26. kolo
01.04.2023 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Freiburg v duelu se Herthou vedení neudržel

Vincenzo Grifo potvrdil dobrou formu a svým třináctým zásahem dal svému týmu naději na čtrnácté vítězství. Na něj ovšem nedošlo, protože třináct minut před vypršením řádné hrací doby dokázal odpovědět Jessic Ngankam. Streichovi svěřenci přesto zůstávají čtvrtí, zatímco ti Schwarzovi dál okupují barážovou pozici.

První z aktérů na hrací ploše se osmělil Lucas Höler v době, kdy běžela devatenáctá minuta. Jeho hlavička se ke škodě domácích příznivců a příznivkyň mezi tři tyče nevešla. Vincenzo Grifo za pět minutek rozehrál přímý kop tak, že mířil zrovna do prostoru, kde se pohyboval Oliver Christensen. Lucas Tousart pak našel hlavu Dodiho Lukebakia, od které se balon odrazil nad břevno.

Zbývající pasáž úvodního poločasu přinesla spíše boj o střed hřiště. Na vyložené šance se tedy muselo počkat až do půle druhé. V její sedmé minutě došlo na rozehrávku přímého kopu ze vzdálenosti šestnácti metrů od brány. Christian Günter přenechal Grifovi, jehož přízemní střela byla tečována mimo brankářův dosah - 1:0.

SC mohli o vedení velmi brzo přijít, kdyby Mark Flekken nepřečetl Lukebakiovy úmysly při samostatném úniku. Pětadvacetiletý Belgičan se podepsal i pod další zakončení, které rovněž ovoce nepřineslo. Maximilian Eggestein pak posunul na střídajícího Jonathana Schmida, jehož střela nepatřila k těm, na které by se dlouho vzpomínalo.

Zato v 77. minutě si Jessic Ngankam odstavil právě vrávorajícího Schmida a před vyběhnuvším Flekkenem stačil zacílit k pravé tyči - 1:1. Ve zbývající fázi se ke střele dostal už jenom Ritsu Doan. Ta ovšem nepatřila k těm, jaké rozhodují zápasy. Stará dáma tedy musí doufat, že za týden proti Lipsku předvede lepší výkon. Freiburg přivítá doma Bayern.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Doufám, že ve Freiburgu už Hertha konečně zabere!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele