12. kolo
25.11.2023 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Lodivod Bayeru mohl sfouknout svíčku s radostí. Leverkusen táhl gólové akce po krajích hřiště

Hráči Leverkusenu porazili po návratu z reprezentační přestávky ve 12. kole Bundesligy domácí Brémy 3:0. Werder si zkomplikoval situaci vlastním gólem z deváté minuty, přičemž míč ze sítě nelovil Jiří Pavlenka, který po návratu z marodky seděl pouze na lavičce. Vedení favorita navíc ještě v první půli navýšil pravý bek Jeremie Frimpong, na nějž necelou čtvrthodinu před koncem duelu navázal kolega z druhé strany hřiště Alejandro Grimaldo. Bayer tak nejlepším možným způsobem oslavil 42. narozeniny Xabiho Alonsa.

Trenér Die Werkself ve svůj významný den poslal z Čechů na hřiště pouze Adama Hložka, který nastoupil v 81. minutě.

Zelenobílí vstupovali do prvního duelu po reprezentační pauze v nepříliš lichotivé pozici, neboť se před tímto kolem nacházeli v tabulce až na 12. příčce a z posledních šesti zápasů se z výhry radovali pouze jednou, a to když zvítězili nad naprosto tragicky hrajícím Unionem. Svého nynějšího soupeře navíc Werder před vlastními fanoušky neporazil od roku 2016 a tentokrát měl vše ztížené faktem, že na jeho půdu Bayer přijížděl v roli neotřesitelného lídra soutěže, jenž v dosavadním průběhu sezony ztratil pouhé dva body.

Po vyrovnaném úvodu utkání se v sedmé minutě dostal ke gólovému zakončení po průnikové přihrávce Victor Boniface, nepohlídal si však ofsajdovou linii, a jeho trefa tak neplatila. Nakonec se tedy o otevření skóre musel o chvíli později postarat domácí smolař Olivier Deman, který snašející se míč nasměroval přesně k pravé tyči vlastní branky. Další slibnou příležitost zaznamenal v 17. minutě Boniface, z prostoru pro penaltu ovšem nepropálil domácí obranu. Brémy se snažily hrozit především z rychlých protiútoků, obrana Farmaceutů však vždy dokázala nebezpečí zažehnat. Z první přesné, a hned gólové, střely se tak mohli v závěru poločasu radovat opět hosté, když ve 43. minutě uvnitř vápna vypálil dělovku k tyči Frimpong.

Vstup do druhého poločasu divákům nenabízel atraktivní akce. Mírně lepší byli domácí, avšak přes poctivou obranu Leverkusenu se do ohrožení branky nedostávali, to samé ovšem platilo pro útočníky Bayeru. Až krátce po hodině hry zakončoval do prázdné klece Marvin Ducksch, jeho gól byl ale pro ofsajd opět odvolán. Definitivní tečku za snahou Brém o vyrovnání tak nakonec udělal v 76. minutě Grimaldo, který svůj náběh z ostrého úhlu zakončil přesně ke vzdálenější tyči. Další branku následně přidal Amine Adli, ani jeho gól však kvůli těsnému ofsajdu Hložka nemohl rozhodčí uznat.

Leverkusen tedy uhájil pozici letošního suveréna a opět zvítězil. Jeho dalším soupeřem bude 3. prosince Dortmund, Brémy o den dříve změří síly se Stuttgartem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele