Robin van Persie přestupuje do Manchesteru United

15.08.2012, 20:37
Aktuality
Londýnský Arsenal na svých stránkách potvrdil, že dosáhl dohody s Manchesterem United ohledně přestupu klubového kapitána Robina van Persieho. 29letý nizozemský reprezentant se má ve čtvrtek podrobit zdravotní prohlídce a jednat s United o podmínkách smlouvy.

Van Persie již v červnu veřejně oznámil, že v Arsenalu nehodlá prodloužit stávající smlouvu, která měla vypršet v červnu 2013. Svým stanoviskem dal jasně najevo, že během letošního léta chce přestoupit jinam, a postavil tak svého zaměstnavatele do nezáviděníhodné pozice. Z počátečních tří hlavních zájemců v podobě italského Juventusu a obou celků z Manchesteru se tím pravým ukázal klub pod vedením Sira Alexe Fergusona.

Předpokládaná přestupní částka je podle britských médií 24 milionů liber, což je téměř desetinásobek ceny, za kterou van Persie do Arsenalu přišel v roce 2004. Během svého působení u Gunners stihl vstřelit 132 branek ve 278 zápasech a vyhrál dvě trofeje - Community Shield a FA Cup v letech 2004 a 2005. Právě nedostatek klubových úspěchů v sedmi sezonách po sobě byl jedním z důvodů, proč se nizozemský kanonýr rozhodl odejít. Arsenal opouští po nejlepší sezoně své kariéry, v níž nastřílel 44 branek v 57 zápasech za klub i reprezentaci, zasloužil se vrchovatou měrou o umístění klubu na třetím místě v ligové tabulce a byl zvolen nejlepším hráčem loňského ročníku Premier league jak samotnými hráči, tak novináři.

Přesto na něj fanoušci ze severního Londýna nebudou vzpomínat v dobrém, dá se očekávat, že 27. dubna svému bývalému kapitánovi dají za přestup k jednomu z největších rivalů co proto.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2185)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele