5. kolo
03.09.2022 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Niclas Fullkrug (© AFP)

Bochum popáté v řadě prohrála, tentokrát nestačila na Werder

Svěřenci Thomase Reise předvedli, že mají velký problém z proměňováním svých příležitostí. Proto jako poslední ze všech bundesligových týmů stále čekají na první bod. Tentokrát je dvěma brankami ze samotného závěru sestřelil Niclas Füllkrug, díky čemuž dorovnal Sheralda Beckera na čele tabulky střelců.

Na první šanci se věru nemuselo čekat dlouho. Už v úvodní minutě se Jiří Pavlenka vyznamenal proti nebezpečné ráně z kopačky Takumy Asana. Následně to zkusil Kevin Stöger, ale těsně minul. Na konci otevírací dvacetiminutovky běžel Füllkrug sám na Manuela Riemanna, který si výtečně poradil. Ovšem i kdyby byl překonán, gólový zásah by pro ofsajd stejně neplatil.

Nedlouho poté si pozdější hrdina Werderu už hranu pohlídal. Na muže v rukavicích stejně nevyzrál. Ve 40. minutě si český strážce brémské svatyně maximálně oddechnul, jelikož Niclas Schmidt orazítkoval z přímého kopu pravou tyč. Do akce musel za 180 sekund znovu. Po skvělém zákroku měl i štěstí, když dorážející Asano neposedný míč nezkrotil.

V 51. minutě to byl Marvin Ducksch, do si kulatý předmět na hranici vápna zpracoval, aby z otočky cílil o kousek vedle levé tyčky. Po hodině hry si Romano Schmid vylámal zuby na Riemannovi. Na opačném pólu předvedl Jiří Pavlenka zákrok kola, kdy famózně zastavil Zollerovu hlavičku. Brémská jednička pak inkasovala od rozeběhnutého Asana úder do hlavy, leč zápas dochytala.

V 80. minutě to chvilku vypadalo, že půjdou domácí do vedení. Gól však nemohl být uznán kvůli předchozímu porušení pravidel. Za šest minutek přišel od brankáře dlouhý centr, kterého se chopil Weiser, načež z pravé strany ideálně nacentroval za obranu, kde předvedl Fülllkrug ukázkovou rybičku - 0:1.

V nastaveném čase ještě Lampropoulos fauloval ve vlastní šestnáctce Olivera Burkeho. Niclas Füllkrug si věřil. Počkal si a střelou do protipohybu Riemanna svou druhou penaltu v sezoně proměnil - 0:2. V předposlední nastavené minutě si die Unabsteigbaren nepohlídali ofsajdovou linii, takže radost z čestného zářezu neměla dlouhého trvání. Třeba to vyjde za týden, kdy nastoupí proti Schalke. Na Werder čeká Augsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele