přehrál Wolves a Wigan remizoval se Stoke.

Liverpool FC - Aston Villa 3:0

06.12.2010 21:00

Góly: 14. David N'Gog, 16. Ryan Babel, 55. Maxi Rodríguez

Mělo to být vyrovnané utkání o velice důležité tři body. Nakonec však měl zápas naprosto jasný průběh a po zásluze zůstávají všechny body ve městě Beatles, jelikož Liverpool svého soupeře z Birminghamu porazil jasně 3:0.

Gerard Houllier se vrátil na místo činu na Anfield Road, ale dnes jako manažer Aston Villy. Domácím chyběly opory Torres a Gerrard, šanci tedy dostali jiní. Villans se do základní sestavy vrátil útočník Gabriel Agbonlahor.

Domácí začali od prvního minuty mnohem aktivněji, zejména N'Gog s Babelem byli hodně často u míče a snažili se v rychlosti dostat obranu hostí pod tlak. Už ve třetí minutě se dostal do dobré pozice Dirk Kuyt, ale branku nedal. Na tu si museli diváci počkat do čtrnácté minuty. Škrťel vyhrál důležitý hlavičkový souboj na N'Goga a ten překonal hostujícího brankáře Friedela - 1:0.

Netrvalo to ani dvě minuty a Liverpool vedl o dvě branky. Lucas našel skvělým pasem Ryana Babela, který se v zakončení nemýlil a dostal domácí fanoušky do euforie. Poté přišla pasáž hry, kdy domácí drželi míč, snažili být se i nadále aktivní, ale také si dávali pozor směrem dozadu. Hostující fotbalisté toho naproti tomu moc nevymysleli a jejich hře chyběla především přesnost a jistota.

Domácího brankáře Reinu se pokusili zaměstnat Agbonlahor nebo Downing, ale ani jeden z nich nedonutil španělského gólmana ani k ostřejšímu zákroku. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí. Do druhé půle poslal Houllier na hřiště velice rychlého Delfounesa, který tak měl oživit ofenzívu Aston Villy.

To se však nestalo, naopak v 55. minutě předvedli fotbalisté Liverpoolu ukázkový brejk, kterým prakticky rozhodli předčasně utkání. Po skvělé kombinaci a rychlém přechodu do útoku viděl N'Gog nabíhajícího Maxiho Rodrígueze a ten dnes jako třetí překonal Brada Friedela - 3:0.

Aston Villa byla na kolenou a nečekalo se, že by ještě v tomhle utkání usilovala o nějaký zvrat nebo malou naději. Své štěstí zkoušel dvakrát Stewart Downing, ale vždy byl proti němu připraven pohotový Reina. Domácí fotbalisté už jen drželi míč a vyloženě si utkání užívali. Když si připočteme tradiční skandování skalních příznivců, tak se pro ně tenhle zápas nemohl vyvíjet lépe.

Liverpool už si své vedení v pohodě pohlídal a naprosto zaslouženě tenhle pondělí zápas Premier League vyhrál 3:0.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - West Ham United 1:0

05.12.2010 17:00

Góly: 34. Jordan Henderson

Sunderland byl od prvních minut dominantnějším mužstvem a vítězství 1:0 odráží jen velmi málo průběh na hrací ploše. West Ham neměl nejmenší šance ukořistit alespoň bod.

Hostující West Ham v týdnu doslova vyklepl Manchester United v Carling Cupu, když ho porazil 4:0. Svěřenci Avrama Granta chtěli na podobný výkon i výsledek navázat také v těžkém utkání na půdě Sunderlandu.

Utkání začalo z obou stran hodně agresivně, ale aktivnějším mužstvem byli přeci jen domácí, kteří se více snažili dostávat do pokutového území svého soupeře. Po čtvrthodince hry Greenovu pozornost vyzkoušeli postupně Cattermole, Richardson a Gyan. Ani jeden z těchto střeleckých pokusů ale na gólmana West Hamu ani nedoletěl, nebo mířil jinam než mezi tři tyče.

Po dvaceti minutách hry už bylo na hřišti vidět prakticky jen jedno mužstvo, a to domácí Sunderland. Jeho hráči investovali do utkání mnohem víc než hosté z Londýna, kteří měli problémy už s vlastní rozehrávkou. Své štěstí opět zkoušeli Wellbeck, Bent nebo Richardson, ale ujala se až střela Hendersona. Toho viděl ve 33. minutě skvěle Asamoah Gyan a mladý záložník otevřel skóre - 1:0.

Navíc minutu poté si ghanský forvard Gyan opět vzal míč a nekompromisně ho poslal na hostující branku, bohužel pro Sunderland orazítkoval jen břevno Greenovy branky. Hosté se ke konci poločasu ještě mírně vymanili z tlaku, do dobré střelecké pozice se dostal Spector, ale i tak šli do kabin s jednobrankovou ztrátou.

Na začátku druhé půle byli mírně aktivnější fotbalisté West Hamu, ale po zhruba čtvrthodince druhého poločasu jejich tempo opadlo a začali opět úřadovat domácí fotbalisté. Aktivní bylo hlavně duo Richardson - Gyan, které zejména svým velice dobrým pohybem dělali problémy hostujícím obráncům. Závěrečných deset minut už ovládal domácí Sunderland bez větších potíží a zaslouženě v tomto utkání Premier League zvítězil 1:0.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Newcastle United 3:1

05.12.2010 14:30

Góly: 32. Somen Tchoyi, 71. Peter Odemwingie, 89. Peter Odemwingie - 90. Peter Løvenkrands

Dvě nejlepší mužstva uplynulého ročníku Championship se dnes poprvé poměřili v rámci Premier League a výhodu domácího prostředí dokázal využít West Brom, jenž Newcastle porazil hladce 3:1 a přeskočil Magpies v tabulce. Roli "sněhového" střelce potvrdil dvougólový Odemwingie.

Mapgies se zápas vůbec nevydařil, Baggies byli lepší, ať už se to týče přihrávek nebo dokonce útočné fáze. Newcastle si nedokázal vytvořit žádnou šanci, zato West Brom nebývale tvořil a gólové příležitosti si vytvořil.

Druhý zápas hrála pohromadě stoperská dvojice Campbell, Taylor a zejména veteránu Campbellovi se zápas nevyvedl tak jako proti Chelsea. První zaváhání však ještě zvládl hasit Jose Enrique, když zastavil Odemwingieho. Zasloužené vedení pro Baggies po půlhodině vystřelil Tchoyi. Kamerunský záložník se ocitl s míčem na kopačce v šestnáctce, zkusil technickou ranou překvapit Krula a povedlo se mu to. Přesně umístěný pokus rozvlnil síť - 1:0. Tchoyi něco podobného zkoušel i podruhé, ale to už byl Krul připraven.

Druhý poločas byl o něco aktivnější, zejména Newcastle potřeboval dát gól a pět minut po změně stran konečně zaměstnal gólmana Carsona. Po Routledgeho centru se ale domácí brankář proti Taylorově hlavičce vyznamenal. K sólu se odhodlal dosud neviditelný Jonas Guttierez a Scharner musel jeho akci na poslední chvíli hasit, naštěstí pro West Brom to zvládl. Jenže právě tyto akce byly pro Magpies jedny z mála. Baggies byli i nadále lepší a dvacet minut před koncem si pojistili vedení.

Odemwingie využil podklouznutí Guthrieho, prošel mezi nehybnými stopery a přesnou ranou zvýšil na 2:0. A také pod třetí gól domácích z 89. minuty se podepsala víc než ospalá stoperská dvojice. Taylor s Campbellem si zcela nevšímali Odemwingieho, který za nimi po přesném pasu proběhl a opět bezchybně překonal Krula.

V nastaveném čase sice po střele Carrolla dorážel vyražený míč střídající Lovenkrands, jenže to bylo pro Magpies málo, příliš málo. Prohra znamená, že Newcastle je po nedělním programu 16. kola jedenáctý, ale ještě může klesnout. West Brom postoupil na sedmou příčku, ale i on o ní může ještě přijít.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Stoke City 2:2

04.12.2010 16:00

Góly: 30. Danny Collins (vl.), 41. Tom Cleverley - 18. Robert Huth, 31. Matthew Etherington

Obecně by se asi od Wiganu se Stokem nečekal žádný skvostný fotbal, ale diváci si dnes na DW Stadium příliš stěžovat nemohli. Latics dohromady s Potters nastříleli čtyři branky, všechny v první půli a ani ve druhé nebyla o šance nouze.

V úvodním se skutečně pořád něco dělo. Huth byl hlavní postavou prvních dvou desítek minut. Nejprve poslal do šance Fullera, kterého dobrým zákrokem vychytal Al Habsi a v 17. minutě si stoupl k exekuci standardní situace a otevřel skóre. Jeho střelu totiž tečoval ve zdi stojící Thomas a Al Habsi neměl proti změněné trajektorii střely šanci. Latics měli velkou šanci na vyrovnání po Watsonově standardce, když se Gohouri ocitl v dobré pozici, ale hlavičkou branku trestuhodně minul. Přitom by byl Begovič bez šance. Nakonec se Wiganu podařilo srovnat po dalším Watsonově centru na bližší tyč, kde se snažil dostat před Collinse Alcaraz, ale Collins si nakonec lehkou tečí poslal míč do sítě sám.

Potters ale vyrovnávací branka vůbec nezaskočila, za pár desítek sekund už světelná tabule opět signalizovala vedení hostů. Jones skvěle obešel Figuerou, poslal míč na Fullera, ten se zastavil a vyčkal na přibíhajícího Etheringtona, kterému poslal míč proti noze a Al Habsi neměl šanci.

Stejně jako první gólu Stoke měl i nyní Wigan obrovskou příležitost na vyrovnání. Begovič minul N'Zogbiův centr a Thomas měl zavěsit, jenže branku neuvěřitelně minul. Mohl si pak oddychnout, když pět minut před koncem první půle vypálil Cleverley, míč tečoval Higginbottom a Begovič stejně jako předtím Al Habsi jen sledoval, jak míč letí za jeho záda.

Poprvé se mohl dostat Wigan do vedení krátce po změně stran. Centr Cleverleyho sice hostující obrana odvrátila, ale míč Bosellimu vrátil Figueroa a domácí útočník z úhlu vypálil. Begovič byl u tyče připraven. Dlouhý Delapův aut pak způsobil zmatek v domácí šestnáctce, ale Walters nedorozumění Gohouriho s Al Habsim využít nedokázal. Vzápětí už gólman Wiganu zasahoval, protože se do hlavičky položil Jones a jeho střela měla gólové parametry.

Šance se pak na dlouhé minuty odmlčely. Největší pak přišla bezesporu v 83. minutě a Wigan mohl strhnout zápas na svou stranu. N'Zogbia na levé straně obešel Hutha a parádně vypálil. Begovič sice míč vyrazil, ale vystrašil všechny příznivce Potters, když jen na tyč. Naštěstí se do sítě míč nedostal a Wigan se Stoke remizoval 2:2.

Více informací k zápasu

Manchester City - Bolton Wanderers 1:0

04.12.2010 16:00

Góly: 4. Carlos Tévez

Citizens rychle prolomili střelecké trápení na City of Manchester Stadium a po pěti zápasech dali Boltonu ochutnat hořkost porážky. Hostům nepomohla ani čtvrthodinová hra proti deseti.

Nudný první poločas začal ve čtvrté minutě ukončením dlouhého čekání na gól City na vlastním stadionu. Yaya Touré vedl rychlý protiútok a přihrál Tévezovi, který přízemní střelou k levé tyči dokázal pokořit Jaaskelainena.

Za osm minut se Silva dožadoval penalty, když jeho střelu zastavil Cahill. Píšťalka zůstala němá správně, velkou šanci zablokoval hostující hráč hrudí. Brzy poté mohl vyrovnat z přímého kopu Petrov, ale jeho tečovaný přímý kop skončil vedle. Nejviditelnějším hráčem na trávníku byl úspěšný střelec, jenže po úvodní trefě se jeho další pokusy neujaly, všechny skončily mimo tři tyče.

Po změně stran šla znát snaha Boltonu, do příležitostí se ale i nadále dostával hlavně favorizovaný Manchester. Nejblíže byl pojistce Balotelli, který po centru Téveze rozezvučel pravou tyč. Po hodině hry mu zdárně sekundoval Silva, který trefil břevno.

Definitivní rozhodnutí měl na kopačce i Kolarov, ten po příhře Kompanyho sice rozvlnil síť, jenže střelou do vnější strany. Právě on pak musel opustit předčasně hřiště, když si přísnou druhou žlutou kartu vykoledoval faulem na Rickettse. Trotters si v přesilové hře nevypracovali žádnou šanci, která by měla nádech vyrovnání.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Everton FC 1:1

04.12.2010 16:00

Góly: 43. Didier Drogba (pen.) - 86. Jermaine Beckford

Chelsea sice chtěla, alespoň v první půli to bylo evidentní, jenže ani dnes výhru nevydřela. Everton zlepšený výkon ve druhé půli korunoval Beckfordovým vyrovnáním a obhájce titulu obral o další body.

Blues potřebovali nutně vyhrát, ale mizerné období ještě za sebou zdaleka nemají. A to není před těžkými zápasy s Tottenhamem, Arsenalem a Manchesterem United vůbec dobré. Přitom byla v první pětačtyřicetiminutovce na domácích hráčích znát chuť a touha po vítězství. Po čtvrthodině vystrašil příznivce Toffees gólman Howard, jenž vyběhl proti Kalouovi, aby vzápětí lapený míč upustil, ale měl štěstí, že míč stihl uklidit Jagielka.

Do základní sestavy Chelsea se po zranění vrátil kapitán John Terry a radost mohl být dvojnásobnou, kdyby mu jeho skvělý pokus po rohovém kopu nezastavilo břevno. Stejně jako chybu Howarda a pokus Terryho dělilo asi deset minut, stejnou porci minut se čekalo také na další vzrušení. Kalou po Maloudově rohu hlavičkoval těsně vedle. Chelsea byla lepší, jenže v zakončení to žádná sláva nebyla a Everton se v Londýně držel dokud nevytvořil obrovskou chybu Phil Neville. Kapitán Toffees poslal do nájezdu špatnou zpětnou přihrávkou Anelku, jenž si míč hodil kolem Howarda a sám do brankáře naběhl a vybojoval penaltu. Americký gólman vyvázl jen se žlutou kartou. Penaltu proměnil Drogba, pro něhož to byl první přesný zásah po devíti ligových zápasech.

Kdo čekal, že půjde Chelsea ve druhé za kýženou výhru, krutě se spletl. Jakoby svěřenci Carla Ancelottiho ani vyhrát nechtěli, Evertonu nechávali hodně prostoru a hosté byli lepší. Dvakrát v úvodu vystrčil růžky aktivní Rodwell. Nejprve branku svou střelou minul a pak pořádně vystrašil Stamford Bridge. Bainesův milimetrový pas z levé strany našel Rodwella a ten hlavičkou poslal míč do Čechovy levé tyče. Od ní se naštěstí pro domácí míč odrazil ven z branky. Za tři minuty hrozil Everton znovu, Jagielkovi rovněž příliš nechybělo. To už byl pro Blues jasný signál k tomu s výkonem něco udělat.

Nepomohlo to, naopak měla Chelsea další problémy, když Cahill během souboje s Terrym ve skluzu trefil kopačkou do hlavy vyběhnutého Čecha. Vše odneslo Čechovo oko a obočí, ale českému gólmanovi se naštěstí nic vážného nestalo a byl schopen pokračovat. Osm minut před vypršením základní hrací doby pak měl obhájce titulu výbornou šanci k pojištění vedení. Ferreira poslal před bránu dobrý míč, jenže Ashley Cole před odkrytou bránu nedokázal odolat tlaku Colemana a do branky kulatý nesmysl neusměrnil. Levý bek domácích se hněval, že sudí neodpískal za Colemanův zákrok pokutový kop.

A zlobit se mohl i o pár minut později, jenže na sebe a své spoluhráče. Baines na levé straně obešel dva hráče, vyhl se stojícímu kuželu se jménem Ferreira a poslal do ohně skvělý centr, po němž Beckford hlavou vyrovnal. Za druhý poločas zasloužené vyrovnání Toffees. Sudí kvůli dlouhému ošetřování Petra Čecha nastavil celých sedm minut a Chelsea měla ještě šanci. Jenže dlouhé nastavení bylo jedním velkým trápením a tlačil zejména Everton. Remíza 1:1 je spravedlivá, nicméně pro Chelsea nepřijatelná.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers 3:0

04.12.2010 16:00

Góly: 29. David Dunn, 43. Brett Emerton, 55. Ryan Nelsen

Wolverhampton hladce podlehl Blackburnu a po šestnácti kolech klesl na samotné dno Premier League. Rovers soupeři nastříleli tři branky a minimálně do neděle zůstane osmý.

Přitom měli Wolves doslova raketový start do zápasu a Rovers v prvních minutách nevěděli, kam dřív skočit. Už ve druhé minutě se dostal do vápna Matt Jarvis a vypálil, přímo do Robinsona. Ještě blíže byli hosté gólu tři minuty nato, kdy Stephen Ward překonal Robinsona, ale míč zastavila tyč. Iniciativu okamžitě převzal Zubar a technickou střelou rovněž domácího brankáře překonal, ale ani jemu nebylo přáno, když se míč odrazil od břevna do tyče a ven z branky.

Po půlhodině pak mohli Wanderers jen smutně sledovat, jak Blackburn v jedné z prvních šancí udeřil. Přetažený Pedersenův rohový kop před bránu vrátil Nelsen a Dunn hlavičkou poslal domácí do vedení. Dva obránci Wolves sice míč vykopli, ale ten už stejně překročil čáru. Hosté mohli okamžitě srovnat, ale Robinson byl proti a nepříjemnou střelu Milijase lapil.

Blackburn si pak ještě do poločasu pojistil vedení. Salgado nakopl na vlastní půlce míč na Robertse, kterého nedokázal zneškodnit obránce, načež Roberts posunul míč na nabíhajícího Emertona a ten nemilosrdně propálil Hennesseyho. O třech bodech pro domácí v 55. minutě definitivně rozhodl Ryan Nelsen, který poslal do sítě Pedersenův pas.

Další góly už v Ewood Parku nepadaly, nicméně šancí tu několik bylo. Proti Elokobimu musel další skvělý zákrok vytáhnout Robinson, stejně jako o pár minut později proti Huntově pokusu. A bývalý anglický reprezentant byl připraven i ve třetí minutě nastavení, kdy se šikovně uvolnil Hunt, chtěl přehodit Robinsona, ale ten ještě stihl míč vytěsnit z brány. Na druhé straně rychle odpovídal Pedersen, ale trefil Hennesseyho, takže zápas skončil 3:0.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Fulham FC 2:1

04.12.2010 16:00

Góly: 14. Samir Nasri, 75. Samir Nasri - 30. Diomansy Kamara

Nasri dvěma krásnými akcemi získal pro svůj tým všechny body a prodloužil čekání Fulhamu na vítězství na hřišti soupeře na šestadvacet kol. Arsenal se tak dostává do čela ligy.

V šesté minutě se do obrovské šance dostal Aršavin, když se mu před malé vápno odrazil balón po přímém kopu. Jenže pohotovou střelou trefil pouze uhýbajícího Schwarzera. Arsenal pokračoval v jasné převaze a ve 13. minutě po příhře do vápna od Aršavina chytře posunul míč ke vzdálenější tyči Nasri, těsně minul.

Při další akci si souhru oba hráči zopakovali, tentokrát ale předvedl Nasri své umění naplno. Dvěma zasekávačkami se zbavil dvou skluzujících obránců a levačkou z pěti kroků vyslal přesnou dělovku pod víko.

Při chuti byl stále, po oku lahodícím průniku do šestnáctky přihrával Aršavinovi, který v obležení dvou obránců ale nedokázal usměrnit míč, jak by si představoval. Asistenci si mohl připsat i Rosický, když centrem našel Songa, ten ale bez přípravy minul pravou tyč.

Ledová sprcha tak přišla po půlhodině hry, kdy se Koscielny srazil se Squillacim a dovolil tak Dempseymu pokračovat v ofenzivním snažení. Záložník Fulhamu si počkal na naběhnutí Kamary a chytře ho uvolnil do vápna. Hostující útočník pak s chladnou hlavou zvítězil tváří v tvář Fabianskemu. Koscielny navíc musel kvůli poranění střídat.

Na další větší příležitost se čekalo až do samého závěru půle. Když navíc Chamakh hlavičkoval pouze do brankáře, přesto, že mu nikdo nepřitěžoval bráněním, mohli jít do vedení hráči Fulhamu. Djourou se zlobil na pomezního, který nezvedl praporek, a mezitím se Kamara hnal sám na brankáře. Tentokrát však Fabianski dokázal vyrazit.

Po změně stran hrozil po zpětné přihrávce Songa na vápno Rosický, bez přípravy minul vzdálenější tyč. Další výtečnou kličkovanou u malého vápna chtěl přetavit v gól Aršavin, Schwarzera ale nepropálil.

Dvacet minut před koncem zavařil svým spoluhráčům Fabianski, když po rohovém kopu prohrál souboj s Gerou. Na jeho pokus byla na brankové čáře připravena hned trojice obránců, která tak dokázala balón odkopnout do bezpečí.

Poté se ale zase rozjel kolotoč akcí. Diváky pobavil především Nasri. Po akci Aršavina s Van Persiem se ve vápně vyhnul dvěma obráncům, nepříliš povedeným zaseknutím se zbavil i brankáře, aby takřka z nulového úhlu zády k brance stihl poslat míč do sítě a vrátit domácím vedení.

Pár momentů poté zahrozil Djourou, pas do vápna postrčil jen těsně vedle vlastní branky. Po chaosu způsobeném následným rohem pálil v pádu Etuhu a zkamenělý Fabianski si mohl oddechnout, když míč minul jeho pravou tyč.

Na druhé straně nevěděl Chamakh, co s míčem ve vápně, rozhodl se tedy otočit a pohotově vypálit. Schwarzer zasahovat nemusel. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby naopak musel výborný zákrok vytasit Fabiansky proti křižné střele zpoza vápna od Gery.

Více informací k zápasu

Birmingham City - Tottenham Hotspur 1:1

04.12.2010 16:00

Góly: 81. Craig Gardner - 19. Sébastien Bassong

Birmingham City během těžkého losu remízovalo s Manchesterem City, porazilo Chelsea, z Ligového poháru vyřadilo Aston Villu a tentokrát o dva body obralo lepší Tottenham. Ten zahodil několik gólových příležitostí a po třech ligových vítězství znovu potvrdil, že se mu mimo Londýn letos nedaří.

Tottenham na svého soupeře vlétl a po čtyřech minutách už Lennon vypracoval dobrou pozici pro Crouche, ten ale minul. Dvě minuty poté zahrozil díky Bowyerovi Carr, ani on se zblízka mezi tři tyče netrefil.

Převahu tak přetavili v úvodní gól hosté. Bale zaměstnal z přímého kopu Fostera, který vyrazil pouze k Bassongovi. Ten se nerozmýšlel a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Opařené City mohlo inkasovat ve 24. minutě, kdyby Crouch znovu nenasměroval svou hlavičku po centru Lennona na branku. Druhá část prvního dějství už toho tolik nenabídla. Tottenham si bez větších problémů hlídal své vedení. Nějakou známku ohrožení ukázal pouze Gardner střelou zpoza vápna, jež skončila nad břevnem.

Lepšímu fotbalu ve druhé půli zrovna neprospíval padající déšť se sněhem. Nicméně po osmi minutách mohl pojistit vedení hostů Defoe, kdyby jeho střelu po rychlém kontru nezastavil solidním zákrokem Foster.

Zahrozili i domácí, když se po centru Ridgewella dostal míč až ke Gardnerovi, jehož hlavičku musel likvidovat Gomes. V 64. minutě předvedl dlouhý sprint Defoe, ke konci mu už však docházely síly a svůj pokus poslal vedle.

Assou-Ekotto vybídl v 73. minutě Balea, který ztroskotal na dobrém zákroku Fosterea u bližší tyče. Když Jerome příliš uspěchanou střelu nedokázal zamířit přesně, ozvali se domácí.

Nejprve Ridgewell poslal zblízka tvrdou ránu do slabin Gomese, který nejspíše stále ještě otřesený za další dvě minuty inkasoval. Žigič vybídl Gardnera, který usměrněnou hlavičkou vyrovnal. Posledních deset minut zápasu pak žádnou výraznější šanci na přiklonění vah na tu či onu stranu nepřineslo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arsenal FC16102434:1832
2.Manchester United1587035:1631
3.Chelsea FC1693430:1130
4.Manchester City1685321:1229
5.Tottenham Hotspur1675424:2126
6.Bolton Wanderers1658328:2323
7.Sunderland AFC1658320:1823
8.Liverpool FC1664620:1922
9.West Bromwich Albion1664623:2722
10.Stoke City1663721:2121
11.Blackburn Rovers1663721:2521
12.Newcastle United1654724:2519
13.Blackpool FC1554623:2919
14.Birmingham City1639417:1918
15.Everton FC1638518:2017
16.Aston Villa1645717:2717
17.Fulham FC1629516:2015
18.Wigan Athletic1636713:2815
19.Wolverhampton Wanderers16331017:3012
20.West Ham United1626814:2712
Zbývající zápasy
04.12. 18:30Blackpool FC - Manchester United

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (570)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele