Aktuality

Forlán získal podruhé v kariéře Zlatou kopačku

Velice rád bude na letošní sezonu a především pak na její závěr vzpomínat Diego Forlán. Jeho Atletiko Madrid si podruhé za sebou zahraje Ligu mistrů, uruguayský kanonýr navíc získal Trofeo Pichichi pro nejlepšího střelce Primera Division a Zlatou kopačku, která je určena nejlepšímu kanonýrovi Evropy...

Advocaat bude novým trenérem belgické reprezentace

Belgická fotbalová asociace ukončila hledání nového trenéra pro svůj národní tým. Kormidla přemožitele české reprezentace v baráži o účast na MS 2002 se ujme Dick Advocaat, který tak na konci roku ukončí své úspěšné angažmá v Zenitu Petrohrad...

Hamilton nesplnil podmínky opce, gólman Černý mu nepatří

Tomáš Černý je volný, i když před měsícem podepsal dvouletý kontrakt ve skotském Hamiltonu. Vedení ostrovního klubu totiž podle sportovního ředitele olomoucké Sigmy Jiřího Kubíčka nesplnilo finanční podmínky, které byly zakotveny v předkupní smlouvě, a čtyřiadvacetiletý gólman tak dál patří Olomouci.

Adriano se ve Flamengu uvedl vítězným gólem

Brazilský útočník Adriano zazářil při svém debutu za Flamengo, s nímž podepsal smlouvu po předčasném rozvázání kontraktu v Interu Milán. Sedmadvacetiletý reprezentant přispěl k nedělní ligové výhře 2:1 nad Atletikem Paranaense vítězným gólem a podílel se i na první brance.

Potvrzeno. Chelsea povede Ancelotti

Novým trenérem Chelsea se stal Carlo Ancelotti, londýnský klub na svém webu oznámil, že s italským koučem podepsal smlouvu na tři roky. Devětačtyřicetiletý Ancelotti se včera dohodl na ukončení angažmá s AC Milán, na Stamford Bridge střídá Guuse Hiddinka, který se bude soustředit výhradně na ruskou reprezentaci.

Ibrahimovič chce novou výzvu. V Itálii už všechno vyhrál

Zlatan Ibrahimovič si není jistý, jestli bude hrát i příští sezónu za Inter Milán. Znovu se stal mistrem Itálie a tentokrát i nejlepším střelcem Serie A, rád by proto vyzkoušel angažmá v jiné zemi.

Kerič by za zahraniční hvězdu ligy vybral Šventa

Chorvatský útočník Andrej Kerič vyhrál během dvou dnů dvě fotbalové trofeje - v sobotu se stal králem střelců první ligy a o den později převzal ocenění pro nejlepšího zahraničního hráče nejvyšší domácí soutěže. Třiadvacetiletý hráč se nechal slyšet, že kdyby to záleželo na něm, druhý z obou primátů by si zasloužil slávista Dušan Švento.

Čáslav si vybojovala postup, který zřejmě nevyužije

Jen krátké trvání může mít euforie fotbalistů Zenitu Čáslav. Po 29. kole druhé ligy a výhře 3:2 v Mostě si sice vybojovali postup do nejvyšší soutěže, vedení ho ale zřejmě kvůli omezenému zázemí klubu nevyužije. Člen dozorčí rady Zenitu Josef Rajm dokonce řekl, že klub už je v kontaktu s Hradcem Králové a Slováckem, které chtějí první ligu odkoupit.

Pérez se podruhé chopil vlády nad Realem

Florentino Pérez se k prvnímu červnu stal novým prezidentem Realu Madrid. Volby se měly původně konat až čtrnáctého června, do nedělní půlnoci se ale nepřihlásil jiný kandidát, žezla se proto už nyní chopil Pérez.

FIFA vybrala dvanáct měst pro MS 2014

Mistrovství světa v roce 2014 se bude hrát v brazilských městech Belo Horizonte, Brasília, Cuiaba, Curitibá, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador a Sao Paulo. Dnes o tom rozhodl výkonný výbor FIFA na zasedání v Nassau.

Bordeaux po francouzském titulu velebí trenéra Blanka

Býval to skvělý obránce, nyní Laurent Blanc ukázal, že může být i stejně úspěšným trenérem. Fotbalisty Bordeaux dovedl po deseti letech k francouzskému titulu již ve svém druhém roce v roli hlavního kouče. Už je jasné, proč ho k sobě jako asistenta chtěl legendární kouč Manchesteru United Alex Ferguson.

Kozák: Zahrát si na Juventusu proti Nedvědovi je bomba

K sobotním dvacátým narozeninám dostal Libor Kozák dnes opožděně dárek, který mu vyrazil dech. Talentovaný kanonýr se poprvé dostal do základní sestavy Lazia Řím v ligovém utkání. V posledním kole soutěže a navíc v duelu na hřišti slavného Juventusu, s nímž se dnes loučil legendární záložník Pavel Nedvěd.

Žirkov: S Chelsea jsem nepodepsal

Anglická média berou přestup hvězdy CSKA Moskva Jurije Žirkova do Chelsea jako hotovou věc, samotný hráč se tomu jen podivuje. Pro server championat.ru prohlásil, že s londýnským klubem žádný kontrakt nepodepsal, dokonce ani s nikým nejedná.

Koubek potvrdil, že převezme Baník Ostrava

Fotbalisty Baníku Ostrava povede v příští sezoně současný kouč druholigové Čáslavi Miroslav Koubek. Zkušený kouč dnes ČTK potvrdil, že od již jistého postupujícího do první ligy po sezoně odchází a v nejbližších dnech podepíše s Baníkem dvouletý kontrakt.

Přehled ligových mistrů ve vybraných soutěžích

Ve většina zemí tento víkend končí sezona a mistři si tak mohou začít užívat rok svého kralování. Z titulu se radují i někteří čeští krajánci, zde je přehled klubů a českých hráčů v zahraničí, kteří se letos stali mistry...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele