15. kolo
13.11.2022 17:30 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Union nezvládl bitvu s Freiburgem a po katastrofálním prvním poločase prohrál vysoko o tři branky

Union se ještě před několika týdny vyhříval poměrně dlouho na čele Bundesligy, ovšem nyní nedokázal zvítězit potřetí za sebou a po jasné porážce v závěrečném utkání tohoto roku na půdě konkurenčního Freiburgu klesl dokonce až na páté místo se sedmadvaceti body. Naopak sebevědomě hrající domácí tým odčinil minulou porážku s Lipskem (1:3) a přezimuje na fantastické druhé pozici se třiceti body, za vedoucím Bayernem zaostává o body čtyři.

Tomuto nedělnímu duelu 15. kola nechybělo prakticky nic - k vidění bylo hned pět branek, čtyři pokutové kopy a také jedná červená karta pro hostující výběr už po necelých dvaceti odehraných minutách, která výrazně ovlivnila průběh. Svěřenci trenéra Christiana Streicha vsítili všechny čtyři branky během úvodního dějství, navíc během pouhých šestnácti minut zaznamenal hattrick famózní Vincenzo Grifo.

Devětadvacetiletý italský záložník otevřel gólový účet po necelých čtyřech odehraných minutách, když po zpětném centru Güntera zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou kapitán Trimmel a rozhodčí Aytekin po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. Grifo nabídnutou šancí nepohrdl a bezmocného brankáře Grilla poslal na opačnou stranu. Neuběhly ani další dvě minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový.

Grifo po rychlém brejku dva na dva obdržel finální přihrávku před hranici brankového území od Michaela Gregoritsche a z první nekompromisně zavěsil k bližší konstrukci. O tři minuty později mohl berlínský klub snížit. Ginter totiž v pokutovém území nešetrně nakopl Beckera a Aytekin tentokráte neváhal s nařízením penalty ani vteřinu. Jenomže ve vypjaté chvíli selhal Robin Knoche a svým krouceným přízemním pokusem pouze orazítkoval levou tyč.

O osudu tohoto duelu bylo definitivně rozhodnuto ve 20. minutě. Diogo Leite ve vyložené brankové možnosti soupeře přistrčil unikajícího Doana a výsledkem byla přímá červená karta i další pokutový kop tohoto střetnutí. Odvahu znovu sebral Grifo a i tentokráte udržel nervy na uzdě, protože nechytatelnou ranou do levé šibenice bleskově zkompletoval hattrick - 3:0.

Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo a Freiburg se nikam netlačil, i přesto přidal čtvrtý zásah v nastavení úvodního dějství. Po skvělé práci Doana a jeho závěrečné kolmici stanul před Grillem zcela osamocený Gregoritsch a svůj ukázkový lob poslal doprostřed branky.

Hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu v 84. minutě. Po nedovoleném zákroku Keitela na Doekhiho byl nařízen čtvrtý pokutový kop zápasu a Union již napodruhé uspěl, jelikož střídající Sven Michel s přehledem zamířil do pravého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, kicker.de, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavý zápas. UB po 3 výhrách v řadě doma remízoval a právě když na něj byl vypsán nejnižší kurz . Venku rupli poslední 2 zápasy. Ted jedou do Freiburgu a na ně je taky vypsán nejnižší kurz . Mohli by vyhrát. Freiburg oproti předcházejícím sezonám hodně zaostává v jedné činnosti, tím mě sejří.

Reagovat
DidusIneptus

Freiburg je mi sympatický a fandím mu. Okolnosti zápasu mě ve 20.min. donutily vypnout televizi. Rozhodčí je prevít. Nevím,co má proti Unionu. Rozhodčí je 15.hráčem Freiburgu. Ještě před týdnem jsem ho chválil, dneska si přeju,aby ho disciplinární komise tvrdě potrestala. Jeho rozhodování nemá nic společného s láskou k fotbalu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele