34. kolo
27.05.2023 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Union porazil Werder a poprvé v historii si zahraje Ligu mistrů

Zatímco v předchozích šesti vzájemných zápasech obou celků padly vždy minimálně dvě branky, tentokrát byla na Stadion An der Alten Försterei k vidění pouze jedna. Skvadra kouče Fischera tedy svou misi zvládla. Brémské může těšit, že se po postupu vyhnuli záchranářským starostem, což se o takovém Schalke 04 tvrdit nedá.

První vzruch přinesla 9. minuta. Janiku Habererovi zajel pod nohy Lee Buchanan a sudí Patrick Ittrich ukázal na penaltový puntík, což mu kolega u videa správně rozmluvil, protože obránce Werderu hrál nejdříve míč. Další pasáž se musela obejít bez vyložených šancí, ačkoli náznaky od ofenzivních es hostujícího týmu, tedy od Füllkruga a Ducksche, nějaké byly.

Ve 36. minutě přiletěl centr od rohového praporku na hlavu Kevina Behrense, který nezasáhnul optimálně, ale málem tím vykouzlil ideální přihrávku na Haberera, kterému na zadní tyči chyběl malinkatý krůček. Zbývající minuty úvodního poločasu se hrály dál v solidním tempu, jenže bez gólového efektu.

Pět minut po startu druhé půle Jiří Pavlenka s problémy likvidoval jedovatý pokus, který jeho směrem vyslal Jérôme Roussillon. Následoval dvanáctý roh v podání die Eiserner, ze kterého zase nezapršelo. V 55. minutě to po Behrensově přiťuknutí sice z hranice šestnáctky parádně trefil Sheraldo Becker, nicméně si předtím nepohlídal ofsajdovou hranu.

V 67. minutě zahrávali domácí roh. Balon doputoval na hlavu Danilha Doekhiho, jemuž pokazil radost na brankové čáře stojící Marvin Ducksch. V minutě jednaosmdesáté posunul Sven Michel na Raniho Khediru, jehož angličan byl natolik přesný, že na něj Pavlenka o kousek nedosáhnul - 1:0.

Ducksch následně dvakrát selhal, zatímco Füllkrugovi ukořistil korunu pro krále střelců Christopher Nkunku, jenž v souběžně hraném střetnutí Lipska a Schalke zaznamenal dvě branky a jednu asistenci.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele