17. kolo
12.01.2024 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Jamal Musiala (© AFP)

Bayern za tónů Beckenbauerovy písně „Gute Freunde“ zdolal Hoffenheim

Fotbalisté Bayernu uctili v 17. kole Bundesligy památku Franze Beckenbauera vítězstvím, když na svém stadionu porazili Hoffenheim 3:0. Po každém z gólů Bavorů se stadionem linula píseň "Gute Freunde kann niemand trennen", již sám nedávno zesnulý legendární obránce mnichovského celku nazpíval v roce 1966. Poprvé zněla Allianz Arenou v 18. minutě, kdy se rána Jamala Musialy odrazila od tyče do sítě. Následné dominanci domácích nezamezil ani Pavel Kadeřábek, který odehrál celý zápas.

Bayern strávil zimní přestávku na druhé příčce a jako jeden z důvodů tohoto dílčího neúspěchu si stanovil neutěšenou situaci v defenzivě. Podepsán tak byl dobrý kamarád Harryho Kanea Eric Dier, čímž funkcionáři zareagovali na nepovedenou snahu získat Raduho Dragusina z Janova, jenž zamířil do Tottenhamu. Ještě bez zkušeného Angličana si Mnichovští museli poradit s Hoffenheimem, který v minulé sezoně vybojoval v Allianz Areně bod.

Úvodní nebezpečnější šance aktivních Bavorů přišla v 18. minutě, a hned z toho byl první gól utkání. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu si v pokutovém území převzal míč Musiala a tvrdou křižnou ranou z velkého úhlu jej o levou tyč poslal do sítě. Po půlhodině hry mohl Hoffenheim inkasovat podruhé. Velkou chybu v rozehrávce udělal Wout Weghorst, Mnichovští ovšem finální akci překombinovali a pokus Raphaëla Guerreira zlikvidoval Oliver Baumann.

Druhý poločas odstartoval neuznaný gól Leroye Saného po ofsajdu Kanea. Jen o pár chvil později přidal málem svou druhou trefu Musiala, tentokrát však namířil tvrdou ránu do tyče. Blýsknout se musel poprvé v zápase i Manuel Neuer, který nastoupil do 500. soutěžního duelu v barvách Die Roten. Nejprve po hodině hry skvělým reflexivním zákrokem vyrazil hlavičku z bezprostřední blízkosti od Maximiliana Beiera a poté zneškodnil i stoprocentní šanci Andreje Kramariče. Bláznivou pětiminutovku ze strany hostů zakončil opět Beier, jenž v další tutové příležitosti nastřelil břevno. Neproměněných šancí nakonec modrobílí litovali, jelikož se v 70. minutě znovu prosadil Musiala. Stejně jako u první trefy mu asistoval Sané, který mladou hvězdu našel přesně na hranici malého vápna, odkud 20letý Němec doklepl balon do odkryté sítě. Bayern si i díky druhé žluté kartě pro Grischu Prömela vedení v 91. minutě pojistil brankou Kanea.

Mistr posledních 11 ročníků nejvyšší německé soutěže se tak do ligového kolotoče vrátil šestou domácí výhrou v řadě. V příštím kole přivítá 21. ledna Brémy, Hoffenheim bude hrát o den dříve ve Freiburgu.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele