25. kolo
10.03.2024 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nathan Tella (© AFP)

Suverénní tažení Leverkusenu za ziskem titulu nezachytil ani Wolfsburg

Fotbalisté Leverkusenu i s Patrikem Schickem v základní jedenáctce potvrdili pozici vedoucího mužstva Bundesligy, když ve 25. kole Bundesligy porazili Wolfsburg 2:0. Zápas jim výrazně usnadnilo vyloučení Moritze Jenze, který na hřišti nevydržel ani půl hodiny. Nabídnutou přesilovku využil krátce nato Nathan Tella, díky čemuž si svěřenci Xabiho Alonsa udrželi 10bodový náskok na druhý Bayern. Wolfsburg naopak čeká na vítězství v nejvyšší německé soutěži od poloviny prosince. Další z Čechů Adam Hložek nastoupil až v 90. minutě.

Die Werkself nepodali ve čtvrtek v Ázerbájdžánu ideální výkon a od vůbec první soutěžní porážky v sezoně je nakonec uchránil až zásah střídajícího Schicka z nastaveného času. Bayer se však rychle musel přeorientovat zpět na ligový kolotoč, kde ho čekal těžký oříšek. Na jeho senzační jízdě jej nyní čekali Vlci, kteří však z Leverkusenu už sedmkrát v řadě odjeli neporaženi. Ve čtyřech případech pak dokonce brali všechny body.

Lídr nejvyšší německé soutěže měl duel od začátku pod kontrolou, na první příležitost ale diváci v BayAreně museli čekat více než 20 minut. Florian Wirtz přebral krásnou přihrávku od Granita Xhaky do volného prostoru, čímž se zjevil zcela sám před bránou, prudkou ranou však nastřelil pouze bližší tyč. Do velkých potíží se Wolfsburg dostal o šest minut později, když Jenz podrazil před šestnáctkou Schicka, za což obdržel druhou žlutou kartu. Početní převahu poprvé Farmaceuti zužitkovali v 37. minutě, kdy se po centru Alejandra Grimalda trefil hlavou Tella. Krátce nato mohl přidat druhý gól po rohu Piero Hincapié, ale prudkou hlavičku pod břevno dokázal vytěsnit Koen Casteels.

Ve druhém dějství se hra značně uklidnila, přičemž Farmaceuti kontrolovali míč na svých kopačkách, aniž by hostující hráče pouštěli do střeleckých pozic. Sami mohli své vedení nad oslabeným sokem ještě zvýraznit. Sérii přihrávek na útočné polovině přerušil Xhaka přízemní střelou k pravé tyči, kterou musel vedle brány vytáhnout Casteels. V šanci se objevil i Jonas Hofmann, jehož nepříjemná rána donutila belgického brankáře složitému zákroku. Bayer se druhé trefy přeci jenom dočkal v závěru utkání, když se ujala střela o tyč v podání Wirtze.

Leverkusen tak protrhl dlouhé trápení s Wolfsburgem a svou Nemesis zdolal na domácí půdě poprvé od roku 2016. Jeho příštím soupeřem v cestě za vytouženým titulem bude 17. března Freiburg. Vlci o den dříve přivítají Augsburg.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (4)

Přidat komentář
DidusIneptus

No, Bayer se trápí. Jde to na něm vidět. Pořád ještě boduje ale poslední zápasy jen se štěstím. Bude mít i proti WOB štěstí za tři body?

Reagovat
kattos

Trápí? Cože?

Reagovat
DidusIneptus

Na Bayeru leží tlak a strach z Bayernu. Nesmí tomu podlehnout. Nikdo mu zadarmo nic nedá. Vzhledem k tomu, jak se Bayern rozjel, je 7 bodový náskok Leverkusenu malý. Nezbývá mu nic, než dál naplno bodovat.

Reagovat
DidusIneptus

Lékárníci porazili vlky.

Dlouhochvilný zápas který přinesl minimum vzrušení. Lékárníci mají v oblibě hokejový zámek. Další štěstí pro Bayer v podobě vyloučení soupeře. Všechno mu hraje do karet. Přejeme mu to - ať získá první historický titul!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele