30. kolo
29.04.2023 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sardar Azmoun (© AFP)

Duel Unionu s Leverkusenem skončil bez branek

Berlínský klub však nadále zůstává třetí, byť pouze zásluhou lepšího skóre, než jakým se po třiceti kolech může pyšnit dotírající Freiburg na čtvrté pozici. Vzájemné klání obou mančaftů je přitom na programu o druhém květnovém víkendu. Naopak die Werkself pravděpodobně ještě svedou tuhý boj o celkovou šestou příčku.

V 5. minutě to z dálky zkusil Sheraldo Becker a Lukas Hradecky musel zasahovat. Po uplynutí úvodní desetiminutovky centroval z levé strany Janik Haberer a na přední tyči číhající Jordan Siebatcheu hlavičkoval mimo. Pod další šanci se podepsal při neustálé absenci Patrika Schicka jeho kolega Moussa Diaby, jenže mířil o kousek výš, než by bylo bývalo zapotřebí.

V následující fázi borci na obou stranách barikády postrádali kreativitu ve středové řadě, a také opravdu kvalitní finální přihrávku. Na její absenci doplatil kupříkladu Adam Hložek, když po půl hodině hry číhal ve velice slibné pozici. První, resp. obě půle byly na střely do prostoru mezi třemi tyčemi hodně skoupé. Ostatně za devadesát minut se tím směrem podařilo vyslat jenom tři.

I proto, že 180 sekund po startu druhého poločasu cílil Aïssa Laïdouni po nedobrém obranném zákroku z hranice šestnáctce nad. Neujal se ani technický obstřel v podání Beckera, který o necelé dva metry minul pravou tyčku. Defenzivy obou družin se měly nadále na pozoru, takže dvaadvacet tisíc lidí na stadionu nemělo příliš záživné odpoledne.

Další pasáž se nesla ve znamení nepřesností. Až v 86. minutě se k hlavičce dostal Mitchel Bakker a Frederik Rønnow předvedl velmi důležitý zákrok. Domácí jednička musela v nastaveném čase řešit ještě jednu složitější situaci, nicméně si poradila, díky čemuž klub ze Stadion An der Alten Försterei potřetí v řadě neprohrál.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele