20. kolo
11.02.2023 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Adam Hložek (© AFP)

Leverkusen i díky čtvrté ligové trefě Hložka prohloubil trápení Hoffenheimu

Hoffenheim se v tomto ročníku Bundesligy nebývale trápí a špatnou formu potvrdil i v sobotním utkání s favorizovaným Leverkusenem, kterému nakonec podlehl 1:3. V německé nejvyšší soutěži nevyhrál již podesáté v řadě a s pouhými devatenácti body na kontě mu patří až čtrnácté místo. Naopak Bayer odčinil předchozí dvě porážky a vrátil se na vítěznou vlnu, po katastrofálním vstupu do nové sezóny je momentálně osmý se sedmadvaceti body.

V základní sestavě mírného favorita se znovu neobjevil český reprezentační forvard Patrik Schick, ovšem jeho krajan Adam Hložek i nyní nastoupil od samého začátku, odehrál 73 minut a navíc vsítil poslední třetí gól svého týmu. Svěřenci španělského trenéra Xabiho Alonsa měli fantastický vstup do zápasu, svého protivníka jednoznačně přehrávali a všechny tři své góly vsítili během úvodních šestapadesáti minut.

Hned svou první větší možnost z 6. minuty přetavili v důležitou vedoucí branku. Po odvráceném centru z levé strany předložil Wirtz míč zpětně pro Roberta Andricha, jenž se do něho opřel z hranice pokutového území a nádherně ho zakroutil do pravého spodního růžku. Zhruba po odehrané půlhodině chtěl na opačné straně vyrovnat rozběhnutý Bebou, avšak ve vyložené šanci ho na poslední chvíli dokázal odzbrojit Hincapié.

Poté se do konce úvodního dějství nic zásadního nepřehodilo, Bayer dokázal zvýšit svůj náskok ihned po změně stran. Ani ne po dvou odehraných minutách utekl po pravém křídle rychlík Frimpong a bez potíží našel před zcela prázdnou brankou osamoceného Moussu Diabyho, který tisíciprocentní možností nepohrdl a snadno rozvlnil síť. O osudu tohoto utkání bylo definitivně rozhodnuto za dalších devět minut.

Stále teprve dvacetiletý Hložek po rychlém brejku 3 na 3 převzal zpětnou nahrávku z pravé strany šestnáctky od nezastavitelného Frimponga a přízemní střelou z dvanácti metrů přeci jen pokořil gólmana Baumanna, v tomto případě při něm stálo i trochu štěstí - 0:3. Leverkusen od této chvíle nikam nespěchal a polevil, TSG se i proto osmělilo v závěrečné dvacetiminutovce.

Nejprve mohl vyrovnat Kramarič, ale ten z mírného úhlu nevyzrál tváří v tvář na brankáře Hradeckého. Domácí alespoň částečně zdramatizovali toto střetnutí v 77. minutě, jelikož se prosadil obránce Stanley Nsoki přesným pokusem ze sedmi metrů k bližší konstrukci. O šest minut později se Hradecký opět vytáhl proti Kramaričovi a výsledek se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele