16. kolo
04.12.2010 16:00 CET
2 : 2
(2:2)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Stoke City 2:2

Obecně by se asi od Wiganu se Stokem nečekal žádný skvostný fotbal, ale diváci si dnes na DW Stadium příliš stěžovat nemohli. Latics dohromady s Potters nastříleli čtyři branky, všechny v první půli a ani ve druhé nebyla o šance nouze.

V úvodním se skutečně pořád něco dělo. Huth byl hlavní postavou prvních dvou desítek minut. Nejprve poslal do šance Fullera, kterého dobrým zákrokem vychytal Al Habsi a v 17. minutě si stoupl k exekuci standardní situace a otevřel skóre. Jeho střelu totiž tečoval ve zdi stojící Thomas a Al Habsi neměl proti změněné trajektorii střely šanci. Latics měli velkou šanci na vyrovnání po Watsonově standardce, když se Gohouri ocitl v dobré pozici, ale hlavičkou branku trestuhodně minul. Přitom by byl Begovič bez šance. Nakonec se Wiganu podařilo srovnat po dalším Watsonově centru na bližší tyč, kde se snažil dostat před Collinse Alcaraz, ale Collins si nakonec lehkou tečí poslal míč do sítě sám.

Potters ale vyrovnávací branka vůbec nezaskočila, za pár desítek sekund už světelná tabule opět signalizovala vedení hostů. Jones skvěle obešel Figuerou, poslal míč na Fullera, ten se zastavil a vyčkal na přibíhajícího Etheringtona, kterému poslal míč proti noze a Al Habsi neměl šanci.

Stejně jako první gólu Stoke měl i nyní Wigan obrovskou příležitost na vyrovnání. Begovič minul N'Zogbiův centr a Thomas měl zavěsit, jenže branku neuvěřitelně minul. Mohl si pak oddychnout, když pět minut před koncem první půle vypálil Cleverley, míč tečoval Higginbottom a Begovič stejně jako předtím Al Habsi jen sledoval, jak míč letí za jeho záda.

Poprvé se mohl dostat Wigan do vedení krátce po změně stran. Centr Cleverleyho sice hostující obrana odvrátila, ale míč Bosellimu vrátil Figueroa a domácí útočník z úhlu vypálil. Begovič byl u tyče připraven. Dlouhý Delapův aut pak způsobil zmatek v domácí šestnáctce, ale Walters nedorozumění Gohouriho s Al Habsim využít nedokázal. Vzápětí už gólman Wiganu zasahoval, protože se do hlavičky položil Jones a jeho střela měla gólové parametry.

Šance se pak na dlouhé minuty odmlčely. Největší pak přišla bezesporu v 83. minutě a Wigan mohl strhnout zápas na svou stranu. N'Zogbia na levé straně obešel Hutha a parádně vypálil. Begovič sice míč vyrazil, ale vystrašil všechny příznivce Potters, když jen na tyč. Naštěstí se do sítě míč nedostal a Wigan se Stoke remizoval 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1 Dost nudnej zapas

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele