15. kolo
17.12.2023 17:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Victor Boniface a spol. slaví (© AFP)

Leverkusen hodil rukavici svým pronásledovatelům. Frankfurt potvrdil bizarní bilanci debaklem

Frankfurt nestačil v 15. kole Bundesligy na Leverkusen, na jehož stadionu prohrál 0:3. Hosté zpočátku nepředváděli špatný výkon, mnoho šancí si ovšem vytvořit nedokázali. V domácím dresu se naopak prosadil kanonýr Victor Boniface a ve druhé půli třeba i asistent u první trefy Florian Wirtz, díky čemuž Farmaceuti zvýšili náskok na druhý Bayern již na sedm bodů. Právě mnichovský celek je zároveň jediným mužstvem, které Orli od 9. listopadu dokázali porazit, a to dokonce čtyřbrankovým rozdílem. Z českých fotbalistů se na trávníku po změně stran objevili Patrik Schick a Adam Hložek.

Čtvrteční klání Leverkusenu proti Molde udělalo radost fanouškům národního týmu. Prosadil se totiž jak Schick, pro něhož to byla po uzdravení z vleklého zranění už třetí trefa, tak Hložek, který dvěma brankami pečetil 100procentní bilanci Bayeru ve skupině Evropské ligy. Tentokrát na vedoucí celek Bundesligy vyrukoval Frankfurt, jenž v minulém kole pěti góly zdemoloval Bayern. Orli však na půdě Farmaceutů prohráli devět po sobě jdoucích utkání.

A dobře nezačali ani tento duel, jelikož inkasovali již ve 14. minutě. Boniface převzal balon od Wirtze a vydal se s ním směrem k bráně. Nejlepší střelec domácích si míč navedl na hranici velkého vápna, odkud vystřelil na zadní tyč. Nepříliš prudká střela překvapivě zapadla za záda Kevina Trappa, který na ni zareagoval pozdě. Velmi blízko gólu byl těsně po půlhodině hry Alejandro Grimaldo, jehož pokus z přímého volného kopu skončil jen těsně nad břevnem.

V 52. minutě vedl Leverkusen už o dvě branky. Boniface zakončil rychlý výpad přízemní ranou, kterou Trapp vyrazil jen do prostoru před sebe, kde se nejrychleji zorientoval Jeremie Frimpong a volný míč dorazil do opuštěné brány. Další pohroma pro Frankfurt přišla o pět minut později, když Boniface vyslal do samostatného nájezdu Wirtze, který chytrým lobem přidal třetí zásah. Alespoň čestný úspěch mohl svým povedeným projektilem zařídit Fares Chaïbi, Lukáš Hradecký však jeho střelu konečky prstů vytáhl a změnu skóre nepřipustil. Bayer nepolevoval a málem to bylo o čtyři góly, když Wirtz zakončil rychlý protiútok ranou do břevna. Brankovou konstrukci nastřelil chvíli nato i Piero Hincapie.

Leverkusen tak po dvou ligových remízách opět zvítězil. V příštím kole se 20. prosince představí na domácí půdě proti Bochumi, Frankfurt ve stejný den přivítá Mönchengladbach.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele