8. kolo
21.10.2023 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Bochum brzké vedení nezužitkovala, vítěznou radost na domácí tribuny vyslal kapitán Grifo

Freiburg zvítězil v utkání osmého kola Bundesligy před vlastními fanoušky s Bochumí 2:1. Bádenský celek musel skóre zápasu otáčet poté, co se na sklonku úvodní čtvrthodiny prezentoval nechytatelným projektilem Goncalo Paciencia. Jako správný kapitán však následně zaúřadoval Vincenzo Grifo, jenž asistencí a proměněnou penaltou ještě před pauzou vývoj duelu obrátil.

Bochum si od startu ligového ročníku stále nenašla cestičku k vítězství a s pouhými čtyřmi získanými body se nacházela ve spodních patrech tabulky. Těšit ji však mohl alespoň poslední zápas se silným Lipskem, v němž s Býky uhrála i přes dávku štěstí cennou remízu. Tentokrát přijeli Blau-Weiss na hřiště Freiburgu, který měl za sebou dvě těžké prohry - nejprve s West Hamem v Evropské lize a poté také s Bayernem. Z posledních pěti ligových klání navíc získal tři body jen jednou, což chtěl doma s papírovým outsiderem napravit.

Hráči bádenského celku podle předpokladů od úvodního hvizdu drželi balon na svých kopačkách častěji, jako první ovšem udeřili svěřenci Thomase Letsche. Takuma Asano poslal v 15. minutě vysoký pas od půlící čáry přesně na Pacienciu, jenž z rohu šestnáctky famózním volejem na zadní tyč otevřel skóre. Vedení modrobílým vydrželo jen 11 minut, protože dobře postavený Ricu Dóan si našel centr Grifa a razantní hlavičkou doprostřed vyrovnal.

Sám kapitán Freiburgu mohl o chvíli později převážit misky vah na stranu favorita, jenže z prostoru penaltového puntíku těsně přestřelil. V nastavení první půle dostal Ital další možnost ke skórování, tentokrát z pokutového kopu. Ten Grifo namířil do pravé šibenice a nedal Manuelu Riemannovi sebemenší šanci.

Nerozhodný stav mohl na ukazatel skóre vrátit krátce po změně stran Christopher Antwi-Adjei, který však v samostatném úniku nechal vyniknout Noaha Atubolua. Na druhé straně se k nebezpečné dorážce dostal Maximilian Eggestein, domácí středopolař ovšem svou střelu poslal těsně nad břevno. Očekávaný závěrečný tlak Bochumi nepřišel, a Breisgauští Brazilci tak bez problému dovedli zápas ke zdárnému konci.

Freiburg tak po dvou prohrách zabral a získal doma tři body. V následujícím kole jej bude 29. října čekat těžký duel s Leverkusenem, Bochum změří o dva dny dříve síly s Mohučí.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Bez vítěze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele