20. kolo
04.02.2024 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Lovro Majer (© AFP)

Jurásek přihlížel ztrátě Hoffenheimu jen z lavičky. Wolfsburgu prospěl odchod Černého

Wolfsburg remizoval ve 20. kole Bundesligy na svém stadionu s Hoffenheimem 2:2. O rychlý vstup do utkání se v šesté minutě gólově postaral hostující Maximilian Beier. Náskok modrobílí ztratili až po změně stran, a ačkoliv se do vedení dostali ještě jednou, do vítězného konce duel nedotáhli. V obou případech manko stahoval Lovro Majer, přičemž finální vyrovnání obstaral v 70. minutě z penaltového puntíku. Do zápasu opět nenaskočila čerstvá posila Hoffe David Jurásek. V defenzivě naopak nechyběl Pavel Kadeřábek, jenž se během prvního dějství střetl i s později střídajícím Václavem Černým, který již oba Chorvatovy zásahy sledoval z lavičky.

Hráči Wolfsburgu najeli v novém roce na remízovou vlnu, když třikrát v řadě skončil jejich duel shodným výsledkem 1:1. V mnohem horší formě se nacházel jejich soupeř z Hoffenheimu, jenž z posledních 10 ligových zápasů vyhrál pouze jednou, a to naposledy 8. prosince. Do karet mu nehrálo ani venkovní prostředí, kde padl společně s přátelským kláním pětkrát po sobě.

Start ale tentokrát hostům vyšel skvěle. Už v šesté minutě se po krásném sólu na levé straně uvolnil Beier a střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Vlci mohli srovnat o 13 minut později, kdy se po přiťuknutí od Černého opřel do balonu Jonas Wind, jehož rána skončila na pravé tyči. Dánský útočník po chvilce pálil znovu, když se protáhl do vápna a mířil do pravé části branky, Oliver Baumann byl ovšem připravený a míč vyrazil do bezpečí. Po půlhodině hry se dostal do šance opět Wind, ale jeho projektil po zemi znovu vykryl Baumann a z tohoto minisouboje vyšel už potřetí jako vítěz.

Druhý poločas začal už bez Černého, kterého nahradil Mattias Svanberg. První větší šance ve druhé půli přišla v 58. minutě, kdy se po krásné kombinaci z pravé strany odhodlal vypálit Majer, jenž přízemní ranou poslal míč k levé tyči a srovnal skóre.

O osm minut později špatně rozehrál Koen Casteels a jeho chybu dokázali modrobílí využít. Ke střele se dostal Grischa Prömel, který svůj pokus s odrazem od Majera procpal do sítě. Chorvatský záložník měl ale schované další eso v rukávu. Po vybojovaném faulu totiž kopal penaltu, jíž proměnil nechytatelným projektilem do pravé šibenice.

Wolfsburg si tak doma znovu došel pro tradiční výsledek z posledních duelů. V dalším utkání se 10. února střetne s Unionem Berlín, Hoffenheim vyzve o den později Kolín.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele