Aktuality

Kluby mají od UEFA ultimátum: do roku 2012 musejí být bez dluhů

Rada fotbalové federace UEFA pro strategii dnes jednoznačně odsouhlasila návrh, který zamezuje zadluženým klubům od ročníku 2012/13 účast v Lize mistrů. Tím si chce vrcholný fotbalový orgán posvítit na kluby, které si půjčují astronomické částky na posily případně využívají štědrosti svých majitelů.

Vágner Love odchází z CSKA, bude hostovat v Palmeirasu

Vágner Love nedohraje letošní sezonu v dresu moskevského CSKA. Loňský postrach soupeřů ruského klubu se letos trápí a v médiích již prosákly zvěsti o možném návratu do Palmeirasu, k němuž nyní opravdu došlo. 25letý útočník bude v jihoamerickém klubu hostovat...

V derby je možné všechno, uvědomuje si Leonardo

Tento víkend servíruje hned několik šlágrů a ten zřejmě největší se bude hrát na San Siru, kde proti sobě nastoupí milánské velkokluby AC a Inter. Městská derby bývají vždy velmi složitá na tipování a moc dobře to ví i kouč Rossoneri Leonardo, pro něhož to bude první podobný zápas na lavičce AC...

Sparťany těší, že se v Evropské lize vyhnou Panathinaikosu

Když fotbalisté pražské Sparty při dnešním losování základních skupin Evropské ligy viděli, že jim hrozí zařazení k Panathinaikosu Atény, s nímž v minulých dvou sezonách vypadli v předkole Ligy mistrů, lehce jim prý zatrnulo. O to větší radost měli, když se dostali do společnosti Eindhovenu, Kodaně a Kluže.

Ševčenko nakonec opouští Chelsea

Ukrajinský útočník Andrej Ševčenko v nejbližších dnech opustí Chelsea, protože mu londýnský klub nemůže garantovat místo v týmu. Agentuře Reuters to řekl trenér Chelsea Carlo Ancelotti.

Slávisté si pochvalují atraktivní los Evropské ligy

Pražské Slavie si pochvaluje, že jí dnešní losování základních skupin Evropské ligy přisoudilo samé atraktivní soupeře. Červenobílí se tentokrát vyhnou nepopulárním cestám na východ a místo toho změří síly se španělskou Valencií, italským Janovem a francouzským týmem Lille.

Sneijder zamířil do Interu, Robben se upsal Bayernu

Ačkoliv to nevypadalo, Real Madrid dnes oznámil odchod dvou nizozemských reprezentantů. Bílý Balet opouští Wesley Sneijder a Arjen Robben. Zatímco první jmenovaný po menších komplikacích přestoupil do Interu Milán, šikovný křídelník zamířil do Bayernu Mnichov.

Evropská liga - los základních skupin

V Monaku se dnes po včerejší Lize mistrů losovaly také základní skupiny Evropské ligy. Celkově bylo do dvanácti skupin rozděleno 48 týmů, což znamená, že každá skupina čítá čtyři mužstva.

Diamanti definitivně ve West Hamu

West Ham dotáhl avizovaný přestup Alessandra Diamantiho. Šestadvacetiletý útočník přichází do Upton Parku z italského Livorna, s nímž letos postoupil do Serie A. Diamanti poté, co úspěšně prošel lékařskou prohlídkou, podepsal v Londýně pětiletou smlouvu.

Kouč Liberce Škorpil: Došlo na strach z postupu

Ladislav Škorpil před odvetou s Dinamem Bukurešť tušil, že by zápas mohl mít podobný průběh, jaký se skutečně na severu Čech odehrál. Snažil se proto hráče připravit na to, aby byli psychicky silní. Přesto to nestačilo, Liberec neudržel třígólový náskok po kontumaci prvního utkání a po penaltovém dramatu vypadl.

De Guzmán by upřednostnil Valencii před Chelsea

Hodně rušno je a bude okolo Jonathana De Guzmána. Záložník Feyenoordu patří již nyní mezi velké hvězdy nizozemské Eredivisie, navíc mu za rok vyprší v rotterdamském klubu smlouva. Již nyní ho sleduje řada klubů, mezi nimiž jsou i Chelsea a Valencia. Sám hráč by v případě výběru mezi těmito kluby volil Valencii...

Trenér Jarolím litoval, že si Slavia postup zkomplikovala

Slávistický trenér Karel Jarolím litoval, že si jeho tým postup do základní skupiny Evropské ligy přes Crvenou Zvezdu Bělehrad zbytečně ztížil. Po domácím tříbrankovém vítězství to bylo v poločase odvety už jen o gól a uklidnění v řadách českého mistra nastalo až po Vlčkově gólu po více než hodině hry.

Sparťané si zápas užívali, teď lákají Matějovského na hostování

Dvanáct tisíc diváků ovacemi vestoje vyprovázelo sparťanské fotbalisty v závěru odvety 4. předkola Evropské ligy, kdy už bylo zřejmé, že letenský vicemistr o postup do hlavní části soutěže nepřijde. Hráči si zápas podle svých slov náležitě užívali a už moc se těší na soupeře v základní skupině.

Bystrov šokoval návratem do Zenitu Petrohrad

Velké pozdvižení vzbudil v Rusku přestup Vladimira Bystrova ze Spartaku Moskva do Zenitu Petrohrad. Nejen, že Bystrov mění klub, který bojuje o titul, za několikanásobně vyšší plat, vrací se navíc do týmu, který po svém odchodu několikrát veřejně kritizoval a jehož fanoušky během vzájemných duelů rád provokoval.

Disciplinárka zastavila činnost kanonýrovi Švancarovi

Disciplinární komise fotbalového svazu zastavila činnost útočníkovi Slovácka Petru Švancarovi. S nejlepším střelcem první ligy zahájil orgán řízení kvůli nepotrestanému zákroku loktem na Jakuba Heidenreicha v sobotním utkání pátého kola ligy s Bohemians Praha.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele