24. kolo
01.03.2024 20:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Lucas Höler (© AFP)

Bayern při jubilejním 2000. zápase v Bundeslize ztratil ve Freiburgu

Bídná forma Bayernu Mnichov se nerozplynula ani v předehrávce 24. kola Bundesligy, v němž bavorský velkoklub remizoval na stadionu Freiburgu 2:2. Domácí se dostali po nebojácném nástupu do vedení, ještě před přestávkou ovšem srovnal výstavní trefou 18letý Mathys Tel, jenž splatil důvěru trenéra hned při svém prvním startu v základní sestavě v ligovém ročníku. Hosté poté zásluhou krásného sóla Jamala Musialy vývoj duelu dokonce otočili, jenže vedení kvůli parádní ráně Lucase Hölera neudrželi. Ztráta svěřenců Thomase Tuchela na vedoucí Leverkusen tak činí propastných sedm bodů.

Hosté dali o minulém víkendu zapomenout na sérii tří porážek v řadě a před vyprodanou Allianz Arenou si poradili s nepříjemným Lipskem. O vítězství nicméně rozhodl až v nastaveném čase dvoubrankový Harry Kane, jenž se opět vzdálil svým pronásledovatelům v čele tabulky střelců. Gólovou sbírku chtěl anglický kanonýr rozšířit i na půdě Freiburgu, který se v lize trápil a na výhru čekal už pět utkání.

Jenže zápasy proti úřadujícímu mistrovi jsou v Bundeslize pro každý klub speciální, což platí obzvláště při konfrontacích se současným Bayernem. Hosté potvrdili špatnou formu už ve 12. minutě, kdy Freiburg zasypal giganta trojicí projektilů. S prvním si poradil Manuel Neuer, nůžky Hölera skončily na břevně, ale rána Christiana Güntera již zapadla do sítě.

O 10 minut později se prokličkoval do velké šance Vincenzo Grifo, jehož točený pokus mířil jen o kousek vedle tyče. Bavoři dlouho ani náznakem nepřipomínali mužstvo, které vládlo německému fotbalu 11 let. Přesto se dočkali vyrovnání, když se krásnou ranou pravačkou zpoza vápna trefil Tel.

Hned po návratu ze šaten o sobě dal poprvé vědět Kane, jehož pokus však podobně jako v případě Maximiliana Eggesteina na druhé straně bránu netrefil. Druhý poločas nabízel co do počtu šancí o poznání chudší podívanou, což bylo možné přičíst zejména zodpovědnému výkonu defenzivy Freiburgu. V 71. minutě přesto dostal více prostoru Musiala, kterého připravil o zásah nepříliš přesvědčivý zákrok Noaha Atubolua.

Gólem poté neskončila díky přesnému postavení Hölera ani hlavička Kanea. Zanedlouho se však již hosté radovali, když Musiala protančil mezi obránci domácích a poslal balon neomylně na zadní tyč. Vítězného křepčení se ale Bavoři nedočkali, protože se ve vápně skvěle zorientoval Höler a krásnou brankou z voleje vyrovnal.

Bayern tak svého oblíbeného soupeře neporazil a utkání skončilo překvapivou remízou. V příštím kole přivítá 9. března Mohuč, zatímco Freiburg se o den později představí na půdě Bochumi.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele