2. kolo
26.08.2023 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Mattias Svanberg a Jonas Wind (© AFP)

Kolín proti Wolfsburgu neudržel nadějné vedení, tři body Vlkům opět přivál Wind

Wolfsburg zvítězil ve druhém kole Bundesligy po obratu skóre na půdě Kolína 2:1. Domácí sice krátce po změně stran otevřeli gólový účet, o vedení však již v 62. minutě zásluhou Jonase Winda přišli a stejný hráč vstřelil v závěrečné dvacetiminutovce také vítěznou branku. Dánský útočník si při druhém letošním ligovém startu připsal již čtvrtý přesný zásah a opět dokázal, že je pro hru svého mužstva nepostradatelný. Po jeho boku se na hřišti představil také český křídelník Václav Černý, jenž odehrál téměř celý duel.

Kozlové v úvodním bundesligovém kole přišli o bezbrankovou remízu s Dortmundem až v samotném závěru. Naopak Wolfsburg si hravě poradil s nováčkem z Heidenheimu, kde představil hned několik zajímavých přírůstků. Nejzvučnějším příchodem byl Lovro Majer, jenž se po přestupu z Rennes stal třetí nejdražší posilou v historii klubu. Kádr Vlků obohatil také český reprezentant Černý, jenž stejně jako v úvodním kole nechyběl v základní sestavě.

První šance přišla z hlavy Joakima Maehleho. Posila z Atalanty Bergamo skvěle zavřela v deváté minutě zadní tyč, míč ale skončil pouze v rukavicích gólmana Marvina Schwäbeho. Domácí brankář byl v pohotovosti znovu v 16. minutě, kdy po centru Maehleho zlikvidoval dva pokusy Winda. Ve zbytku poločasu už se hra uklidnila a přesunula do středu pole. Hráči tak do kabin odcházeli za bezbrankového stavu.

V 55. minutě se poprvé měnilo skóre a to ve prospěch domácích. Zpoza vápna se krásnou střelou k levé tyči prosadil Luca Waldschmidt, který v Kolíně hostuje právě z Wolfsburgu. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, a o sedm minut později tak byl po gólu Winda stav opět srovnaný. V 73. minutě se dánskému útočníkovi podařilo na dvakrát překonat Schwäbeho a svým čtvrtým gólem v tomto ročníku poslal svůj tým do vedení.

Wolfsburg si tak poradil i s Kolínem a zůstal stoprocentní. Na vítězství bude chtít navázat 2. září na hřišti Hoffenheimu. Kozlové zkusí vybojovat první body v sezoně o den později ve Frankfurtu.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele