6. kolo
10.09.2022 15:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Patrik Schick zachránil Leverkusenu v duelu s Herthou alespoň remízu

V týdnu nebyly českému reprezentantovi proti Bruggám uznány dvě branky. Na Olympijském stadionu však k žádnému provinění proti pravidlům nedošlo. Nicméně pořád platí, že Bayer zůstává se čtyřmi body hodně ve spodní části tabulky. Ztráta na "Starou dámu" zůstává nadále jednobodová.

Už ve 4. minutě posadil Marvin Plattenhardt míč na hlavu Dodiho Lukebakia a Lukáš Hrádecký měl docela štěstí. Po vypršení úvodní desetiminutovky se do zakončení poprvé dostal Schick. Oliver Christensen dokázal zasáhnout. Za dalších deset minut si jednička ve službách die Werkself nejprve poradila s nepříjemně tečovaným pokusem, a poté sledovala, kterak Lukebakio mířil mimo.

Ve 24. minutě přišla řada na Kerema Demirbaye, jenž si počínal stejně, jako krátce předtím jeho belgický protihráč. V základní sestavě vedle Schicka nechyběl i druhý český reprezentant, totiž Adam Hložek. Ten se po pobídce od Jeremieho Frimponga dostal do dobré pozice, nicméně muže v rukavicích nepřekonal.

Pro úplnost dodejme, že v opačném táboře se třetí z Čechů, tedy Vladimír Darida, dostal na hrací plochu až v nastaveném čase druhého dějství. Ve 37. minutě o svých kvalitách opět nepřesvědčil Hrádecký. Lukebakiův centr nechal propadnout na zadní tyč, kde z bezprostřední blízkosti cílil pouze do tyčky Wilfried Kanga.

Do konce poločasu Moussa Diaby chytře prostrčil na Demirbaye, jehož lob z hranice malého vápna letěl hodně vedle. Hned po změně stran sice skóroval Suat Serdar, ale nepohlídal si ofsajdovou hranu. Naopak za 120 sekund bylo už všechno v pořádku, protože Demirbay po střele z přímého kopu, který byl nařízený za faul na Diabyho, parádně vymetl pravou šibenici - 1:0.

Že by vedení vydrželo hostujícímu výběru nějak dlouhou dobu, tak to se rozhodně tvrdit nedá. Už za sedm minutek šli svěřenci Sandra Schwarze do rychlého protiútoku, který zakončil Chidera Ejuke přihrávkou na Serdara, pro kterého nebyl vůbec žádný problém pravačkou rozvlnit síť a k radosti většiny z pětapadesáti tisíc lidí na stadionu vyrovnat - 1:1.

Po hodině hry se o slovo opět přihlásil Schick, jenže těsně minul. Naopak v minutě čtyřiasedmdesáté si Marco Richter pranic nedělal z neposedného skákavého balonu a famózní ranou jej poslal na místo určení. Hrádecký plachtil vzduchem opravdu marně - 2:1. Historie se však opakovala, akorát v opačném gardu.

Tentokrát vyrovnali brzy hosté. Andrichovu přihrávku přenechal Sardar Azmoun Patriku Schickovi, jehož přízemní volej proletěl mezi Christensenovýma nohama do brány - 2:2. Krátce poté mohl opakovaně skórovat Jean-Paul Boëtius. Odilon Kossounou pak zastavil jeho střelu do odkryté svatyně rukou. Benjamin Brand ale do píšťalky nepísknul.

Nadiem Amiri se svou následnou střelou z dálky neuspěl. A v nastaveném čase gólovku Patrika Schicka vyřešil výborným obranným zákrokem Marc-Oliver Kempf.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele