7. kolo
07.10.2023 18:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Hoffenheim rozšířil list vyloupených stadionů. V oblíbených Brémách zaujal infarktový závěr

Hráči Hoffenheimu zvítězili v sedmém kole Bundesligy nad Brémami 3:2 a udrželi stoprocentní bilanci z venkovních utkání této sezony. Plodná první půle nabídla divákům na Weserstadionu, kde hosté neprohráli od roku 2014, hned tři přesné zásahy. Oba týmy si nejprve vyměnily po jednom úderu, ve 29. minutě ale Jiří Pavlenka nedosáhl na střelu Grischy Prömela. Domácím se podařilo vyrovnat až v úplném závěru, jenže prakticky okamžitě vrátil Hoffe vedení Marius Bülter. S ním gól oslavil i Pavel Kadeřábek, který nechyběl v základní sestavě.

Hoffenheim si v minulé sezoně zahrával s prvoligovou příslušností, v aktuálním ročníku to však byla zcela jiná písnička. Před začátkem kola se nacházel na skvělé šesté příčce, kam ho vynesla zejména fantastická forma ze hřišť soupeřů, kde zatím neztratil ani bod. Konkrétně na Weserstadionu se mu navíc dařilo dlouhodobě, ligové klání na něm totiž naposledy prohrál před devíti lety.

Celek z regionu Kraichgau chtěl skvostnou formu z venkovních trávníků potvrdit i v Brémách a výborně k tomu nakročil v osmé minutě. Maximilian Beier obdržel skvělý pas za obranu a po samostatném úniku v pádu prostřelil Pavlenku. Hosté se z náskoku radovali pouze devět minut, protože přihrávku Marvina Ducksche s přispěním teče zužitkoval rakouský záložník Romano Schmid. Hoffenheim si vzal vedení zpět ještě před uplynutím úvodní půlhodiny, když z hranice velkého vápna napřáhl Prömel a střelou k levé tyči rozvlnil síť.

Domácím se krátce po návratu z kabin podařilo zásluhou Justina Njinmaha překonat Olivera Baumanna, jenže gólovou radost jim sebral zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Zvýšit náskok hostujících hráčů tak mohl po hodině hry Kevin Vogt, jenže Pavlenka tváří v tvář německému stoperovi svůj tým fantasticky podržel.

Werder se v závěru tlačil za vyrovnáním, ale zároveň zapomínal na zadní vrátka. Toho chtěl využít Florian Grillitsch, který ovšem svou střelu po průniku otevřenou obranou poslal nad bránu. Erupce radosti přišla v nastavení, kdy se domácí dočkali srovnání zásluhou dělovky Jense Stageho. Poslední slovo si ovšem vzal Bülter, jenž po dlouhém Kadeřábkově autu propálil Pavlenku z hranice vápna.

Série venkovních vítězství Hoffenheimu tak byla opět prodloužena. V příštím kole 21. října přivítá Frankfurt, Brémy se o den dříve představí v Dortmundu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele