16. kolo
06.12.2010 21:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Aston Villa 3:0

Mělo to být vyrovnané utkání o velice důležité tři body. Nakonec však měl zápas naprosto jasný průběh a po zásluze zůstávají všechny body ve městě Beatles, jelikož Liverpool svého soupeře z Birminghamu porazil jasně 3:0.

Gerard Houllier se vrátil na místo činu na Anfield Road, ale dnes jako manažer Aston Villy. Domácím chyběly opory Torres a Gerrard, šanci tedy dostali jiní. Villans se do základní sestavy vrátil útočník Gabriel Agbonlahor.

Domácí začali od prvního minuty mnohem aktivněji, zejména N'Gog s Babelem byli hodně často u míče a snažili se v rychlosti dostat obranu hostí pod tlak. Už ve třetí minutě se dostal do dobré pozice Dirk Kuyt, ale branku nedal. Na tu si museli diváci počkat do čtrnácté minuty. Škrťel vyhrál důležitý hlavičkový souboj na N'Goga a ten překonal hostujícího brankáře Friedela - 1:0.

Netrvalo to ani dvě minuty a Liverpool vedl o dvě branky. Lucas našel skvělým pasem Ryana Babela, který se v zakončení nemýlil a dostal domácí fanoušky do euforie. Poté přišla pasáž hry, kdy domácí drželi míč, snažili být se i nadále aktivní, ale také si dávali pozor směrem dozadu. Hostující fotbalisté toho naproti tomu moc nevymysleli a jejich hře chyběla především přesnost a jistota.

Domácího brankáře Reinu se pokusili zaměstnat Agbonlahor nebo Downing, ale ani jeden z nich nedonutil španělského gólmana ani k ostřejšímu zákroku. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí. Do druhé půle poslal Houllier na hřiště velice rychlého Delfounesa, který tak měl oživit ofenzívu Aston Villy.

To se však nestalo, naopak v 55. minutě předvedli fotbalisté Liverpoolu ukázkový brejk, kterým prakticky rozhodli předčasně utkání. Po skvělé kombinaci a rychlém přechodu do útoku viděl N'Gog nabíhajícího Maxiho Rodrígueze a ten dnes jako třetí překonal Brada Friedela - 3:0.

Aston Villa byla na kolenou a nečekalo se, že by ještě v tomhle utkání usilovala o nějaký zvrat nebo malou naději. Své štěstí zkoušel dvakrát Stewart Downing, ale vždy byl proti němu připraven pohotový Reina. Domácí fotbalisté už jen drželi míč a vyloženě si utkání užívali. Když si připočteme tradiční skandování skalních příznivců, tak se pro ně tenhle zápas nemohl vyvíjet lépe.

Liverpool už si své vedení v pohodě pohlídal a naprosto zaslouženě tenhle pondělí zápas Premier League vyhrál 3:0.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 1 F.Torres,Maxi,Carew

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

7:3

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by

Reagovat
smazaný uživatel

liverpool 1-2 aston villa

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0..Ale vsadit si na ně jako posledně s rumunama nejdu..

Reagovat
smazaný uživatel

Krááááása,kráááása...Perfektní výkon!!!Takhle hrát pořád! Jen ten Konchesky mě výrazně zklamal...A Glen hraje moc na sebe..Jinak paráda,hlavně Babel YNWA

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle snad není pravda!!! Houllier by měl odejít tam odkud přišel. Jeho sestavování týmu mě přivádí k šílenství. Za stavu 0:2 pošle Delfounessa-ten kluk se mi zdá rok od roku horší-je sice mladý, ale to je snad jeho jediné pozitivum, jinak je úplně k ničemu. A pak přijde super posila starý pán Pires na asi cca 30 minut a on to tam odchodí, z toho je mi zle. Kdyby rozdával na lavičce punč tak by to asi bylo užitečnější. Fantastický trenérův transfer. O´neill byl ras, ale tenhle hmyzák s vypoulenýma očima mi pije krev.

Když porovnám zápas s Liverpoolem z loňského roku a tento tak se mi chtělo plakat. Miluju tenhle klub ale ten francouz nás přivede do záhuby. Když už zanevřel na Carewa (což teda silně nemůžu přenést přes srdce tak ať se snaží přivést koncového útočníka). Heskey a Delfounesso jsou na prd a Gaby nevypadá letos v pohodě.

Dneska by zasloužil pochvalu jedině Downing, makal, ale zbytečně, zbytek mu vůbec nepomohl. A ten Ireland furt brečí že nehraje, ale kdo ho dneska viděl tak se nemůže divit-je absolutně mimo mísu. Nechápu že Sidwell nedostane šanci. V přípravacích i loni nebo předloni dával góly pravidelně(na záložníka dobré), máme takovou marodku, ale nepošle ho tam.

Opravdu bych blil, je mi z celé té koncepce špatně.

Ani nemám chuť čekat na posili co ten blázen přivede. Nejlíp tak nějaké sedmatřicátníky jako Pirese a můžem to zabalit úplně.

Jsem silně frustrovaný jak to

Reagovat
matZz

Cítím to stejně. Downing letos opravdu jedinej tahoun mužstva, možná ještě Ashley, dobrý výkony odváděl i Albrighton. Ireland je tragickej. Nasazování těch nejmladších ročníků je taková z nouze ctnost. Nejlíp se osvědčil Clark. Strašně chybí chybí Petrov a Millner a hlavně forma.

Bohužel se bojím, jak dlouho bude trvat, než ten šašek vypadne a ještě větší strach mám z toho, koho si stihne přivést. Snad nikoho z těch jmen, který padly.

Reagovat
Y.N.W.A

No, O´neill chybí hodně..

Reagovat
smazaný uživatel

takyto vysledok sa mi lubi liverpool 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Ashley samozřejmě taky, měl jsem na mysli pouze včerejší zápas. Těch hráčů co táhne je víc-Downing, A.Young, Reo-Cooker, Petrov, Dunne, Friedel taky drží standard. I to zranění nás letos hodně limituje, ale to je i v jiných klubech, na to se nemůžem vymlouvat.

Mě jenom štve jak to Houllier ničí. Majitelé klubu jsou z něj pos..ní a já nechápu proč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele