32. kolo
13.05.2023 15:30 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Sheraldo Becker (© AFP)

Union v důležitém zápase přehrál Freiburg a dál živí naději na třetí příčku

Poslední dva vzájemné zápasy obou celků byly na góly bohaté a nejinak tomu bylo tentokrát na Stadion An der Alten Försterei. Domácím k vítězství 4:2 velice pomohla brzká trefa, a pak dva slepené zásahy v podání Sheralda Beckera. Po změně stran sice SC náskok soupeře stáhlo, avšak klid na kopačky Unionu vnesl deset minut před vypršením řádné hrací doby střídající Aïssa Laïdouni.

Jak uvedeno, skvadře kouče Urse Fischera stačilo pět minut na to, aby se ujala vedení. Po Beckerově přiťuknutí posadil Kevin Behrens jednoduchou zasekávačkou na zem Kilianna Sildilliu, načež volil přízemní zakončení k pravé tyči - 1:0. Další pasáž nepostrádala vysoké nasazení, ale chyběla jí přesnost.

To se změnilo až ve 36. minutě, kdy Sheraldo Becker přešel přes Manuela Guldeho, narazil si s Robinem Knochem a zasunul podél vyběhnuvšího Marka Flekkena - 2:0. Při oslavě si nasadil masku Spider-Mana, za což byl oceněn žlutou kartou. Za 120 sekund se v Holandsku narozený fotbalista, který se ovšem rozhodnul na reprezentační úrovni nastupovat za Surinam, zapsal do střelecké listiny znovu.

Knoche mu znovu připravil míč, tentokráte na hranici šestnáctky, odkud cílil z voleje přesně k pravé tyči - 3:0. Zbývající minuty úvodního dějství se dohrávaly de facto v poklidu, takže s dalším vítězstvím to pro berlínský klub vypadalo hodně nadějně. Jenže v 56. minutě centroval od rohového praporku Vincenzo Grifo a na hranici malého čtverce se pohybující Manuel Gulde dokázal snížit - 3:1.

V 68. minutě fauloval Danilho Doekhi neposedného Rolanda Sallaie a sudí Marco Fritz nařídil pokutový kop. Vincenzo Grifo nechal zavzpomínat na Antonína Panenku a snížil na 3:2. Italský reprezentant svou další příležitost nevyužil, takže přišla řada na výše zmíněného Tunisana Laïdouniho, který se s Beckerem hnal do otevřené obrany a celou akci zakončil osamocený střelou z první k levé tyči - 4:2.

Nedlouho po rozehrávce málem Freiburg zaznamenal třetí úspěch v utkání. Matthias Ginter pálil pouze do spodní strany břevna a Morten Thorsby uklízel do bezpečí. Více už toho svěřenci Christiana Streicha nestihli, takže musí doufat, že zbývající dva duely proti Wolfsburgu a Frankfurtu zvládnou lépe, neboť ztráta na post zaručující účast v Lize mistrů zůstává minimální. Vědí to i v Berlíně, přičemž die Eisernen ještě vyzvou Hoffenheim a Werder Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele